Keresés

A következő három nap (Blu-ray)

2014. március 11., kedd 0:02
Megérett ez a film is az újranézésre...

Még mindig megrázó alkotás, csak az az utolsó 5 perc ne lenne ott, már ami a nyomozgatós részeket illeti. Ott kellett volna elvágni, hogy megérkeznek az új lakhelyükre, a töltelék szájbarágás nagyon illúzióromboló, nincs arra lehetőség, hogy a néző maga döntse el, bűnös vagy ártatlan a feleség...

Plusz azt sem éreztem túlzottan életszerűnek, hogy pont abban a pillanatban váltják le a reptéri embert, amikor bekerülnek a körözött személyek nyilvántartásába. Ettől függetlenül még mindig tartom a 95%-os értékelést.

Egy bakit is sikerült kiszúrnom, amikor John a drogdílereknél van az emeleten, besüt a nap több snittben is, de amikor bement és amikor kijön, már sötét éjszaka van. Erre azért illett volna odafigyelni, ha a forgatáson nem is, de az utómunkálatok során...
0
2011. augusztus 9., kedd 10:44
Megnéztem szinkronnal is...

Hát, aki teheti, kerülje, mert nagyban ront az élvezhetőségen, egyszerűen nem jön át a feeling úgy, ahogy kellene. Na meg hiába az eredetivel megegyező keverés, ha az összes háttérhang le van keverve, jó magyar szokáshoz híven. De legalább a beszédhangok nincsenek a végletekig felhangosítva. Kőszegi Ákos dörmögése mondjuk jól áll Crowe-nak, de nem ebben a filmben. Hallottunk már tőle is klasszisokkal jobb teljesítményt (pl. az Avatar-t lehetne itt említeni elsősorban).
0
2011. augusztus 7., vasárnap 3:54
Végre felkerült a polcra ez a film is... :)))

Nyomokban spoilert tartalmazhat az írásom, tehát csak módjával...

Másodjára még jobban lekötött, mint amikor először láttam. Mondjuk az utolsó 5 perc kimaradhatott volna, mert olybá tűnik, mintha hülyének néznék a közönséget azzal, hogy a nézőknek csakazértis bebizonyítják a feleség ártatlanságát, még ha a nyomozók előtt nem is derül ki a dolog...

A Blu-ray kiadásra technikailag egy rossz szót nem lehet szólni, a képminőség szemet gyönyörködtető, bár néhol észrevehető minimális életlenség, de hálistennek nem cseszték szét se zajcsökkentéssel, se utólagos élkiemeléssel. A (hazai) DVD-kiadás csonkolt képarányával ellentétben itt az eredeti 2.35:1-es mozis méretben latható, 1080p24 AVC kódolással.

Az eredeti dts-HD MA 7.1-es hang kiváló, bár nem ez a film az, amivel tesztelni lehet a rendszert, mivel alig van olyan jelenet, ami igazán kihasználja a hangteret. A beszédet tökéletesen visszaadja, ugyanez igaz a filmzenére is, a tisztasága és a dinamikája viszont elragadó.

Extra gyanánt kaptunk egy "Így készült"-werket, egy rövidebb kisfilmet a film férfi szereplőiről (ezeket 1080p HD-ben), végezetül pedig egy pár perces szösszenetet megtörtént szerelmi szöktetésekről. Mindezt magyar felirattal...

Az amerikai kiadás még tartalmaz egy audiokommentárt, kimaradt és kibővített jeleneteket, plusz még egy 2 perces werket, ezek sajnos a mi verziónkról lemaradtak, de érzésem szerint annak is örülni kell, hogy ez a független film nálunk megjelent, hozzá méltó tálalásban is.

Akinek tetszett, tegye fel a polcra, megéri...

Film: 95%
Kép: 90%
Hang: 100%
Extrák: 60%
0
2011. június 15., szerda 14:32
Szerintem tuti :-)
0
2011. június 15., szerda 14:30
Nem baj, így legalább bizonyosságot nyert, hogy nem rendelkezik kevesebb hangcsatornával, mint a magyar hang. Gondolom, hogy ha az USA kiadást hozták be, akkor ugyanúgy dts-HD MA 7.1-es. :)))
0
2011. június 15., szerda 14:22
A menüben az opció 7.1-et ír, így én csak ezt tudom megerősíteni.... Sajna egyelőre nem rendelkezem erősítővel, meg hangfalaim sincsenek még, így 100% biztosra nem tudom neked megmondani, hogy ténylegesen az-e.
0
2011. június 15., szerda 13:46
Honnan derült ki, hogy 7.1 az eredeti hang, HDMI-s erősítővel rendelkezel netán? Sajnos nekem csak egy kivénhedt normál erőlködő nyomja a hangot (BD-játékos kódolja ki), így nem tudom megállapítani. Ha ez stimmel, akkor veszteségmentes dts-HD Master Audio is egyúttal az angol hang?

Amúgy meg elképesztő, mekkora a kontraszt a DVD és a BD-változat között. Az előbbinek csak 2.0 sztereó a szinkronja, plusz a képarány is csonkított. Úgyhogy külön öröm, hogy bevállalták kékben, az minőséget nyújt, nem fost...
0
2011. június 15., szerda 12:57
Én is...
0
2011. június 15., szerda 12:55
Köszi :) Hát másra számítottam :)
0
2011. június 15., szerda 12:54
Én tegnap este vettem meg, de őszintén szólva annyira evidens dolognak tartottam, hogy van rajta eredeti angol hang, hogy meg sem néztem....
Hazafelé sasoltam, hogy a borító nem írja... Kissé megijedtem, de itthon leellenőriztem, és a többi hanghoz hasonlóan 7.1-es az eredeti is.
0
2011. június 15., szerda 12:50
Köszi, akkor marad előrendelésben, és majd fizukor átveszem.

Plusz az is kiderült, hogy a szinkronnal ismét felesleges próbálkozni... :)))
0
2011. június 15., szerda 12:49
Csankó Zoltán.
0
2011. június 15., szerda 12:36
Hű fejből meg nem mondom, de megnézem neked.
0
2011. június 15., szerda 12:31
Köszi. Liam kit kapott a kis szerepére? :)
0
2011. június 15., szerda 12:28
Russel Crowe - Kőszegi Ákos
Elizabeth Banks - Solecki Janka
0
2011. június 15., szerda 12:27
A képarány az eredeti.

Angol hang van rajta igen. Először én is megijedtem, de rajta van :-)
0
2011. június 15., szerda 11:12
Kik lettek a szinkronhangok?
0
2011. június 15., szerda 2:45
Megjelent, ma volt a kezemben.

Aki már beszerezte, két kérdésem lenne:

1. Ugye a képarány az eredeti 2.35:1-es?

2. A kiadványról ugye nem maradt le az angol hang? Merthogy a borítóról igen. Csak 7.1-es dts-HD Master Audio magyar és cseh hangot ír a papír, ugyanezen nyelvű feliratokkal. Az angol 7.1 ugye nem hiányzik a lemezről?

Elég gázos lenne eredeti hang nélkül ez a film...
0
2011. május 13., péntek 11:51
még jó, hogy a 300 db azért csak elfogyott országszerte ;-)
0
2011. május 13., péntek 11:00
Már be is van rendelve!

Több független film is jöhetne már végre, nem csak a vadiújak. Talán a The Expendables-szel valami megmozdult itthon is, mert a kétlemezes BD-t már nem nagyon látom offline sehol...
0