Keresés

Hangrendszerek vagy számrendszerek? 1.1, 2.1, 3.1, 4.1, 5.1, 6.1, 7.1, 8.1, 9.1, 10.1

2011. február 3., csütörtök 13:51
Igen, ahogy az összes hangszóró.
0
2011. február 3., csütörtök 13:47
aha! szóval itt a mélynyomó a lejátszóról kapja az áramot?
0
2011. február 3., csütörtök 13:43
Biztosan nem aktív.

hamsy, akkor lenne aktív, ha az adott hangfal (mélynyomó) is külön áramellátással, belső erősítővel rendelkezne.
0
2011. február 3., csütörtök 13:41
Sziasztok!

Mi a véleményetek a Logitech Z5500-as termékről?
Mozizásra mennyi alkalmas?

http://www.argep.hu/product_351662.html
0
2011. február 3., csütörtök 13:39
gyaaaah, mi az, hogy egy mélynyomó passzív vagy aktív?
0
2011. február 3., csütörtök 13:28
nem beszélve róla, nem tudja a hd hangokat, a dts-t (bár azt írod, nem igényeld :) ) és 330 watt összteljesítmény is eléggé érdekes adat.
(ha nem digitális egy erősítő, akkor kb 30-40% a veszteség, a felvett wattból).

a mélynyomó aktív, vagy passzív?

0
2011. február 3., csütörtök 13:20
az egybe cuccokat, jobb, ha elfelejti az ember.

ha bármelyik része megdöglend, nem tudod cserélni, csak egyben, illetve ha eszedbe jut, fél egy év múlva, hogy cserélni "kellene" vmelyik részét, akkor szintén az egészet cserélheted.

nemrég egy volt kollégám járt úgy, hogy meghallgatott egy ilyen "egyberendszert" , majd, utána egy hm erősítőt, 2 "komolyabb" hangfallal, majd újra a másikat, végül külön-külön vette meg a rendszert. (sokszor jó akciókat lehet kifogni).

bocsánat, hogy ezt mondom, egy ilyen 40.000.- vmi nem fogja nyújtani a mozizás élményét.
0
2011. február 3., csütörtök 11:43
Nem lesz gond a samuval!Nekem elég sok cuccom az és nem is vennék mást!Nagyon elégedett vagyok a minőségével meg úgy mindennel!
0
2011. február 3., csütörtök 11:20
Köszönöm az információkat :) Nekem is csak mobiltelefonnal van tapasztalatom Samsung-gal, de az elég jó :)

Igen, tudom, hogy nincs DTS dekóder, de nem is nagyon hiányzik, megelégszek ha 5.1-ben rendesen szólni fog :) Most az a legrosszabb, hogy még egy hétig megesz a fene, mire megvásárolható lesz :D
0
2011. február 3., csütörtök 11:06
Vannak, akik óva intenek Samsung termékek vásárlásától, mert megbízhatatlan, könnyen meghibásodó, nem túl jól összerakott gépeket útjukra bocsátó márka, de én nem tartozom közéjük, mert valószínűleg sosem használtam Samsung-cuccot (egy mobiltelót kivéve).

A specifikációk alapján azt mondom, szinte teljesen rendben van: ott az 1080p felskálázás (aztán reméljük, hogy szépen csinálja), az USB csatlakoztathatóság, az összteljesítmény 330W (nekem is ennyi van, megszólal, néha nem akárhogy), az ára is pont korrekt, viszont amin meglepődtem, hogy DTS dekóder nincs beépítve - ezt maga a Samsung hivatalos honlapja állítja. Tehát ha egy olyan korongot raksz bele, amin DTS hang is van, akkor megnémul, mert ezzel nem tud bánni, de akkor meg a "sima" 5.1-es hangot választod.

Természetesen minden ilyen egyberendszernél jár kábel a hangszórókhoz, viszont a HDMI kábel szerintem már nem garantált.
0
2011. február 3., csütörtök 10:48
Néhány napja "A Blu-ray és ami mögötte van..." topikban már érdeklődtem és értékes válaszokat kaptam Blu-Ray lejátszó ügyben. Azóta töprengek, készülgetek elő egy nagy bevásárlásra és most már elég konkrétan tudom is, mit akarok.

Amit pedig akarok/akarunk, az egy Samsung HT-C350-es házimozi rendszer. Leírások alapján mindent tud, ami nekünk kell és egy Blu-Ray lejátszó áráért egy 5.1-es hangrendszert kapnánk, azzal a funkcióval, ami miatt a BD is kellett volna: 1080p-re való felskálázása a dvd-knek. Mivel Samsung plazma tévénk lesz (pontos típusszámot még most sem tudok) és mert megbízható márkának ismertem meg a Samsung-ot, már-már eldöntött tény a megvásárlása.

