Én már elakadtam, de ez biztos komolyat szólhat :-)
0
2012. október 11., csütörtök 21:42
6056
Ki a tökömnek van ennyi hangfalnak helye.... :D De azért nagyon bitang!!! :) Azért, hogy őszinte legyek kicsit túlzásnak érzem már ennyi felé szétszedni a hangokat, szerintem totál nem érzékeli a fülünk, vagy igen?
0
2012. október 11., csütörtök 21:13
8260
USA-ban hamarosan kijön az első BD film, az Expandebles 2, ami már támogtaja a DTS új fejlesztésű szabványát, a DTS NEO:X-et, azaz a 11.1-es hangzást... :)
Megnéztem gyorsan tv-t. Persze pont azon nincs egyik hdmi-hez se odaírva, hogy ARC, ahol az erősítő lesz. Másik tv-n a hdmi 2 tudja, de ahhoz meg nem szeretnék erősítőt. Amennyit tv-zek talán nem is fontos:))))
0
2012. február 27., hétfő 22:15
6056
Egy kis technikai segítség kéne. Van pár filmzene cd-m, amit ha berakok a BD lejátszóba, akkor sistergés megy a háttérben, de nem olyan mókás szinten, hanem alig hallani tőle a rendes zenét. Egy Pioneer rendszerem van, eddig az Artifical Intelligence és a Last Samurai filmzenék nem mentek rajta.... Mi lehet az oka van valakinek tippje?
0
2012. február 18., szombat 11:46
6056
Aha biztos értem... :) Azért megpróbálom majd nyomkorászni :) Remélem tetszik amúgy a pakkocska, majd írjál róla légyszi, hogy hogy üzemel, kíváncsi vagyok másnak milyen :)
Köszi a segítséget a tv-hez!
0
2012. február 18., szombat 11:10
238
Szia! E-mail-ben már társalogtunk. Csütörtök nekem is megérkezett a pakk :) Szóval ez a hang oda-vissza dolog HDMI-n, az az ARC technológia. A tv-nek is támogatnia kell ezt a funkciót, és akkor működik, na meg engedélyezni kell az erősítőn is az ARC-t. Nálam működik. A tv-n az ARC-os HDMI-re oda kell írva legyen, hogy támogatja, legalább az egyik.
Rem segítettem :) És utólag is köszi a beszámolót, én még ismerkedem a kicsikével :P
0
2012. február 17., péntek 21:04
6056
Egy idióta kérdés. Van egy Pioneer VSX-421 erősítőm. Össze van dugva rajta minden faszán, dübörögnek a filmek rajta, amikor viszont a TV-t szeretném azon keresztül hallgatni, akkor rácsavarok, hogy azt halljam és kussol... Kellene még valamit kötögetni rajta? Azért tippelek erre, mert ugye az erősítőben az OUT a tv-ben meg az IN helyre van dugva a HDMI, gondolom visszafelé nem megy itt a hang... :) De az erősítő hátulján nem látok neki helyet, vagy csak kancsal lennék???
0
2012. január 26., csütörtök 9:42
238
Köszönöm a válaszokat!
0
2012. január 25., szerda 18:59
275
Örülök, hogy felmerült ilyen kérdés:) Így kiderült, hogy van a notin ATI HDMI out és ha alapértelmezettre teszem, tv-n hallom a hangot:) Így nem kell külön kábel geniusba:) Erősítővel lesz majd az igazi...
0
2012. január 25., szerda 18:53
6264
ugyanúgy átvisz mindent erősítőre(dts-HD MA,TrueHD,PCM),amennyiben újabb sorozatú ATI vagy NVIDIA VGA van benne.
0
2012. január 25., szerda 18:42
275
Ha tv-re átment a hang hdmi-n keresztül akkor erősítővel is működni fog. Most nézem notebook-on nekem is van olyan hdmi audio, pc-n körülményesebb.
0
2012. január 25., szerda 18:34
275
HDMI inkább vga kártyán van. Elképzelhető, hogy kábel segítségével össze lehet kötni a kártyákat és akkor hangot is átvisz ezt nem tudom pontosan. Mintha hallottam volna ilyesmit. Előfordul, hogy van optikai kimenet hangkártyán az már köthető erősítőhöz. Ami biztos jack-rca csatlakozás, de az csak stereo lesz szerintem.
