Keresés

Hangrendszerek vagy számrendszerek? 1.1, 2.1, 3.1, 4.1, 5.1, 6.1, 7.1, 8.1, 9.1, 10.1

2017. szeptember 17., vasárnap 21:11
Miért, így nem hatékony?
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2017. szeptember 17., vasárnap 19:05
Nálam is így van, annyi különbséggel, hogy nincs feltekerve a kábel, hanem a kanapé mellett a sarokban van "összegyűjtve" a felesleg mert ott nem látszik. :)

Mondjuk én eddig nem is foglalkoztam ezzel a témával, hogy melegedne vagy ilyesmi.

De majd utána kérdezek a szakiknál a fórumon. :)
SuperHeRo
0
2017. szeptember 17., vasárnap 16:43
Sziasztok!

Talán ez az a téma, amiben fel lehet rakni a kérdésem :) Rendezgettem a kábeleket a szobában és a hátsó 2 hangfalamnál van némi ráhagyás (hátha nem oda kerülnek, ahol eddig voltak). Az egyiknél ez kb. 1,5m-t, a másiknál pedig 3-3,5m jelent. Jobb ötletem nem volt, a felesleget feltekertem és úgy helyeztem el a hangfalak alatt (legalább nem lóg össze-vissza). Jelenthet ez bármilyen gondot a későbbiekben? Olyasmire gondolok, hogy az 50 m-es hosszabbítót sem javasolt feltekert állapotban használni, mert melegszik, stb. stb. (tudom, itt nem ennyi kábelről van szó).

Minden ötletet, tapasztalatot előre is köszönök.
0
2017. szeptember 16., szombat 22:55
Nem kéne azt a szubot a földre rakni? :)
SuperHeRo
0
2017. szeptember 16., szombat 20:22
Csak érdekességképpen. Mivel nem sikerült sajnos hangot elővarázsolnom a TV-ből az erősítőn keresztül, ezért más megoldáshoz kellett folyamodnom, az ötletekért köszönet mindenkinek.

Így néz ki most az egész rendszer:

Ez maga az elosztó, ami 4 különböző hangforrást képes továbbítani az erősítő felé, csak kapcsolni kell a megfelelő csatornára:

(Mielőtt még lesz@roznátok és ósdinak titulálnátok ezt az egészet, hangsúlyozom, hogy más megoldás nem volt, hogy hangot varázsoljak elő a tévéből, nincs HDMI-s erősítőm, ezért a régi, de jól bevált RCA kábelekkel kellett elszórakoznom.)

És íme, amit senki sem lát. :)

Tudom, hogy sok a kábel, de most már minden ok! :)

Még egyszer köszönöm mindenkinek a jobbnál jobb ötleteket, nélkületek nem sikerült volna! :)
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2017. szeptember 12., kedd 21:33
Nem lehet semmit sem állítani.

Megoldottam már, vettem egy olyan átalakítót, ami a digitális jelet analóggá alakítja, és így már a média lejátszóm is ad hangot az erősítőn. Szóval mindenkinek köszi a tippeket, nélkületek nem ment volna!!!

KÖSZI!
0
2017. szeptember 12., kedd 20:09
Az erősítőn bemenetet kell állítani.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2017. szeptember 12., kedd 9:59
Hidd el, egész este ezt próbáltam, mindent állítottam, de semmilyen hang nem jött. Nem lehet a tévén sem állítani kimenetet, sem az etősítőn. Nem megy sajnos. Nem tudom miért.
0
2017. szeptember 12., kedd 8:22
Nem kell azon állítani semmit, csak a SCART adapteren a kapcsolót. Mennie kell annak, és ez a legegyszerűbb, legkényelmesebb megoldás, hiszen a tévé automatikusan a képhez tartozó hangot küldi a kimenetére. Én is hasonló megoldást használok.
0
2017. szeptember 12., kedd 5:57
Köszi, megpróbálom így, aztán ha nem megy, akkor hozom az erősítőt Csabáról. :)
0
2017. szeptember 12., kedd 0:42
Így jó. Nem tudom, hol, mennyi jelet vesztesz majd, de szerintem nem fogod hallani. Csak minél több közbeiktatott kütyü van, annál nagyobb a hibalehetőség.

