Keresés

Semmit a szemnek! - Egy láthatatlan ember feljegyzései (szinkronizált változat) (DVD)

2020. augusztus 23., vasárnap 20:50
Tény és való, hogy a narrációból jóval kevesebb is elég lett volna. Főleg az olyanok zavartak engem is benne, amikor azt kommentálta például, hogy felöltözik. Oké Nick, ha más nem is, de mi látjuk! :)
0
2020. augusztus 23., vasárnap 19:24
Most újranéztem és a rengeteg,a régi film noir-okra emlékeztető (néha már kényszeres) narráció zavart  a leginkább.

Ha nem tudnám, meg nem mondanám, hogy ez egy Carpenter film...
0
2020. július 18., szombat 21:42
Az a helyzet, hogy én ennyire "tudományosan" nem vizsgálom az egyes rendezőket, és munkásságukat.

Nekem nem az számít, hogy miért "szokás" kedvelni Carpenter munkáját, hanem jelen esetben az, hogy nekem ez a film tetszik.

Hozzátéve, hogy a "Vámpírok" is, ám annál a filmnél is csak azért tudom, hogy ő a rendező, mert a film eredeti címe "John Carpenter s Vampires". :)

Ha nem ő rendezte volna, akkor is tetszene. (Persze talán az sem mellékes, hogy az általam zseniális színésznek tartott James Woods volt az egyik főszereplő.)
0
2020. július 18., szombat 20:01
A kritika tetszett, a film már kevésbé...:)

Szerintem rosszul választott Carpenter itt főszereplőt.

Sam Neal viszont tényleg nagyon jó, Hannah szerepét ugyanakkor meg bárki eljátszhata volna.

Carpeter szokása volt, nem startolt rá a "nagy" nevekre, itt ehhez képest sztárparádé van, most sem kellett volna.
0
2020. július 1., szerda 1:45
Carpenter filmjeit mondjuk pont nem azért szokás szeretni, mert "jó családi mozi" lenne bármelyik is.:) Ettől függetlenül ez a film nálam is kedvenc.

Amiért én nagyon bírom a rendezőt, az az, hogy nem ismerek nála jobbat a minimalista rettenetkeltés műfaján belül. Mindvégig megmaradt "B"-filmes fenegyereknek, talán két kilengéstől eltekintve: Az egyik a szóban forgó Semmit a szemnek és a másik a Csillagember. Mindkettő filmben fel is áldozta egyénisége nagy részét a kommersz szórakoztatás jegyében.

Ha a teljes életműből ki kéne emelnem 3 kedvencet, nálam a következő a sorrend:

Christine
A 13-as rendőrörs
A köd

Végletekig lecsupaszított megismételhetetlen műfaji alapvetés mindhárom film.
0
2020. június 29., hétfő 23:49
Köszönöm! A William Goldman könyv, amiből a háttérinfók nagyja származik magyarul is megjelent "Mit is hazudtam?" címen. Nagyon jó kis olvasmány.
0
2020. június 29., hétfő 21:28
Klassz értékelés! :) Jó olvasni a "háttérinfo"-kat is a film kapcsán....

Ez is azon filmek közé tartozik, amelyeket bármikor szívesen újranézem. Minden buktató ellenére szerintem egy kifejezetten jó családi mozi lett.

Nekem a narrátoros vonal a "noir" detektív filmeket idézi, és valóban jó arányban váltakoznak a dinamikus és a visszafogott részek is.

Emlékszem, amikor először láttam, a legnagyobb problémám az volt, hogy "hamar végetért". Én szívesen néztem volna még egy óra hosszan. :)

Természetesen megvettem a gyűjteménybe én is.
0
2020. június 29., hétfő 11:02
Egy láthatatlanná vált film. - SEMMIT A SZEMNEK! kritika:

https://filmekapolcrol.blog.hu/2020/06/29/semmit_a_szemnek_egy_lathatatlan_ember_feljegyzesei
0
2012. január 26., csütörtök 21:42
Kezembe véve az új kiadást, rájöttem, hogy kötött ki a Fantasy-nál...

