Keresés

Hangrendszerek vagy számrendszerek? 1.1, 2.1, 3.1, 4.1, 5.1, 6.1, 7.1, 8.1, 9.1, 10.1

2013. október 6., vasárnap 9:29
Na ez jó hír, köszi a választ!
0
2013. október 5., szombat 23:42
Persze, hogy lehet.
Igaz a nagyok azt mondják, hogy az a legjobb ha a kábelezés is egységes.
De a lényeg az, hogy előre (frontokhoz és a centerhez) egységes kábeleket vegyél. A hátsókhoz lehet más. Nálam is így van.
Nekem előre olyan kábel van, mint amit linkeltél annyi különbséggel, hogy nem 1,5 mm-es hanem 2,5 mm.
SuperHeRo
0
2013. október 5., szombat 22:00
Ha már így felszínre került a csóróságom, áruljatok már el valamit? A hangfalkábeleket meg lehet venni apránként? Úgy értem, hogy mondjuk most tudnék venni annyit ami a front hangfalakhoz elég, aztán később a hátsókhoz. Persze rá is kötném az új kábellel a hangfalakat, szóval olyan van-e, hogy eltérő az első és hátsó falak kábelezése (átmenetlieg)?

Persze az új kábel is csövibb, ezt néztem ki:
http://www.netdepo.hu/inakustik-star-15-2372.html/hun/

Kösziii
0
2013. október 5., szombat 18:53
Na szól minden faszán! :)

Ja ez ilyen hulladék kábel amit hozzá adtak a rendszerhez, de nincs pénzem most újra, majd év végén vagy jövőre, addig szól ez, elég.. :)
0
2013. október 5., szombat 17:46
Vagy a másik megoldás, hogy veszel másik kábeleket, valami "normálisabbat", mert ahogy látom ez vmi 0,5 mm2-es lehet, ugye?

Amúgy én sem láttam még ilyen kábelt, mint ami neked van. :)
SuperHeRo
0
2013. október 5., szombat 15:44
:D Rendben, azért majd írd le, hogy sikerült a barkács.
0
2013. október 5., szombat 15:26
Valaki azt mondta, hogy ez normális, mert össze volt cinezve az a rész ami gyárilag kilógott... Már lenyestem, kipróbálom, hogy szól-e a hangfal :) Ha jó, akkor a többit is barmolom, ha nem, akkor marad a 4.1 :D
0
2013. október 5., szombat 15:20
Ilyet én még nem láttam, de ez nem jelent semmit. Én általában, ha kábelt kellett nyesnem, levágtam a felesleges részt, és utána kapartam le a borítást, alatta viszont ugyan olyan színű volt a vezeték, mint a lenyesett részen.
De ez tényleg érdekes, holott lehet, teljesen normális, vezetéktől függ. Bocsi, hogy nem tudtam érdemben segíteni, de ettől függetlenül majd egy szakértői válasz engem is érdekelne!
0
2013. október 5., szombat 15:01
Kábelkérdés, újra :) Megkapirgáltam késsel a hangfalkábelt, hogy ha levágok belőle, akkor késsel meg tudom-e blankolni. Elég szar minőségben, de a következő lett az eredmény:

A lényeg, hogy még nem vágtam le belőle ugye, csak a fehér rétegből kapartam le. És ott ahol kapartam, bordó a vezeték, az utána lévő rész (ami eddig be volt dugva a hangfalba) pedig ezüst színű. Kérdés, hogy ez normális?
0
2013. szeptember 22., vasárnap 20:06
Ez pontosan így van.
Sok szerepük van a hangfalkábeleknek is.
Előre mindenképp érdemesebb vastagabbat és jobb minőségűt venni, míg hátra jó mondjuk egyel kisebb is. És célszerű páronként megegyező hosszúságot választani. Jó mondjuk egy belépő rendszernél lehet, hogy ezzel sem kell foglalkozni.

