Keresés

Hangrendszerek vagy számrendszerek? 1.1, 2.1, 3.1, 4.1, 5.1, 6.1, 7.1, 8.1, 9.1, 10.1

2014. január 13., hétfő 20:06
Hát én ilyet nem vennék, de tudod.
Meg ezek attól, hogy állók nem hinném, hogy jobban szólnának a kis tejfölös dobozoktól.

De itt van pl egy álló hangfalas szett:
http://www.netdepo.hu/yamaha-htr-2866-+-ns-50f-+-ns-p60-4508.html/hun/

De itt van több szett is:
KÜLSŐ LINK

Esetleg még ez is jó lehet kezdésnek, csak egy szub kell hozzá:
KÜLSŐ LINK

De itt szintén nézelődhetsz:
KÜLSŐ LINK

Ezeken a helyeken meg is lehet őket hallgatni ha épp raktáron vannak a kinézet hangfalak.
SuperHeRo
0
2014. január 13., hétfő 19:59
Na, találtam Panasonic-ot is, csak itt már nem kapni.

http://www.plazmadiszkont.hu/termekek.php?megnyit=hazir&fajta=H%E1zimozi%20rendszerek&gyarto=1111&id=4211
0
2014. január 13., hétfő 19:49
Köszi a tippet. Ezzel csak az a baj, hogy nem álló hangfalas, márpedig megfogadtam, hogy a következő rendszer az lesz. Ha később vennék hozzá álló hangfalakt, az megint csak tovább növeli a keretet. Kérdés, hogy mennyiből állna meg. Amúgy Panasonic párti vagyok, most így gyorsba rákeresve nem találtam tőlük olyan rendszert, ahol a kát hátsó is álló lenne, de itt ez a Pio, nem lehet rossz.

http://www.plazmadiszkont.hu/termekek.php?megnyit=hazir&fajta=&gyarto=1067&id=5245
0
2014. január 13., hétfő 19:46
Jah igen azok is inkább mozisak. ;)
De hidd el ha egy ilyet veszel akkor nem nagyon fogsz mellé nyúlni.
Az a lényeg, hogy olyat nézz ami aktív mélyet kezel, mert azt tudod cserélni később nagyobbra ha szeretnéd.
Olyat NE vegyél ami passzív szubos, mert ott csak azt tudod rákötni.
Valamint ha szeretnéd később tudod cserélni a szetthez kapott kis dobozkákat. :) Hidd el azt is észreveszed a változást jó irányba. ;)
SuperHeRo
0
2014. január 13., hétfő 19:24
És a Yamahák? :)
0
2014. január 13., hétfő 19:18
Ez jött ki elsőre a googleben. :D

Amúgy ez volt az én kezdő szettem:
http://www.edigital.hu/Erosito/Yamaha_YHT-292_5.1_hangfalszett_+_erosito_fekete-p57581.html

Úgyhogy ha jót akarsz magadnak, valami ilyesmit vegyél. De van ilyen szettje az Onkyo-nak is meg a Denonnak is.
Azt mondják a hozzáértők, hogy az Onkyo erősítők inkább mozisabbak, míg a Denonok zeneibbek. Ha ez lényeges infó neked.
SuperHeRo
0
2014. január 13., hétfő 17:23
Jól van, örülök, hogy Te is ezt linkeled, bíztató. :)
0
2014. január 13., hétfő 16:44
Értem.
De én akkor is inkább rendes rendszert vennék és nem egybeszetett.
Én pl ennek az elódjével kezdtem: http://www.edigital.hu/Erosito_+_hangfalszett/Yamaha_YHT-196_5.1_hangfalszett+erosito__fekete-p369915.html

Egy kis iső után lecseréltem a hangfalakat normálisabbakra, ez is hozott rögtön minőségi javulást.
Míg ha egybebögreszettet vezsel azokon nem tudod később cserélni a hangfalakat.
Erre ez erősítőre pl rátudod kötni egy optikai kábellel a PS3-at, sőt akár HDMI-vel is, mivel ez leveszi arról a hangot.

