Keresés

Reklamációs Iroda

2004. szeptember 2., csütörtök 11:17
"a magyar nyelv sokszinűségéből adódóan képes lenne a mondanivalót sokkal érthetőbben, konkrétabban és szinesebben kifejezni, mint sok más nyelv. Kár, hogy ezt manapság a szinkronstudiók ritkán használják ki.

Ebben egyetértek, de tényleg hagyjuk.
0
2004. szeptember 2., csütörtök 10:26
én sem értek egyet, de tényleg hagyjuk
0
2004. szeptember 2., csütörtök 2:03
Több ponton sem értek egyet. Ne menjünk bele.
0
2004. szeptember 2., csütörtök 1:49
Annyit még hozzátennék -aztán tényleg ennyi-, hogy a magyar nyelv sokszinűségéből adódóan képes lenne a mondanivalót sokkal érthetőbben, konkrétabban és szinesebben kifejezni, mint sok más nyelv. Kár, hogy ezt manapság a szinkronstudiók ritkán használják ki.
0
2004. szeptember 2., csütörtök 1:46
""Az eredeti hangokat szinte soha (szinte) nem képes visszaadni a szinkron""
-"Akkor minek hallgatod?"

Rosszul fogalmaztam: szinte sohasem képes TELJESEN visszaadni. De a szinkronnak is vannak előnyei: szeretem a saját anyanyelvemen hallani megszólalni a szereplőket, és úgy általában mindent. Akármennyire is értek jól egy idegen nyelven, soha nem fog úgy hatni az agyamban, mint a saját nyelvemen. Egyébként a jó régi, hőskori szinkronokra a fenti megjegyzés nem vonatkozik (a visszaadással kapcsolatos). Ha nagyon bele akarunk menni, a dolognak van egyéb szépséghibája is: akinek nyelvtudása nem engedi meg (kiváncsi vagyok pl. az xpress fórumára irogatók közül mennyien tudnak mondjuk japánul), hogy a filmet feliratok nélkül nézze eredeti nyelvén, akkor annak feltétlen muszáj olvasnia. Namost, amig az esetleg egymást gyorsan váltogató szövegekre koncentrál, kb. 50%-ban ha figyelni tud a képre (ami ugye az ingerek jónéhányad részét teszi ki).
Na mindezt csak azért fejtettem ki, hogy pontositsam az ezzel kapcsolatos véleményemet - NEHOGY reagáljatok rá, mert egy véget nem érő vita lenne az eredménye..
0
2004. szeptember 1., szerda 22:23
Ez egy olyan vita, amelynek soha nem lesz (és nem is lehet) vége. Vannak, akik az eredeti hangot, míg vannak akik a szinkront preferálják.
0
2004. szeptember 1., szerda 21:49
Az pontosan így van, hogy csak kölcsönözhető,
azt hittem, lehet valamit tudni a megjelenésről!
Kösz az infokat!
0
2004. szeptember 1., szerda 20:39
A Universal szeptemberi akciójában kerül ennyibe a Tremors 3., meg még néhány film. Tegnap a kiadó még nem tudta szállítani az akciós filmeket, talán holnap délután befuta az áru.
Tremors 2. megjelenéséről nem tudunk, a Tremors 4. mintha kölcsönzői változatban megjelent volna, de kereskedelmi forgalomba még nem került.
0
2004. szeptember 1., szerda 20:00
A Tremors 3.-nak miért esett hirtelen ennyit az ára, ha nincs is raktáron?
Várható a megjelenése?
Tremors 2. nem fog megjelenni?
Vagy Tremors 4.?
0
2004. szeptember 1., szerda 19:04
"Az eredeti hangokat szinte soha (szinte) nem képes visszaadni a szinkron"

Akkor minek hallgatod?
0
2004. szeptember 1., szerda 18:51
"A moziban is feliratosan láttam, és úgy tetszett, tehát odahaza is rögtön az első mondata után visszaálltam origi hangsávra."

Na ezaz, azt tényleg nem képes, de látod én meg szinkronosan láttam előszőr, és ott akkor semmi kivetnivalót nem találtam. Az eredeti hangokat szinte soha (szinte) nem képes visszaadni a szinkron, főleg úgy nem, amikor akaratlanul is ugyanazt várod el tőle, mint az eredetitől.
0
2004. szeptember 1., szerda 18:47
Mi a kérdés g101?
0
2004. szeptember 1., szerda 18:21
NEm tudom, hogy miért de az e-maileimre nem kapok választ az xpresstől!
0
2004. szeptember 1., szerda 9:14
Csupán annyi, hogy J.Depp eredeti hangja és előadásmódja annyira egyéni, hogy a szinkron teljesen alulmúlja önmagát - képtelen a fílinget visszaadni! A moziban is feliratosan láttam, és úgy tetszett, tehát odahaza is rögtön az első mondata után visszaálltam origi hangsávra.
0
2004. szeptember 1., szerda 5:06
Hello.
Ma rendeltem egy SW1-SW2 diszdobozt, meg is kaptam par oran belul, es az elso epizod elso lemeze hibas, akad mar az elso perctol... Ha megnezem a lemez aljat, latszik, hogy foltos.
Ilyenkor mi a teendo? Kuldjem vissza?
0
2004. szeptember 1., szerda 1:25
Szerintem sincs.
0
2004. augusztus 31., kedd 22:26
Szerintem sincs semmi gond vele!!!Az egyik legjobb!
0
2004. augusztus 31., kedd 19:49
Hat nemtom, szerintem a Karib-tengernek nagyon jo a szinkronja, jol eltalaltak meg a hangokat is :o) Mi bajotok volt vele??
0
2004. augusztus 31., kedd 18:48
ahogy elnézem brad stílusát, akár még sanci vagy pál is lehet :)
0
2004. augusztus 31., kedd 17:29
:-))))

csak óvatosan gyerekek! :-)))
aki farkast kiált,...
0
2004. augusztus 31., kedd 17:26
"Ha volt már hogy, dobozhangú szinronhanggal vagy fülsértő hibákkal kellett megbirkóznia a hallásodnak...
...vagy kénytelen voltál életlen és fakó képminőségben nézni kedvenc jelenetedet...
...vagy még a borító látványától is elmegy a kedved és lelkiismeretfuldalásod van amiért ilyen komoly költségekbe kellett verned magad..."

Ejj, hát nem akarom felpiszkálni a parazsat, de miért jutott minderről eszembe a Vertex féle Hellraiser 1. kiadása? ;-I
0
2004. augusztus 31., kedd 17:11
Semmi gond kedves BAZD PITT!
0
2004. augusztus 31., kedd 16:32
Kedves Decertó!
Ellentmondást vélek felfedezni ebben a mondatban, ugyanis hiába játszod a nagy pesszimista fogalmazó zsenit, a többi ember tisztában van vele, hogy ez csak egy topic-nyitó mondat! Úgyhogyha a jövőben is Vélsz Ellentmondást felfedezni a mondataimban...úgyis hiába írsz ide lese fogom szarni a dumádat picim!!!

Nyugi nem kaplak be!
0
2004. augusztus 31., kedd 16:29
Nekem a gyilkos nappal volt problémám.Az egyik jelenetnél egy fekete folt jelenik meg a képen.
0
2004. augusztus 31., kedd 16:22
Sztem is! Namég a Cseh dolbi didzsitált is bírom rajta!
0