Keresés

Oscar 2012

2016. február 26., péntek 12:59
Úgy emlékeztem, jelölték. Lehet, hogy csak Golden Globe-ra. (Vagy arra sem, csak én képzeltem.)
0
2016. február 26., péntek 10:48
Már amennyiben jelölték volna. :)
0
2016. február 26., péntek 8:52
És ha már betétdal, a Halálos iramban 7-nek is itt lenne a helye.
0
2016. február 26., péntek 1:46
A szürke ötven szereplése ebben a ligában kisebb istenkáromlás. Az egy betétdaljelölés okán idesorolás helyett egy Arany Málna-rovatban kellene díszelegnie, mivel ott hatszor több kategóriában jelölt, drukkolok is neki. :)
most posts by TM
0
2016. február 25., csütörtök 14:00
http://www.xpress.hu/xp/keres.asp?TPO=4&GOMB=70&KERES=1899&REND=&TCS=0&PINF=&MFID=&NEV=&PRP=1&RENDEZ=1&CSRKT=0&VID=R96369352322298338

Szép lista, csak még egy Disney-cím hiányzik róla.
0
2016. február 25., csütörtök 13:47
45/50. Elb...tam egy könnyűt is. :(
0
2016. február 25., csütörtök 12:22
Tegnap egy 37/50-re simán rászaladtam :) Közöm nincs a 60-70-es évekhez...
0
2016. február 25., csütörtök 12:00
Elmúlt 50 év Best Picture győztesei teszt.

http://hvg.hu/kultura/20160224_Kviz_Oscar_dij_legjobb_film_filmek_teszt

50/50 :)

Elsőre azt hittem nehéz lesz. Sok helyen pedig az is könnyen kitalálható, hogy a többség melyik rossz tippet választja :)
0
2016. február 4., csütörtök 13:09
Na és február 27-én Rúzsa Magdi? :)
most posts by TM
0
2016. február 4., csütörtök 12:50
02.29 Scorpions koncert nem jó? :)
0
2016. február 4., csütörtök 11:34
Tervezi valaki innen, hogy jön 02.28-án a Toldiban megrendezésre kerülő Oscar-napra/vetítésekre?
0
2015. február 24., kedd 21:09
Díszlet/látvány kategóriában előbb a Lincoln, majd következő évben A nagy Gatsby miatt nem nyert a Hobbit. Speciel korhűnek tűnt bennük minden, de kétlem, hogy akárcsak fele annyi munka volt bennük, mint a Hobbitokban.
most posts by TM
0
2015. február 24., kedd 21:05
Nekem még Beorn háza jutott eszembe, az egy kész remekmű. Sarokban lévő kanna is díszesre lett faragva, amit lehet, hogy a kamera fel sem vett.
Jelölt filmeknél hol láthattunk ekkora aprólékosságot? :)
0
2015. február 24., kedd 21:05
Vizuális effektekben az elmúlt három évben először a Pi élete nyert, aztán a Gravitáció végül a Csillagok között. A tigris is korszakalkotó volt, akkor miatta nem nyert a Váratlan utazás, Smaug pedig a Gravitáció trükkjein akadt fenn. Mivel tavaly jelölték "őt", ezért idén már ugyanazt a karaktert nem akarták még egyszer. Mondjuk szerintem annyira volt erős Az öt sereg csatája is, hogy egy effekt-jelölést megérdemeljen, de mindegy, mások máshogyan döntöttek.
most posts by TM
0
2015. február 24., kedd 20:56
Ezt én is szívesen megvenném. :)
most posts by TM
0
2015. február 24., kedd 20:55
Pont az a vicc, hogy nem kapott. Ha megnézed az extrákat, láthatod, hogy van abban a rengeteg melóban innováció is, olyan dolgok, amiket azelőtt más filmnél nem alkalmaztak. Például az, ahogy kitalálták azt, hogy hogyan lehet egyidőben egyszerre rögzíteni a különböző díszletekben, különböző méretűnek beállított, de ugyanolyan testalkatú színészeket úgy, hogy az a 3D-ben is teljesen élethűnek, azaz történethűnek látszódjon. Aztán díszletben például nincs olyan, hogy "már ellőtték". Ami qrvára aprólékos, a végtelenségig kidolgozott, az minden ilyen díjkiosztáskor ugyanúgy értékelendő. S most itt nem Zsáklakra gondolok, amit már díjaztak egyszer, hanem mondjuk a Bakacsinerdőben levő tündék kérójára, vagy Tóváros monumentális díszletére, de például Smaug is egy egyedülálló filmes teremtmény, ahogy Jani mester is említette.
most posts by TM
0
2015. február 24., kedd 19:42
Grat, majd dobass róla képeket. :)
0
2015. február 24., kedd 18:32
Igen, egyetértek. Néztem az Oscart és évről évre fogom a fejem, hogy milyen lehetetlen filmeket bírnak Oscarra jelölni. Persze mindenki ízlésének nem lehet megfelelni, nekem a Hobbit személy szerint nem hozza azt amit anno a Gyűrűk Ura, ezzel nem vagyok egyedül. De még így is páratlan mozi és házi-mozi élmény. Az ilyen giccsparádé Grand Budapest Hotel és számomra befogadhatatlan Birdman szerű filmeknek én esélyt sem adok a magam részéről, nem hogy Oscart.
A Király Visszatér díjesője óta kb. a Millió Dolláros Bébi és a 12 év rabszolgaság legjobb film díját találom érdemlegesnek.
Hol vannak már azok az idők amikor a nagyszabású filmek taroltak? Kibővítették tízre a jelölteket, aztán ebből minden évben legalább 4-5 csak dísznek van. 2-3 film között szórnak ki mindent. Persze a jelölés is szép dolog.

