Keresés

Szárnyas fejvadász - A végső vágás (DVD)

2010. november 17., szerda 22:32
De hisz ha a saját fajtáját óvja meg a haláltól,az is azt bizonyítja hogy érez és szeret,nem?
Hát azt hiszem újra kell néznem ezt a filmet!
0
2010. november 17., szerda 22:29
Hát nemtom, szerintem pont az a felállás a legdrámaibb és legsötétebb, ha Deckard ember.
Ott van ez a faszi, kiégett, elege van a munkájából (sőt, fel is hagyott vele), nincsenek kapcsolatai, töke kivan a nagyvárosi kulimásszal... erre beleszeret egy olyan nőbe, aki értelmet ad a további életének, akivel az oldalán végre elhúz és belekezd valami újba.
ÉS: mindeközben tudja, hogy nem fog vele megöregedni, mert vagy levadásszák őket, vagy lemerül az aksi a csajban és megint marad a magány...
0
2010. november 17., szerda 22:29
SPOILER:

Nem akarom ezt sugallni,mert ezzel pont ezt a pillanatot fosztanám meg az értékétől.Hisz egy robot irgalmat gyakorol egy ember felett.Pont ez lenne a lényeg.Ez egyébként az egyik fő sarkallatos pont ami részben megdönti a Decakrd replikáns verziót.

Scott a DC sötétebb befejezésével pont ezt a pillanatot csorbította.Hisz ha csak azért kímélte meg Roy Deckard életét mert hasonló hozzá,akkor mi bizonyítja,hogy ők is éreznek,szeretnek és félnek ? Semmi...
0
2010. november 17., szerda 22:28
Amúgy abszolút igazad van, tudom én, hogy én működöm rosszul, csak sajnos azzal ver az isten, hogy könyvelő lettem, így egész nap jár az agyam a melóban. Ha hazamegyek akkor nekem elég, ha egy film kisüti az agyam :) Nem is tudom miért írtam le az egészet...
Mondjuk a műalkotásokban se találom meg a szépséget, meg az értéket, apám régiségezett, a gyerekszobám olyan volt, mint egy kripta, vagy egy múzeum, szóval már kiskoromban akkora tramua volt ez nekem, hogy írtózom még a múzeumok lépcsőjétől is...
A tanulság? Kussolok, ha egy gondolkodtató film van terítéken. Gyorsan tanulok :D
0
2010. november 17., szerda 22:26
Csak hogy meglegyen a mai örömöd:):

Van, aki a szem rágógumijának tekinti a filmeket, és van, aki az agyénak. Ha én élvezni akarom a látványt, akkor kimegyek, és megnézek egy naplementét, nem? Ennyi.
Miért lenne szürreális, hogy valakinek az a szórakozása, az is egy film élményének része, hogy megbeszéli azt az egyívásúakkal, számára az mit jelent? Nyilván nekik sem ez a legnagyobb problémájuk, kár is ezt hinned.

A szmog ma is egy kicsit sűrűbb lett...
0
2010. november 17., szerda 22:25
Most hogy így mondod,Roy /Hauer/ azért nem bántja a végén Deckard-ot,mert felismerte volna hogy Ő is replikáns?
0
2010. november 17., szerda 22:21
Egyáltalán nem szentimentális.

Én is jobban szeretném azt hinni,hogy ember,mert úgy emberibb lenne a befejezés.

De mint írtam épp annyi dolog szól ellene,mint mellette.Szerintem mindenki válassza a neki legszimpatikusabb verziót.

SPOILER:

Szerintem épp annyira megdöbbentő a film vége ,mint amennyire nyitott maradt...Deckard ledöbbent arckifejezése,(az unikornis álomjelenet) és Gaff üzenete.Szinte direktbe készült el így a befejezés.De tartok tőle,hogy Scott mindenképp azt akarta belénkplántálni,hogy Deckard nem ember...így a vadászból hamarosan üldözött lesz.A sors fintora.Ez is egy logikus verzió.Persze a heppiendes boldogan éltek míg meg nem haltak verzió sem rossz.Bár az eredeti mozis befejezés nem aratott túl nagy sikert.Szinte éheztek az emberek egy baljósabb endingre.Végül megkaptuk. :)
0
2010. november 17., szerda 22:18
off
"Egy filmet nézni kell hátradőlve, élvezni a látványt, aztán menni tovább. Ha gondolkodni akarok, akkor megoldok egy kurva matekpéldát nem?"

