Keresés

Közéleti fórum Pálnak (itt lehet ideológiáját védeni)

2004. július 21., szerda 22:43
A soknevűnek...

Rád/Rátok normáls esetben egy percet sem volna érdemes pazarolni, ugyanis egyrészt lehetsz/lehettek provokátor(ok), (aki/akik egy pillantást sem érdemel/nek), másrészt viszont ugyanígy lehetsz/lehettek egy lelkileg sérült, megnyomorított, kezelésre szoruló ember (így egyes számban), akinek VALÓBAN szakértő segítségre volna szüksége (mániákus depressziós, sajátosan skizoid és pszichopata vonásoktól sem mentes megnyilvánulásaid alapján ez utóbbit vélelmezhetik egyesek).

Első esetben azért érdemes egy hozzászólás erejéig válaszra méltatni Téged/Titeket, hogy megtudd/megtudjátok: néhányan azért nem hajlandóak bedőlni neked/nektek.

Grátiszként megfigyelheted/figyelhetitek azt is, hogy regény-terjedelmű hozzászólásokat úgy is lehet összedobni, hogy annak minden mondata jelentést vagy célzást tartalmazzon, mert az igazság személyiséged (személyiségeid?) eddig jegyei alapján marón fáj majd és mélyebb sebeket ejt mint bármilyen válogatott sértés. Figyeld/figyeljétek majd meg, hogy én káromkodás és ostoba, üres frázisok nélkül fogom úgy felhúzni csavarosnak tartott elmédet/elméteket, hogy remegő kézzel ülsz/ültök majd a billentyű előtt, mielőtt sértések tömkelegével és cizellált mondatokkal tűzdelt üres és hatástalan semmivel válaszolsz/válaszoltok majd - természetesen magadhoz/magatokhoz híven.

Privát megjegyzésem egyébként, hogy szótárad (melyre láthatóan büszke vagy/vagytok - persze hiába) szegényes (és ezért most nem kell sem a korodra, sem diplomádra hivatkoznod a későbbiekben, ugyanis eddig már de facto kiderült: azzal együtt is lehet az ember irritálóan ostoba), néhány szó (poszt, kommunista, liberális, hanta, keresztény, szent, zsidó stb..) és történelmileg illetve politológilag (az egyfajta társadalomtudomány, mint az előbbi is) nonszensz kifejezés ismételgetésével nyomatod/nyomatjátok egy nálad/nálatok is otrombább propagandagépezet összetett mondatokba csomagolt baromságait. Tudjuk melyik rendszer sajátja volt ez, így utóbbival persze önellentmondásba kerülsz magaddal/magatokkal, de ezt valszeg lazán figyelmen kívül hagyod/hagyjátok.

Summa summárum, mindenhová kell egy osztály HÜLYÉJE, na bumm, nekünk sajnos Te/Ti jutottatok.

Második eset már érdekesebb, és ez esetben az első részben leírtakat felejtsd el, és fogadd inkább együttérzésemet. Segítő szándékomat bizonyítván, modnanék néhány dolgot, mert érzelmileg komoly bajban vagy.

De így talán magadba nézel és rájössz, hogy pszichiáter segítségét igénybe venni bizony nem szégyen (a pszichológust kihagyhatod, úgyis beutalna valószínüleg egy 500 kérdéses teszt kitöltése után, aminek "Vannak e idegen érzéseid?" részére előbbiek alapján igennel válaszolnál), a feldolgozatlan problémák feloldása ugyanis a Te/Ti korotokban már külső segítséget igényel.  

Mert azért nehány dolog süt a hozzászólásaidból. Például az, hogy előítéletes vagy. Erős nacionalista érzéseid (amit hibásan hazaszeretetnek értelmezel) és ultraortodox vallási nézeteid miatt állandóan konfliktusokkal, mások nézeteit nem tisztelve, a tolerancia teljes hiányával kerülsz környezeteddel kölcsönhatásba, ami miatt elfojtott gyűlöletet és megvetést érzel másképp gondolkodó és élő embertársaiddal szemben. Antiszemita, rasszista, előítéletes attitűdöket mutatsz, rendpárti és demokrácia-ellenes vagy, valszeg ki nem állhatod a külföldieket, romákat, melegeket, zsidókat, punk-okat, libsiket, szóval elég sok mindenkit.