Végezetül nem tudok elmenni szó nélkül a Lego Movie Oscar jelölt betétdalán, hát apám aki ezt jelölni merte az durván be lehetett szívva. Nem csoda hogy a hír hallatán felrobbant az internet.
A Hobbit Last Goodbye betétdala persze itt sem kellett.
0
2015. február 24., kedd 18:20
Jó, de azért a korszakalkotó munkát már A váratlan utazás előtt 3 filmben is ellőtték szerintem... Vicc lett volna, ha kap egy technikai díjat a cucc... Amúgy képzeld, most találtam Amazonon olcsón egy LOTR Symphony-t, alig várom, hogy ideérjen :D
0
2015. február 24., kedd 17:56
Lassan már közhely ezt mondani, de a Váratlan utazás extráiban jól nyomon követhető az összes dolog amit írtál. 3D terén, megnézném, hány film művészeti rajzait rajzolták meg kézzel 3D-sre. Második és harmadik részben Smaug megjelenítése, filmtörténetben nem volt még ennyire hiteles sárkány.
Több szív és lélek volt ebben a trilógiában mint sok Oscarra gyártott filmben.
0
2015. február 24., kedd 17:41
Igen alulértékelték a Hobbit-trilógia technikai részét az illetékesek, holott újító volt vizuális effektek, hangzás, látvány és maszkok terén is. Nonszensz, hogy három év alatt egy díjat sem kapott.
most posts by TM
0
2015. február 24., kedd 17:27
Michael Keaton állandó kérődzése csak engem zavart? Nagyon megtörte az átadó hangulatát, kicsit olyan, na ki ha én nem jellege volt.
Viszont olyan szép művészi terveket mutattak a filmekről, nem lenne rossz őket megszerezni.
0
2015. február 24., kedd 17:23
Jó így összeszedve látni, köszönjük.
Hobbit igazán megkaphatta volna azt az 1 díjat.
0
2015. február 23., hétfő 15:48
Nem sokat láttam belőle, mert végig a listámat fazoníroztam.
Utóbbit viszont már láttam másik oldalon felbukkanni.
Akit érint: szívesen.
most posts by TM
0
2015. február 23., hétfő 12:32
Igen? Na, majd megnézem.
most posts by TM
0