Jah amúgy én is panelban lakom és azért jobb egy jó rendszer mert nem kell csúcsra járatni, hogy jól szoljon, hanem már halkan is hozza amit kell. Ezt egy bögrétől nem várható el.
SuperHeRo
0
2014. január 13., hétfő 15:16
A szobám kicsi, de lehet, hogy a közeljövőben lakás tulajdonos leszek és ott már a nappaliba menne a rendszer. Filmezésre és játékra kell, zenéhez van hifi. Hogy mekkora a keret, ez nehéz kérdés. Szeretném minél kevesebből kihozni, mondhatni valami belépő kategória elég lenne. Panelban amúgy sem lehet csúcsra járatni a rendszert! :D

Egyik haverom úgy oldotta meg a dolgot, hogy vett egy komplett Panasonic DVD házimozi rendszert és annak a hangfalait hozta össze a PS-el, a lejátszó meg a dobozában pihen valahol elásva. Nagyon jól szól így, de én sajnálnám a kihasználatlan DVD lejátszót, felesleges komplett rendszert vennem. Arról nem is beszélve, hogy egy DVD házimozi rendszerem már van, csak azt nem tudom házasítani a PS-el, mert nincs rajta optikai kimenet.

Még amin gondolkodom, hogy vennék egy komplett BD házimozirendszert és akkor ezen filmeznék, a PS-en meg csak játszani és ha tudom őket házasítani akkor meglenne a játékhoz is az 5.1
0
2014. január 13., hétfő 14:58
Én inkább a külön erősítő+hangfalakat ajánlom, mert azoknak sokkal jobb a minősége, mitn a kis egybeszetteknek. Sőt ha jól tudom, akkor az ilyen egybeszettekre nem nagyon tudsz már mit rákötni, mert abban ugye benne van már a BD lejátszó is.
A kérdés az, hogy mekkora szobába lenne a rendszer, meg mit csinálnál vele? Csak filmre emg játékra kell, vagy zenére is? Nah meg mennyi a keret rá? Esetleg használ szóba jöhet-e, mert így sokkal jobb rendszered lehet.
(Én is használt rendszert építek most épp, már csak a frontok kellenek, hogy teljes legyen a rendzser. :) ) Az első rendszeremet már teljesen lecseréltem csak a két front van meg amit ha minden jól megy májusban cserélek.

Jah meg a másik kérdés, hogy mik az igényeid? Mert ha megelékszel a börgeszettenek a minőségével, akkor nem szóltam. :)

Én nem bánom, hogy annak idején lebszéltek róla és az erősít+hangfalak felé tereltek.
SuperHeRo
0
2014. január 13., hétfő 14:54
Nm.
Igen hasznos, sajnos az én Pio-m sem tudja, de mondjuk megvagyok nélküle, emrt vettem optikai kábelt a tv és az erősítő közé, nah meg nem is nagyon nézek tv-t, max az F1-et szoktam rendszerben nézni, amikor még az 5.1 volt, mert abból is az utolsó futamok csak 2.0-ban jöttek. :(
SuperHeRo
0
2014. január 13., hétfő 14:06
Aha, ez hasznos funkció, kösz!
0
2014. január 13., hétfő 13:42
PS3-ra szeretnék akasztani egy 5.1-es hangfalszettet. Kicsit vissza olvastam és írjátok, hogy külön erősítő + külön hangfalak jobb lenne, de én mégis szeretném inkább egybe megvenni a cuccot. Tudnátok ajánlani konkrét termékeket vagy olyan magyar oldalt ahol lehet válogatni, rendelni?
0
2014. január 13., hétfő 12:17
Szerintem az ez akarna lenni.
ARC http://prohardver.hu/tudastar/hdmi_arc_audio_return_channel.html

Arra jó ha tud ilyet a tv-d akkor HDMI-n leszedi a hangot a tv-ről és nem kell hozzá külön pl optikai kábel az erősítő és a tv közé.
SuperHeRo
0
2014. január 13., hétfő 12:06
Halvány fogalmam sincs...
0
2014. január 13., hétfő 11:59
Á, kösz, így már meggyőző! Az az Audio Return egyébként micsoda?
0
2014. január 13., hétfő 11:44
Itt egy komolyabb leírás a Yamahához:

http://uk.yamaha.com/en/products/audio-visual/hometheater-systems/home-theater-package/yht-196_g/?mode=model

Itt szemléltetik is, hogy kiadja a 3D-jelet az erőlködő a tévére.