Egyértelműen tekintélyelvű személyiség vagy - érzelmi igényeidet a szélsőjobb és más szélsőséges csoportokban találod meg. Talán rossz gyerekkorod volt, szeretethiányban, vagy szélsőséges szigorban nőttél fel - nem tudom. Talán szüleidet, nevelőidet tisztelned kellett feltétel és kritika nélkül, a hatalom, rend iránti rajongásod innét származhat. Esetleg félresiklott minden, és rájöttél, hogy nem ezt akartad. Ezért mindenki más hibás. Csak te nem. Te/ti tökéletes/tökéletesek vagytok.

A legnagyobb gond azonban az, hogy azt a sosem kapott szeretetet és tiszteletet (melynek kölcsönösnek kéne lennie) a mai napig senkitől sem kapod meg. Mert ha megkapnád, akkor nem itt ülnél és dühöngenél a dolgaidon, hanem másokkal, értékes, szeretereméltó emberekkel töltenéd az időd, és ez a fórum, sem ez a hozzászólás nem jelente neked semmit.  

És ha fáj, ha most utálsz, ezt az egészet és a világot, akkor jó. Mert TUDD MEG, hogy ha a második rész az igaz, akkor NEM TA VAGY A HIBÁS.

És van segítség. Fordulj szakemberhez és az megszabadíthat minden gyűlölettől, előítélettől és megmutathatja neked, hogy szabadon is lehet lélegezni. Hogy lehet gyűlölet, megvetés és intolerancia nélkül is élni. Mások elfogadásával, tiszteletével - igazi szeretetben. Nem abban a hamis, torz, kiforgatott erkölcsökben tobzódó lufiban, amiben élsz.
0
2004. július 21., szerda 22:40
Ez egy korrekt hozzászólás volt.
0
2004. július 21., szerda 22:22
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2004. július 21., szerda 22:17
"tyúkagyú noname-félék"

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Jó ötlet volt ez a topic, aki a filmekre kíváncsi, nem kell ott olvasni ezt a sok mocskolódást!
0
2004. július 21., szerda 22:17
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2004. július 21., szerda 19:38
Ne hazudj, Vlagyimir, az Egyház és a rendi szervezetek a legkeményebben elítélik az olyan liberális hantát, áldemokratikus ostobaságokat, posztkommunista handabandát, amit te képviselsz.

Az Oscarról meg annyit, mi a zsidóság két legnagyobb ünnepe?

A hanuka és az Oscar-átadás.  (Fábry Sándor  Esti showder egyik adása)
0
2004. július 21., szerda 19:32
Én a bencéseknél dolgozom, kiváncsi vagyok, ki az a bencés pap, aki a kötelező liturgikus gyakorlatokon kívül BARÁTSÁGOT tart fenn egy ilyen vulgármarxista nézetű emberrel?
0
2004. július 21., szerda 18:50
Vlagyimir Iljicsnek? :)))
Legyen hát...felőlem lehetek mindjárt Hitler is, ha jobban érzed magad ettől.

Ami a rendet illeti. A vallást gyakorló és hívő emberek lelkében élő rendet nem kellene összemosni a magukat vallásosnak gondoló őrültek képzeteivel, akik úgy gondolják, hogy attól lesz rend a világban, ha mindenki egyforma és egy felé halad.
Nem járunk azonos utakon és nem gondolkozunk ugyanúgy. Ez így a jó. És remélem ez még sokig így is marad.