A Warner csak forgalmazta a filmet, mivel a Regency Enterprises cég gyártotta, őket meg a Fox felvásárolta úgy 2000 táján. Ezáltal már nincs kötődése a Warner-hez, nyugodtan be tudta vállalni a Fantasy Film...
0
2012. január 15., vasárnap 21:44
Valami vicceset írtam? Valóban szinte minden mozifilmjében a cím fölött ott van ez a védjeggyé vált felirat (kivéve a korai Dark Star és A 13-as rendőrőrs ostroma, valamint később a Semmit a szemnek). Elmondása szerint azért vett át ezt a szokást példaképétől, Howard Hawks-tól, hogy halála után is vele azonosítsák műveit.
0
2012. január 15., vasárnap 19:34
"- Filmjei főcíme fölött olvasható a "John Carpenter s felirat "

Ez nagyon jó! :)
0
2012. január 15., vasárnap 19:17
A "legkevésbé carpenteres" alatt nem azt értettem, hogy a legrosszabb, hanem hogy a legkevésbé tartalmazza Carpenter filmjeinek tipikus ismérveit, vagy fogalmazzunk így: a rendező kézjegyeit. Ugyanis ilyen szempontból - bármennyire is közepesre sikeredett - A Mars szelleme nagyon is carpenteres mű.

Csak néhány ismérv, ami legtöbb filmjére, így a Ghosts of Marsra jellemző, a Semmit a szemnek-re viszont nem:  
- Főszereplői hétköznapi emberek különleges helyzetbe keveredett csapata és/vagy megbízható, kemény, látszólag érzelemmentes profik és törvényenkívüli figurák, de nem különleges képességű hősök, sőt központi férfi karakterei inkább antihősök
- Erős, céltudatos női szereplők
- A gonoszok általában zombiszerű, agyatlan, személyiség és érzelmek nélküli lények, akik nem kommunikálnak, csak pusztítanak és rombolnak; kevés róluk és esetleges motivácójukról az információ
- Kietlen, elhagyatott, lepusztult, sötét helyszínek
- Minimalista, gyakran sötét fényképezés, kevés megvilágítás
- Maga szerzi filmjei zenéjét
- Filmjei főcíme fölött olvasható a "John Carpenter s  felirat

Persze láttam a smiley-kat a hozzászólásodban, de legalább felhasználhattam valamit az ezer éve készülő (és talán soha el nem készülő) Carpenter rajongói honlapomból :))
0
2012. január 14., szombat 20:41
"a legkevésbé carpenteres film..." - ez biztos? :) a Mars szelleménél is kevésbé carpenteres? :))
0
2012. január 14., szombat 19:44
Carpenter az egyik kedvenc rendezőm, de ezt a művét "Hollywood Movie Classic"-ként forgalmazni komoly túlzás. A legkevésbé carpenteres film a mester filmográfiájában, noha önmagában nézve elég szórakoztató, és a maga idejében néhány kiemelkedő speciális effektust is bemutatott. Chevy Chase és könnyed akció-vígjáték kedvelőknek ajánlott, de Carpenter-fanok ne tolongjanak érte, a klasszikus jelzőtől pedig távol áll.
0
2012. január 12., csütörtök 9:41
:) Ez már az első lépés a nyugdíjasbérlet felé :)
0
2012. január 12., csütörtök 9:35
Harmincéveseknek ingyen!
most posts by TM
0
2012. január 12., csütörtök 9:13
Szuper! :)
Kiadja a TMHE
0
2012. január 12., csütörtök 1:04
Hozzáírom a listához.
most posts by TM
0
2012. január 12., csütörtök 0:51
Na meg a Hárman a slamasztikában - az eredeti szinkronnal!!
0
2012. január 11., szerda 21:46
Ha ez megjelenik, akkor jöhetne még DVD-n Chevy Chase-től az Eszelős szívatás is !
0
2012. január 11., szerda 20:29
Csak azt tudnám egy Warner film hogy kerül az FF-hez???  :O
0
2012. január 11., szerda 19:45
Az utóbbi idők legnagyobb hiánypótlása. Köszönjük.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. január 11., szerda 19:14
Sőt.
0
2012. január 11., szerda 19:14
Nem túl nagy a film respektje, de nekem régi kedvencem. Chase szállítja a humort, Carpenter pedig az izgalmat. A zenéje is szuper és korukhoz képest a trükkök is.
0
2012. január 11., szerda 19:01
Jó a film?
0