Fiúk-lányok, olyan ötletem támadt, hogy hajjaj. Igaz, ilyenkor az előző este általában jól be szoktam rúgni, most ez nem történt meg, ennek ellenére jönnek az ötletek.
Szóval, hangrendszerekhez értők véleményét kérném:
Mivel február környékén tévé ápdét lesz felénk, elkezdtem gondolkodni. Adott kicsiny panellakásunk kicsiny szobája, melyben egy Blu-ray lejátszót zizegtetek, a hangját pedig egy 2008. év végén vásárolt Panasonic-egyberendszerhez csatlakoztatok, jobbhíján annak analóg, kétcsatornás bemenetén keresztül. Így ugyebár csupán két csatorna plusz mélynyomó dübörög, a többit ki is húztam, el is raktam.
Tisztában vagyok vele, ezek a tejfölösdoboz-cuccok milyen típusú hangzásra (nem) képesek, de egy professzionális rendszert, melynek nyilvánvalóan tér is kéne ahhoz, hogy előadják, amire képesek, nincs értelme bedugni egy akkora lukba, mint az enyém (a szobámról beszélek vazz), mely ráadásul körbe van véve lakótársakkal. Szóval maradok a tejfölösdobozoknál, már csak azért is, mert ebben a kis helyiségben számomra meglepően jól teljesítenek.
Ugyanakkor mégis hiányzik valamiféle térhangzásféleség, melyhez a Media Markt mai online akciója adta az ötletet, ugyanis egy nívós házimozi-erősítőt adnak egész emberi áron, mely a HD-hangokat is kezelni tudja.
Na most a kérdésem az, mennyire elborult ötlet majdan beruházni egy ehhez hasonló erősítőre, majd fogni ezeket az egyberendszerből maradt, passzív tejfelesdobozokat és a pozitív-negatív pöcsüknél fogva szépen egyenként rákötözni az erősító megfelelő kimeneteire? Tudom, ez így elég bizarrul hangzik (egy viszonylag nagy teljesítményű erősítőt elherdálni ezekre a kisteljesítményű szarokra), de a körülményeim egy 750-1000 W-os cuccot sem bírnak el, mert kitagadnak a lakók. Vagy ne röhögtessem ki magam, vadásszak inkább a majdani tévéhez egy Blu-ray 3D-s egyberendszert hasonló (80 rongy) áron? Csak ott meg az a gondom, hogy azok is 1000 W teljesítményűek, ráadásul mind az öt hangszóró állványon helyezkedik el, annyi állvány meg nem fér el körülöttem. Ami még eszembe jutott, az a fenti áron is elérhető hangprojektor, melyet elég bebaszni a téve alá/fölé és ugye elviekben virtuális térhangzást közvetít. Mondjuk sosem hallottam ilyet működni, nem tudom, mennyire jönne át a "térhangzás".
De az is lehet, hagyom az egészet a valagba és megelégszem a kétcsatornás verzióval.
Na, ki hogy látja? Kösz a véleményeket előre is!