Keresés

Hangrendszerek vagy számrendszerek? 1.1, 2.1, 3.1, 4.1, 5.1, 6.1, 7.1, 8.1, 9.1, 10.1

2011. január 16., vasárnap 9:51
Az általam támasztott kritériumoknak megfelelő komponensek közül ezek tűntek a legolcsóbbnak.

De ahogy elnézem, az Onkyo TX-SR308E 5.1 csatornás Házimozi Rádióerősítő is ebben az árban van jelenleg, és ez is ismeri a HD formátumokat.

Ez jobb választás lenne?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2011. január 16., vasárnap 9:41

denon hangja általában inkább zeneibb, "lágyabb", ha a mozi inkább, akkor inkább, onkyo, yamaha első körben.
a tannoy-ok nem voltak rosszak, gaz, ez a márka is már "kínai" lett.
0
2011. január 16., vasárnap 9:07
Bocs, ha nagy hülyeséget írok (nem értek hozzá), de ez működőképes megoldás lehet?

Denon AVR-1311 5.1 csatornás Házimozi Rádióerősítő

Tannoy HTS-200 5.1 Házimozi Hangsugárzó Szett

Több, mint a duplája lenne ugyan az ára, de már ránézésre is korrektebbnek tűnik, már csak a faborítású hangfalak miatt is. Ráadásul szimpatikus, hogy semmit nem kell a falra szerelni.

Csak az a kérdés, hogy mennyire passzolnak ezek össze, illetve, hogy önmagukban mennyire lennének vajon jó választások?
0
2011. január 16., vasárnap 8:29
Köszi mindenkinek a vélemény-nyilvánítást! A front hangfalakat én magam is elég aprónak vélem. Egyelőre csak puhatolózok, a hosszabb távú terveim között szerepelne egy nagyobb és FullHD tévé meg egy normálisabb hangrendszer újítása. Ehhez a cucchoz egyébként kifejezetten létezik olyan kiegészítő pakk, amiben benne van a center plusz a két hátsó hangfal kb. 40eFt-ért. De most éppen úgy gondolom, nem akarom telerakni a lakást hangfalakkal, elég lesz nekem egy 2.1-es rendszer is. Abból viszont jó lenne valami tisztességeset összehozni.

Ez van, R2-D2, a hangra valóban igénytelen vagyok. Botfülem van, nincs mit tagadni. A fülem érzékenysége kb. addig terjed, hogy érzem a különbséget a Socol rádió, egy tévé hangszórói meg egy Hi-Fi hangja között, de efölött már mondhatni mindegy, hogy egy százezres cucc szól vagy egy kétmilliós, nemigen hallok jelentős különbséget. A kocsiban is csak a gyári hangtechnika van, a csomagtartóba inkább a család cuccait pakolom mélynyomó helyett, és egyáltalán nem zavar, sőt tetszik a hangja. Mondjuk azt is ritkán hallgatom, inkább beszélgetünk útközben. :-)
0
2011. január 16., vasárnap 2:52
Ezt nem vitatom, mától én is azt használok újra - de azért egy igazi hi-fi/hi-end őrültnek ilyet nem mondanék.. :-))

Na ja, meg márkán belül is van több szint, ugyebár.
0
2011. január 16., vasárnap 2:48
Jó középkategóriás? Az Onkyo az egyik legjobb márka!
0
2011. január 16., vasárnap 2:41
:-) Kinek a kép, kinek a hang, ugyebár... :-)

Nos, szerintem nem rossz választás ez, az Onkyo-t kimondottan jó középkategóriás márkának tartom. Kiindulásnak jó, ráadásul ezt bármikor bővítheted 5.1-é, ha majd veszel hozzá még három hangfalat. Hidd el, nem hülyeség, mert a 2.1-el az egész házimozizásank a lényege veszik el (és akkor még nem is BD-t írtam). Ezzel a BD/DVD másik előnyét nem tudod kiélvezni, mert ahogy Lucas mondta hajdanán: a moziélmény 50%-ban kép és 50%-ban hang.