"Tartsd meg a rendet.."  A lelked rendjét és békéjét...én így értem és értelmezem. Te valószínűleg másképp.
Családom több tagja végezte tanulmányait a Benedek-rendi szerzeteseknél, sok pap ismerősöm és barátom van. Érdemes lenne beszélgetned velük. Látnád, hogy hogyan gondolkodik az, akinek nem csak divat és menekülés a vallás.
Igen, a szabadságra kell, hogy épüljön a világ. A szabad gondolkodásra, szabad véleményre. Ez nem a szabadosság helyeslése, ahogy te hiszed.
(És főleg nem "szabatosság", ahogy írod - az egész más jelent.)

"A petrov, noname-féle szellemi és lelki trutymók szeretnék erre az országra rászabadítani azt a poklot, amiben ők élnek(drog, szexuális szabatosság, egyéb devianciák"

Honnan tudod, miben élek?

"ezért a jót kell erősíteni az emberekben"

Ahogy teszed ezt ezzel a hozzászólással....

"Ezért javaslom az unintelligens petrovkának, noname1-kének, hogy huzzanak el ebből az országból oda, ahol az ilyen lelki mocskolódást szeretik, és ott fikázzák egymást!"

Köszönjük a javaslatot. Egyébként nem "fikáztuk" egymást csak én "noname"-et, ha ezt annak akarod nevezni....Ő nem tette velem, tehát csak engem köpködj. :)

"Az ilyen mondatokat olyan emberek írják, akik nem tudják megindokolni az állításukat, csak vagdalóznak"

Olvasd végig, és rájössz, hogy végül is megindokoltam, bár úgy gondolom, hogy aki egy Oscar-díjas filmről és Dustin Hoffmann-ról azt írja, amit "noname" írt, az valóban önmagáért beszél.

"Mi, magyar emberek világos beszédhez szoktunk, nem az ilyen álságos, bomlasztó bolsi-dumához."

Ez tetszik...ez világos beszéd !  :))

"Ez a véleményem rólad, te felfuvalkodott kis untergangman"

Köszönöm a véleményedet Giuseppe...no comment... :))

0
2004. július 21., szerda 18:02
Vlagyimir Iljicsnek, aki petrovnak gondolja magát.

Van egy régi bencés mondás, amit egy ismerősömtől hallottam. Így szól!
"Tartsd meg a rendet, a rend is megtart téged."

Ha nincs meg a világon a rend, az országban, a társadalomban, akkor az ilyen V. I. Uljanov petrov-félék káosza fog győzni. Sajnos, ez a világ, amit az ilyen gyenge jellemű emberek csinálnak, ami a szabadság helyett a szabatosságon alapszik, tehát ami kialakulóban van, az hanyatlás, pusztulás. Nem tudom, hogy a petrov-félék, vagy a tyúkagyú noname-félék a saját gyermekeiket, szeretteiket, ha egyáltalán ilyen gyűlölködő embereknek vannak szeretteik, ezeknek az általuk védelmezendő hatásoknak teszik ki a rokonaikat, egyáltalán ember lesz e belölük. A petrov, noname-féle szellemi és lelki trutymók szeretnék erre az országra rászabadítani azt a poklot, amiben ők élnek(drog, szexuális szabatosság, egyéb devianciák), mert csak így érzik jól magukat. Sajnos a többség nem ezt akarja, de mivel minden társadalom különböző intellektusú, lelkiségű emberekből áll, ezért a jót kell erősíteni az emberekben. Ezért javaslom az unintelligens petrovkának, noname1-kének, hogy huzzanak el ebből az országból oda, ahol az ilyen lelki mocskolódást szeretik, és ott fikázzák egymást!

"Hogy a filmművészethez miért nincs...azt úgy gondolom nem kell magyaráznom."

Az ilyen mondatokat olyan emberek írják, akik nem tudják megindokolni az állításukat, csak vagdalóznak, s a náluk kicsit butább emberek ennek bedőlnek. Írd le Uljanov, hogy mire gondolsz! Fejtsd ki, ne rejtőzz a szellemi ürességedbe. Ne fröcsögj ilyen bugyuta tételmondatocskákkal, hanem beszélj értelmesen. Mi, magyar emberek világos beszédhez szoktunk, nem az ilyen álságos, bomlasztó bolsi-dumához.