0
2012. január 25., szerda 13:30
6056
No mivel a tölcsérke rám mutat válaszolok, bár nem segíthetek :) Azt nem tudom, hogy a számítógépbe hogy dugsz HDMI kábelt, bár lehet, hogy lehet, ebben nem vagyok naprakész. Azt se tudnám megtippelni, hogy a bemenő helyek közül, hova dugnám a számítógépből kiálló HDMI másik végét... BD In talán? De nem vennék rá mérget, hogy BD-nek érzékeli... Na mindegy, várjunk valaki okosabbat! :)
0
2012. január 25., szerda 13:15
238
Sziasztok!
Lehet amatőr a kérdés, de ha én még a lejátszó megvételével várnék, és továbbra és a számítógéppel kötném össze a tv-t, akkor ezt az erősítő+hangfalszettet is hdmi-vel hozzá lehet kötni a géphez, és esélyes, hogy működni is fog? Úgy nézem, ez most akciós kiszerelés, később pedig egy normális lejátszó is betársulna melléjük. Valakinek tapasztalat ilyennel kapcsolatban? Köszi!
0
2012. január 25., szerda 8:19
6056
Na ezt a hátsó hangfalas beállítást ma megejtem, köszönöm!
0
2012. január 24., kedd 23:51
8260
A basszus oda menjen - ez jó. A 100 Hz elvileg jó - pontosan én sem értettem soha, mi ez... A csatornaszint viszont fontos: ott tudsz a hangfalakra plusz hangerőt adni. A hátsókon legyen több.
0
2012. január 24., kedd 22:45
6056
Na most nyomkodom, de azon kívül, hogy a műsorhallgatási helyhez képest hol vannak a hangfalak, túl sok mindenhez nem tudok érdemben hozzászólni. Ezeket tudom még beállítani: -ha van mélynyomó, akkor a basszus oda menjen (be volt állítva gyárilag) -frekvenciaváltó hálózat (gyárilag 100Hz, fingom nincs mi ez...) -Csatornaszint beállítás ( valami csatornaegyensúly beállítás, lila köd az egész... fontos amúgy? Mindenhol 0 DB)
És a vége a távolság, ezt most csinálgatom... Ennyit tud, de látod nekem ez is sok :)
0
2012. január 24., kedd 22:32
8260
NAGYON érdemes!!!!
0
2012. január 24., kedd 22:30
6056
Néztem amúgy a leírásban ja, hogy be lehet állítani, hogy melyik hangfal milyen messze van meg ilyenek... Ezek szerint érdemes velem bíbelődni, neki is állok! :)
0
2012. január 24., kedd 22:28
8260
A hangfalok távolságait, meg egyedi hangerősségeit beállítottad már? Célszerű kicsit többet adni a hátterekre...
A mélynyomót persze, hogy hagyhatod, szerintem aktív mélynyomó, úgyis csak akkor kapcsol be, ha jelet kap. Mellesleg azzal is célszerű kísérletezni.
Önmagában a rendszer beállítása több napos munka is lehet, míg igazán olyan lesz, mint szeretnéd.
0
2012. január 24., kedd 22:14
6056
Na, az se rossz :))))))
0
2012. január 24., kedd 22:11
275
Nekem a mélynyomót és centert sikerült felcserélnem. Beletelt kis időbe mire rájöttem mi a baj a hanggal:)))))
0
2012. január 24., kedd 22:08
275
Tulajdonképpen 20e Ft-ért adják hozzá a hangfalakat. Hangminőséggel biztos elégedett leszek, a jelenlegi "minőségi" genius 5.1 is megfelel, de csak analóg 5.1-et tud, így szinte mindent csak stereo-ban lehet rákötni. Hangfalcsere biztos később lesz, mert 5 dobozért kb. 70e Ft-ot adni azért, hogy szebb, egyelőre luxus:))))) Mélynyomóról még nem is beszéltem akkor:) Biztos a hangja is jobb, de nekem nincsenek nagy igényeim e téren. A tv hangszórója szinten túlléptem és van igényem 5.1-re, de nagyjából ennyi:)
0
2012. január 24., kedd 22:07
6056
Hallod........................ 2 napja van meg ez a szar. Mondom jó-jó, de valami nem stimmel, nem elég hangos, 50-60% körül hallok valamit, de a robbanások meg hasonlók akkor se voltak a legjobbak.... Na mi a baj? A buta gyerek ugye kompakt rendszer után, ha ilyenhez jut... :) Nem volt a mélynyomó két napig bekapcsolva :)))))))))) Most már nem kicsit van rottyon a cucc :))) Geci égő tudom, de ez van :) Amúgy a mélynyomót bekapcsolva lehet hagyni? Nem szeretném állandóan ki-be-ki-be nyomkodni...