Én is adnék még egy olyan tanácsot, ha a kisebb pénzből kihozható legtisztább és legdinamikusabb hangzást és legszebb képet szeretnéd elérni:
tavaly télen elsétáltam egy barátomhoz a [REC] DVD-vel, amit már nem emlékszem, milyen pörkölt kíséretében néztünk meg. A DVD hangját rákötöttük a srác legalább 10 éves Panasonic music centerére (ugye az a több cd-s, váltós izé, ami még nem vitt mp3-at). A hangszórókat ízlésesen elhelyeztük a földön, és basszus, annak ellenére, hogy ugye mindössze két csatornából jött a hang, olyan surround-élményben volt részem, hogy nem hittem el, másrészt olyan finom, életteli, részletgazdag hangzást produkált a center, amit én az 5.1-es tejfelesdobozaimból SOHA nem tudtam kihozni.
Szóval, ha van otthon valamelyikőtöknek egy ilyen régigenerációs music centere, mely valamennyire mélyhang kiadására is képes, akkor mindössze egy Blu-ray lejátszót ajánlok hozzá és megvan a(z):
- felskálázás 1080p-re
- otthoni surround-élmény valóban jó minőségú hangzással (inkább két helyről tiszta, élethű hang, mint öt helyről valamilyen)
- ha mégis veszel egy-két akciós kéket, már azt is tudod nézni rögtön, ráadásul beszarsz az élménytől a tévé 720p-jénél is, nem beszélve a kép-a-képben extrákról és a maximális moziélmény funkcióról
Na, nem muszáj így csinálni, de muszáj volt leírnom. :)