Keresés

Hangrendszerek vagy számrendszerek? 1.1, 2.1, 3.1, 4.1, 5.1, 6.1, 7.1, 8.1, 9.1, 10.1

2011. február 9., szerda 19:42
köszi! na az én Hifimen ilyen nincs! sajnos! :/
0
2011. február 9., szerda 13:09
Pontosan. :-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2011. február 9., szerda 0:20
Leginkább egy RCA vonalbemenetnek kell lenni a szerkezeten, a DVD-lejátszón meg a sztereó hangkimenetet kell összekötni vele.
0
2011. február 8., kedd 23:53
akkor felteszek még egy amatőr kérdést. Hifi-t, hogy a csudimudiban lehet rákötni a játékosra? milyen "lyuk" ill "drót" kell hozzá?
0
2011. február 8., kedd 19:57
Nálam jelenleg pont ez a felállás. Csak nem Panasonic a Hi-Fi, de ez is kb. 10 éves. :-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2011. február 8., kedd 18:40
Ok, úgy már jó.. :-)) Bocsi.
0
2011. február 8., kedd 18:30
Music center. :)
0
2011. február 8., kedd 18:14
"olyan surround-élményben volt részem, hogy nem hittem el, másrészt olyan finom, életteli, részletgazdag hangzást produkált a center, amit én az 5.1-es tejfelesdobozaimból SOHA nem tudtam kihozni."

creeper, tényleg nem kötözködni akarok, de biztosan elírtad: két hangfalnál-nál hol volt a center? Eghyébként alapban még el is tudom képzelni, amit írtál, egy jobb minőségű stereo cucc alkalmanként jobban tud szólni, mint a hobbitmozi.

No persze korántsem az igazi.. ;-)

0
2011. február 8., kedd 14:29
"ha mégis veszel egy-két akciós kéket, már azt is tudod nézni rögtön, ráadásul beszarsz az élménytől a tévé 720p-jénél is, nem beszélve a kép-a-képben extrákról és a maximális moziélmény funkcióról"

Úgy bizony.Engem is meglepett, hogy "mezei"hd ready tv-n is mekkora a különbség. A menük kényelmességéről- ha lehet ezt mondani - és a BD live extrákkól meg aztán végképp csak lestem.
0
2011. február 8., kedd 14:25
Én is adnék még egy olyan tanácsot, ha a kisebb pénzből kihozható legtisztább és legdinamikusabb hangzást és legszebb képet szeretnéd elérni:

tavaly télen elsétáltam egy barátomhoz a [REC] DVD-vel, amit már nem emlékszem, milyen pörkölt kíséretében néztünk meg. A DVD hangját rákötöttük a srác legalább 10 éves Panasonic music centerére (ugye az a több cd-s, váltós izé, ami még nem vitt mp3-at). A hangszórókat ízlésesen elhelyeztük a földön, és basszus, annak ellenére, hogy ugye mindössze két csatornából jött a hang, olyan surround-élményben volt részem, hogy nem hittem el, másrészt olyan finom, életteli, részletgazdag hangzást produkált a center, amit én az 5.1-es tejfelesdobozaimból SOHA nem tudtam kihozni.
Szóval, ha van otthon valamelyikőtöknek egy ilyen régigenerációs music centere, mely valamennyire mélyhang kiadására is képes, akkor mindössze egy Blu-ray lejátszót ajánlok hozzá és megvan a(z):

- felskálázás 1080p-re
- otthoni surround-élmény valóban jó minőségú hangzással (inkább két helyről tiszta, élethű hang, mint öt helyről valamilyen)
- ha mégis veszel egy-két akciós kéket, már azt is tudod nézni rögtön, ráadásul beszarsz az élménytől a tévé 720p-jénél is, nem beszélve a kép-a-képben extrákról és a maximális moziélmény funkcióról