De működhet.
0
2017. szeptember 12., kedd 0:39
A média lejátszóba megy az optikai, a másik vége az átalakítóba, amit ajánlottál, az meg az erősítőbe. Vagy nem jól gondolom? Nem ezt mondtad? Így akkor lehetne kapcsolgatni és nem kellene dugdosni.
0
2017. szeptember 12., kedd 0:31
De hát a médialejátszódon nincs RCA kimenet...
0
2017. szeptember 11., hétfő 23:58
Csak hangot akartam. Mindhárom lejátszón RCA-n jönne a hang és menne bele ebbe az elosztóba, az meg meg az erősítőbe. Vagy nem jól gondolom? Mint most a set-top box megy az erősítőbe.
0
2017. szeptember 11., hétfő 23:54
Nem. Hol látsz te itt HDMI bemenetet? :)

Ezen csak 3 RCA bemenet van.
0
2017. szeptember 11., hétfő 23:50
https://orkodo.hu/3-csatornas-av-audio-video-rca-eloszto-kapcsolo
0
2017. szeptember 11., hétfő 23:50
Köszi. Még ezt nézd meg, légy szíves.
Ebbe belemehet a médiabox, set-top box és bd lejátszó? Mert akkor nem kell dugdosni őket, csak kapcsolgatni. Jók a kimenetek meg bemenetek?
0
2017. szeptember 11., hétfő 23:45
Igen.
0
2017. szeptember 11., hétfő 23:03
Köszönöm a segítséget, de a felkínált megoldások sem oldották meg a problémát. Valószínűleg a tv-mel van a gond, mert nem tudok semmilyen dolgot állítani, hogy honnan jöjjön a hang.
Azért köszi, Gyulus!

Artu! Ez kell nekem?

https://www.conrad.hu/hu/da-konverter-digitalis-analog-atalakito-1koax-vagy-optikai-toslink-spdif-bemenetrol-2-x-rca-kimenetre-speaka-989149-989149.html

0
2017. szeptember 11., hétfő 22:27
Igen, jó. A kábel is.
0
2017. szeptember 11., hétfő 20:33
Így néz ki a kábel. Akkor ez jó lesz, gondolom...

0
2017. szeptember 11., hétfő 20:29
Köszönöm a tippet. Ma már rendeltem egy ilyet, ez is jó lesz?

https://www.merkador.hu/spd/MK3S2O3P14/S-video-RCA-Scart-atalakito-adapter

Es az RCA mindket vegen ket csatlakozó van, igaz?
0
2017. szeptember 11., hétfő 20:20
Rém egyszerű.

Rádugsz a tévére egy ilyet OUT állásba kapcsolva:

https://www.digitalko.hu/index.php?st=1&id=av_adapter_scart3rcasvhs_kapcsolhato_42357&kat=kabel__csatlakozo&alkat=csatlakozo__eloszto__atalakito

Az adapter piros és a fehér aljzatába bedugsz egy sima sztereó RCA kábelt, a másik végét meg az erősítő AUX bemenetére. Ettől kezdve bármi megy a tévén, az erősítőt AUX-ra kapcsolva hallani fogod a hangját az erősítőre kötött hangfalakon. A tévére tehát mehet HDMI-vel a set-top-box, médialejátszó, Blu-ray lejátszó, játékkonzol, bármi. A lényeg, hogy így a tévé a digitális jelet mindig át fogja alakítani analógra, ami megjelenik a SCART kimenetén.
0
2017. szeptember 11., hétfő 19:57
No, hát nem sikerült megoldani a fejhallgatós megoldással, mert sajnos nincs ilyen kimenete a TV-nek...

Mutatom, hogy hogy néz ki a TV:

Ez pedig itten az erősítő:

És ez pedig a média lejátszó. Ezt szeretném valahogy kivezetni az erősítőre. Ezen viszont csak HDMI van:

Szóval, várom a további megoldásokat. :) Köszönöm.
0
2017. szeptember 11., hétfő 19:54
Hívtalak, de ki vagy kapcsolva, vagy csak új számod van.
0