Ha neki olyan van, s azt szereti, akkor nem értem, miért kell ócsárolni a rendszerét. Én is Dimarson rendszerrel kezdtem és, ha tudnád, milyen boldog voltam, mikor sztero TV helyett azon szólaltak meg a filmek!
Szóval kitartás, remélem megtalálod mihamarabb a keresett DVD lejátszót! Az hangfalaim is ilyen vékony kábeles, csíptetősek, úgyhogy én is köszönöm az infót, mert sokat gondolkodtam már azon, hogy ha egyszer elromlik az erősítőm, találok-e olyat, ami szintén "megeszi" az ilyen csíptetős hangfalakat. De ha a banándugóba beépíthető a kábel, nem lesz semmi probléma.
0
2009. augusztus 30., vasárnap 10:56
4
Ezt a kajli szart ne hívd rendszernek.Vegyél normális házimozi komponenseket és nem lesz gondod.300 watt.....................Hagyjuk már.Még össz teljesítményre sem lehet annyi.
0
2009. június 3., szerda 1:24
914
Köszi a választ.
Most pontosítani tudom a kérdésemet, ugyanis találtam egy képet. Szóval nekem egy olyan dvd lejátszó kéne, amelynek a hátuljában ilyen csiptetős panelek vannak! Tud valaki valamilyen márkát, típust? Mert az gáz volna, ha lenne egy szar lejátszóm, de egy működő 300W-os 5.1 rendszerem, de nem tudom mibe bekötni :(
Példa
0
2009. május 29., péntek 20:56
4201
Ha a hangfalak kábelei mennek ilyen csiptetős csatlakozóba, akkor értem mire célzol. A csupasz kábelt simán be lehet kötni az elterjedtebb szorítós/banándugós csatlakozóba is.
A többi általam ismert szabvány csatlakozó (RCA, SCART, DVI, HDMI, S-VIDEO, TOSLINK) nem csiptetős.
0
2009. május 29., péntek 17:31
914
Sziasztok
Sajnos annyira nem értek ehhez, úgyhogy remélem tud segíteni valaki. Még 2002-ben kaptam meglepetésnek egy Dimarson-os házimozirendszert (elég erőteljeset, nem ilyen Tescos gagyit). Hangrendszer marha jó, csak a lejátszó mára nagyon szarul olvassa a lemezeket. Úgyhogy vennék helyette másikat. Gondoltam, akor márkán belül maradnék, de utánanéztem és nem valami jókat írnak arról a lejátszóról, amit kinéztem.
Probléma az az, hogy a hangrendszernek ilyet "csiptetős" bemenetele van. (Ha értitek mire célzok). Tehát nem ilyen sima bemenetele. Más márkáknál is van ilyen, vagy ez ilyen spéci Dimarson "fejlesztés"? Mivel a Dimarson majdnem ugyanaz, mint a Samsung, esetleg ott utánanézek, de tud erről valaki valamit?
Köszönöm
0
2009. április 13., hétfő 23:46
4201
Optikai kábelt, ami nem áramot vezet, hanem fényt. Az meg azért jó, mert a fény köztudottan kevésbé érzékeny a külső elektromos hatásokra. De ugyanúgy digitális jelet (egyeseket meg nullákat) visz, mint az elektromos összekötés. Ilyen otthoni környezeben használt rövid távolságoknál nem igazán jellemző, hogy hibás adat menne át, inkább a jitter miatt szoktak fanyalogni, de az meg nem a kábelen múlik, és a fogadó készülékben lehet reclockolni, szóval ez sem olyan nagy gond.
0
2009. április 13., hétfő 18:56
5023
látom N-Gage kolléga is nagyon "kötöget", akkor valaki mondja már el, hogy ez az optikai kimenet, ez mire jó, meg mit lehet oda "bedugni" vagy, hogy megy ott ki a hang?! nekem ez mai napig rejtély.
0
2009. április 13., hétfő 13:40
7252
Nincs mit! Eddig egyébként nem is tudtam, hogy létezik ilyen készülék, csak most, hogy dercetó belinkelte. Mondjuk a "High-End Madness"-ek vagy az "igazi HiFi-sták" - miket is írok, hiszen ők csak analógot hallgatnak :-D - most biztos fogják a fejüket, mert minőségromlás lép fel. Ugyanis a digitális jeleket először fénnyé alakítják, ezeket továbbítják az optikai / fénykábelen, majd amikor megérkeznek az adott készülékbe, ott visszalakítják digitális jelekké. Ezért sokkal jobb a koaxiális jelátvitel, mert ott "színtiszta" digitális jeleket közvetítenek. Ezért fontos, hogy kimondottan digitáli jelátvitelhez szükséges kábelt vegyél és ne hagyományos video-RCA-t. De ez csak a mese-rész volt... ;-)
0
2009. április 13., hétfő 13:31
1237
oké, köszönöm a segítséget! :)
Getting a strong start: don't die with a bottle of champagne in your fridge
0
2009. április 13., hétfő 13:14
7252
Neked ez nem jó! Olyan kell, ami OPTICAL IN és COAXIAL OUT. Hiszen a BD-dből kimenő optikai jelet bekötöd ide (lehetőleg jó minőségű optikai kábelt vegyél), a készülék átalakítja és innen a koaxiális kimenetéről bekötöd - lehetőleg kimondottan erre a célra készített koxiális kábellel, tehát nem sima RCA video kábellel! - az erősítődbe. Ha figyelmesen megnézed, a jó készülék képét tüntették fel Neked. A BD-n nagy valószínűséggel be lehet állítani, hogy az optikai jelet kiadja és az erősítőn is, hogy a koaxiálisat fogadja. Így elvileg működnie kell.
