Keresés

Hangrendszerek vagy számrendszerek? 1.1, 2.1, 3.1, 4.1, 5.1, 6.1, 7.1, 8.1, 9.1, 10.1

2014. augusztus 10., vasárnap 12:16
Nekem is rendes 5.1-em van, és én inkább azt ajánlanám, ha van rá keret, nah meg hely is. Mert szerintem ezek a hangprojik nem adják úgy vissza a teret mint a rendesen kiépített 5.1
Nekem is egy kb 20 nm-es nappali felében van kialakítva a mozisziget. :)

De ezeket elolvasgathatod, pár teszt ilyen hangprojektorokról:
http://www.av-online.hu/hangfal/atlantic-technology-fs-5000-hazimozi-hangfal-teszt_1093

KÜLSŐ LINK

KÜLSŐ LINK

KÜLSŐ LINK

KÜLSŐ LINK

KÜLSŐ LINK
SuperHeRo
0
2014. augusztus 9., szombat 23:16
Én is azon gondolkozom, hogy hangprojektort vegyek-e vagy sok kábelt és hangszórót. Állítólag (tesztek a neten!) az előbbi nem pótolja az utóbbit, de a TV hangját egyértelműen felülmúlja.
0
2014. augusztus 9., szombat 11:02
Használ valaki közületek hangprojektort?
Mik a tapasztalatok, ajánljátok egyáltalán?
Csak kicsit fel akarom dobni a tévézést, de jelenleg nem vagyok elégedett a készülék saját hangjával.
0
2014. április 1., kedd 19:12
Ééés most már hallhatom is a hangját :)
0
2014. március 14., péntek 0:15
Pedig nem oda valók :)
0
2014. március 8., szombat 18:32
Szia!

Szerintem picik, de amennyibe kerülnek, nem lehetnek rosszak. Kapacitásukról fogalmam sincs, én maximum számítógép mellé tenném őket... :)
0
2014. március 3., hétfő 22:59
Sziasztok!

Remélem jó helyen teszem a fel a kérdésem...

Ezzel a hangfalszettel valakinek van tapasztalata? Boston Acoustics Soundware S 5.1. Vagy vélemény róla, hogy milyen lehet? Szépen szólnak ezek a hangfalszettek amik ilyen kicsik. Mekkora szobába lehet ez elegendő? Előre is köszönöm a segítséget.
0
2014. február 13., csütörtök 18:49
Én is egyetértek, csak én meg nem is olvastam e topikot eddig, ezért nem tudtam korábban mondani. :)
0
2014. február 12., szerda 8:45
Tegyük hozzá, ez csak a digitális kábelezésnél van így, analóg vezetés esetén (pl. hangfalkábelezés) nem kicsit számít a kábel minősége, vastagsága, árnyékolása.
0
2014. február 11., kedd 17:31
Én egyetértek veled, de nem mertem ezt leírni, mert vannak sznobok, akik egy bizonyos ár alatt rá sem néznek egy kábelre.
0
2014. február 11., kedd 10:47
Megválaszolom a saját kérdésemet: 2-3 méteres HDMI-kábelek esetében (a verziószám figyelembevételével) tulajdonképpen teljesen mindegy, milyet vesz az ember, a digitális kapcsolat a legolcsóbb tyúkbéllel is létrejön, itt nem létezik olyan, hogy "drágább kábellel szebb lesz a kép és jobb lesz a hang". A nemesfémekkel való bevonás és az árnyékolás csupán arra jó, hogy a hibalehetőségeket kizárja, de ennek is elsősorban 15-20 méteres átvitelnél van lehetősége. Ha mégis szar a kép, szétesik, csíkozott lesz, az nem azért van, mert gagyi a gyártó, hanem egyszerűen hibás a cucc, megtört a vezeték, vissza kell vinni cserére. Magyarán, ha egyszer bekötöm és nem mozgatom, nem kötöm át naponta, nem nyeklik-nyaklik és a macska sem akarja megrágni, akkor elég a legszarabb is.
0
2014. február 11., kedd 9:21
Újrafogalmazom: bármilyen verziószámú HDMI-kábel használata során érdemes-e érzékenynek lenni a kábel gyártójára, minőségére, neadjisten hosszára és ha igen, van-e olyan márkájú madzag, amivel kifejezetten jó lóra tesz az ember fia?
0
2014. február 9., vasárnap 14:25
Srácok, 1.4 HDMI kábelgyártók termékei között van-e számottevő különbség? Equip, Roline, Gembird, Delock, Hama? Mondjuk ez utóbbiról valamiért a "szar" szinonima ugrik be, de a többieknél számít, melyiket választja az ember? Vagy a lényeg, hogy 1.4-es legyen és csóközön?

