Bajok Harryvel Hátsó ablak Szédülés Az ember,aki túl sokat tudott
A Psycho egy kisebb studióhoz tartozik.A 14 filmből egyébként 7 eredeti Universal. Van egy Warner is :A kötél és még akad két kis gyártóhoz kapcsolódó alkotás. A Paramount egy időben megszorult és néhány filmjének elvesztette a jogait.Még Oscar díjas is van köztük:Férfiszenvedély.Ez is a Universalhoz került.
0
2006. március 25., szombat 4:04
5042
Na most ez egy Paramount film, amit az Intercom adott ki, és ez az oka hogy egyik nálunk megjelent díszdobiba sem kerülhetett bele. De akkor a Psych hogy kerül a Universal-hoz? Úgy tudom az is Paramount-os. Nem?
Milyen jó lett volna ha Hitchcock egész életében egy stúdiónak dolgozott volna... Milyen egységesen gyönyörű díszdobikat vehetnénk a kezünkbe... Az egyik legjobb Hitchcock film a North By Northwest is ezért nem kerülhetett bele egyik dobozba sem.
Az imént összeállítottam egy listát az imdb alapján Hitchcock egész estés mozifilmjeiből. (Amiben nincs benn a befejezetlen Nuber 13, a rövidfilmek, a sorozatepizódok, és pl.: az Elstree Calling amit csak részben ő rendezett.) Így az jött ki hogy 54 db egész estés filmje van az 1925-ös Pleasure Garden -től az 1976-os Family Plot-ig. Ebből eddig még csak 8-at láttam, de a Duna Tv-nek köszönhetően ezeket most sorban pótlom, és úgy pipálgatom ki a filmeket Hitch filmográfiáján, mint amikor régen a Lutra albumokba ragasztgattam be a matricákat... :-)
Nem tudom hogy vannak ezek a tévés vetítési jogok, de az elmúlt 5 héten a Duna Tv a Cinetel dobozban lévő 5 filmet adta le. Múlt héttől pedig Stage Fright-tól kezdve a Warner doboz filmjei kerülnek műsorra. (Holnap lesz az I Confess) Ez biztos nem véletlen... Most hogy a Universal-nak nincs forgalmazója az azt jelenti hogy a tévében sem lehet adni a filmeket?
És még egy kis statisztika: :-) Az 54 filmből 26-ot adtak ki nálunk DVD-n. - Az 54 filmből 10 (!) db szerepel az imdb Top 250-es listáján. - Ebből 6 db a Top 100-ban. (Rear Window: 14; The 39 Steps: 247) - Alfred-et 6-szor jelölték Oscarra, ebből egyszer sem ítélték neki a díjat: - Rebecca (1940) - Suspicion (1941) - Lifeboat (1944) - (Na ennek kinél van joga? Ez nagyon érdekel.) - Spellbound (1945) - Rear Window (1954) - Psycho (1960)
0
2004. július 20., kedd 18:24
6925
A kimaradtak mind Universal filmek.Van belölük kb. 15db.Kijöttek már külön-külön és díszdobozban is.Mi lemaradtunk róluk.Az okát máig sem tudom.
0
2004. július 20., kedd 16:15
3
Végre vmi jó hír! Köszi!! Bár ha az USA-ban szept 7-én dobják piacra, akkor azért kiváncsi leszek, hogy mikor lehet nálunk is megszerezni. No meg, ahogy olvastam a 9 filmet, azért egy-két nagy klasszikus kimaradt/ Vertigó, Hátsó ablak../ Na de már ez is jó hír, most megelégszem ennyivel is egyenlőre:)) Köszi mégegyszer!
0
2004. július 20., kedd 15:38
4379
Na tessék! http://dvd.index.hu/index.php?cikkid=5035
0
2004. július 20., kedd 13:01
4379
Valahol mintha azt olvastam volna, jön ki nálunk is.
0
2004. július 20., kedd 10:20
229
háát kiadót kéne hozzá találni. asszem angliában van egy díszdoboz.
0
2004. július 19., hétfő 19:00
3
Tudja valaki, hogy esetleg jön-e ki mostanában vmelyik Hitchcock klasszikus? Inkább ezeket kéne kiadni, és nem a sok semmitmondó űrgalaktikus 2090-ben játszódó szuperfilmeket!