0
2009. április 13., hétfő 12:26
1237
0
2009. április 13., hétfő 12:25
1237
Hello! Na gondoltam akkor veszek egy ilyen átalakítót, csak érdekelne, hogy ehhez mi szükséges. Ugyan írtam emailt az üzletnek, ahol ezt meg lehet kapni, de választ nem kaptam. Kell először is egy optical kábel amivel összekötöm, majd egy rca amivel pedig az erősítőt közöm össze? Na most a kérdésem az, hogy ezen az átalakítón és az erősítőn is Coaxial IN van...ez nem lehet probléma? és ha az erősítőt átállítom auxra, akkor is fog szólni 5.1-ben? Előre is köszi a választ!
0
2009. április 7., kedd 20:58
1237
oké, köszi szépen a segítséget! :)
0
2009. április 7., kedd 19:57
4201
Egy ehhez hasonló cucc megoldja a problémát, ha rászánsz még 5K-t:
amúgy....ilyen DVI átalakítóm van a hdmihez...de így mitől egyszerűbb a helyzet? :)
0
2009. április 7., kedd 19:31
1237
...utólag okos az ember.... amúgy kaptam :P De köszi szépen mindenesetre!
0
2009. április 7., kedd 19:29
21
N-Gage A feladat nem olyan nehéz, itt egy link: http://www.hdmishop.hu/vmchk/HDMI-DVI-kabelek.html
Most már csak kombinálás kérdése. De, ha mondjuk megvétel előtt, meg nézted volna, hogy legyen Coax-kimenet is ne csak Optikai / a lejátszón /akkor egyszerűbb a történet. Na mind1. :)
0
2009. április 7., kedd 19:26
7252
Úgy látom, hogy sehogy. :-(
Sajnos a BD-nek optikai digitális kimenete van, az erősítődnek pedig koaxiális digitális bemente. Az erősítőn az AUX csatik mellett milyenek vannak még? Vagy nincs már ott semmi?
0
2009. április 7., kedd 19:07
1237
Sziasztok! A következő problémával fordulok hozzátok: Az elmúlt héten szert tettem egy Samsung BDP-1500-as lejátszóra, de nem tudom összebuherálni a DVD erősítőjével, hogy 5.1 legyen a hang.... a Tvre HDMI-vel kötöttem rá, de a hangot csak Stereoban tudtam rákötni az erősítőre Itt a két cuccos hátoldala....valami ötletetek van, hogy lehetne összekötni, megoldani? (őersze csak egy HDMI in kéne még az erősítőre és meg is van oldva a gond...de olyan nincs :( ) A BD
És a Philips erősítő:
0
2004. október 26., kedd 18:52
115
A legolcsóbb megoldás az új dvd.
0
2004. október 24., vasárnap 21:18
213
Egy egyszerü (mármint aki ért hozzá, annak biztosan az) kérdésem volna: Ha van egy 5.1-es hangfalszettem, beépített erösítövel, meg egy dvd lejátszóm, amin nincs 5.1-es kimenet, akkor milyen megoldások közül választhatok, ha valahogy mégiscsak szeretném összehozni ezeket? (dekóder, kábel, új dvd lejátszó, miegymás) Akinek van ötlete, plíz, segítsen!
0
2004. október 24., vasárnap 18:36
159
Sziasztok! Bolti ár alatt mélyen eladó új, csúcs, 2004-es Harman Kardon AVR230 házimozi erősítő és Harman Kardon DVD22 dvd lejátszó hozzá új, design, 2004- es Sony SA-VS300H hangfalrendszer variálható 7.1, 6.1, 5.1 összeállítással, 5x120 Watt teljesítményű hangfalak 8 Ohm-os, Frekvencia 26-50. 000 Hz. Együtt mindössze: 260000Ft!!! Bolti ár: 410000Ft Vagy esetleg külön: 160000 (erősítő és dvd) 120000 (hangfalszett) Info: http://www.satsystem.hu/index.php?lap=gyarto&gyid=2
0
2004. szeptember 29., szerda 20:35
2341
Kösz még1szer! Már találtam baráti áron erősítőt + hangfalakat!
0
2004. szeptember 29., szerda 20:32
2178
Az ár inkább attól függ, hogy mik az elvárásaid és hogy mennyi pénzt akarsz áldozni rá.
0
2004. szeptember 29., szerda 20:23
914
Elolvashattad volna amit írok, no mind1 :( A PS2 nem erősítő, le tudja adni a Dolby és DTS jeleket, viszont csakis a hátsójában lévő digitális optikai kimeneten át. Ha veszel egy oyan erősítőt ami tudja dekódolni az iyen jeleket, akkor a PS2-t rákötve ugyanúgy hallgathatod 5.1-ben a filmeket (esetleg játékokat)!