Ha TE gondolkodni akarsz talán ezt teszed (és lehet, hogy valaki ezért épp téged néz hülyének, szintén alaptalanul). Én spec szeretek filmek/könyvek/egyéb jóértelemben vett műalkotások kapcsán is. De ez messzire visz, egész pontosan a másik örök vitatémához (aminek aztán végképp nem látom értelmét): a mozi célja a szórakoztatás, vagy pedig az érték-közvetítés...

De ezzel nem vitát akarok generálni, elfogadom a véleményed, bár a  kell  részét nem szeretném magamra venni ;-)

0
2010. november 17., szerda 22:18
:))))))))))))))))))))
0
2010. november 17., szerda 22:14
Ceauoescunak állítólag nagyon tetszett a megye megtisztítása. Később magáévá is tette ezt a hobbit.
most posts by TM
0
2010. november 17., szerda 22:13
Én mindig úgy gondoltam ember.Nekem is az volt a véleményem amit Ger_man leír a 30-as hozzászólásban,hogy menjetek éljetek boldogan.Vagy ez túl szentimentális?
0
2010. november 17., szerda 22:09
Azért ez a film jó kis talány.A mai napig képesek az emberek ölre menni a Deckard replikáns avagy ember kérdésen.Szerintem is replikáns,de ezzel a teóriával is lehet(ne) sok pontban vitatkozni.

Na majd amikor Ridley bácsi 10 év múlva megcsinál egy Ultimate Cut verziót és belöki,hogy Deckard mégiscsak ember.Kitör majd egy új világháború. :D
0
2010. november 17., szerda 22:09
Na ja, elsőre majdnem azt írtam, aztán rájöttem!!! :D :D
0
2010. november 17., szerda 22:07
Hát pl. a Gyűrűk Ura esetén ettől még nem sok kérdés marad nyitva. :)
0
2010. november 17., szerda 22:05
Hát megfognám Nolant is meg Scott-ot is is odabasznék nekik egy 1200 oldalas könyvet, amiből kivenném az utolsó 100 oldalt... Olvassák el, aztán majd gondolják oda a végét! :)
0
2010. november 17., szerda 22:03
Igen, de akkor még Takáts Tamás énekelte. Csak később vették fel a karaoke-verziót.
0
2010. november 17., szerda 21:59
Az Eredet óta most megint ez a menő. :)
most posts by TM
0
2010. november 17., szerda 21:58
Eddig azt hittem, hogy azért írta, mert egy dübörgő elefánt letaposott valakit az egyik hangversenyén. :)
most posts by TM
0
2010. november 17., szerda 21:58
Elnézést, hogy bepofátlankodok annak ellenére, hogy nem kedvencem a film, ráadásul végig se olvastam (még) ezt a sok kommentet, de hadd jegyezzem meg, hogy meglehetősen szürreálisnak tartom, hogy (feltehetőleg) középkorú férfiemberek legnagyobb gondja egy szerda este annak megfejtése, hogy hogyan is végződik egy szaros film. Ha nem értem, akkor megkérdezem. Ha szerintem ez vagy az a vége, akkor ezt gondolom, elmegyek vacsorázni, elmegyek wc-re, aztán lefekszem aludni a picsába. Nem hinném, hogy embereknek komolyan ez a legnagyobb gondja napokon át. Én még arra is alig vettem a fáradságot, hogy ezt leírjam, mások meg A4-es terjedelmű elemzéseket írkálnak. Egy filmet nézni kell hátradőlve, élvezni a látványt, aztán menni tovább. Ha gondolkodni akarok, akkor megoldok egy kurva matekpéldát nem? Ennyi. Elnézést kérek mindenkitől, nem szólt konkrétan senkihez és ha másra nem is jó ez a vélemény, legalább engem lehet szidni, hogy valami közös is legyen már itt mindenkiben :) :) :)
0
2010. november 17., szerda 21:46
"Pl. lehet hogy Mozart is amiatt írta meg a Rekviemet, mert fájt a farka vége, de nekem akkor is mást mond a darab."

