Keresés

Rémálom az Elm utcában (2010) (Blu-ray)

2015. június 22., hétfő 12:27
Unalom az Elm utcában. - RÉMÁLOM-REMAKE kritika:

http://filmekapolcrol.blog.hu/2015/06/22/remalom_az_elm_utcaban
0
2011. május 24., kedd 15:26
Óriási nagy Freddy rajongó vagyok, imádom az első részt (a többiről most ne beszéljünk...:)), éppen ezért félve vártam ezt a remake-t. De azt kell mondjam, teljesen rendben van! Nem éri el ugyan a zseniális első rész színvonalát, de nálam simán többszörnézős. Jackie hangja pedig tényleg félelmetes. Nem szabad rá úgy tekinteni, hogy na, milyen Endlung-hoz képest, hanem úgy kell kezelni, ő egy új Freddy. Ilyen tekintetben simán megállja a helyét akár még az összehasonlításban is! A BD pedig kiváló munka, minden extra magyarított, még a maximális mozi mód is, szóval aki komálta a filmet, annak akár fél napos időtöltést is jelenthet a lemez végignézése!
0
2011. április 3., vasárnap 11:55
A remakekel kapcsolatban én is hasonlóan gondolkodom.Egyedül Rorschach :) jelenléte tetszett.De sok helyen úgy éreztem,nem neki való ez a szerep.
A BD-re nem akartam költeni,de a vértasakos kiadást megvettem.
A régiek közül nekem az első az abszolút favorit.A többiben bár vannak jó pillanatok valahogy nem ér a nyomába az elsőnek.Kivéve persze Englund jelenlétét.Az mindenért kárpótol. :)
Nekem pont a 3. ami a leggyengébbre sikerült.Nem tudom miért,de idegesített ez a "gyerekharcos" megoldás.Pedig szeretem az ilyen filmeket (Elveszett fiúk,Állj mellém,Szörnycsapat) valahogy ez mégsem jött be.Kicsit olyan Xénia láz-os volt. :)
De a FVJ viszont nagyon tetszett.Abban Englund újra tündököl és bebizonyítja,hogy azért mégiscsak ő Fred Krueger!
0
2011. április 3., vasárnap 11:25
Az újrafeldolgozás nem igazán alkalmas arra, hogy a klasszikus Freddy-rajongók igényeit kielégítse, inkább a mai kor fiataljai számára készült. Igazából objektív szemmel nehéz bármi maradandót vagy hangsúlyost találni benne, ez a produkció olyan "egyenesen a süllyesztőbe"-fajta, engem mégis megfogott valamiért (számos film létezik, melynek hiányosságáról, blődségéről egész estén keresztül tudnék beszélni, hogy aztán a végét megfeleljem azzal, hogy én viszont kib@szottul imádom:).

A klasszikus első rész a maga kis logikátlanságaival tökre rendben van, Craven itt formában volt, bár ami még hatásosabbra és karakteresebbre sikerült, az a harmadik epizód - ezt tartom a széria legeslegjobbjának. A második rész buszos jelenetei (tehát az eleje és a zárás) egyszerűen zseniális, poénos és hátborzongató lenyomata egy valódi rémálomnak, még talán a buli-mészárlás is jópofa, bár a rossz vágás és Freddy idétlen körbe-körberohangászása engem arra emlékeztet, amikor egy tanyasi buliban bepálinkázva kergetem a társaság hölgytagjait (ha jól rémlik, innen kaptam egyszer a trappoló jeti becenevet:) meg aztán azzal sem könnyű elbánni, hogy az alkotók a kamaszkori homoszexualitás felfedezésének vívódásait építették egy Freddy-filmbe, de sebaj. A negyedik rész volt az egyetlen, amit régi fejjel nem láttam, még az is lehet, hogy e tény is szerepet játszott a megítélésben, mert ezen szenvedtem a legjobban, egyedül a zenék tetszettek benne, de azok nagyon. Az ötödiket kedveltem régen, de mai fejjel kicsit marhaság, ám némely jelenet igen jópofi (pl. az etetős), ráadásul én marha a videokazit letöröltem belőle, amely az egyetlen forrásom volt a vágatlan verzió felé, ti. csak az R-rated verzió jelenet meg korongon. A hatodik rész volt az egyetlen, melyen annak idején képes voltam kicsit izgulni - az akkori kor gyermekeinek biztosan nagyot ütött a videojátékos mészárlás, de úgy összegészében elszórakozgattam rajta manapság is, viszont itt már nagyon felhígult a hangulat. A hetedik rész inkább azoknak lehet különösen értékes, akik a készítés szempontjaiból is élvezik a látottakat, hisz rengeteg alkotó és producer átkerül a kamera túlsó oldalára. Egész élvezhető, de kicsit elnyújtották, meg aztán a történetet komolyan ne vegyük, mert fogtam a fejem.

Ja, a Freddy vs. János egy buli, horrorrajongóknak, de az is inkább csak sörrel és pizzával.

Röviden így gondolom. :)
0
2011. április 3., vasárnap 9:41
a 2. rész nézhető?? :O :D
0
2011. április 3., vasárnap 2:02
i csere o :)
0
2011. április 3., vasárnap 2:01
1,3 - ez a két rész remek!
2,7 - nézhető.
4-6-ig: szóra sem érdemes, celluliod-hulladék.

az ÉN véleményem szerint! :)
0
2011. április 2., szombat 21:13
van az előző szériának jó része? :)
0
2011. április 2., szombat 20:56
A filmet konkrétan hogy értékeled?
Tetszett?A többi közé hova helyeznéd?Egyáltalán szerinted melyik a legjobb Rémálom,az előző szériából?
0
2011. április 2., szombat 20:13
Ennek a hozzászólásnak az a története, hogy megvettem a korongot, és miután moziban kétszer is megnéztem a nevezett filmet, elég fura lett volna, ha az a meglepődés tárgya, hogy "jéé, még a lemezen is rajta van"! :)
Ehelyett a még mindig élénk moziélményen túl felfedeztem, hogy irtózatosan sok érdekesség rejlik a korongon, olyan pont nekem való mélyreásás-szinten, ezért akinek tetszett a film, és szeretne egyszerűen mindent megtudni a kulisszatitkokról, annak maximálisan ajánlom.

Ilyesmivel sértegethetsz bátran. :)
0
2011. április 2., szombat 19:48
néha azt hiszem hogy téged jobban érdekelnek az extrák mint maga a film (nem sértésnek szánom)
0
2011. április 2., szombat 19:40
Eszméletlen király ez a lemez! Freddy hangjától még a 21 év alatt sokat látott és hallott macskám is felugrott, a kép kifogástalan, és amiért megéri ezt a kiadványt választani, az az extratartalom: a kép-a-képben funkció telis-tele interjúkkal, forgatási jelenetekkel, a stábtagok viszonyulásával a klasszikus filmhez, plusz fókuszpontok (tematikus kisfilmek) és egy átfogó "így készült", megintcsak pörgősen előadva a dolgot, mindez magyar felirattal. Baromi klassz!
0