Köszi!
0
2014. február 6., csütörtök 16:51
A szobaadottság nálam is hasonló, mint amit tárgyaltok, szóval nem nagy esélyt látok cserére. :)
0
2014. február 6., csütörtök 16:37
Kezdésnek teljesen jó lesz. ;)

Aztán idővel majd lecseréled a hangfalakt jobbra, mert azért ezek csak tejfölök, még ha picit nagyobbak, mint amik nekem voltak a szettben. :) A szub az maradhat.

Amúgy nekem egy Yamaha YHT-292-es szettem volt.

SuperHeRo
0
2014. február 6., csütörtök 16:28
*nem tudok mást
0
2014. február 6., csütörtök 16:24
Én is így álltam hozzá. :)
Működni amúgy még nem hallottam, de a webáruházak választékát és a teszteket figyelembe véve nem tudok nem mást választani. :)
0
2014. február 6., csütörtök 16:19
Minden támpont jól jöhet. :) Nagyon jól néz ki, tetszetős kis darab, egészen biztosan nagyon jól is szól. Az a baj, hogy én ennél picit olcsóbban szeretném megejteni a fejlesztést.
0
2014. február 6., csütörtök 16:13
Nem tudom, mennyire segítség, de a lenti eszmecserék és az igényeim/lehetőségeim felmérésének hatására a tavasszal egy ilyet fogok venni:

http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/YAMAHA-YHT-196-5.1-h%C3%A1zimozi-szett,103952,491707,1021687.html?langId=-19
0
2014. február 6., csütörtök 15:23
Kis tejfölök. :D Jó megfogalmazás. :) Lehet, hogy nekem is egy iylennel kellene kezdenem? Miylen márkájú, nem látszik a képen.

Pio VSX-920? Az igen! És az csak a közép szint alja? Huhh...
Mindjárt írok e-mailt is, köszi. :)
0
2014. február 5., szerda 21:52
Én is az első erősítőmet újonnan vettem szettben, 82-ért.
Egy ilyet:

Utána a kis tejfölöket lecseréltem "minőségibb" hangfalakra. Az 5.0 ára volt 30 ezer, szóval ennyire volt minőségi. :D De hangban még is hozott, mert rendes fa hangfalak voltak.
Azóta már eladtam az erősítőt is, és használtan vettem egy Pio VSX-920-at, valamint már csak a frontok vannak meg a régi szettből, a többi alkotóelemet cseréltem. Használtan mindent. Így ha minden jól megy akkor nyáron cserélem a frontokat is olyanra, mint a többi hangfal (center, hátsók). Attól veszem meg akitől a centert is, mert akkor cseréli ős is majd. Így egy jobb rendszert kapok, ami már nem belépő szint, hanem a közép alja, de ez nekem tökéletesen elég lesz erre a kb 20 nm-re, ahol a mozisziget van kiépítve. ;)

Ha írsz egy mailt, a spiky kukac vipmail pont hu-ra akkor küldök linkeket, ahol tudsz kérdezősködni, meg majd hallgatózni is. Esetleg ha van még kérdésed akkor tudok ott is segíteni, képeket küldeni a saját rendszerről ha érdekel. :)
SuperHeRo
0
2014. február 5., szerda 21:32
Ha tudnád mit össze kerestem a régebbi kérdésemet és az arra kapott válaszokat. Úgy látszik nem lapoztam vissza eléggé, vagy rossz topikban kerestem. :D