Ugyanakkor a tisztánlátás végett, pár infót még szeretnék megtudni. Főképp azt, hogy a hangszórókhoz vajon jár kábel? És HDMI kábel? Nem lenne rossz ezt előre tudni és akkor azokat is beszerezni. Illetve akinek van ilyen típusú házimozija, attól szívesen vennék pár észrevételt, tapasztalatot :)
0
2011. január 21., péntek 22:26
... " Lehet, hogy te előbb veszel hangtechnikát, mint én. :-)"

Erről az jut eszembe, mikor Dylan volt nálam egyszer, évekkel ezelőtt. Rá pár hónapra volt hangrendszere is.. :-))

De a választásod jó. Talán a hangfalszetten lehetne még finomítani (egy kis utánajárással), de kezdetnek tökéletesen megfelel.
0
2011. január 21., péntek 22:23
..." hogy erősítőbe koax kábel,"...

Ha tényleg arra a koaxra gondoltál, akkor az nem kell, csak ha akarsz rádiót is hallgatni, a kábeltv szolgáltatójától. Egyébként az ún. coaxiális bemenet az hangot közvetít, pl egy DVD meg az erősítő között. De van optikai is.. :-))
Többek között..
0
2011. január 21., péntek 20:34
Hát, nem mostanában lesz a fejlesztés... előtte egy sokkal nagyobb fába szeretném belevágni a fejszémet. De az alapján, amennyire eddig beleástam magam a témába, én most az Onkyo TX-SR308E erősítő + Tannoy HTS-200 hangsugárzó szett kombóra szavaznék. Mindkét cucc megfelelő minőségűnek és teljesítményűnek tűnik, ár-érték arányban nemigen találnék számomra jobbat. Persze ha meglesz a cucc, úgyis beszámolok róla, de erre azért egyhamar ne számíts. Lehet, hogy te előbb veszel hangtechnikát, mint én. :-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2011. január 21., péntek 13:36
sőt, nem is biztos, hogy koax, hanem hdmi kábel :)

persze, kapsz 400.000.- -ért is, de egy bd lejátszót is ennyiért, meg 40.000.- - ért is :)
0
2011. január 21., péntek 11:56
Gyulus!

Örülök, hogy ennyire belevetetted magad a témába, mert én is azon agyalok, hogy jó lenne egy hangrendszert is venni a tv+bd játékos mellé, mert bár van különbség, 5.1 és DTS-HD között még a tv-n is, de az azért nem az igazi! Főleg mióta megnéztem a The Expendables-t moziban! Sajnos a hanghoz én egyáltalán nem értek, így számomra az egész egy nagy hablaty, ebben a topikban is visszaolvasva megdöbbenve látok olyat, hogy erősítőbe koax kábel, meg hasonlók, amiről én eddig azt hittem antenna meg parabola vezetéknek jó csak. Ha megszületik a döntés légy szíves ebben, vagy az örömködős, vagy ne adj isten a dühöngős topikban számolj be az érzéseidről illetve a minőségről!

Elkezdtem én is nézegetni a dolgokat, de meglepően tapasztaltam, hogy egy "szaros" center hangszóró is belekerülhet 400.000 Ft-ba... kicsit ledöbbentem....ennyiért 3D-s tv-t meg játékost veszek, ajándék AVATAR-ral... :S
0
2011. január 16., vasárnap 21:36
Hangfal raktár... :-)) én is hallok ám érte rendesen itthon... De nekem kell, a filmraktár hangfalraktárral együtt az igazi.

Egyébként az 5.1 tökéltesen elég, pláne "kezdőknek". A többi csak árnyalja a hangzást, ráadásul ritka is olyan lemez, amin gyárilag ennél több sáv van. Tényleg sok sikert, aztán majd érdeklődve várom, mit szólsz hozzá. Ha meg később bármi kérdésed lesz, szívesen segítek.
0
2011. január 16., vasárnap 21:27
Köszi mégegyszer mindkettőtöknek!

"és hidd el, az a cucc más fülének is jó lenne.."

Ezt már feltételezni sem mertem annak ismeretében, mekkora számokat láttam már hangcuccok árcéduláin... :-)

Egy biztos. Ha egy 5.1-et be is vállalok, 6.1, 7.1, 7.2 biztosan nem lesz belőle. Semmiképp nem akarok hangfal raktárat csinálni a lakásból.

De ez úgyis a jövő zenéje, előbb még teljesen más szerepel a család kívánságlistáján, de azért örülök neki, hogy legalább a célkitűzés megtörtént.
0
2011. január 16., vasárnap 21:18
"... a Denon-t kevésbé javasolja házimozira."

Ebben nem igazán akarok állást foglalni, de szerintem ez így, ebben a formában nem igaz. Az első erősítőm Onkyo volt, aztán Denon lett, most megint Onkyo. A Denon a szívemhez nőtt, nagyon meg voltam vele elégedve, s majdnem azt vettem újra, ez az új Onkyo viszont nagyon okos. Nekem sincs olyan fülem, ami különbséget tudna tenni a kettő erősítő között. Meg hát az ember nem csak mozira használja, hanem CD-re is: akkor meg úgyis univerzálisnak kell lennie...

