Keresés

NOTEBOOK-OT, DE MILYET?

2004. augusztus 26., csütörtök 1:09
Hagyományos PC-t olyat rakok össze a G5 árából, hogy lefosod a bokádat.
0
2004. augusztus 25., szerda 23:59
nah, jóvan, de sokan azt hiszik hogy egy 2.5 gigás apple lassú, én is azt hittem aztán utánna néztem és azt tapasztaltam hogy qrva gyors!

A g5ös meg belülről valami csoda! ott állok gép mellett mondom nőnek mutassa már meg belsejét.lekapja oldalát és ejha!nah hát az vmi csoda! eleve azt hittem az egy kikapcsolt gép és csak miután oldalát levette azután láttam hogy dolgozik, megy!azért csak kíváncsiság szinten is akinek kedve van egyszer nézzen bele egy ilyen gépbe!egy hagyomás pécét sohasem raknak úgy össze!
0
2004. augusztus 25., szerda 23:47
"egy 2.5 GHz-es duálprocis apple gép kenteben ver egy P4 3 Ghz-t!!!"

2 64 bites CPU-t mérsz 1 32 biteshez? :)
0
2004. augusztus 25., szerda 23:34
még egy kis érdeklődés:

iBook-ról vkinek vmilyen tapasztalata?illetve Powerbookról?

ha az asztalra kiteszek elétek egy Sony Vaio-t vagy egy Apple notebookot(iBook v. Powerbook) akkor melyiket választanátok?Sztetek melyik lehet a jobb?

Apple boltban nő mondta, hogy az Apple gépeknél a gigahertzet meg kell szorozni kettővel hogy megkapjuk kábé hogy az mennyi a Petiumnál(szal egy 2.5 GHz-es duálprocis apple gép kenteben ver egy P4 3 Ghz-t!!!)
0
2004. augusztus 25., szerda 9:40
az meg 340 itthon, usából meg alig 210..........
szal jah
:)
0
2004. augusztus 25., szerda 2:04
A final cut pro hd 430.000-ét is?
0
2004. augusztus 25., szerda 1:30
azt ott elírták, valójában 43+áfa
0
2004. augusztus 25., szerda 1:07
512 Mbyte plussz memória 130.000 ...  nem mondom...
0
2004. augusztus 25., szerda 0:47
Láttam egyszer egy iBook-ot, eléggé hígfos kinézete volt. Csodálkoztam is mert a többi Mac cucc külsőre nekem is bejön. Venni azért nem fogok, a pénzszórást meghagyom a Mac-szállottaknak ;)
0
2004. augusztus 25., szerda 0:40
kicsit mintha eltértünk volna a témától!

sebaj addig is keresgetek még infót iBook ról és Powerbookról............
0
2004. augusztus 25., szerda 0:15
Az tény, hogy jelenleg a notebookok ár/teljesítmény szempontjából elmaradnak az asztali gépektől. De fontos szempont, hogy ki mire használja. A hardcore gamer aki túlhajtja a Radeon9800-asát, az ne vegyen notebookot. Aki egész nap a gép előtt ül, és dolgozik rajta valami telesítményigényes programmal, az ne vegyen notebookot. De otthoni használatra, arra, hogy az ember netezzen, megírjon néhány levelet wordben, és naponta játsszon egy keveset, arra a notebook tökéletes, és nem kell hozzá fenntartani egy egész asztalt. Elfér az ember ölében is ha egy kényelmes fotelben ül. És elfér a polcon is, ha már nem használja ;)
0
2004. augusztus 24., kedd 23:56
Nem mértem a különbséget, egyszerűen érezhető. Kevés ram van benne (256 akárcsak az asztaliba) és emiatt sokat kerregteti a vinyót mindkettő. A notebook érezhetően többet kerreg lassabban hívja be az infókat meg miegymás. Persze hozzáteszem, hogy biztos van erre megoldás (én például még nem is hallottam 7200-as notebook vinyóról) csak még jobban növeli a két gép közti árkülönbséget. Imádom a notebookot de örülök, hogy van egy asztali is mellette.
0
2004. augusztus 24., kedd 23:52
"Nekem is photoshophoz kellene főként,de ha egy filmet szeretnék megnézni akkor azt is megtudjam."
Egyikhez sem kell nagyobb proci, mint egy 1GHz-es Celeron (ennél kissebbet keresve sem találsz), és mindkettő bőven beéri az integrált videokártyával is (vagy legalább egy kisebb Radeonnal). A PhotoShop-hoz nem árt a ram (min. 256Mb, de inkább 512), viszont ha grafikai munkát csinálsz, akkor ajánlott egy jó CRT monitor beszerzése. Véleményem szerint az LCD grafikai munkára teljesen alkalmatlan.
0
2004. augusztus 24., kedd 23:42
Akár 3x-4x-..csak írtam valamit,a lényeg,hogy lehet cserélni,és még akkor is lehet,hogy olcsóbban jön ki ,mintha venne egy másikat,a régit pedig eladja sz.rért-h.gyért!
0
2004. augusztus 24., kedd 23:40
"A HDD sebessége egy program elindításánál, egy kép megnyitásánál vagy egy szimpla bootolásnál is jelentős szerepet játszik."
Azért nem árt tudni mekkora különbségről beszélünk. Desktop vinyók átlagos elérési ideje 9ms, notebook vinyóké 12ms. A forgási sebesség 7200 vs. 4200-5400 RPM, de van 7200-es notebook vinyó is. Ez nem nagyságrendi különbség, és csodálkoznék, ha valaki emiatt mondana le a notebookról.