"Önnek fogalma sincs mit jelent a filmes kultúra, mit jelent a film, mint művészi kifejezőeszköz."

Ezt honnan tudja. Én nem ezt olvastam ki a hozzászólásokból, a tiedből viszont csak az bugyutaság, hülyeség és gyűlölködés kánonát.

Ez a véleményem rólad, te felfuvalkodott kis untergangman.
0
2004. július 21., szerda 17:04
"....a kétes erkölcsiségű, labilis emberek számára egy ilyen film determináló erővé válhat egy rossz döntéshez!"

Tehát, mi a megoldás? Cenzúrázzuk azt, mi kerülhet a filmszínházakba és mit lehet kiadni DVD-n VHS-en stb. Mert tűrhetetlen, hogy ilyen szenny lepje el kultúránkat és telepedjen rá életünkre...nemde?!
Végül is, a kétes erkölcsiségű és labilis emberek számára nem csak ez lehet veszélyes. Lehetőleg szabadoljunk meg minden olyan filmtől...sőt regénytől és zeneműtől is, amelynek témája, gondolatvilága, tartalma és utalásai ellentétesek az evangélium igéjével.
Ezen kívül javaslom a szent inkvizíció újbóli felállítását és zászlajuk alatt mérjünk csapást a kereszténység tanaitól elrugaszkodott, fertőző ideológiákra és eszmékre.

"Ezentúl ez a film sérti nagyon sok ember vallási érzékenységét."

Tessen kikapcsolni, ha nem tetszik, vagy nem kell rá jegyet venni, illetve nem kell a kiadványt megvásárolni.
Sokunk érzékenységét pedig az sérti, hogy a vallás nevében megpróbálják előírni, hogy hogyan kéne élnünk, mi erkölcsös és mi nem, mit szabad és mit nem.

"Sajnálatos, hogy a kiadók ennyi erkölcsi szeméttel mocskolják a magyar társadalmat, s szomorú, hogy ennek van, aki örül."
"Hát ez egy erkölcsi trágyadomb."
"A Hoffman-film pedig egy agyi szörnyszülemény, mely durván támadja mindazt, amit úgy hívnak: európai kultúra."

Nem tudom eldönteni, hogy Ön kedves uram, egy bibliával hadonászó vallási őrült vagy inkább egy Aczél György reinkarnáció.
De annyi bizonyos számomra, hogy sok köze nincsen sem a filmművészethez, sem a kereszténységhez.
...Hogy a filmművészethez miért nincs...azt úgy gondolom nem kell magyaráznom. Önnek fogalma sincs mit jelent a filmes kultúra, mit jelent a film, mint művészi kifejezőeszköz. Az ön szemlélete szerint a film nem szabadna, hogy más legyen, mint propaganda eszköz azok kezében akik elveiket és eszméiket rá akarják erőltetni mindenkire, függetlenül fajtól, nemtől, életszemlélettől.
És nincs sok köze a kereszténységhez sem, mert aki ilyen vehemenciával és dühvel támadja azt a gondolatot, ami különbözik az övétől és nem fér bele a világképébe, sőt úgy gondolja, hogy ez az egyetlen helyes és követhető út...nos, az legfeljebb vallási tébolyult, de semmiképpen sem vallását ismerő, gondolkodó keresztény ember.
0
2004. július 21., szerda 4:30
Önkritika elégtelen.
0
2004. július 20., kedd 20:30
0
2004. július 20., kedd 20:23
Akkor továbbra is várom/juk/ az izlésednek megfelelő filmkritikáidat.
És ne hagyd magad az örületbe kergetni.Fontold meg  három jótanácsom
amit remélem, megbocsátasz ,hogy igy ismeretlenül osztok.
- adj uram erőt,hogy amit nem tudok megváltoztatni,azzal együtt tudjak élni.
- adj uram bátorságot,hogy amit megtudok változtatni azt megtegyem.
- adj uram bölcsességet,hogy meg tudjam külömböztetni az egyiket a másiktól.
0
2004. július 20., kedd 20:18
"Szegény noname, még mindig nem érti, mi a különbség a lelki züllöttség és a szellemi felsőbbrendűség között."

