Keresés

Szárnyas fejvadász - A végső vágás (DVD)

2011. február 18., péntek 16:49
nem Te viszed túlzásba,hanem ők. az a baj,h ebben az országban mindent meg lehet csinálni és ezért is tartunk itt!
0
2011. február 18., péntek 11:29
Jajaja erre gondoltam amúgy én is, de kellett a megerősítés :) Amúgy csatlakoznék del piero-hoz, nem kell ezen csodálkozni. Ez ma Magyarország. Gondolom az új cégnél ugyanazok dolgoznak, az utolsó takarítóig... Ez a névváltoztatás is... Igazából vicc akar lenni, egy tréfa, közben úgy is lehet érteni, hogy itt ezt is meg lehet csinálni... Vagy már én viszem túlzásba? :)
0
2011. február 18., péntek 11:01
ti még az ilyeneken komolyan meglepődtök?
0
2011. február 18., péntek 10:40
Csődbe mennek kiadók és egy betű változtatással újra alakulnak.
F.H.E....G.H.E.
Az összes kiadóval végig lehet ezt játszani, csak egy betűvel tovább kell lépni az abc-ben.
0
2011. február 18., péntek 10:24
Ööööööö mit csinálnak az ABC betűivel? Nem nagyon értem... :)
0
2011. február 17., csütörtök 21:50
hát azért ez tényleg röhejes!  és csodálkoznak a kedves kiadók és változgatják az ABC különböző betüit.
0
2011. február 17., csütörtök 21:41
Na hát ez nem sokáig húzta teljes áron....
0
2010. november 22., hétfő 23:22
itt egy remek összefoglaló tautológia témában:
elsoleutes.blog.hu/2008/11/10/menthetetlen_patthelyzet_avagy_a_tautologia_reme
0
2010. november 22., hétfő 22:52
Jah és köszönöm a válasz!
0
2010. november 22., hétfő 22:52
Hát sokkal nem lettem okosabb ami azt illeti, de ezt legalább megjegyeztem... :)
0
2010. november 22., hétfő 22:43
Gondolom a stilisztikai szóhoz nem kell magyarázat.
0
2010. november 22., hétfő 22:41
Vagy bonyolultabban ahogy a wiki mondja: A tautológia egy olyan állítás, amely a saját értelménél fogva igaz: igazságtartalmuk közvetlenül következik a benne szereplő fogalmak definíciójából, illetve az axiómákból. Lazábban értelmezve sokszor mondják más analitikus jellegű állításokról, hogy értelmetlen tautológiák – ez a szóhasználat azonban pongyola, hiszen a tautológia az analitikus állításokhoz hasonló, de annál szűkebb osztály. Van olyan vélekedés, miszerint a matematika és logika minden igaz állítása tautológia.
0
2010. november 22., hétfő 22:39
Tautológia jelentése: önmagával magyarázni ugyanazt.
0
2010. november 22., hétfő 22:28
Mit jelent az, hogy stilisztikai tautológia?????? :S
0
2010. november 19., péntek 2:53
Na volt szerencsém belehallgatni a szinkronba, még én is csodálkozom hogy ezt mondom de egész jó! Persze még mindig eredeti nyelven a legjobb, de le a kalappal, jó hangokat választottak... és a felirat fordítás sem rossz!

Basszus lehet hogy meg kell ezt így is vennem:P
0
2010. november 18., csütörtök 21:49
Gaff híres magyar szövegelését pedig a szinkronban is magyarul mondja fel a színész. :D Ahogy mondod, röhej.
0
2010. november 18., csütörtök 21:20
Viszont röhej,hogy néhány hangosbemondót meg komlinket képtelenek voltak leszinkronizálni..gondolok itt az angol nyelvűekre,nem a többi német-japán hibridre:)
0
2010. november 18., csütörtök 18:49
Tiszta ínycsiklandó...
most posts by TM
0
2010. november 18., csütörtök 18:33
Egy kevés infó a kiadványról:

Két extra van rajta:Bevezető,35 másodpercben,magyar felirattal.
                            Három különböző kommentár,mindenféle felirat nélkül.

A tok vacak,nehezen jön ki a lemez és anyagtakarékos.Szerintem érdemes azonnal lecserélni.
0
2010. november 18., csütörtök 14:16
Köszi szépen:)
0
2010. november 18., csütörtök 13:57
Meglepően jó.
Ford - Csernák János
Hauer - Fekete Ernő
0
2010. november 18., csütörtök 13:45
Valaki belehallgatott az új szinkronba? Milyen?
0
2010. november 18., csütörtök 2:04
ha már végigolvastam mindenki kommentjét most én is hozzászólnék néha sajnos szeretek okoskodni szégyellem de ez van:) de legalább megpróbálom jól csinálni.

Nem tudom miért utal mindenki a replikánsokra úgy mintha robotok lennének, szerintem nem azok , nem gépek, maga a replikáció szó is molekuláris biológiában használatos dns replikáció pl.
Az én teóriám hogy a replikánsok genetikailag módosított emberek, akiket klónozó üzemekben gyártanak, ezért lehetnek modellek, mivel egy emberből több másolatot is készíthetnek tetszés szerint. A limitált élettartam és a megnövekedett fizikai erő mind lehet génmódosítás eredménye, a fizikai erő nyilvánvaló mire kell, a rövid élettartam talán kezesebbé teszi őket, amíg nem rendelkeznek tapasztalattal addig öntudatuk sincs nagyon, tényleg gépiesen működnek, de nem gépek.
Ne felejtsük el hogy Deckard vérzik mikor a fürdőszobában van, a szája, egy robot nem vérez, de egy ember vagy egy gén módosított ember igen.
Egyébként nekem is a happy end tetszik jobban, ehhez a filmhez a happy end illik.
Egyébként a fizikai erőre visszatérve a Nexus modellek harcra lettek alkotva ha lehet így fogalmazni, de Deckard nem feltétlenül, ő inkább okos, és habár próbálja tagadni van szíve, lehet hogy ő a legújabb változat a replikánsok között akit nem kötnek már élettartam limittel valami miatt, kitudja.
A film hangulata egyrészt rendezés, másrészt színészi teljesítmény, harmadrészt a részletek(pl egy jelenetben mikor egy kukásautó látszik van valami felirat rajta, de nem lehet elolvasni mert túl kicsi, de utána lehet olvasni neten értelmes szöveg volt odaírva, ennyire ügyeltek a részeltekre), megmutatta a film a jövő szomorú valóságát ez a varázsa.
0
2010. november 17., szerda 23:52
Szárnyas fejvadász annak ellenére a legjobb Dick feldolgozás hogy nagyon leegyszerűsíti az eredeti regényt. A cyberpunk elemek szinte mind ki vannak véve. De benne vannak olyanok (bagoly) amik ott nagyon fontosak voltak a filmben meg nem nagyon lehet érteni hogy mit keres.
A regényben Deckard egyértelműen ember(le is tesztelik) Hogy a filmben tényleg az e nem egyértelmű, de mivel a történet eredetijében nem replikáns csak akkor gondolnán hogy a filmben az ha egyértelműen bebizonyosodna.
0
2010. november 17., szerda 23:40
Na, ez a buli meghalt.
:)
0