Keresés

Oscar 2012

2013. február 25., hétfő 18:54
?? He?
Nem ugyan azt a filmet láttuk. :)
0
2013. február 25., hétfő 18:41
Ahol az effektek túlnyomó része KIRÍ a környezetéből, azt nem lehet másképpen minősíteni. Videójáték kinézettől ne essek már hanyatt! (Modellek alkalmazása helyett pedig sikerült elérni, hogy a CG nézzen ki modellnek. Gratulálok.) Ezt még el is viselném, de Jackson bele tudott még nyomni a saját pénzéből 32 milliót a KK-ba 3 hónappal a bemutató előtt, szóval itt is élhetett volna ezzel a lehetőséggel.

(Mondjuk a film nem ezen bukik el, hanem a könyv teljes megerőszakolásán, de ezt most kihagynám.)

Ami pedig a leszereplést illeti: igen, jobb helyeken előfordul az általam említett eset, és nem hirdetnek győztest.

(Plusz: nem kedvelem, de ebben teljesen egyetértek Rézzel, hogy bizony az elmúlt évtized nyerteseire már most sem emlékszünk -RotK kivételével -, teljesen megérdemelten merülnek a feledés homályába.)
0
2013. február 25., hétfő 17:26
"A Weta teljesen leszerepelt ezzel a filmmel..."

Már bocs, de Te láttad a filmet??? Cézár helyett innentől Richard Parker ül az állatanimáció trónján...
0
2013. február 25., hétfő 16:54
Nagyon örülök: Az Argo- akciónak, Ang Lee-nek és a Pí életének, Jennifer Lawrencenek, Christophe Waltznak, és a Django díjainak, Anne Hathawaynek és A nyomorultak elismerésének, na és persze Adele és a Skyfall díjazásának! :)
0
2013. február 25., hétfő 14:02
Én le is fogom, csoda, hogy eddig nem tettem. Telenyórról se hallottam sok jót, de hátha találok valami jót, persze a legjobb a szélessávú net lenne.

Nem hinném, hogy a Weta leszerepelt volna Habaro. Vagy ennyi erővel az ILM és Digital Domain is, hiszen nem is ők nyerték el a szobrot. Tekintve, mit műveltek az animált tigrissel a Pi életében, az alapján megérdemelte a VFX csapat a díjat, bár ahogy hallottam, minden más effekt gyengébb lett. Vagy akkor Spielberg, Denzel Washington, Sally Field, Robert De Niro és még hosszan sorolhatnám az idén díj nélkül maradtak, szóval akkor ők is leszerepeltek, fúj rájuk. A logikád szerint.
0
2013. február 25., hétfő 13:45
Még annyit: szégyenteljes, hogy egyre több vizuális effektet gyártó cég megy csődbe, rúgja ki alkalmazottait, esetleg csak radikálisan csökkenti a fizetésüket.
0
2013. február 25., hétfő 13:41
A Weta teljesen leszerepelt ezzel a filmmel, bár azt hozzátehetjük, hogy ki tudja mennyi pénz jutott rájuk, mert hiába sok a pénz, ha elmegy másra és másokra (lásd a forgatásról szóló kisfilmeket). (Mint a Potter-filmeknél.)

DDL: sosem fogom megérteni, hogy miért ájulnak el tőle az emberek...

Affleck: gyenge színész és még gyengébb rendező, filmjei egyszerűen nézhetetlenek

Kár, hogy itt (Oscar) még nem jutottak el arra a pontra, hogy ki merjék jelenteni: nincs "győztes", mert annyira gyenge volt a felhozatal.
0
2013. február 25., hétfő 11:22
Lord Picard, sorstársam. :) Csak nekem a Telenyórnál van. Én is szívesen lemondanám, ha lehetne.
0
2013. február 25., hétfő 11:20
Engem igazából csak a legjobb animációs és rövid animációs film érdekelt. Örülök, hogy a legjobb a Merida lett, nekem nagyon tetszett! :) A nyertes rövid animációs filmet sajnos nem láttam még, de ha megszűnik a nyavalyás net belassításom, akkor megnézem majd, kíváncsi vagyok rá.

Pár éve láttam csak Oscar-díj átadót, akkor nagyon tetszett, hogy kimentek az animált szereplők átvenni a díjat. :D Most is volt ilyen?
0
2013. február 25., hétfő 10:29
A megosztott díjakat töketlenségnek tartom, a legjobb film és animációs kategóriáknál pedig egyszerűen nem értem, hogy mi történt...
Azért összességében el tudom fogadni az eredményeket, 6-7 nyertesnek kifejezetten örülök.
0
2013. február 25., hétfő 7:31
A nyertesek listája:

- Legjobb Film
Az Argo-akció (2012) - Grant Heslov, Ben Affleck, George Clooney

- Legjobb Rendező
Ang Lee - Pi élete (2012)

- Legjobb Férfi Főszereplő:
Daniel Day-Lewis - Lincoln (2012)

- Legjobb Női Főszereplő:
Jennifer Lawrence - Napos oldal (2012)

- Legjobb Férfi Mellékszereplő:
Christoph Waltz - Django elszabadul (2012)

- Legjobb Női Mellékszereplő:
Anne Hathaway - A nyomorultak (2012)

- Legjobb Eredeti Forgatókönyv:
Django elszabadul (2012) - Quentin Tarantino

- Legjobb Adaptált Forgatókönyv:
Az Argo-akció (2012) - Chris Terrio

- Legjobb Betétdal:
Skyfall (2012) - Adele, Paul Epworth("Skyfall")