X-DDDDD
0
2010. november 17., szerda 21:36
Folyt:
attól, hogy itt páran használati utasítás nélkül is tudunk élvezni egy filmet (és még szeretni is), még az is lehet, hogy van ízlésünk. Csak másmilyen, mint a Tiéd, ahogyan a stílusunk is.
0
2010. november 17., szerda 21:33
Egyik verzió sem egyértelmű, hiszen nem mondják ki a filmben egyiket sem. Utalás van erre is, és - mint az előző kommentekben is olvashattad - magyarázatot lehet találni arra is; a szabad döntés és értelmezés joga a befogadóé. Te pedig eldöntötted magadban az egyiket, mert a rendező is ezt mondta egy interjúban, aztán a magas lóról osztod a másképp értelmezőket... és te beszélsz beszűkült gondolkodásról?
Amúgy meg mondhatom azt is, hogy olyannyira nem vagyok beszűkült, hogy még azt is le tudom szarni, hogy mit nyilatkozik Ridley Scott (huszonakárhány évvel a film készítése után), akinek amúgy biztos ez a kedvenc interjúkérdése, csak mert nekem így tetszik.
Pl. lehet hogy Mozart is amiatt írta meg a Rekviemet, mert fájt a farka vége, de nekem akkor is mást mond a darab. És nem érdekel, hogy Mozart mit nyilatkozna, ha egy újságíró megkérdezné tőle, hogy most akkor miért is éppen azokra a vonalakra rajzolta a gombócokat a kottásfüzetben, amikre.
Amúgy az esztétikatanárod hasonlata elmés, csak épp azt bizonyítja, hogy amíg az érték mérhető, így lehet akár közmegegyezéses is, addig az ízlésről épp nem lehet vitatkozni, hiszen ettől még az mindenkinél lehet eltérő a kötelezően elvárttól.

Amúgy az egész vita kicsit túl van spilázva. Ha a Szárnyas fejvadász csak egy szimpla jövőben játszódó akció-krimi lenne, amiben az a hatalmas csavar, hogy a végén kiderül a főhősről, hogy robot, attól még azt hiszem egyikünk sem bambulná úgy végig századszorra is, mint ahogy tesszük sokan. Ha neked erről szól, nem csak nem érted, de nem is érzed a filmet.

És mielőtt félreértés lenne: nem a te értelmezéseddel vitatkozom, hiszen lehet az számodra az igazi, csak azzal, hogy nem bírsz elfogadni ellentétes vélekedést, na és azzal, hogy ennek kicsivel nagyobb arccal adsz hangot, mint amekkorával kellene. Szerintem nem sok mindenkit ismersz itt annyira, hogy alappal nevezd őket (minket) "állandóan okoskodó... élőlényeknek".
De majd erre gondolom az lesz a válasz, hogy most is okoskodom. :)
0
2010. november 17., szerda 18:32
Akkor én tovább megyek:A nagyapám fizikatanára szerint az emberek 99%-a közönséges idióta.A tanárt Öveges Józsefnek hívták.
A maradék 1% viszont azért értelmezheti ugyanazt különbözően.Ettől még nem lesz ízléstelen.
0
2010. november 17., szerda 16:37
SPOILER On

Ja és még valami, engem az a dolog tud a legjobban elbizonytalanítani hogy Deck rep, hogy van az a jelent amikor végig siklik a kamera Deck fotóin, van ott egy kép, ami szinte ugyan azon a teraszon készült ahol Rachel is van lefényképezve az "anyukájával", (azt hiszem egy nővel van lefényképezve, aki ugye a felesége volt - amit csak  a moziverzióból tudhatunk meg, de végül is nem is fontos ki az mellette, a terasz a lényeg) tehát, lehet hogy Deck azért tudja Rachel Pókos-történetét, mert az az ő története is... de ez meg ellent mond annak hogy Deck rácsodálkozik arra hogy Tyler emléket ültetett Rachelbe, nem beszélve  arról hogy ha Deck replikáns is, ő ezt nem tudhatja... mert akkor végképp nincs értelme sok dolognak... (legalább is nekem, de lehet h mindenre van magyarázat:)

SPOLIER Off
0
2010. november 17., szerda 16:32
arrogáns, szélsőséges vélekedés.
0