Keresés

Hangrendszerek vagy számrendszerek? 1.1, 2.1, 3.1, 4.1, 5.1, 6.1, 7.1, 8.1, 9.1, 10.1

2013. december 12., csütörtök 22:04
Még csak nem is hallottam ilyenről. Valamit biztosan elállítottál véletlenül...
0
2013. december 12., csütörtök 20:06
Pioneer VSX-421 erősítő elején benyomom az AUTO SURROUND gombot és elmennek a dialógusok.... Valakinek valami jó ötlet? :) Bármilyen más beállítással megy, de én ezzel szoktam hallgatni, tökéletesen megfelelne...
0
2013. november 26., kedd 13:44
Akkor szerencsés vagy, hogy eltudod majd helyezni rendesen a hangfalkat.
Nálam sajnos nics hely, az egész nappali kb 20 nm, és annak a felén van kialakítva a mozisziget. :)
A wattokkal meg szerintem ne foglakkozz, mert azokat egy házimozi erősítő sem adja le egyszerre az összes csatornán. ;)
Pl ez az én erősítőm:
http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Home/AV-Receivers/Pioneer+Receivers/VSX-920-K
KÜLSŐ LINK

Papíron ezen 7x140 Wattot tud. :)

Iegn jó lenne nekem szerintem egy életre, amyg nem nyerek a lottón és lesz külön moziszobám. :)
De sajnos épp most vitték el a kinézett BX centert. :(
Pedig reméltem, hogy megmarad még januárig, és akkor megvettem volna, mert ugye most jön a karácsony így oda kell a pénz.
De ez van ha tököl az ember. :) Gondolom ez lesz a sub-bal is, amit kinéztem, mert az is nagyon jó áron adja aki hírdeti. Egy Yamaha Yst-Sw 315 sub. Amúgy ami ajánlottak az egy Proson R10-es lenne, ami már megfelelő lenne teljesítményben és minőségben is 20 nm-re. Csak az használtan nagyon ritka, az új ára meg 100 ezer.
Nekem csak mozira kell a rendszer, zenét nem nagyon hallgatom, a rádió megy a háttéreben. Meg nagyon ritkán meghallgatom a Transformers meg a Batman zenéit, azok tetszenek. :)
SuperHeRo
0
2013. november 26., kedd 12:35
Robbee:

A frontoldal kb. most is úgy van, ahogy a linken látható (bal-jobb a két sarokban,  center középen az állvány legtetején, subwoofer az állvány mellett), a surround rész kb. fél méterre a hátsó faltól a sozba közepe felé falra szerelve. A hátsó falon jól el fog férni a surround back rész.

Az árak sajnos ilyenek, főleg ezért késik a rendszer-fejlesztés, na meg a Pioneer nem gyárt 7x100 Wattos erőlködőt, pedig e felett a teljesítmény felett már ajánlott a hangfalcsere.

Szép és jó az a rendszer, amit felvázoltál, de a mai agyomkompresszált, hallgathatatlan minőségű CD-khez nem ajánlott. Én zenére is használom a rendszert, még a mostani felállásban is hallható a modern CD-k ilyen defektusa. Nemrég behozattam egy Mobile Fidelity kiadású audiofil SACD-t a tengerentúlról, na amit ott hallottam, nem volt mindennapi.
0
2013. november 25., hétfő 11:04
Ja írtam, fasza.

Ez nekem 8 híján kéthavi fizu. Lehet, hogy párótoknak nem, de nem is vagyunk egy súlycsoportban.
0
2013. november 22., péntek 23:55
Én is azt támogatom, hogy inkább rendes erősítőt vegyél, meg hozzá külön hangfalakt, ne pedig azokat az egybeszettes 10000000 W-os csodákat. :D
Szerencsére engem is lebeszélt róla egyik kollégám, így vettem egy Yamaha YHT-292-es rendszert. Itt is tejfölös dobozok voltak a hangfalak, de azokat idővel cseréltem normálisabbakra, egyedül az aktív subot hagytam meg.
Azóta az erősítőt eladtam és vettem egy HD-s Pioneer-t. Most a hangfalak cseréjét tervezem majd minőségibbre cserélni, de ez azért zsebbenyúlósabb lesz sajnos. Vsz nem is megy majd egyszerre.
De ha nem félsz a használt cuccoktól, akkor én azt ajánlom, hogy úgy vedd meg az erősítőt meg a hangfalakt is, mert úgy sokkal jobb rendszert állíthatsz össze.
Ajánlom figyelmedbe az ilyen fórumokat, sok jó és okos dolgot lehet ott olvasni, tanulni. A Pio-t én is használtan vettem és a hangfalakt is úgy tervezem.
Aztán ott megállok, mert ugye meg kell húzni egy határt, mert könnyen elszalad az emberrel a ló és akkor nincs megállás. :D

