Keresés

Hangrendszerek vagy számrendszerek? 1.1, 2.1, 3.1, 4.1, 5.1, 6.1, 7.1, 8.1, 9.1, 10.1

2012. január 24., kedd 22:04
:-)

Célszerű majdnem minden filmed újranézned - teljesen új élmények fognak várni.
Mondtam, hogy jó belépő cucc...
0
2012. január 24., kedd 21:28
Szia!

Igen azt vettem, hát valami baszott állat. Igen, egy VSX-421 erősítő van hozzá és lecserélhető a hangfal természetesen, de egyben olcsóbb én megnéztem, csak a mélynyomó valami 35e... mondjuk úgy is szól, beszarás :) Ajánlani tudom, én két napja nézem a filmeket rajta, gyakorlatilag olyan, mint ha más hobbim lenne mint 3 napja.... :) :)
0
2012. január 24., kedd 21:16
Gratulálok a készülékhez! HTP 101-est vettél? Mert azzal szemezek én is, csak nem igazán értek hozzá. Az erősítő ugyanaz, mint a külön kapható VSX-421? Hangfalakat később le tudom cserélni? Egyelőre nincs keret hangfalakra, de később talán fejleszteném.
0
2012. január 22., vasárnap 21:44
Na ez a tisztítás nélkül elvan dolog maximálisan megnyugtat, köszönöm a választ. A hangerőt még tesztelgetem, igazából csak összedugtam és semmit nem állítottam be rajta, de olyan 40-50%-on rotyogtatva nekem maximálisan kielégítő, csak kicsit ijesztő volt, hogy félig fel kell tekerni, hogy ne TV szintű hang legyen :) Kb 10-15%-nál gyakorlatilag néma, nem is értettem, hogy ennek mi értelme, de biztos a rádiónál számít. Most már teszteltem rajta pár BD meg DVD filmet is és teljes mértékben megnyugodtam, kielégítő faszán a teljesítmény!  Ezért megérte 30 évesnek lenni (vagyis meg fogja érni úgy másfél hét múlva :P)
0
2012. január 22., vasárnap 21:25
Szia!

Először is gratulálok, jó kis belépő cuccnak tűnik. Sok örömöd lesz benn, az biztos.

Másik dolog: kérdésedben benn van a válasz:

"Vagy nem kell, ez így normális, ne fossak? :)" - így van. A teteje elsősorban a hűtés miatt rácsos, s ha valamennyi por be is jut, biztos nem lesz baja. Én még soha, egyetlen erősítőmnek nem pucoltam ki a belsejét. Ha letakarnád, azzal okoznál igazán bajt.

Ami a hangerőt illeti: gondolom olyan, mint az enyém: nem lineárisan növekszik, a vége felé egy egység nagyobb fokozatot jelent. Én 60-70%-on döngetek, az pont jó neki és nekem is. :-)
0
2012. január 22., vasárnap 16:27
Akkor 3 évig nincs erre gondom :P
0
2012. január 22., vasárnap 14:24
Anélkül a porszívó pedig szerintem vajmi keveset ér.Pár csavar és a tető leszedése,ezzel még nem tudod elrontani.Persze a garanciaidő alatt én sem nyúlnék hozzá.
0
2012. január 22., vasárnap 13:49
Szétszedted???????? Na azt sose merném....... :) Sűrített levegő, az jó ötlet valóban!!
0
2012. január 22., vasárnap 13:13
Az enyém kb. 5 éves volt amikor először szétszedtem,és azt hittem sokkal több por lesz benne.Én is előkészítettem a porszívót,egy ecsetet és egy nedves(nem vizes) rongyot,ezekkel takarítottam ki, már amennyire ki tudtam.Szerintem célszerű ilyenkor egy sűrített levegős palack is ha kéznél van,a hozzáférhetetlen helyekről kifuvatni.Csak magába a porszívó nem elég szerintem.De hátha hozzászól olyan is aki ért is hozzá.
Amúgy használd egészséggel,és örömmel (bár ahogy olvasgatlak,utóbbival nem lesz gond :) )!
0
2012. január 22., vasárnap 13:00
Remélem erre válaszol valaki mire eljön az ideje..... :) Én is erre gondoltam amúgy :)
0
2012. január 22., vasárnap 12:02
Porszívóval tisztán lehet tartani.? Félig kijelentem és félig kérdezem én is. :-)
0
2012. január 22., vasárnap 11:11
No, hát kibontottam a kis ajándékom, bár még nem jött el az ideje, de nem bírtam ki. Ő lenne az:

