"De hogyis lesz a HD-DVD-lejátszók lejátszák a "régi" DVD-ket és CD-ket is?"
Igen, ez már biztos. A DVD valóban nem "kopik" szó szerint, de azért nem örök életre szól. Például a fényvisszaverő réteg oxidálódik és a reteget összetartó ragasztó is "elfáradhat". Aggódni azért nem kell, ha jó helyen gyártották, akkor évtizedekig hiba nélkül lejátszható.
0
2004. szeptember 1., szerda 19:06
2693
Mitől kopna a DVD? Hisz egy lézer nyaláb tapogatja le a lemezt, szerintem ettől nem "kopik" legalábbis nem olyan hamar, mint a VHS. Én nem is cserélném le a kollekciómat főképp azért, mert még be sem gyűjtöttem kedvenc filmjeimet DVD-n vagy éppen nálunk még nem is kapható. De hogyis lesz a HD-DVD-lejátszók lejátszák a "régi" DVD-ket és CD-ket is?
0
2004. szeptember 1., szerda 18:32
421
És a WMV ássa ki a gesztenyét. :-)
Jelenleg mindenesetre a Microsoft áll a legjobban, hiszen az egyetlen HD formátum amelyben filmek kaphatóak (méghozzá nem is drágán) az a WMV, az egyetlen HD formátum amelyhez olcsón lehet asztali lejátszót kapni szintén a WMV. Persze ez a helyzeti előny pillanatok alatt elillanhat.
0
2004. szeptember 1., szerda 17:57
4201
Szerintem erről még túl korai beszélni, maximum spekulálni lehet, de ez ilyen 5-10 éves távlatokat jelent. Jelenleg úgy néz ki a helyzet, hogy ha kijön mindkét beharangozott formátum (HD-DVD és Blu-Ray) akkor írtózatosan nagy pofáraesés lesz belőle.
0
2004. szeptember 1., szerda 16:58
1872
Nem találtam hasonló topic-ot és most épp a SW-nál off ez a téma... Szerintem a DVD tovább marad érték, mint a VHS, mert elvileg lassabban kopik, nyelvek, extrák, stb. nem fog lényegileg változni... nem kell mindjárt lecserélni valami HD hordozón kiadottra a meglévő filmet... főleg ha marad a 72 vagy 84 cm-es (vagy kissebb) TV...