Sok sikert majd a vásárláshoz. ;)
Ha gondolod linkeld be ide a kiválasztott cuccokat és megpróbálunk segíteni, vagy tudok adni linket ahol tudsz érdeklődni.
SuperHeRo
0
2013. november 21., csütörtök 12:14
Nagyon elegáns darab ez is. Februárig (vagy talán még azután is) ezerszer megfontolom még, mi legyen, az egyberendszert vételét teljes mértékben kizártam, így erre máris jó volt a beszélgetés, egyébként vonz az erősítőn keresztül vezetett hang minőségének ígérete, ám nem tudom, ér-e mindez számomra majd´ egy százast. Kösz a véleményeket!
0
2013. november 20., szerda 21:13
Csak összehasonlításképp, ha mondjuk érdekel, nekem egy ilyenem van:

http://www.pioneer.eu/uk/products/archive/HTP-101/media.html

Egy kb 30-35nm-es nappali felén-harmadán vagyok vele, de nekem abszolút tökéletesen megfelel. Ha mondjuk nagyon állat a film hangkevesére (pl.: Oblivion), akkor még ezekkel a csóringer hangfalakkal is azt érzem, hogy a szomszédos szociális otthonban magukhoz térnek a vén szattyánbűrkék :)

Bár azt is mondták nekem, (és igazuk lehet), hogy ilyesmi árkategóriában nem nagyon lehet eltérés. Nálam speciel a design döntött a sok változat között, pedig az Onkyo-t nagyon ajánlották, de az úgy néz ki szegény, mint amit 30 éve adtak egy JunosztY TV-hez... Persze ettől még óriási név, csak azt mondom, ilyen árfekvésben nem kell szerintem túlspilázni :) Megvenné tényleg érdemes mindenképp, mert időtálló beruházás.
0
2013. november 20., szerda 21:00
Nagyon baráti, ebben a kategóriában tényleg király. Már csak azért is, mert külön az erősítő és külön a hangfalszett többe kerül.

Tudom, hogy írtad, milyen keveset keresel, de ez azért inkább egy havi fizu. :(
0
2013. november 20., szerda 17:07
Majd kéthavi fizuért nem is rossz.
0
2013. november 20., szerda 13:59
Igazából szerintem vegyél egy erősítőt - DENON és ONKYO is van már 70 körül, de más márka olcsóbb is lehet - aztán később is ráérsz hangfalakat venni hozzá. Utána már jól bővíthető az egész,  a rendszer lelke, központja, magja ugyanis maga az erősítő.
0
2013. november 20., szerda 13:51
Kösz! Elegáns darab, de nem igazán fér bele. A lenti sem száz, de erősen gondolkodom. :)
0
2013. november 20., szerda 13:12
A célodnak tökéletesen megfelel! :)

Én egyébként adott körülményeid között - no meg ha belefér a keretbe +30ezer -, ezt venném:

http://denon.co.uk/uk/Product/Pages/Product-Detail.aspx?Catid=HomeTheatre&SubId=HomeTheatrePackages&ProductId=DHT1312XP

MM online csak 120.000,-
0
2013. november 20., szerda 12:18
Köszi!
Egyébként megakadt a szemem egy ilyenen:
http://uk.yamaha.com/en/products/audio-visual/hometheater-systems/home-theater-package/yht-196_g/?mode=model

Ezt az egyik hazai webáruház jelenleg 90 ezerért kínálja. Ez nekem elég pofásnak tűnik.
0
2013. november 20., szerda 12:04
Mindenképp erősítőt vegyél, azt később bármeddig bővítheted, ráadásul kinyírni sem tudod, örökös dolog. Simán rá tudod kötni a tejfelesdobozokat, csupán anyni a veszély, ha túlságosan megküldöd az erősítőt, kinyírja őket. :)

Később egyébként 80 körül majd tudsz venni abba a szobába illő dobozokat is.
0
2013. november 18., hétfő 9:52
Fiúk-lányok, olyan ötletem támadt, hogy hajjaj. Igaz, ilyenkor az előző este általában jól be szoktam rúgni, most ez nem történt meg, ennek ellenére jönnek az ötletek.

Szóval, hangrendszerekhez értők véleményét kérném:

Mivel február környékén tévé ápdét lesz felénk, elkezdtem gondolkodni. Adott kicsiny panellakásunk kicsiny szobája, melyben egy Blu-ray lejátszót zizegtetek, a hangját pedig egy 2008. év végén vásárolt Panasonic-egyberendszerhez csatlakoztatok, jobbhíján annak analóg, kétcsatornás bemenetén keresztül. Így ugyebár csupán két csatorna plusz mélynyomó dübörög, a többit ki is húztam, el is raktam.
Tisztában vagyok vele, ezek a tejfölösdoboz-cuccok milyen típusú hangzásra (nem) képesek, de egy professzionális rendszert, melynek nyilvánvalóan tér is kéne ahhoz, hogy előadják, amire képesek, nincs értelme bedugni egy akkora lukba, mint az enyém (a szobámról beszélek vazz), mely ráadásul körbe van véve lakótársakkal. Szóval maradok a tejfölösdobozoknál, már csak azért is, mert ebben a kis helyiségben számomra meglepően jól teljesítenek.

