Keresés

Thor (Blu-ray)

2011. szeptember 8., csütörtök 23:52
De akkor miért vetted magadra?Azért nem címeztem senkinek,mert nem az itteni hsz-ekhez fűztem,csak mint te is,én sem szeretem az adatlapi harcot,ezért nem oda írtam.De már az is unom,hogy mindenhol azt kell olvasni,hogy "engem hidegen hagy K,de retardált és különben is hülye".Ez megint egy olyan dolog hogy a helyén kell kezelni.Az a helyzet,hogy ahogy te is írtad K értelmes ember és sokak innen köszönő viszonyban sincsenek az ő eszével.(De nem tisztem őt védeni,mert ezt a feladatot elég jól ellátja saját maga!) De azt is te említetted hogy az ember önző,képmutató lény.Ezért van az hogy egyből támadják,csak azért hogy jó színben tűnjenek fel.Nem kellene ezt már megint hsz-ek sokaságán keresztül megtárgyalni,mert mivel ide nem írhat,nincs visszajelzés.Az írásai mellett pedig van egy gomb,hogy hasznos-e vagy sem a hsz. Meg kéne végre tanulni kezelni.
Visszatérve a neked tetsző filmekre,érdekes hogy Amerika kapitányt szokták a legtöbbször félreértelmezni, támadják,hogy túl amerikai...Na ez az ami már kicsit khm... Hisz a nevében is benne van!!!Könyörgöm milyen legyen?No és azt sem kell elfelejteni,hogy az egy 2. világháborús propaganda képregény volt.Persze hogy az amerikai ideált éltette.A Superman pedig premier plánban irtotta a Japcsikat.Pedig nem is földi lény!!!!Bevándorló,mint egy mexikói!Mégsem bántja senki mert túl amerikanizált.....
0
2011. szeptember 8., csütörtök 23:30
Tudom, hogy nem nekem szólt, de magamra vettem, mivel nem címezted senkinek:)... Egyszerűen csak nem szerettem, ha csak azért, mert valakinek nem tetszik egy bizonyos (fajta) film, az csak és kizárólag a nemtetszésének hangot adó hibája lehet, aki nem értette meg / nem kezeli helyén az adott filmet / túlságosan nehézfejű a könnyed műfajhoz és/vagy rossz passzban volt, amikor megnézte. Persze a másik oldalt sem bírom, vagyis amikor valaki a szélsőségesen pozitív véleményét próbálja a másik pocskondiázásával (nem mintha te most ezt tetted volna, szemléltetésnek tudom ajánlani a Sucker Punch DVD adatlapját) próbálja a saját véleményének jobb megalapozottságát bizonyítani.

Én meg pont a Titanicot, a Transformers 3.-at (szigorúan csak azt!), és ha már Avengers, akkor az Amerika Kapitányt meg a Vasembert szeretem (ebben a sorrendben), pedig aztán egyik sem Shakespeare-feldolgozás:).

Nem is akartam kritikát írni a Thorról, nem éri meg a belefeccölt időt, ezért van ott az OFF, és ezért nem az adatlapra írtam (az adatlap chatszobának nézése a másik dolog, amire általában ugrok). Láthattad, ha valamiről kritikát akarok írni, akkor arról írok is:)...
0
2011. szeptember 8., csütörtök 23:00
Persze hogy megfájdult a fejed,hisz nem tör irodalmi magasságokba.Ez egy szórakoztató film.Mondhatni nem olyan tömör,így mint a hegyi levegő (ami ugye ritkább) megszédíti a nehéz súlyos dolgokhoz szokott agyat.
Amúgy továbbra is fenntartom azon álláspontom,miszerint aki nem szereti a képregényfilmeket,ne nézze.Én a romantikus nyállimonádét nem szeretem,nem is nézem meg a Titanicot.
A hozzászólás nem neked szólt,mert te inkább K-t elemezted,mintsem kritikát írtál volna a filmhez.Az adatlapi kritikákra értettem,nem az itteni K ellenes kitörésekre (már megint).
0
2011. szeptember 8., csütörtök 22:04
Én tudtam, hogy képregény (igaz, olvasni nem olvastam) de még így is megfájdult tőle a fejem. A Thor annyira üres, hogy az ennek következtében képződött vákuum csaknem kiszippantotta az agyam; a poénok kínosak (mint egy Jöttünk, láttunk, visszamennénk paródia), a romantikus szál pedig annyira erőltetett, hogy alulmúlt mindent, amit az utóbbi időben láttam. Az egyetlen értékelhető karakter Loki volt, szerencsére ő is visszatér majd az Avengersben is.