- Legjobb Filmzene:
Pi élete (2012) - Mychael Danna

- Legjobb Látványterv:
Lincoln (2012) - Rick Carter, Jim Erickson

- Legjobb Vágás:
Az Argo-akció (2012) - William Goldenberg

- Legjobb Hangvágás:
Skyfall (2012) - Per Hallberg, Karen M. Baker and Zero Dark Thirty - A bin Láden-hajsza (2012) - Paul N.J. Ottosson

- Legjobb Hangkeverés:
A nyomorultak (2012) - Andy Nelson, Mark Paterson, Simon Hayes

- Legjobb Idegennyelvű Film:
Szerelem (2012)(Ausztria)

- Legjobb Dokumentumfilm:
Searching for Sugar Man (2012) - Malik Bendjelloul, Simon Chinn

- Legjobb Rövid Dokumentumfilm:
Inocente (2012) - Sean Fine, Andrea Nix

- Legjobb Rövidfilm:
Curfew (2012/I) - Shawn Christensen

- Legjobb Maszk:
A nyomorultak (2012) - Lisa Westcott, Julie Dartnell

- Legjobb Jelmez:
Anna Karenina (2012/I) - Jacqueline Durran

- Legjobb Vizuális Effektusok:
Pi élete (2012) - Bill Westenhofer, Guillaume Rocheron, Erik De Boer, Donald Elliott

- Legjobb Operatőr:
Pi élete (2012) - Claudio Miranda

- Legjobb Animációsfilm:
Merida, a bátor (2012) - Mark Andrews, Brenda Chapman

- Legjobb Rövid Animációsfilm:
Paperman (2012) - John Kahrs

A Pi élete így összesen 4 Oscar-díjjal lett az idei legsikeresebb film. Teszem hozzá, ha már Affleck-et nem jelölték a rendező kategóriában, sokkal jobban örültem volna Spielberg-nek, de ez van. Az Argo-akció és A nyomorultak 3-3 Oscar-t vihettek haza, és szép csendben az Argo díjával kétszeres Oscar-díjas lett George Clooney :) A Django elszabadul - Lincoln - Skyfall trió 2-2 Oscar-ral lett jutalmazva, így Day-Lewis feliratkozott Jack Nicholson és Meryl Streep mellé a háromszoros Oscar-díjasok klubjába, míg Christoph Waltz a kétszeres győztesek közé került. A Brigantyk utáni szerepei miatt nem hittem volna, hogy Waltz újra nyerhet Oscar-t, pláne ismét egy Tarantino filmben, aki nem mellesleg szintén két Oscar büszke tulajdonosa, akár a vitrinjében, akár a  széfjében tartja, de hozzá jobban illik egy aktatáska :D Ameddig láttam, jó kis műsort csinált Seth MacFarlane, remélem Kirk kapitány is végül elégedett volt :D

Ja, és ha jól számoltam, 24-ből 14 tippem jött be. Volt már jobb is.
0
2013. február 25., hétfő 6:55
és a nyertes

Balogh Tibi és bandája
0
2013. február 25., hétfő 6:54
Legjobb film jön...átadó Jack Nicholson szólóban...partnere a First lady élő kapcsolásban...hoppá:)
0
2013. február 25., hétfő 6:03
wifis laptop kellett volna gyorsan oda :)
0
2013. február 25., hétfő 5:43
De az már nem ugyanaz :(( Ez van, jövőre majd elmegyek valakihez, akinek van HBO-ja :D A héten pedig felmondom a Vodafone-t, mert amennyire sz.r, inkább ne is lenne, még az is jobb lenne :D
0
2013. február 25., hétfő 5:41
majd ha megjavul a neted,leszeded..a nyerteseket tudni egy dolog,a ceremóniát látni egy másik
0
2013. február 25., hétfő 5:33
Na mindegy, pedig nagyon vártam az idei Oscar-t :(( 11 év után először nem fogom látni, pedig évek óta először érdekelt igazán, ez az én formám.
0
2013. február 25., hétfő 5:27
Nem, Ócskafone mobilnet... Ellenségemnek se kívánnám ezt a fajta "netet".
0
2013. február 25., hétfő 5:27
Legjobb Hangkeverés: A nyomorultak

Legjobb Hangvágás: Skyfall

Legjobb Női Mellékszereplő: Anne Hathaway (A nyomorultak)
0
2013. február 25., hétfő 5:24
most telefonról vagy?
0
2013. február 25., hétfő 5:18
Ezt már sajnos nem láttam, most adta meg magát nálam a net :( Innentől azt hiszem már csak olvasni fogom tudni :(( Pedig megnéztem volna Ted-et.
0
2013. február 25., hétfő 5:13
Na..egy Ted etűd csak belefért a show-ba:)
0
2013. február 25., hétfő 5:06
De még csak nem is érdekfeszítő a beszélgetés, meg nem is éppen naprakészek. Na sebaj. Biztos ők jobb Oscar-t tudnának rendezni :D
0
2013. február 25., hétfő 5:02
Nem ba...meg,hogy a pro 7 link pont Jackmannél hal be megint..
a srácok pedig olyan pocsék linket adnak,hogy szégyen..mono és kisképes és végig pofázzák..
0
2013. február 25., hétfő 5:00
Míg musical betétekkel múlatják az időt, el is felejtettem kiírni, de semmi meglepő eredmény nem született az Idegen nyelvű Film kategóriában: az Amour nyert.
0