Ez nem is lehetett kétséges...
Csak tudnám minek alacsonyodik le T. Pál a lelki züllöttek közé?
0
2004. július 20., kedd 20:12
0
2004. július 20., kedd 20:08
A tudathasadás a legtöbb zseni illetve örült egyik kiváltsága.te hová sorolnád magad?
0
2004. július 20., kedd 19:58
0
2004. július 20., kedd 19:24
Sok esetben engem is zavarnak a fikázások és idegesít a zseniális rendezők remekműveit pocskondiázó nagyképű okoskodás - , de ( szerencsére ) a legtöbb esetben ( pl Jamamura Szadakó-nál - remélem nem bánja , hogy beleszövöm a mondókámba ) a legdurvább hangot is a művelt ember finnyássága világítja meg(legalábbis én ezt mindíg kiérzem az ő ( szerintem mindíg pontos , vagy legalábbis követhető logikájú ) elemzéseiből.A tehetséges ember középszer iránti olthatatlan gyűlölete ( lassan illene megkérnem Jamamura kezét :) pedig - számomra legalábbis - tökéletesen érthető és távolról sem egyezik az esztelen , "fárasztó nap utáni düh-elemzéssel".
A korábbi hozzászólásomban leírtak miatt  kétségek nélkül hiszek abban , hogy az ilyen véleményt te is tiszteletben tudod tartani.
Itt viszont adódik  a közhelyes kérdés : a többivel minek foglalkozni ..?
0
2004. július 20., kedd 19:18
"Magdolna nővérek, ahol olyan emberek gyalázkodnak, rombolnak igazi értékeket, akiknek fogalmuk sincs a legelemibb művészeti, emberi, erkölcsi értékekről"

Nagy igazság! Pál maga javul!
0
2004. július 20., kedd 19:10
Csak a véleménydiktatúrának ön az élenjárója T. Pál! Ez az egyetlen apró probléma magával.
0
2004. július 20., kedd 19:07
0
2004. július 20., kedd 19:07
Óh, nem nevezném ezt gyűlöletnek, csak bosszúság.
0
2004. július 20., kedd 19:06
Nem tévedés, csak egyszerű földtörténet, épp úgy mint a többi szárazföld.
0
2004. július 20., kedd 18:55
0
2004. július 20., kedd 18:54
Noname2 : az utolsó 4-5 hozzászólásodat végigböngészve több dolog kezdett foglalkoztatni.
Azt hiszem leszögezhetjük ( bár ezt inkább a többieknek mondom ) , hogy te nem a butuska típusú bomlasztó elem vagy ( ugyanis valami titkos-őrült ritmus szerint megjelennek errefelé ilyenek is ) - következetesen mondasz dolgokat , amikkel , bevallom , sokszor egyetértek ( némelyik általad közvetített gondolatot , hadd mondjam így - örömmel láttam megjelenni ezen a fórumon ... ) , vagy legalábbis elég tisztának,kiforrottnak tűnnek ahhoz , hogy tiszteletben tudjam őket tartani.
Ezzel szemben nem értem például azt , hogy miért , milyen szándékokkal a batyudban jöttél ide - mert , remélem nem találod sértőnek , nem érzem úgy , hogy a filmek miatt ( hogy a filmeket szereted vagy nem , természetesen nem tudom , de nem is fontos ).
Én őszintén kíváncsi lennék egy magyarázatra , az idejöveteled magyarázatára - szerintem sokan másképp reagálnának a beírásaidra ha egy picit többet engednél látni magadból.
Remélem a többség ( ha egyáltalán van akit érdekel ) örül egy okos vitapartnernek , vagy legalábbis megadja a lehetőséget neki a kibontakozásra.

0