Na igen, a HD hangok csak a HDMI-n mennek ki, vagy az analógon, a koax és az optikai csatlakozók nem tudnak ilyesmit közvetíteni.
0
2014. január 13., hétfő 11:34
Mondjuk a leírást én is elolvastam, de akkora marhaságokat tudnak mesélni a leírásban, hogy pusztán az alapján nem kívánok dönteni. De legalább megtudtam, digitális kábel nem közvetít HD-hangot, csak a HDMI.
0
2014. január 13., hétfő 11:29
A Yamaha továbbítja a 3D-jelet, a Pioneer leírásában nem találtam erre utaló nyomot. HDMI-csatlakozó esetében a lejátszóból minden esetben az erőlködőbe kell bemenni (különben nyista HD hang, csak ha analóg kienet is van a BD-játékoson, de mint írtad, azokat újabban lefelejtik a gépekről), aztán onnan kijönni a tévé felé.
0
2014. január 13., hétfő 11:25
*s csak azután megy tovább a kép a tévébe?
0
2014. január 13., hétfő 11:19
Gyönyörűségeim!

Időközben rájöttem, az újgenerációs 3D-s lejátszókból kispórolták az analóg hangkimenetet, a házimozim pedig olyan vén, hogy abban meg digitális bemenet nincs, úgyhogy ha csak nem kívánom majd a cuccost a tévé hangján hallgatni (szó sem lehet róla), akkor biza be kell ruháznom valami röfögő cuccosra.

Szóval hadd érdeklődjek. Adva vagyon két cucc, mely a pénztárcámnak épphogy.
egyik:
http://www.edigital.hu/Erosito_+_hangfalszett/Yamaha_YHT-196_5.1_hangfalszett+erosito__fekete-p369915.html
másik:
KÜLSŐ LINK
Na most szerintetek ez a két bummogda kompatibilis egy 3D-s BD-lejátszóval? Már csak azért kérdezem, mert egyelőre nem tudom, hogy csókolóznak ezek össze. A lejátszóból a kép egyenesen a tévébe megy (1.4 HDMI-vel), a hang pedig digitális kábellel az erősítőbe, és mindenki happy, vagy a lejátszóból a kép és hang is az erősítőbe megy először, s csak azután megy tovább a hang a tévébe? Ha az előbbi, akkor gondolom pont megfelel a cucc, hisz az erősítőnek tökmindegy, a dts-HD MA, vagy a True HD hánydimenziós lemezről származik, ám ha utóbbi, akkor viszont jól rábaszok, ha megveszek egy erősítőt, ami nem továbbítja a 3D-s jelet.

Hozzáértők tájékoztatását megköszönöm! Csókolom!
0
2013. december 16., hétfő 19:07
És milyen arcot vágott erre a szerelő?
0
2013. december 13., péntek 15:01
Le is szidtam az asszonyt mint a pengősmalacot, lévén egy hete nem kapcsoltam be se tévét se házimozit, hogy biztos ő barmolta szét mikor teleszemelte a kis filmes sarkom a karácsonyi szarjaival (persze nem ilyen nagy pofával :)) de persze tagadta!!! :)
0
2013. december 13., péntek 11:54
Én meg a múltkor úgy jártam, hogy a tévének ment el a hangja. Ki is hívtam rögtön a szerelőt. Kérdi, hogy történt? Mondom neki, hogy nem tudom, én csak néztem a Barátok köztöt, és miközben egy százas szöggel piszkáltam a fülemet, egyszer csak elment a hang!
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2013. december 13., péntek 9:56
Hallod, persze hogy nem hallottál ilyet... Valahogy kihúzódott a centerből az a kurva kábel majdnem elsírtam magam mikor megláttam :))))) Vagy fél órán át buzeráltam, kihúztam, bedugtam, cserélgettem a filmeket és semmi... Erre ránézek a hangfalra és mit látok...
0