Keresés

Valhalla: A vikingek felemelkedése (DVD)

2014. április 3., csütörtök 11:08
Sajnos pontot sem tudok rá adni, mert a sokat emlegetett "legalább a táj szép" is nézhetetlen, úgy vibrál a kép mint a 15 évvel ezelőtti számítógépes játékok mikor telefonos modemen töltődtek le.

Nagyon nullás.
Annyira megviselt, hogy 1 hete más filmet sem tudtam megnézni. És még pénzt is adtam érte.
0
2011. november 20., vasárnap 10:41
Igen, így érthetőbb a film.
Ettől függetlenül szerintem is helyenként nagyon leül, ami hibája a filmnek. Szeretem én a lassú filmeket, de ezt a filmet én is azokért a harci jelenetekért akartam megnézni, amik az elején voltak (az meg a trailer és a marketingesek hibája mert fullra erre építette a kampányt félrevezetve sokakat, ezért csalódtak benne sokan).
Ettől függetlenül végülis tetszett, mert valami volt benne, ami megfogott.
0
2011. november 19., szombat 17:50
A főhős Odin lett volna?  Nekem ez új, köszi. Eszembe nem jutott volna...

Ettől még nem lett jobb a mozi, bár bizonyos szempontból értelmesebb. Az unalom azonban sajna nem múlik el főistennel sem.
0
2011. november 19., szombat 14:24
Hát igen a főhős és a film teljes megismeréséhez ismerni kell valamelyest a skandináv mitológiát.

Spoiler:

A wikipedia ide vonatkozó, magyar nyelvű szócikkét idézném Odinról, a főistenről:

"Csodálatos, félelmet keltő, démonikus alak. Pártfogolja a harcosokat, a harci avatási és áldozati szertartásokat, s háborús viszályokat kelt, így hadistennek tekinthető. A valkűrök segítségével a Valhallában gyűjti össze a bátor harcosok lelkét, hogy az utolsó, végső összecsapáskor megfelelő serege legyen.
...Állandóan járja a világot, hogy mindent megismerjen és megtanuljon. Tud alakot váltani és láthatatlanná lenni, ismeri a jövendőt és a babonákat. De Odin a tudásért nagy árat fizetett. Amikor belenézett a Bölcsesség Kútjába, elveszítette a fél szemét."

Egyébként nekem is akkor kezdett jobb filmnek tűnni, amikor megtörtént az asszociáció és értelmet nyert a történet.
De ezen nem változtat, hogy jobban örültem volna, ha több szereplőt mozgat és több harc van benne, mert helyenként tényleg nagyon leül. Ettől függetlenül Mads Mikkelsen nagyon ütős benne, a harci jelenetek és egyes beállítások zseniálisak. És azért elgondolkodtató az ősi vallás üldözése a keresztények által, majd az Új világban való kikötés stb. Meg az is, hogy egy isten miért kezdi rabszolgaként földi megtestesülésért és a végén miért dönt úgy, hogy na most már elég volt.
0
2011. november 19., szombat 11:32
Felszinkapargatas... Milyen harcos...? Egyszemu... Es vizioi vannak... Es legyozhetetlen. De felaldozza magat. Vagy lelep a szinrol...? Konyorgom. Ha nem all ossze a kep akkor az nem feltetlen az alkotok hibaja.... Es persze ha osszeall sem biztos, hogy azt latod, amit az alkotok akartak mutatni. De ez mar csak egy ilyen mufaj. Ez egy meglehetosen erdekes es hihetetlenul gyonyoruen oszepakolt film, ha valamit is tudsz a vikingekrol, es meg erdekelnek is elegge ahhoz, hogy jarjon az agyad, hogy amit latsz, mire is utalhat.
Persze nem emesztheto konnyeden csak leteve a segged a TV ele, mint a Thor. De megis tobb koze van a vikingekhez.
0