Ugyanakkor mégis hiányzik valamiféle térhangzásféleség, melyhez a Media Markt mai online akciója adta az ötletet, ugyanis egy nívós házimozi-erősítőt adnak egész emberi áron, mely a HD-hangokat is kezelni tudja.

Na most a kérdésem az, mennyire elborult ötlet majdan beruházni egy ehhez hasonló erősítőre, majd fogni ezeket az egyberendszerből maradt, passzív  tejfelesdobozokat és a pozitív-negatív pöcsüknél fogva szépen egyenként rákötözni az erősító megfelelő kimeneteire? Tudom, ez így elég bizarrul hangzik (egy viszonylag nagy teljesítményű erősítőt elherdálni ezekre a kisteljesítményű szarokra), de a körülményeim egy 750-1000 W-os cuccot sem bírnak el, mert kitagadnak a lakók. Vagy ne röhögtessem ki magam, vadásszak inkább a majdani tévéhez egy Blu-ray 3D-s egyberendszert hasonló (80 rongy) áron? Csak ott meg az a gondom, hogy azok is 1000 W teljesítményűek, ráadásul mind az öt hangszóró állványon helyezkedik el, annyi állvány meg nem fér el körülöttem. Ami még eszembe jutott, az a fenti áron is elérhető hangprojektor, melyet elég bebaszni a téve alá/fölé és ugye elviekben virtuális térhangzást közvetít. Mondjuk sosem hallottam ilyet működni, nem tudom, mennyire jönne át a "térhangzás".
De az is lehet, hagyom az egészet a valagba és megelégszem a kétcsatornás verzióval.

Na, ki hogy látja? Kösz a véleményeket előre is!
0
2013. október 18., péntek 12:15
azon meg tudsz a beállításokon belül állítani. keresd meg.
0
2013. október 17., csütörtök 23:17
Értem, köszi a válaszokat!

Anyagilag most nem igen férne bele egy másik rendszer, ha ezt eladnám akkor sem. Meg alapvetően tényleg semmi bajom vele jó kis cucc, egyedül a mély kevés egy picit. Bár ezt a szomszédok nem biztos hogy bánják :)
0
2013. október 17., csütörtök 22:29
Nem tudod rákötni.

Ahhoz rendes házimozi erősítő kell.
Szerencsére én is azt vettem és nem egybe szettet és nem bánom. :)

Szerintem ha tudod add el és vegyél házimozi erősítőt. ;)
SuperHeRo
0
2013. október 17., csütörtök 21:54
Ez ránézésre egybe rendszer, amire esélytelen rákötni bármit is....
0
2013. október 17., csütörtök 19:49
Sziasztok!

Egy olyan dologban kérném a tanácsotokat, hogy vásároltam egy Sony tv-t amihez az üzlet ajándékba adott egy Sony BDV-N590 típusú lejátszót és hangrendszert. Teljes mértékben meg vagyok elégedve a rendszerrel, egyedül a mélynyomó nem tetszik annyira, mivel ehhez egy passzív mélynyomót adnak. A kérdésem, hogy vajon lehetséges-e hogy én veszek külön egy aktív mélynyomót és azt kötöm hozzá ehhez a rendszerhez?

A segítségeteket előre is köszönöm!
0
2013. október 17., csütörtök 0:27
Kedves audiofil guruszázs-ok :)

Újabb kérdés, hogy ismeri valaki a Roth Audio termékeit? Pár hónap múlva meglepném magam a legalapabb hangfal párral (RA1, vagy OLI10, amit kapok) és jó lenne tudni, hogy van-e valakinek személyes tapasztalata.

Nagyon kösz bébikék!
0
2013. október 7., hétfő 14:37
Hát igen, hátra nekem is összesen kb 24 méter kell. :D
Úgyhogy ezért is van hátra az a gazdaságos megoldásom. :)
De majd ha lesz rendes hangfalaim akkor azokat is cserélem valami minőségibb kábelekre. Addig meg jó az ami van.

SuperHeRo
0
2013. október 7., hétfő 12:07
Jajaja, egyelőre előre 2,5mm-es lesz, találtam már a neten, aztán ha lesz pénzem akkor hátra is veszek majd, de az horror... :D
0
2013. október 7., hétfő 11:44
Igazán nm. ;)

De ha teheted akkor a vastagabb kábelt vedd meg.
Hátra meg mehet majd vékonyabb is. nekem jelenleg apóstól megmaradt autó hangszórókábel, van össze sodorva. :) Talán ezek 1,5 mm-esek. De érezhető volt a javulás a gyári kis 0,5 mm-es cérnák után. :)
SuperHeRo
0