Keresés

Szárnyas fejvadász - A végső vágás (DVD)

2010. november 17., szerda 23:13
Ennyi. :)
0
2010. november 17., szerda 23:13
Akkor megvan a közös pont: Mindnyájan nagyon szeretjük ezt a filmet és nagyra tartjuk :)
0
2010. november 17., szerda 23:08
Hát ezzel Én is hasonlóképp vagyok.Nagyon szeretem.
0
2010. november 17., szerda 23:05
Az biztos hogy ez a film sokáig fennmarad még.Most hogy beszélgetünk róla,csak így is az jár a fejemben mennyire zseniális.Sőt,talán a legjobb Dick feldolgozás.
0
2010. november 17., szerda 23:03
Én meg csak válaszoltam.:)
Amúgy nem is emlékeztem biztosan, utána kellett jútúboznom, de bejött. Imádom ezt a filmet!
0
2010. november 17., szerda 23:02
Ok,de nem Én idézgettem,nem Engem kell erről meggyőzni.Én csak kíváncsi voltam egy másik álláspontra is,mielőtt újra megnézem,bár most már azt hiszem várok míg meglesz a BD.
0
2010. november 17., szerda 23:00
Azért az vicces,hogy 2 ennyire apró (unikornis+ befejezés)változtatás mennyire kétértelművé tud tenni egy mozit.Nem kellenek itt 40 perces toldások,megy ez másképpen is. :)
0
2010. november 17., szerda 22:57
Egyébként van benne egy érdekes kérdés is,ha már idézgetünk:

"Have you ever taken that test yourself?"

Rachel kérdezi Deckardtól...vajon véletlenül tették ezt bele ? :S

Vagy Tyrell mondata:

"More human than human" is our motto.

Sok kérdést felvet ez a film,annyi szent.
0
2010. november 17., szerda 22:54
Hát ez az elég paradox helyzet.
"Nehéz ügy!" :)
0
2010. november 17., szerda 22:51
Én nem állítottam semmit,hanem kérdeztem.Pont azért mert Nekem eddig az jött le hogy Deckard ember.Kérdeztem hogy megérthessem a másik álláspontot és tudjam Mások miért gondolják hogy Deckard replikáns.Soha nem mondtam olyat hogy Roy biztos tudta hogy Deckard replikáns....
0
2010. november 17., szerda 22:48
Pont ez a lényeg.

SPOILER:

Ezért fordult később a teremtője ellen.Főleg hogy megtudta,hogy csak 5 évre tervezték.

Rachel meg aztán főként nem tudta magáról,hogy replikáns.Ez a drámai benne.Egy gép,aki embernek hiszi magát.Tiszta Terminator Salvation. :)))
0
2010. november 17., szerda 22:48
Én is valami hasonlót gondolok. Tudja, hogy a csaj meg fog halni és nem is sokára, de elmenekül vele. Ez elég szomorú vég.
Az unikornisban én is azt láttam, hogy az egy jel arra, hogy elmenekülhetnek. A Darabont által elmondott teóriát gondolom én is.

Amúgy meg Hauser csodás monológja szerintem épp arról szól, hogy kioktatja az embert, hogy ő replikánsként e kevés megadatott idő alatt mennyi mindent megélt, míg Deckard és a hozzá hasonlók emberként valójában milyen keveset.
Szerintem simán, azért kegyelmezett meg neki, mert ezzel is megmutatta, hogy ő nem gyilkos és a halála előtt pont az üldözőjének mondta el a bánatát hátha az megért ebből valamit.  

Továbbá, ha az ember Deckardot fogadjuk el, akkor teljesen jól kijön az a kérdéskör, hogy ki is az ember igazából. A replikánsok, akik csak élni és érezni szeretnének, vagy az emberek akik járulékos veszteségként levadásszák őket.