..."talán egész tisztességes hangzást érhetek el. Az én fülemnek biztos jó lesz. :-)
"...

Nos, ebben biztos lehetsz. Új dimenzió fog nyílni a filmnézés világában, és hidd el, az a cucc más fülének is jó lenne.. :-))) Szóval hajrá!!
0
2011. január 16., vasárnap 21:16
Denon zeneibb, lágyabb hangzással, így fogalmaznék.

én anno házimoziztam, 5.1, most meg "csak" sztereóm van, természetesen más világ,  de mondjuk a surround meg van így is. :-)

hangfalnál ez a kategória mozira jó, de ha van akcióban esetleg polkaudio, wharfedale vagy  esetleg jbl (régebben nagyon jók voltak mozira, mostani szériákat nem ismerem), érdemes utána olvasni.

amúgy szvsz sem nem lőhetsz nagyon mellé ezen a szinten.

az a "baj" ezzel az én fülemmel, ha meghallasz egy kicsivel jobb  házi-mozit máshol, előfordul. hogy egy darabig nem hallgatod a sajátodat. :-D :-D

0
2011. január 16., vasárnap 21:01
Köszi ismét az észrevételeket. Egyáltalán nem éreztem cinizmust a korábbi hozzászólásodban, még ha annak is szántad volna, akkor se vettem volna magamra, mivel valóban így vagyok a hanggal. A DVD-korszak hajnalától gyűjtöm a filmeket, de normális, márkás DVD-lejátszóm csak egy éve van, előtte a legnevesebb cucc is az LG volt. Hangrendszerre még ennyire sem áldoztam. Még a DVD korszak előtt vettem egy LG HiFi-t, a CD-olvasó feje már rég beadta az unalmast, de ha jobb hangzást akarok, mint a tévé hangszórója, a mai napig ezt használom. Ez azt jelenti, hogy DVD-t és BD-t csak ezen keresztül hallgatok, de a tévéműsoroknál is többnyire bekapcsolom.

Most inkább arra hajlok, hogy majd megveszem valamelyik 5.1-es erősítőt meg a linkelt hangfalakat. Kb. 200-ból megúszom, és úgy érzem, talán egész tisztességes hangzást érhetek el. Az én fülemnek biztos jó lesz. :-)

Még egy kérdés. Alább azt írta ergo, hogy a Denon-t kevésbé javasolja házimozira. Ehhez esetleg valami hozzáfűznivalód? Nekem ugyanis egykutya a kettő, egyikkel sincs tapasztalatom, de mindkettő neve jól csengőnek tűnik, már amennyire jártas vagyok a témában.
0
2011. január 16., vasárnap 20:43
Gyulus, remélem nem éreztél cinizmust a hangomban, mert egyáltalán nem volt olyan szándékom. Viszont abból a szempontból kapóra jött, amit írtál, hogy picit gondolj bele fordítva a témába: kb olyan viszonyom van a képpel, mint neked a hanggal.. :-)

A két erősítő közül szerintem mindegy, melyiket választod. A szívem mindig is a Denonhoz fog húzni, de épp tegnap üzemeltem be az új Onkyot ( TX-SR608), ami a te általad belinkelt Onkyo nagytesója. Mindenképp ilyen kellett, mert a BD miatt szükség volt HDMI-s erősítőre, de mivel eddig 6.1-em volt Denonnal, nem akartam visszalépést az 5.1 felé - így lett 7.2-es erősítőm.

A te esetedben én azt gondolom, hogy ha majd később tényleg tervezel komolyabb fejlesztést, akkor mindenképp célszerű lenne valamelyik (Denon/Onkyo) erősítőt megvenni (az a házimozi lelke), aztán utána meg a hangfalakat bővíteni. Kezdhetsz akár 2.1-el is, háttereket ráérsz még venni később is. Ezek már komoly cuccok, nem "hobbitmozi" szint, érdemes hozzájuk drágább, komolyabb hangfalakat párosítani - akár azt, amit belinkeltél, akár mást...

De ha a hang iránti nem változik különösebben az érdklődésed, maradj nyugodtan az első változatnál. Csak ne 2.1-el, mert az nem házimozi. Ha jársz errrefelé, szívesen megmutatom, miről beszélek.. :-))
0
2011. január 16., vasárnap 14:15
Ja, elfelejtettem, hogy van rajta Subwoofer Pre Out, így 2.1-et ebből is összerakhatnék, igaz, akkor ebből biztosan soha nem lesz 5.1, ráadásul csak analóg jelet tudok rákötni.

Onkyo SKW-208
0
2011. január 16., vasárnap 14:11
Esetleg - ha maradnék a sztereónál - egy ilyen mire lehet képes?

Onkyo CS-535:

Egyáltalán mit lehet vajon elvárni egy ilyen HiFi-től, mert az ára azért nem kevés, ahhoz képest, hogy "csak" egy HiFi.
0
2011. január 16., vasárnap 10:52
Találtam egy képet a hátoldaláról is:

0