"Az asztali gépemen minden sokkal hamarabb készül el (pl egy Word dokumentum megnyitása), mint a notebookon."
Ehhez kell gyors gép? Ugye viccelsz? De ugye nem kétszer annyi ram van az asztali gépben, mint a notebookban? Mert akkor nem jogos az összehasonlítás.

"5 óra már használható kapacitás."
Simán. És a CD író helyére lehet rakni második aksit. Mondjuk nekem mégy 1 óránál tovább nem volt rá szükségem, hogy aksiról menjen.
0
2004. augusztus 24., kedd 23:25
3x-4x-.....
0
2004. augusztus 24., kedd 23:15

Már most nem kell a notebook teljes cseréje,legalább is úgy tudom,hogy abban is lehet cserélni az alkatrészeket,az más kérdés ,hogy kétszer annyiba kerül,mint egy asztali gépben!
Egyébként én is notebookot szeretnék venni,de kb. 330-350 000 indúlnak a jobbak úgy tudom,és nekem azt ajánlották,hogy olyat vegyek amiben nem integrált videókártya van.Nekem is photoshophoz kellene főként,de ha egy filmet szeretnék megnézni akkor azt is megtudjam.a játék az abszolút nem érdekell!
0
2004. augusztus 24., kedd 22:47
A HDD sebessége egy program elindításánál, egy kép megnyitásánál vagy egy szimpla bootolásnál is jelentős szerepet játszik. A VGA kártyában igazad van.
A gyors gép nem csak játékhoz kell. Az asztali gépemen minden sokkal hamarabb készül el (pl egy Word dokumentum megnyitása), mint a notebookon.
A notebookok ára is esik még ha talán nem is akkor mértékben, mint az asztali (a 15 hónapos fél milliós notebookomat ma, ha 200-ért el tudnám adni akkor jó lenne), viszont a notebook teljes cseréje szükséges, míg az asztali esetében esetleg elég egy új alaplap, ram és processzor.
Az aksiban is igazad van, az új gépek jobban fogyasztanak. 5 óra már használható kapacitás. Én örülnék neki.
0
2004. augusztus 24., kedd 21:55
"A notebook legnagyobb gyengéje a HDD sebessége."
Ez szerintem elhanyagolható mértékben befolyásolja a használhatóságot. Az asztali gépemben 7200-es vinyó van, de még video capture-nél sem használtam ki a sebességét.

"A másik a VGA kártya sebessége."
Az enyémben egy Mobility Radeon 9600 Pro van. Doom3 vidáman fut rajta.

"Persze össze lehet rakni nagyon gyors notebookot (a HDD-t kivéve)"
Csakhogy a cél nem az, hogy összerakjunk egy "nagyon gyors" notebookot, hanem hogy használjuk valamire. Mire jó, a "nagyon gyors" notebook? Játékra?