Amúgy Scott szerintem épp azért alkotott nagyot, mert ha van is neki teóriája, nem erőszakolta rá a befejezésre. Teljesen szabadon értelmezhető.  Azt hiszem nagyon sokáig azzal védekezett a kérdés ellen, hogy ő sem tudja. Persze gondolom volt neki erről egy ötlete, hogy sejtetni enged egy Deckard is lehet replikáns vonalat. Ez a varázsa. Maga a műből sose tudjuk meg biztosan. Bár, ha lenne egy második rész, amit Scott tervezett és Deckard lenne az egyik karakter valószínűleg eldőlne és kénytelenek lennének egyértelműsíteni.
0
2010. november 17., szerda 22:47
Ezt nem is a replikáns/nem replikáns kérdés eldöntésére írtam, hanem az 50. és 55. hsz-re. Vagyis hogy Roy biztosan nem tudta, hogy Deckard replikáns (attól függetlenül, hogy amúgy az-e vagy nem-e az. E.)
0
2010. november 17., szerda 22:46
Mondom hogy újra kell néznem.
De különben Önmagát is embernek tartotta elég sokáig,nem?
0
2010. november 17., szerda 22:45
:)
0
2010. november 17., szerda 22:45
Vagy hogy a végén még mutatják, ahogy Rachellel gépzsírral kenegetik egymást. Na meg még egy esküvői jelenetet is, hogy a nők is elégedettek legyenek a befejezéssel. :)
0
2010. november 17., szerda 22:44
SPOILER:

Rachel már egy vadonatúj Nexus modell volt emberi emlékekkel.Deckard is lehetett ebből a szériából való.Azaz a megtévesztésig emberi.A replikánsokat is csak vizsgálattal tudták Deckardék azonosítani.Roynál nem volt a tetőn ilyen kütyü kéznél.Na és ő sem mindentudó. :)
0
2010. november 17., szerda 22:40
Amúgy ha azért engedné el, mert Deckardot is replikánsnak tartja, akkor nem úgy kezdené a monológot, hogy "I ve seen things you people wouldn t believe."
Azaz "olyan dolgokat, amiket ti emberek el sem hinnétek".
0
2010. november 17., szerda 22:37
Igen,mint a Predatorban Schwarzi,mikor magára néz és megjegyzi a sárra,hogy ezért nem lát.  :)
0
2010. november 17., szerda 22:36
Persze-persze, jó megosztani az élményt, nem mondom, ezt én is szeretem csak nagyon át tud fordulni (ahogy itt is) meglehetősen agresszív észosztásba ami nem gondolnám, hogy a fórum meglétének elsődleges célja. Ettől akadtam csak ki, ettől lett kicsit túlzó amit írtam. Elnézést még egyszer, nem bántás vagy észosztás volt a célom. Ezennel feloszlatom a szmogot :)
0
2010. november 17., szerda 22:35
Ezt tényleg szépen mondtad.Ez tetszik. :)
0
2010. november 17., szerda 22:34
Szóljunk Scottnak hogy vágja megint újra.Nem értjük a filmet.Kérünk egy szájbarágósabb verzát.

SPOILER:

kb úgy kéne,hogy a végén Ford egy Replikáns vagyok(vagy nem vagyok) táblával a nyakában megy el a liftig.Akkor már nem lesz min vitázni. :D
0
2010. november 17., szerda 22:34
Na Nekem is ez volt ami a leglehangolóbb volt,hogy a legvégén úgyis megint egyedül lesz.
0
2010. november 17., szerda 22:33
Ez a másik pont, ahol szerintem jobban jön ki, ha embernek fogadjuk el: mint a Terminátorban, "a gép felfogja az élet értékét". Azaz ez Roy tragédiája: annyit zsúfolt bele rövid kis életébe, amennyit csak lehet, miközben folyton a hosszabbításért kapaszkodik, erre éppen akkor érti-érzi át az élet lényegét, értékét, értelmét, amikor elengedi azt. A halál pillanatában nyílik meg neki az élet.
Jaj de szépen mondtam. :)
0
2010. november 17., szerda 22:32
SPOILER:

Nem kisebb dráma,mintha végül felismered,hogy Te is csak egy báb vagy akit irányítottak,hogy levadászd a tulajdon fajtádat. :)

SPOILER OFF:

De mint mondtam mindenki válassza a neki tetsző verziót.Mindkettő logikus teória.
0