Azt nem mondtam, hogy mindenáron ilyet akarok, csak érdeklődés szintjén kérdeztem. :)
most posts by TM
0
2017. április 21., péntek 13:57
6056
Azért ha rám hallgatsz bemész valami hifi boltba és belehallgatsz egy ilyen rendszerbe. Én most vettem egy sztereo rendszert ami 260e-ben állt meg úgyhogy minden eleme akciós vagy használt volt és azt kell mondjam, hogy kurvára drágállom az egészet úgy ahogy van, nagyjából a felét adtam volna érte jó szívvel így utólag...
0
2017. április 21., péntek 13:36
52684
Köszi! Ez azért nem ugyanaz. Elég sokat vagyok otthon, ezért nem mindegy, hogy mi vesz körül, elvégre az egészség mégiscsak a legfontosabb. A wifit és a mobilt amúgy nem csípem, pont a károsító hatásaik miatt.
most posts by TM
0
2017. április 21., péntek 12:48
291
Mint mondtam, ha használt eszközök megfelelőek, ez az ár azért 30-40%-al csökkenthető.
A hangfalak manapság már mágnesesen árnyékoltak. Ilyen erővel ne szállj fel a metróra vagy buszra mert mind a 100 embernél van mobil...és közben 20 wifi van a közelben.
0
2017. április 21., péntek 12:26
52684
Köszi! Az a baj, hogy hasonló árfekvésre számítottam. :) Ez duplája a kiszemelt tévé árának. Plusz elgondolkodtam, hogy mennyire lehet káros ennyi sugárzó hangfal között élni, merthogy külön, csak erre fenntartott moziszoba még nincs a választható opciók között.
most posts by TM
0
2017. április 21., péntek 11:14
291
Mivel máshol szóba került egy Atmos rendszer kiépítési költsége. Szerintem ami fontos, hogy ma ha bemegyünk erősítőt venni akkor az Atmos és dts:x tudás nélkül már nem találunk eszközt, így ez alapvetően nem többlet költség
Ha szigorúan csak a boltban megvásárolandó tételeket nézzük: - Erősítő: 320e - Onkyo TX-RZ710 Hangfalak: - 5.0: 400e (ezen lehet finomhangolni) - Polk Audio RTi A5 + A1 + CSi A4 - mennyezeti sugárzók 2db: 120e - Polk Audio OW M5 - sub: 180e - SVSound PB-1000
Kábelekre még szánjunk mondjuk 50e-t.
Lejátszó: 4k UHD: 120e - SAMSUNG UBD-K8500
Megjelenítő ízlés szerint tv vetítő stb.
Ez így szumma mondjuk 1,2 millió. Ez mocsok sok pénz, viszont amiket fent írtam, mind bolti új termék és nem a leolcsóbb kacatok. Ez már egy JÓ mozi, amit sokáig lehet használni és élvezni. Ha az ember rámegy és használt piacon körbenéz akkor szerintem 700e környékén ez simán megállhat és persze nem kell az egészet egybe megvenni, lehet szépen fokozatosan. 2.0 - 5.0 - 5.1 - 5.1.2 hangfalaknál pl.
Igen , sajnos! Bár ez nem igazán "kiegészítő",inkább egy professzionális megoldas része. Audio processzor+ végfok. Az avr -ek egyszerűsített megoldások ezekhez képest.....
0
2016. október 26., szerda 12:46
25
Köszönöm! Ettől tartottam. Találkoztam már ezzel a kifejezéssel, de nem hittem el, hogy ennyibe kerülhet egy "kiegészítő". :-(
0
2016. október 26., szerda 12:43
84
(Házimozi) végfok, végerősítőként keress rá....bár gyanítom többe lesz mint a pio...
0
2016. október 26., szerda 12:38
25
Sziasztok! Nálam okosabb hozzáértőktől kérnék segítséget. Nem vagyok teljesen láma házimozi-témában, de valami most kifogott rajtam. Van egy Pioneer VSX 520-as hm-erősítőm. 5.1-es, de a leírás szerint bővíthető a hangzás 6.1-re és 7.1-re is - amennyiben egy külső erősítőt csatlakoztatok a megfelelő bemenet(ek)re. Itt kezdődik a problémám, ugyanis "külső erősítő" témában semmilyen használható segítséget nem találtam, amit igen, az is gitárosoknak szólt ("előerősítő"), az meg engem nem érint. Tehát arra lennék kíváncsi, hogy mi a macska is lenne ez a külső erősítő? Vagy túlbonyolítottam, és egy sima sztereó erősítő is megtenné? (Van egy 1987-es, használaton kívüli Yamaha sztereó e.-m, szépen szól, és 1-2 surround-hangszóróval azért elbírna.) És : az egyik topikban azt írta valaki, hogy nem túl bölcs dolog egy erősítőhöz hozzákapcsolni egy másikat. Szóval totál káosz van a fejemben, egyik gépemet sem szeretném kinyírni. A segítő hsz-eket előre is köszönöm!