Csak annyit mondhatok, hogy az Avengers-bevezetők bármelyikén (igen, a sokak által mélyen megvetett Hihetetlen Hulkon is...) jobban szórakoztam.
0
2011. szeptember 8., csütörtök 21:41
Olvasgatva a kritikákat,látom sokaknak nem világos,hogy ez egy képregényfilm ( a Marvel Mighty Thor képregényéből) nem a mondavilágot feldolgozó,azt csak érintő alkotás.
Képzelem milyen meglepetés lesz pár arcon,mikor Thor szerepelni fog az Avengers filmben. :D
A Marvel képregényeiben szerepelnek mitológiai alakok is ( Herkules,Odin,Thor sőt Atlantisz is létezik benne ) de csak érintőlegesen a saját mitológiájukkal.Ezek a szereplők a mai korban élnek,a mai szuperhősökkel kooperálnak együtt.
Az Atlantisz című mesében sem kereste senki Atlantisz gyökereit.Vagy a Herkules című sorozatban. :D
Ez egy képregényfilm és nem a mitológiát dolgozza fel,a rendező pedig telitalálat.
Amúgy a film is nagyon jó,csak a helyén kell kezelni és nem keresni benne a párhuzamokat.
0
2011. augusztus 28., vasárnap 15:27
OFF: Van. Rengeteg olyan irodalmi feldolgozás vagy akár modern film van, amiről az utóbbi időben elismeréssel szólt; köztük még olyan meglepő darabok is voltak, mint a Karantén, pedig az csak egy amcsi remake. Vannak, akiket zsigerből utál, ennyi.

Tulajdonképpen K úr nagyon okos és tanult ember. Pontosan tudja például, hogy úgy lehet a legkönnyebben a maga előnyére fordítani egy vitát, hogy az ellenfelet komolytalanná, akár nevetség tárgyává teszi. Mivel meggyőződése, hogy az ő álláspontja egyetemes és megkérdőjelezhetetlen (és nem azért, mert ő mondja, hanem azért, mert amiben ő hisz, az szerinte eredendően egyetemes és megkérdőjelezhetetlen, ld. kereszténység), így bárki, aki ettől eltérő véleményt fogalmaz meg, csak tudatlan/proli/zsidóbérenc/komcsibérenc/libsibérenc lehet, így nem is érdemes velük foglalkozni. Ezért a sok lenéző kifejezés meg az infantilis gúnynevek. Így aztán persze gond nélkül félre lehet söpörni bármit, ami nem tetszik neki. Már most tudom, hogy amint az eddig leírtam, azt azzal fogja félretolni, hogy nem vagyok tökéletes "helyesíró"; K úr, nem kell leírnia, megspóroltam ezt magának.

Pedig kár hasonlóképpen tenni az őáltala leírtakkal, hiszen amiket ír a múlt, a korábbi kultúrák emlékeinek, hagyományainak aprópénzre váltásáról, elpocsékolásáról, az nagyon is megszívlelendő lenne. Én hasonlóan látom ezt a folyamatot a természeti erőforrások esetében, ahogy azt legutóbb az Amikor megáll a Földnél írtam is, előtte meg már nagyon sokszor, sok helyen; ki mit lát fontosabbnak, ugye...

Sőt, nemhogy K úr megkeseredett lenne, hanem éppen hogy kissé naiv, hiszen több helyen felfedezhető nála az alapvető emberi jóságba és felsőbbrendűségbe vetett görcsös hite, amit szerinte a liberalizmus korcsosít el. Az utóbbi időben úgy alakult, hogy tulajdonképpen már csak ebben nem értünk egyet: szerintem az ember egy felkapaszkodott, önhitt, kapzsi ösztönlény, amin a kereszténység csak egy kikényszerített máz volt, elfedendő az eredendő romlottságot, közönyt, felelőtlenséget és túlzó etnocentrikusságot, gátolva, hogy az emberiség "felnőtt" fajjá válhasson. Pedig nála jobban talán senki sem tudja itt (én csak sejtem), hogy az emberiség történelme minden területen gyakorlatilag végtelen manipulációk sorozata.
0
2011. augusztus 28., vasárnap 13:07
Én arra lennék kíváncsi, hogy egyáltalán van-e olyan film "K"-nak ami tetszik neki, s hogy az otthonában egyáltalán gyűjt-e valamilyen filmet. Eddig bármit olvastam Tőle, az mind negatív hangvételű és a nácizmust és rasszizmust belekeverő írásait lehet felfedezni benne.  Egy barátomnak is megmutattam a Star Wars-ról és a mostani filmről írt írását - aki coachingokat tart - s Ő is azt gondolja, amit mi sokan mások.
0
2011. augusztus 28., vasárnap 11:41
Kedves K!
Milyen gyermekkori trauma késztet téged ilyen kirohanásokra? Már kezd kicsit bosszantó lenni, hogy sokszor nem is a filmről írsz csak sok marhasággal próbálod igazolni saját tévhiteidet.
Nyugodj meg járj el pszichológushoz meglátod jobban leszel...
0
2011. augusztus 28., vasárnap 2:01
K kritikáira nem érdemes odafigyelni, eleinte engem is zavart de most már egyáltalán nem érdekel! Valamiért ő így akarja magára irányítani a figyelmet, biztos nagyon ingerszegény környezetben él és itt éli ki magát! Ott ül a számítógép előtt és azt várja mikor kötnek bele egy adott filmhez írt kritikájába. Sajnálom öt mert nem tud sajnos úgy viszonyulni egy-egy filmhez, hogy az csupán szórakozás legyen számára. De hát ez van ez egy fórum itt mindenki elmondhatja a véleményét még akkor is ha hülyeségeket ír mint K!
0
2011. augusztus 15., hétfő 23:36
Jó lenne ha lenne idehaza is 3D változata!
0