Emlékszem, írtad. Nem tudom, hogy észrevenném-e a különbséget egy belépőszint és mondjuk egy középszint között. Engem a meghallgatott alap erősítő is lenyűgözött. Igazából nagyon max 70-80000 ezrem lenne rá. Ennyiből gondolom csak alap cucc jönne ki. Használ cuccaim nem nagyon vannak. Legalábbis műszaki. Na, jó, a PC az, de azt egy munkatársamtól vettem. Nem tudom, újnak talán jobban örülnék. De nem zárom ki a használtat sem.
Tudnál adni linkeket? Érdekelne. Sokat járok Pesten, lehet, hogy elmegyek több helyre is hallgatózni majd. :)
Az erősítő és a hangfal nem muszáj, hogy egy márka legyen, igaz?
0
2014. február 5., szerda 21:22
Hát igen ha egyszer belekóstolsz a jóba. :)
Amiket kinéztél erősítők azok alap erősítők, ha azok tetszettek, akkor vedd azt. De ha nem félsz a használt cuccoktól (ezt már korábban is leírtam itt ;) ) akor abból sokkal jobb minőséget tudsz össze hozni. A 12 nm-en is kilehet alakítani 5.1-et hidd el. Havernak 13 nm-en van. Nála is és nálam is a kanapé az közvetlenül a hátsó falra van tolva, így annak két oldalán vannak a hátsó hangfalak és teljesen rendben van így is a hátsó effekt hangzás.
Ilyen kis térbe nem nagyon ajánlott az álló hangfal, mert úgymond nem futja ki magát. Haver is polc sugárzókat vett, igaz az is akkor helyet foglal, mint az álló, mert ugye kell neki állvány.
A wattokkal nem kell foglalkozni, mert annyit nem ad le mint ami rá van írva. Mert azt egy csatornára adták meg full terhelésnél ha jól tudom. 5 csatornára jó ha 40-50 watt kimegy, de hidd el az is teljesen elegendő.
Hangfalaknál arra figyelj, hogy lehetőleg egy "családból" származzanak, mert különben elüt a hangkép.
Ha esetleg érdekel bővebben ez a téma akkor tudok adni fórumokat, ahol tudsz kérdezni és még jobban tudnak segíteni. Esetleg ha pesti vagy akkor érdemes elmenni hallgatózni a különféle bemutató termekbe. Ezekre is tudok adni tippet. ;)
SuperHeRo
0
2014. február 5., szerda 20:34
Azt hiszem tegnap eldőlt a sorsom. Kell erősítő és batár nagy hangfalak.
Betértem egy Sony üzletbe és csak úgy kérdezősködtem egy erősítőről, míg oda jutottunk, hogy az eladó hozott egy pendrive-ot és jó kis rock zenével tartott egy kis bemutatót. AZTAAAAA! Leesett az állam. Ilyen hangminőség otthonra? Hú, nem gondoltam volna, soha nem foglalkoztam a hangokkal, jó volt mindig is egy PC-s sztereó hangfal, illetve pár éve egy 2.1-es Logitech rendszer.

De amit tegnap hallottam, az úgy sem fog hagyni nyugodni.
Visszaolvastam ebben a topikban, nem is veszek egybe rendszert. Amit szeretnék, az egy 50000 ft körüli erősítő, és hozzá két állóhangfal és egy mélynyomó. (12 m2-es szobába szerintem nincs értelme 5.1-et kialakítani, meg mögöttem egyből a fal van, nem is tudnám normálisan elhelyezni a hátsó hangfalakat.)
A Sony típusát nem írtam föl sajna, de az 65000 pénz volt. Vajon jobb lehet, mint egy 50000 forintos Pioneer? Wattban kicsit több volt a Sony, max 20-30 wattal. A Pioneer 50 lenne, a típusa pedig VSX-323-K.

Léci segítsetek dönteni, hogy mit vegyek. Milyen hangfalakat tudnátok ajánlani és mennyiért? Illetve az erősítő elég ha 100 W-os? Vagy legyen picit több (120-130), számít az? Minden ötlet, tanács érdekel, meg hogy mikre kell odafigyelni, nehogy melléfogjak. Talán 4-6 hónap múlva tudom megvenni, de most nagyon rákattantam és ilyenkor infó éhségem van. :) Próbáltam keresgélni is, de eddig nem találtam olyan cikket amiből okosabb lehetnék a témában.
0
2014. január 13., hétfő 21:03
Én sem hiszem, hogy jobban szólna, de jobban tetszik és oda rakom ahova akarom és nem kell szétfurkálni a falat, hogy felakasszam. :)
0