"Szerintem egy notebook komoly munkára csak komoly korlátozásokkal alkalmas"
Mint notebook felhasználó bizton állítom, hogy ez nem igaz! Mi az, amiben egy notebook nem tud annyit, mint egy asztali gép?
the eXorcist lawnmower man: Jó sok pénzed lehet :) Ha telik rá, vehetsz Sony notebookot, meg Macintosht, de csak akkor, ha tudod, mit veszel és mire adod ki a pénzt. Egyébként mire használnád a Macet?
Húgomnak most raktam össze egy gépet otthoni alkatrészekből. Pentium 166MMX, 96MB RAM, 20GB vinyó, PCI-os VGA. Az egyetlen új alkatrész egy USB-kártya, hogy tudjon nyomtatni. Arra fogja használni, hogy a diplomamunkáját írja Wordben. Egy Win98SE-vel és egy Word97-tel úgy hasít, hogy a P4-es csodagépek XP-vel, Word2003-mal a nyomába sem érnek. Ezt csak azért mondom el, hogy ahhoz vegyünk gépet, amire használni akarjuk.
Én bátran ajánlom mindenkinek a notebookot asztali gép helyett. Kisebb, praktikusabb, ha nem használod felteszed a könyvespolcra, nem kell a szobában kerülgetni, csöndesebb, kevesebb kábel, USB-n keresztül pedig szinte mindennel bővíthető, amivel egy asztali gép.
Nekem egyébként egy ASUS notebookom van, ami nem a legnagyobb márka, de igényes és megbízható. Ajánlom még a HP-COMPAQ, IBM, DELL gépeket. A noname márkákat (Gericom, Clevo) inkább kerülném, bár otthoni nyúzásra ezek sem rosszak.