De tudom ajánlani a következő fórumokat, oldalakat olvasgatni.
hazi-moziponthu
prohardverponthu - a Házimozi fórum.
SuperHeRo
0
2013. szeptember 18., szerda 0:20
Csak pèldakènt: kipròbàltunk egy boze egybemozit kàbelcserèvel , a gyàrit lecserèltük inakustik referenzre, sokkal rèszletgazdagabb lett a hangzàs,a tèr lekèpezèse , kàbelhosszt is nèztük....
0
2013. szeptember 18., szerda 0:13
Na persze ez is igaz minnèl rövidebb annàl jobb, èn csak azt mondom add meg az azonos keresztmetszetet az erösítönek ès a hangfalaknak, lehet semmit nem szàmít ès nem hallasz külömbsèget , csak ha minimàlis dolgokkal elörèbb jut a szett mièrt ne?
Elhangzott ,hogy azonos hangfalaknàl van èrtelme......de akkor mièrt gyàrt  sok prèmium kategòriàs cèg: Paradigm, Revel,B&w.....stb  nem megegyezö hangfalakat 1 szettjèbe ,ha tudjàk mèg a kàbelek is összevissza mèretüek( 10.000forint/ mèternèl hàzimoziszobàba összejön a 60m pik pakk)? A legkissebb torzulàs akkor jön össze szerintem ha ua. a kàbel, csati, mèret a többit elvègzi a processor ....vagy az avr
0
2013. szeptember 17., kedd 23:59
Persze, én hiszek neked, csak itt sok gyakorló házimozis van, azért kérdezem ki mit tanácsol. Én még életemben nem hallottam erről, ezért döbbent meg. Tapasztalat érdekelne mástól. Egy barátom kapásból azt mondta, minél rövidebb a vezeték, annál jobb... Na most érted mi a bajom...? :) Ha valóban úgy van ahogy mondod, akkor hálásan köszönöm, előre is :)
0
2013. szeptember 17., kedd 23:55
Szòval , nem beleokoskodni akartam ,csak tanàccsal szolgàlni;-) Az tèny , hogy hazai hàzimoziszoba kivitelezèsèvel foglalkozò cègeknèl ez erösen ajànlott , aztàn döntse el mindenki maga ,hogyan mit hova.....
0
2013. szeptember 17., kedd 23:10
Felvetném itt amit a BD gyűjtemény fórumában felmerült. Ki tud arról, hogy egy erősítős rendszernél minden hangfal vezetéke egyforma hosszú kell legyen? Mert a frontnak elég 1m nálam, hátra meg kéne mondjuk 3-4m, de állítólag ne vagdossam a kábelt....
0
2012. november 4., vasárnap 22:57
Én azt javaslom, hogy inkább külön szettben vegyél házi mozit, mert ezek az egybe dobozos szettek nem adnak olyan jó hangminőséget, mint a külön erősítő és hozzá hangfalak.
Én is ilyen egybe dobozt akartam venni (valamelyik Sony-t) de egyik kolléga mondta, hogy vegyek inkább külön rendszert mert arra bármit rátudok kötni meg jobban is szól és fejleszthető is. Mondanom sem kell, hogy nem bántam meg!
De ez csak egy javaslat. ;)
SuperHeRo
0
2012. november 4., vasárnap 20:32
Samsung HT-E6750

Semmi mást nem találtam a hazai piacon.
0
2012. november 4., vasárnap 17:17
Hello mindenkinek!

Tudna valaki ajánlani egy jó 7.1-es blu-ray házimozit Panasonic, esetleg Samsung márkákban? Panasonicból találtam neten (SC-BT200, SC-BT300), de ezeket csak Amerikában lehet megvenni, azok meg a régiókód miatt nem jók. Valaki esetleg?
0
2012. október 23., kedd 22:58
Mint említettem, még közel sem aktuális. A lakáshitel előrébb van a listán. De ha vásárlás-közeli állapotba jutok, feltétlenül keresni foglak. ;-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. október 23., kedd 22:55
Szia Gyulus!

Remélem, majd mikor odáig eljutsz, hogy vásárolsz, fölhívsz előtte. Amit kinéztél az jó, de ennél olcsóbban is meg tudod majd csinálni, hasonló minőségben. Erősítőt sem muszáj 100 ezerért venned, van 70-ért is, meg hangfalakat sem kell ennyiért, van 100 körül is.

Szólj, majd megkeresem a kapcsolatomat.. .)

0
2012. október 23., kedd 21:12
A mennyit szánsz rá érdekes kérdés. Szívem szerint annyit se költenék rá, amennyibe ez a páros kerül, de úgy láttam, az elvárásaimnak az olcsóbbak (azon az oldalon) nem nagyon felelnek meg, ezért inkább kifizetnék érte ennyit, mintsem, hogy utólag azon bánkódjak, miért adtam lejjebb az igényeimet.