Na, nem muszáj így csinálni, de muszáj volt leírnom. :)
0
2011. február 8., kedd 14:19
Tényleg gondold meg, nekem csak 4 bd-m van, ergo többségében dvd-ket nézek a bd-lejátszón, de  nem láttam értelmét dvd-s házimozit venni, amikor tényleg hangyányi az árkülönbség, viszont ha most veszel egy dvd-set, egy ideig nem akarsz majd másikat - nem lesz "kedved"-közben pedig lehet, hogy megváltozik a véleményed a bd-kről.
0
2011. február 8., kedd 14:02
Azért gondold meg mégegyszer a BD-t! Előbb-utóbb jól fog jönni és addig sem muszáj hozzá lemezeket venni.
0
2011. február 8., kedd 13:56
:) Azért, mert igazán csak azért kellett volna BD, hogy a dvd képét feljavítsa, nem nagyon akartam kékre váltani :) Ha minden igaz, akkor ma délután meg lesz véve a házimozi.
0
2011. február 8., kedd 12:35
Ja, ez nem BD lejátszó. Akkor minek megvenni...
0
2011. február 8., kedd 12:32
Halkan jegyezném meg, hogy a BD szabvány része a DTS mint alap hangformátum (ellentétben a DVD-vel, ahol csak opcionális), így ennek a Samsung cuccnak is tudnia KELL dekódolnia.
0
2011. február 7., hétfő 9:48
Nekem 8-at bírt az egybe cucc és továbbra is kitartok a kompakt mellett, bár lehet, nekünk csajoknak éppen ezek vannak kitalálva. "Kicsi" Sony nagyon okos és nagyon jól teljesít.
0
2011. február 7., hétfő 9:23
Na a tévé specifikáció teljesen rendben vannak - ha jól olvasom, HD Ready (768p) felbontású. Ehhez már érdemes Blu-ray lejátszót is vásárolni. :)
0
2011. február 6., vasárnap 19:43
Köszi ergo, Artu és mindenkinek a segítséget :) Hát nagyon komolyan benne vagytok a témában, szakértői szemmel/füllel :) Én laikusként (és mint főiskolásként) egy kisebb hangrendszerrel egyenlőre megelégszek. Amúgy is csak egy új DVD lejátszót akartunk venni :D

És már a tévé márkáját is tudom, Samsung PS-42Q7HD a picike. Kezdésnek így ez a házimozi megteszi, de idővel biztosan valami komolyabb hangrendszer lesz bevezetve.
0
2011. február 4., péntek 10:36
nem valószínű.
ilyen "egyberendszereknél" a jó kategória százezres összeg.

szvsz kezdj el építkezni (erősítő+2 hangfal+center, használtan), aztán úgyis hamar elkap a gépszíj :-D
0
2011. február 4., péntek 10:32
...és ebben az árkategóriában a "tejfölösdobozoktól" ne várjon túl sokat az ember.

egyszerűen nem képes azokat a részleteket megjeleníteni, amiket egy komolya(abb) (és nem több százezres kategóriára gondolok) 5.1-es rendszer képes.

(nekem anno 17 nm szobában volt 5.1, yamaha rxv 440, majd 459-es erősítő, yamaha sub, jbl (atx sorozat) hangfalak (2front, center), surroundban pedig videoton polcsugárzók a falon. ez a rendszer használt értékben olyan 120.000.- körül lehetett 4évvel ezelőtt)
0
2011. február 3., csütörtök 20:00
Nem akarlak elkeseríteni, de csatlakozom ergo kollegához: ezektől a "hobbitmoziktól" ne várj sokat. Kb annyit tudnak egy különálló rendszerhez képest, amennyit az árcédulájuk mutat azok áraihoz képest.

Nem állítom, hogy hamar tönkremegy, de ha igen, akkor az egész mehet a kukába. Volt egy kollégám, évekkel ezelőtt, ő viszonylag sokat DVD-zett. Neki egy évet bírt.  A DTS dekóder meg nagy parasztság, hogy csak a tízezerrel drágább cuccban van benne - annak ma már alapnak kellene lenni.

"megelégszek ha 5.1-ben rendesen szólni fog " - sajna nem fog. Mint ahogy az ilyen rendszerek szerintem inkább csalódást fognak okozni, mint hang, mint kép tekintetében. Már ha hallasz/látsz is mást, máshol.

HDMI biztos nem lesz hozzá, a hangafalocskáknak szerintem lesz kábele.
0
2011. február 3., csütörtök 19:25
Ilyen árkategóriába létezik ennél jobb 5.1?
0
2011. február 3., csütörtök 19:25
Köszönöm válaszod!
0
2011. február 3., csütörtök 16:34
költői kérdés: érdemes-e venni egy "elavult" technikát?
0
2011. február 3., csütörtök 14:53
Sztem remek hangrendszer én még 2004 végén a megjelenése idején vettem, azóta is kiválóan működik semmi gond nincs vele. Egy nagyobb 24-28 négyzetméteres szoba mindenképp kell neki, mert kanapé köré szétpakolni fölösleges.
0