Indulásnak nagyszerű választás ez is, de én ebben a kategóriában a helyedben inkább  EZT  venném.
0
2011. január 16., vasárnap 0:52
Magához ehhez a termékhez nem tudok hozzászólni, mert lehet nagyon jól szól, de.... Ebben a ménynyomóban van egy integrált erősítő, plusz ugye két "picúr" hangszóró. Az egy dolog hogy szépen rá van írva a DTS HD Dolby TruHD kettős, és persze meg is szólaltatja, de szerintem ezekből a hangfalakból nem fogod hallani az igazi erejét ezeknek a hangsávoknak. Ez teljesen magánvélemény, lehet hogy csodát tettek...
Konkrét modellt nem tudok, de én mindenképpen JBL párti vagyok. Biztosan készítenek ilyen 2.1-es rendszert is.
Ami mégjobb lenne, egy JBL álló hangfalpár, mélynyomó nem is feltétlenül szükséges. Ehhez egy használt HDMI bemenetes erősítő, ami régi darab lenne, nem tud dekódolni semmit, a lejátszód PCM-ben küldené neki a jelet, így mennének a HD hangok is. Ez így talán megvan 100 ezerből.
0
2011. január 16., vasárnap 0:18
Senki nem szól hozzá?
0
2011. január 9., vasárnap 11:59
2.1-es hangrendszerben gondolkodom. Bevallom, igénytelen vagyok a hang terén, de azért szeretnék valami korrekt hangzást a későbbiekben emberi áron. Egyelőre egy mezei Hi-Fi szolgáltatja a hangot, és most még csak puhatolózom, hogy mit hozhatnék ki kb. 100eFt-ból.

Erről mi a véleményetek?

Onkyo HTX-22HDX:

A gyártó termékoldala
0
2010. december 5., vasárnap 20:12
Még egy egyberendszert semmi féle képpen nem szándékozom venni, ez a "bővítés" is igazából csak nyáron lesz aktuális, vagy később, csak úgy alapjáraton szerettem volna tisztában lenni a dolgokkal. Jó lenne, ha lenne ismerős, aki ért ezekhez, de hát nincs:S Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat, lesz még időm gondolkodni. Ja az eladásról annyit, hogy nem hinném, hogy sokat kapnék a rendszerért tekintve a korát stb. Elajándékozni nem nagyon szoktam ilyen dolgokat, tehát az is felejtős:)
0
2010. december 5., vasárnap 19:43
Jaks. Felejtsd el az ötletedet! Komolyan. Ha veszel egy BD lejátszót meg egy erősítőt, akkor a jelenlegi rendszered teljesen feleslegessé válik, csak a hangfalakat tudnád használni, de egyrészt azok érnek a legkevesebbet, másrészt egy rendes erősítőre én nem is kötném rá, mivel ezeket a hangfalakat ehhez a rendszerhez tervezték.

Ha spórolni akarsz, akkor a BD+erősítő árából vehetsz egy Blu-ray-es egyberendszert is. Ha sikerül olyat találni, amin van bemenet (pl. HDMI), akkor a jövőbeli bővítés lehetősége sincs kizárva.

A jelenlegi rendszered pedig add, vagy ajándékozd el!
0
2010. december 5., vasárnap 19:33
Ez már egy olyan kérdés, melyre igazán csak Te tudod a választ. Vehetsz "sima" erősítőt, ami nem HD kompatibilis, ez esetben sima Dolby Digital és DTS-t fogsz kapni. Optikai vagy Koax összeköttetésen keresztül. Ilyen erősítőt már kapsz használtan 30 000 ft körüli ártól. Ha úgy gondolod később is szeretnéd fejleszteni a rendszert, vehetsz HD kompatibilis erősítőt is, ebben az esetben két darab HDMI kábelre lesz szükséged, egy megy a BD lejátszóból az erősítőbe, egy pedig az erősítőből a TV-be. Ezekkel a hangfalakkal azonban semmi különbséget nem nagyon fogsz hallani a HD és a nem HD hang között. Talán kicsit dinamikusabb lesz a HD de ennyi. Egy HD kompatibilis erősítő 100 ezer Ft-nál kezdődik. És akkor még jön a fekete leves, hogy érdemesebb-e egy minőségi nem HD kompatibilis erősítőbe fektetni, vagy egy HD kompatibilisbe csak alapkategóriásba? Mivel sok esetben az alapkategóriás cuccokra csak ráragasztják a logókat, de a HD hang sem szól rajta jobban mint egy "régi" csúcs erősítőn a sima Dolby Digital....