0
2016. október 22., szombat 18:05
1698
Igazán nincs mit. ;)
SuperHeRo
0
2016. október 22., szombat 17:23
6056
Huh, nem is kicsit, köszi :)
0
2016. október 22., szombat 16:31
1698
Értem.
Hát olyan 2000 HUF/métertől már lehet azt mondani, hogy jobb minőségű. ;)
DE pl tudom ajánlani a Van Damme kábeleket, most ezt mondják, hogy nagyon jó ár/értékben vannak, és bőven túl mutat a minőségük az árukon. Én is ilyet használok a frontokhoz meg a centerhez.
A GEM-kft-től tudsz kérni árlistát. http://www.gemkft.hu/Kapcsolat.php Én javaslom előre a 4 mm-est azok sokáig kifognak szolgálni. ;) Ez a pontos száma: 268-504-000 És amikor tavaly én kértem árajánlatot akkor 2181 HUF méterára.
Hátra én 2,5-es kábelet vettem, de azt a németektől rendeltem 30 métert :) az volt ha jól emlékszem 25 ezer HUF körül. Ezekkel a drótokkal én is elleszek már a végéig. :D
Remélem tudtam segíteni. :)
SuperHeRo
0
2016. október 22., szombat 0:12
6056
Egyelőre egy kis Pioneer erősítőhöz, amihez van gyári 5.1 ami jó-jó meg minden, de idővel majd nagyobbat szeretnék. Gondoltam a kábelezést elkezdem :) Mennyi kb métere egy jobb minőségű vezetéknek?
0
2016. október 21., péntek 23:58
1698
Ha bemész hozzájuk szívesen segítenek neked megtalálni a megfelelő kábelt. Rendesek és hozzáértőek ott. ;)
Amúgy milyen rendszerhez kellene?
Én javaslom, hogy a frontokhoz meg a centerhez minimum 2,5 mm-est vegyél, hátra mehet a 1,5 mm-es.
Ok, itt nézelődtem ma pontosan. De hallod azt se tudom milyen kábelt nézzek... :) A webáruházban rámentem, hogy hangsugárzó kábel és ennyi, semmi nem mond semmit ezekből...
Srácok, szeretném valami minimális szinten átkábelezni a házimozimat, mert a gyári kábelek vannak hozzá mióta megvettem. Valaki tud benne segíteni, hogy merre induljak?
0
2015. december 13., vasárnap 20:21
14593
A Sony-nak nincs PHONO bemenete, ránéztem a hátuljára. Mondjuk könnyen lehet, hogy a mai modernebb lemezjátszóknak már van beépített RIAA-korrektoruk, így nem feltétlenül kellhet az az előerősítő.
Bár a dolog szempontjából mindegy, mert annak hallható nyoma van, ha egy lemezjátszót nem az ő saját bemenetére kötnek rá, hanem mondjuk a CD helyére.
0
2015. december 13., vasárnap 16:35
1682
A BD játokost analóg sztereó RCA kábelekkel kötötted az erősítőhöz? Azért feltételezem, mert a lemezjátszót mással nem tudod. A SONY STR-DE 595-nek van egyáltalán PHONO bemenete? Ha nincs és előerősítővel kötötted a BD helyére akkor biztos, hogy analógban volt összekötve. Adj egy esélyt a BD játékos koax vagy optikai kimenetének rákötésével. Ha még mindig csinálja, akkor zárul a kör.
0
2015. december 11., péntek 18:52
14593
Én egy éve Pioneer VSX-826-ot vettem, az egy elég jól sikerült gép. Egyetlen negatívuma, hogy nincs rajta PHONO bemenet, tehát ha lemezjátszót kötnék a rendszerbe, kellene egy RIAA korrektor (előerősítő), hogy élvezhető hangja legyen.
0
2015. december 11., péntek 17:06
7074
"hatvan vupiupiért" :)
0
2015. december 11., péntek 15:43
6697
Lenne egy bosszantó problémám.
Néhány hete CD-t akartam hallgatni a BD játékoson, de eléggé érdekes, torz, cincogó hangot produkált az erősítő. Kicseréltem a kábelt, s megszűnt a gond. Ma újra ugyanez a probléma, de fogtam a kábelt és a bakelit lejátszót kötöttem az erősítőre és semmi baj.
Mi mehetett tönkre? A lejátszó vagy az erősítő? Utóbbira tippelek, mert hetek óta magas, erőteljes hangoknál, hangeffekteknél PROTECT-tel kiáll, utána kicsit halkabbra veszem s megy tovább. Az a jó, hogy ahogy olvasom, meg sem lehet javítani (olcsón) ezeket a fajta, mindent bele erősítőket (Sony STR-DE 595). Most néztem hatvan vupiupiért Pioneer VSX 329 erősítőt, üzletben. Van valakinek tapasztalata vele? Max ennyit tudok rá költeni, jövőre :(