"az árából (fél millió) nagyon komoly asztali gépet összerakhattam volna"
Ami egy év múlva fele annyit sem ér, és fele ennyi pénzből egy ugyanilyen teljesítményű notebookot lehet venni. Persze ha valaki nem képes kompromisszumot kötni, és csak egy csúcsgéppel éri be, és mindig mindenből a legújabb kell, az ne nézelődjön a notebookok között. De ma már nem azok az idők járnak, amikor még a Windows bootolásához is csúcsgép kellett. A legtöbb alkalmazás nem teljesítményigényes. Játékgépet asztaliban is baromi drága összerakni, és baromi nagy pénzkidobás szerintem.

"Az akkumulátor kapacítás miatt (2-3 óra) nem igazán használható mobil gépként"
Az enyém Centrino-s és 4-5 órát bír.
0
2004. augusztus 24., kedd 21:40
Én használtam Mac-et és PC-t felváltva, az én tapasztalatom, hogy egyformán szar mindkettő. Nem mérvadó a véleményem mivel nem ismerem a MacOS X-et, lehet, hogy az jobb. Windows XP-t használok lassan 2 éve és még egyszer sem fagyott le a gép, pedig általában 0-24 óráig megy. Az általam használt Mac-ben ugyanazon az alkatrészek voltak (pl. seagate hdd) ezért maximum az OP rendszer miatt lehetett volna jobb, de nem volt olyan nap, hogy ne fagyott volna. Az igaz, hogy MS szoftverek alatt gyakrabban fagyott (Office), de Photoshop és Illustrator alatt is eldobta magát néha.

Lehet, hogy az új G5-ös gépek X-el nem csinálnak ilyet.
0
2004. augusztus 24., kedd 20:45
calzone:
ma voltam megnézni bolban G5-öt, iBook-otés Apple Powerbook-ot!Hát ezek a gépek vmi csodásak!
Nekem most fő dolog a mobilitás lenne, úgyhogy G5 helyett vszynűbb egy Powerbook. Elvileg a final cut pro hd gond nélkül futhat powerbook-on is.

ami a használhatóságot illeti azt arra értettem, hogy több mint 10 éve winfosos pécés vagyok, és egy teljesen új rendszer előtt állok kérdésekkel teli.Ezek javarészt a pc mac közti különbségek.
0
2004. augusztus 24., kedd 20:32
"Mint notebook felhasználó bizton állítom, hogy ez nem igaz! Mi az, amiben egy notebook nem tud annyit, mint egy asztali gép?"

Szerintem ez attól függ, hogy milyen notebookról beszélünk, mert ugye vannak olyan notebookok amelyek asztali alkatrészekből vannak összerakva.

A notebook legnagyobb gyengéje a HDD sebessége. A másik a VGA kártya sebessége. Persze össze lehet rakni nagyon gyors notebookot (a HDD-t kivéve), de háromszor annyiba kerülne, mint egy asztali. Nekem is van notebook-om, papíron erősebb, mint az asztali pedig sokkal lassabb. Csak a helyszűke miatt vettem, mert az árából (fél millió) nagyon komoly asztali gépet összerakhattam volna. Az LCD-jük is gyengébb szokott lenni, mint az asztali LCD monitorok, de ez is lehet típusonként eltérő (persze az ár jelentős növekedésével). Az akkumulátor kapacítás miatt (2-3 óra) nem igazán használható mobil gépként, viszont könnyű mozgatni ha szükséges.
0
2004. augusztus 24., kedd 18:10
Vehetsz a notebookhoz egy külső 3,5-ös USB-s HDD racket és egy akármekkora 3,5-ös vinyót. Ha pedig írni is akarsz, akkor 5,25-ös USB rack + akármilyen CD/DVD író. WiFi-vel pedig az egész koleszban garázdálkodhatsz kábel nélkül :)
0
2004. augusztus 24., kedd 18:02
szerintem inkább beszélgessünk a művészetről
0
2004. augusztus 24., kedd 17:45
Én is ezzel a problémával küzdök. Notebook-ot vegyek vagy normál gépet? Nekem csak letöltésre kellene, tehát jó nagy tárolókapacitásra lenne szükségem. Koliba lesz, így nem ártana ha el tudnám zárni a többiek elől, ezért talán a notebook lenne az ideálisabb... de nem is tudom...
0