Nehéz a döntés, attól is nagyon sok függ mit szeretnél a jövőben és mennyit vagy még hajlandó rákölteni a dologra. Azt tudom javasolni hogy nagyon sokat olvass a témában, mert nekem már annyi minden kavarog a fejemben ezzel kapcsolatban, hogy személyesen egy beszélgetés során át tudnám adni, de így leírva eszembejutnak dolgok, és lehet csak mégjobban összezavarlak.
Ilyenkor az a legtisztább, ha megbízol egy olyan ismerőst aki ért hozzá, meghatározol egy összeget, amiből gazdálkodhat, és hozza ki a legjobbat amit csak tud az adott keretből.
0
2010. december 5., vasárnap 18:49
Írtam, hogy egy + erősítő vásárlás még megoldható lenne, de ott akk. már menne a rendes HD hang is? Illetve hogyan kell majd összekötni?
0
2010. december 5., vasárnap 17:49
Sajnos nagyon rossz hírem van. Azt írja nincs audio bemenet a cuccon. Vagyis nem fogod tudni összekötni a BD lejátszóval sőt semmilyen más lejátszóval sem.  Ezért nem vennék soha "egydobozos" rendszert. Tényleg sajnálom. Ha veszel valami régebbi 5.1-es erősítőt, arra is rá tudod kötni a meglévő hangfalaidat. Ezt a DVD erősítő kombót pedig max használod egy másik szobában sima DVD lejátszóként. Vagy elteszed. Vagy elajándékozod.
0
2010. december 5., vasárnap 15:11
Ahogy láttam egyik sincs.

Itt vannak a műszaki adatai:
http://www.avplanet.hu/SC-HT845  v.  http://www.mpeg4-players.info/lejatszok/220/Panasonic_SC-HT845
0
2010. december 4., szombat 21:49
Olyat keress a hátulján hogy Audio IN Coaxial vagy Audio IN Optical.
0
2010. december 4., szombat 21:36
Elég lenne a sima 5.1, dts is. Ebben az összedugdosós, kábelezős témában tök kuka vagyok. Esetleg egy erősítőbe tudnék még pluszba beruházni.
0
2010. december 4., szombat 21:11
Attól függ milyen hangbemenet van rajta. Koax vagy Optikai kábellel tudod majd összekötni a két gépet. HD hangot így természetesen nem fogsz kapni.
0
2010. december 4., szombat 20:39
Mivel a "dühöngő"-ben nem kaptam választ a kérdésemre, ezért itt próbálok szerencsét, a problémám mégis csak ide tartozik.
Adott egy Panasonic SC-HT845 "egyberendszer" és ezt szeretném kibővíteni egy BD lejátszóval. Igazából nincs fix. típus, de ezt tartom a legelfogadhatóbbnak: Panasonic DMP-BD80. A "bővítést" a lehető legegyszerűbben szeretném megoldani, mivel a jelenlegi rendszer egyetlen eleme sem hibás/szorul cserére, más helye pedig nem lenne egyiknek sem. Tehát: a hangrendszert NEM szeretném cserélni, teljesen megfelel nekem, eddig is nagyon jól tette a dolgát.
0
2010. július 3., szombat 13:03
nem találtam megfelelő topikot neki, max a tv "tanácsba" mehetett volna.

http://index.hu/tech/2010/07/02/eltunik_a_tevekbol_a_hdmi/
0
2010. május 18., kedd 1:16
Találtam egy nagyon jó házimozi rendszert, a jövő hónapban meg is veszem:

Samsung HT-TZ225R
0
2010. május 6., csütörtök 13:50
szerintem többre mész vele, ha egy házimozis fórumra mész.

pl.: avforum.hu

0
2010. május 6., csütörtök 12:50
A Mission MV-8-as hangfalakról bármi vélemény? Ilyet néztem ki magamnak, de jól jönne pár tapasztalat. Köszi!
0
2010. május 5., szerda 18:04
Nincs, subwoofer-e. Pedig az nagy hiba:O
0