Alapvetően mozira használnám. Zenét mondhatni alig hallgatok, de azért nem zárnám ki azt sem.

A nappali mérete 6x3,6 méter, a tévé a hosszabb oldal közepe táján van. Ez adottság, nem variálható. Álló frontokat nem tudok letenni, de szeretnék azért tisztességes méretű hangfalakat, nem ökölnyi apróságokat. Lehet, hogy ez rossz beidegződés, de valamiért abban a hitben ringatom magam, ha valaminek komolyabb súlya van, talán anyag is jobban van benne. A Denon erősítő is ezért szimpatikusabb, mint az Onkyo.

Új vagy használt? Miután 12 éve gyűjtöm a filmeket, több millió forintot beleölve a lemezekbe, életem első és jó ideig minden bizonnyal egyetlen hangrendszeréből szívesebben vennék újat, még akkor is, ha így nyilvánvalóan kevésbé nívósat tudok venni ugyanazon az áron, vagy másképp nézve olcsóbban is megúszhatnám ugyanazt használtban. Az igényeimhez kis útmutató: 12 éve nem zavar, hogy az LG hifin keresztül, sztereóban hallgatom a filmeket. Ez alapján bármivel sokáig ellennék, ami ennél jobb. :-)
0
2012. október 23., kedd 20:51
Első kérdésem az lenne, hogy mennyit szánsz rá? Mekkora szobába lenni és mire használnád? Csak mozira, vagy zenére is.
Én személy szerint más hangfalakt vennék hozzá. Ha 20nm-be kell akkor már álló frontokat keresnék, ha kisebb helyiségbe akkor polcsugárzókat.
Mennyire szeretnél újat venni? Mert a Prohardver-es fórumban azt ajánlják, hogy használt erősítőt érdemes venni, mert azon az áron amit kiadnál egy újra, azért kategóriákkal jobbat kapsz használtan. Esetleg hangfalakt is lehet úgy venni, mert jókat kilehet fogni.
Én is használt erősítőt fogok venni ha eljön az ideje, hangfalakat lehet, hogy újonnan veszem meg.
Úgyhogy ha nem félsz a használt cuccoktól, akkor ajánlom figyelmedbe az avx.hu és az avforum.hu adás-vétel fórumát.
Én úgy szeretnék majd fejleszteni, hogy azzal elég sokáig ellegyek.
Pl most használtan található Yamaha RX-V1800-as meg Onkyo 806-os, mind a kettő igazi mozigép nagy vas. :)

Természetesen a legjobb módszer a vásárlásnak ha előtte elmész és meghallgatod a kinézett rendszert ha van rá lehetőséged.
Esetleg felkeresed a fentebb említett fórumot és ott is kérdezősködsz/érdeklődsz. Elég sok tapasztalt ember van ott is. ;)

Remélem tudtam segíteni. :)
SuperHeRo
0
2012. október 23., kedd 20:22
Még mindig csak álmodozok néha, meg persze puhatolózok, hogy vajon mi lenne egy ideális hangrendszer a számomra.

Ha most kellene vásárolnom, talán e mellett tenném le a voksom:

Erősítő (Denon AVR-1612):

http://www.netdepo.hu/denon-avr-1612-2400.html

Hangfalak (Harman Kardon HKTS 30):

KÜLSŐ LINK

Laikusként érdekelne a szakavatottak véleménye: összeillő párost találtam-e, illetve egy magamfajta botfülűnek mennyire elégítené ki az igényeit ez a rendszer?

Leginkább persze nem a vásárlás aktualitása miatt kérdezem (az még odébb van), de jó lenne tudnom, hogy a pénztárcámhoz mérten jól gondolkodom-e, vagy esetleg van valami olyan szempont, amit hozzá nem értésem okán figyelmen kívül hagyok, és emiatt nagyon mellényúlnék egy ilyen vásárlással.

Előre is köszi mindenkinek, aki veszi a fáradságot, és billentyűzetet ragad!
0
2012. október 12., péntek 1:40
Beférne mellé a lakásunk is. :)
0
2012. október 12., péntek 0:14
Azért biztosan hallható... Én az 5.1 és a 7.1 közti különbséget is hallom néha: ha olyan jelenet van, egy pici kis lyuk van a folytonosságban.

Szép teres lehet. Igazából egy 60-80 négyzetméteres nappaliban simán el tudom képzelni... :)
0