Az első benyomás, hogy gyönyörű. Valami csoda ez a gép. Kicsit zavart, hogy 40ig kell tekerni a hangerőt, hogy halljak is valamit, először gondoltam lehet valamit szarul csináltam? De szerintem ez van és kész. Így is 100ig lehet nyomni, szóval olyan, mintha egy 50-es maximális hangerőt hallgatnék 20-on. Azt nem mondanám, hogy sokkal hangosabb mint egy dvd, vagy egy kompakt, de van valami megfoghatatlan különbség, amit úgy mondanék, hogy tisztább, intenzívebb, dinamikusabb a hang. Amin aggódok, hogy a teteje nem teljesen zárt, szellőzik, ilyen rácsos a felület és azt nem tudom, hogy ott mennyire fog porosodni, ha fog akkor azt hogy lehet tisztán tartani. Vagy nem kell, ez így normális, ne fossak? :)
0
2012. január 11., szerda 12:08
Segítséget kérnék hangfalkábelhez. Elvileg érik a házimozim amivel az agyára mentem itt gondolom mindenkinek anno :) :)
Az asszony van a dologra ráállítva, bement egy boltba és azt mondták neki, hogy a szetthez van hangfal kábel, de jobb ha veszünk hozzá mert az nem a legjobb amit kapunk... Milyen szempont alapján kell egy kábelt kiválasztani? Kinéztem valami Cordial 225 2,5mm hangfalkábelt, ami 2 érpár... :) Ott valaki azt írta, hogy kurva jó minőségű hang jön át rajta. Na azt se tudom, hogy ezt méterre kell/lehet venni vagy hogy? :) Bocsi, nagyon az alapoknál járok még az összerakott házimozi terén!!!
0
2011. november 29., kedd 10:33
Lenne egy kis problémám a mélynyomómmal (Infinity Classia PSW8). Amikor bekapcsolom az erősítőt (Onkyo 508-as), csatornát váltok rajta vagy csak szimplán a DVD-k lejátszása alatt a jelenetugrásoknál mindig egy halk pukkanást hallok a mélynyomóból. Kb. 1 éve használom, de ez csak mostanában jelentkezett. Ha kikapcsolom az erősítőt, akkor is ez van.

Tudja valaki, hogy mi lehet a probléma?
0
2011. szeptember 6., kedd 23:47
Na most már akkor egész megnyugodtam :)) Köszönöm a hasznos infókat neked is, Jesternek is :) A kábeles infókat is :) Most már akkor "csak" a legmegfelelőbb Samu BD játékost kell kiválasztanom és kuporgatnom :))
0
2011. szeptember 6., kedd 23:43
Persze, sima hangfalkábel. Minél vastagabb, annál jobb. :-)
0
2011. szeptember 6., kedd 23:42
Én is módosítok: az én lejátszómon is találatm analóg sztereo kimenetet.

Tehát ha a vásárolni szándékozott BD lejátszódon van piros meg fehér dugalj hátul, akkor biztosan össze tudod kötni.
0
2011. szeptember 6., kedd 23:39
Köszi a biztató infókat :) Akkor most kicsit mégis kisütött a nap az erősítőm számára és újfent bizakodok :))
0
2011. szeptember 6., kedd 23:36
Szia!

Köszi szépen az infót, sejtettem, hogy nem fog az együttműködés összejön, de azért megpróbáltam :) Mondjuk így, hogy tv-ből erősítőbe, BD-t a tévébe vezetve talán még megoldás lehet :) No meg, egyelőre maradhat az a verzió is, hogy csak a tévével lenne HDMI-vel összekötve a BD, karácsonyig meg összespórolom az erősítőre valót :)

Egy kérdésem azért még lenne (nem vagyok valami nagy műszaki zseni), két ilyen hangfalam van, meg egy Jamo center sugárzó. Nem tudom, hogy hívják azt a kábelt, amivel össze vannak kötve az erősítővel, de a kérdésem az lenne, hogy ez még mindig szabványos kábeltípus lehet erősítőkhöz?

0
2011. szeptember 6., kedd 23:29
Szerintem biztosan. Nekem egy 310-esem van, ugyanilyen aljzatokkal, csak talán nem VCR 2-nek hívják az egyiket, hanem már TV/DVD-nek. Abba dugtam a Blu-rayt.
0
2011. szeptember 6., kedd 23:17
Szia!

Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem nem tudod. Függ ez a BD lejátszótól is, de kétlem, hogy azon lenne más kimenet is, mint HDMI. Ezen meg nemhogy HDMI, de még coax vgy optikai bemenet sincs (amire talán még lett volna sanszod a lejátszón). Úgyhogy direktben szerintem nem, talán ha a TV hangját kivezeted sztereoban ide,a TV-be meg HDMI-n be az infot. Akkor talán, közvetve. :-(

A végső megoldás tehát nem a Halál, hanem egy új erősítő. :-)
0
2011. szeptember 6., kedd 23:05
Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata Technics SA-GX390-es rádió erősítővel? Főképp az érdekelne, van-e remény arra, hogy egy Blu-Ray lejátszóval összekössem? Nagyon régóta, legalább 10 éve jó szolgálatot tesz nálam egy ilyen erősítő és ősszel beruházok BD lejátszóra (igen, a JP miatt :D), de nem szívesen cserélném le az erősítőt és fogalmam sincs, valahogy össze lehetne-e kötni a BD-vel? Olvasgattam itt Xpress-en, hogy még sztereóban is igen jelentős hangkülönbség van BD és DVD között, úgyhogy ideális lenne az erősítő.

Ilyenről van szó (nem saját képek):

0
2011. február 22., kedd 16:41
Nekem is van tapasztalatom ezzel a sorozattal, én is ajánlom. A csillivilli kijelzőről meg le lehet kapcsolni a mozgó grafikát, és akkor már nem is olyan csillivilli.:)
0
2011. február 22., kedd 16:31
A kb 10 évvel ezelőtti Panasonic AK-sorozat nagyon ott van a szeren. Csak kicsit csillivilli a kijelző, de a hangja álom. A maiak csak torz butítmányok...
0
2011. február 22., kedd 14:39
Sziasztok :) Ma végre meglett a lejátszó. Sajnos mivel egy pár nem várt kiadásunk is akadt, így egyelőre csak egy dvd lejátszót vettünk, hangrendszert ráér később is venni. Így a választásunk egy Samsung DVD-C550-re esett. Szerintem az igényeinknek maximálisan meg fog felelni, pár órája van csak még meg, de már elégedett vagyok vele :) Nagy köszönet mindenkinek a sok segítségért!
0