"Ahogy írtam, én nem adok többet soha 80 ezer ft-ot egy lejátszóért. Manapság mindent 3-5 évre gyártanak, annyi idő alatt úgyis tönkremegy a drágább is: inkább veszek 5 évente olcsóbb, de friss, technológiát."
Abszolút értem az okot.
Viszont összességében azért nem értem, mert az általad használt erősítő és hangfalszett kb. fél millió forint. Minden cinizmus nélkül kérdezem, hogy azok esetében nem félsz az 1-2 év alatti meghibásodástól?
"Hangfalakat célszerű olyat, vagy hasonlót venni, ami eddig használsz."
Az nehezen fog menni. Én ugyanis egy Cambridge Soundworks DTT2500 hangrendszert használok:
http://store.cambridgesoundworks.com/info/DTT2500Az ő termékeikkel nem nagyon lehet találkozni már nálunk, ráadásul a házimozi piacra tudtommal nem is nagyon gyártanak termékeket.
"Erősítőben én DENON és ONKYO párti vagyok, de ez megint erősen márkahűség függő."
Jó ízlésed van! ;-) Természetesen nekem is vannak kedvenc márkáim, de a vásárlási döntésben számomra mindenek felett az számít, hogy adott termék mennyiben tudja teljesíteni az elvárásaimat.
A korábbi kérdéseket egyébként azért tettem fel, mert az egyre növekvő BD gyűjteményem miatt muszáj lesz egy DTS hangzásra képes szettet összeállítanom.
Viszont ha nem szükséges, akkor nem költenék kisebb vagyonokat egy 7.1-es erősítőre, és hozzá való hangfalszettre, amikor egy DENON AVR-X500 erősítőt már ~70.000 forint körüli áron meg lehet kapni. Egy 7.1-es erősítő hasonló tudással viszont már a kétszeresébe, vagy háromszorosába kerül.
Ezért nagyon nem mindegy, hogy egy 7.1 DTS hangzásra tervezett filmet 5.1-es rendszeren megnézve nagyon klassz, hasonló élményt kapok, vagy "hiányos hangképet".