Mondjuk akkor fogalmazhatunk úgy, hogy még nem sikerült olyan híroldalba belefutnom, ahol a kevésebb érdeklődésre számot tartó, de igényes és újító mozgóképeknek szentelnek inkább figyelmet.
0
2012. február 6., hétfő 11:04
52684
Mert a The Artist egyrészt nem szuperprodukció, másrészt nem mindenhol szeretik.
most posts by TM
0
2012. február 6., hétfő 10:59
13392
Azt az egyet sajnálom, hogy az aktuális Csatahajó, Riddick, és más hasonló, készülő, vagy bemutatás előtt szuperprodukciók esetében már az is hír, ha valaki púzott egyet a forgatáson, de számos jelöltről, így a The Artist-ról is csak akkor hallottam először, amikor megkezdték irányába a díjesőt és a jelöléseket.
0
2012. február 6., hétfő 10:55
52684
Ehhez az újabb cikkhez némi tanakodás után annyit fűznék hozzá, hogy remélem, hogy Meryl Streep és A némafilmes is díja(ka)t nyer.
most posts by TM
0
2012. február 6., hétfő 8:44
17243
Oscar-fejtegető: A Weinstein-titok
0
2012. január 25., szerda 21:28
52684
Reméljük, hogy nem is válik azzá!
most posts by TM
0
2012. január 25., szerda 20:46
390
Bocsánat, a filmek a 2002-sek, az Oscar-év 2003 volt.
0
2012. január 25., szerda 20:44
390
Vagy négszeres vesztes az én nagy kedvencem, Julianne Moore. Szegény 2002-ben jól megjárta a dupla jelöléssel, szépen megoszlottak a szavazatai. Legalábbis én csak ezzel tudom magyarázni, hogy sem Az órák-ért, sem pedig a Távol a mennyországtól-ért nem kapta meg az Oscart. Amúgy köszi az infót! :) Akkor Glenn Close még nem rekorder! :)
0
2012. január 25., szerda 20:26
52684
Albert Finney 5, Arthur Kennedy 5, Irene Dunne 5, Thelma Ritter 6, Deborah Kerr szintén 6 (utána ugyan becsúszott egy életmű-díj) Richard Burton 7, Peter O Toole pedig 8 alkalommal nem lett Oscar-díjas.
A négyszeres vesztesek között is vannak ismertebb nevek, mondjuk Jane Alexander (pl. Az elnök emberei) vagy Marsha Mason (pl. Hölgyem, Isten áldja) vagy a még legaktívabb Annette Bening (őt tudom a legjobban:Svindlerek, Amerikai szépség, Csodálatos Júlia, A gyerekek jól vannak), férfi vonalon pedig Montgomery Clift, Warren Beatty (ő később a Vörösökért rendezői elimerést kapott, majd öregkorára egy Thalberg-díjat is adományoztak neki) a legfittebb négyszeres vesztes pedig Kenneth Branagh, aki idén ötödszörre is a jelöltek között van, tehát van esélye javítani a rossz statisztikáján.
most posts by TM
0
2012. január 25., szerda 19:27
390
Én a kategóriájában abszolút neki szurkolok, talán ezt a hatodik Oscar-jelölését sikerül is díjra váltania. Nem tudom, van-e rajta kívül más színész/színésznõ, aki ennyi jelölés mellett egyszer sem nyert.
0
2012. január 25., szerda 19:15
52684
Nagyobb baj az, hogy filmszerepekkel se nagyon... Az utóbbi évek egyik legjobb sorozatában, a Damages-ben lehetett élvezni őt mostanság, illetve az elmúlt években. Szokásához híven egy rideg perszónát alakított, ezúttal is szenzációsan.
most posts by TM
0
2012. január 25., szerda 19:00
6925
A digitális filmeknek is lehetne.:)
0
2012. január 25., szerda 19:00
6925
Glenn Close is jó színésznő és nincsen különösebben elhalmozva díjakkal és jelölésekkel.
0
2012. január 25., szerda 18:08
52684
Legyen igazad!
most posts by TM
0
2012. január 25., szerda 18:08
52684
Számomra az Avatar feledhetetlen élmény, de nincs bajom A király beszédével sem, nem küldeném karanténba, mint valami káros dolgot. A digitális trükköknek egyébként van külön kategóriájuk.
most posts by TM
0
2012. január 25., szerda 17:43
6925
Streep most olyan szerepet választott,amire gyakran adnak Oscart az elmúlt években.
0
2012. január 25., szerda 17:41
6925
Az Avatart és az Eredetet már a megnézése után elfelejtettem,a Király beszédét nem. Az utóbbi egyébként közönségfilm,legfeljebb nincsenek benne digitális trükkök....
Pont ezeknek a filmeknek kellene egy külön kategória...
0
2012. január 25., szerda 17:37
9368
Az Ezüst Tőgyet biztosan a Star Wars kapja... Lucas már annyiszor megfejte ezt a tehenet, hogy ezüstösre sikerült sikálnia... Az Arany Kaszáról még nem tudni, hogy melyik sorozat fogja megkapni - remélem nem egy kedvenc.
0
2012. január 25., szerda 17:25
7
TM! Arany Kasza, Ezüst Tőgy...ezen besírtam)))))) Egyébként kik kapták idén ezeket a nívós elismeréseket?
0
2012. január 25., szerda 16:29
9368
Úgy vagyok ezzel az egész Oscar-díj témával, hogyha bekerül egy olyan film a jelöltek közé, amit láttam és tetszett, akkor annak a filmnek fogok drukkolni (vagy színésznek, színésznőnek, forgatókönyvírónak, stb.)... egyébként meg már évek óta nem nagyon izgat ez a felhajtás... néhány éve még megnéztem élőben, most már nem izgat annyira. Legutóbb 2006-ban (?) örültem, amikor A tégla kapta meg a legjobb film díját - pedig gyengébb a feldolgozás, mint az eredetije és Scorsese-nek is van pár jobb filmje, de ugye ezért kapta meg a díjat, mert régen nem sikerült elnyernie... minden esetre nem hoz lázba idén sem.
0
2012. január 25., szerda 16:00
268
Az még önmagában nem lenne baj. Vannak minden évben magasan kiemelkedő filmek, ahol akár több száz ember több éves munkájáról beszélünk. Ha mindenki kihozta magából a maximumot és még elég pénz is volt, akkor simán születhet olyan film ami több szempontból is sokkal jobb mint a többi.
0
2012. január 25., szerda 15:59
268
Utoljára 2003-ban értettem egyet a "Legjobb Film" kategóriával: A gyűrűk ura: A király visszatér. Azóta minden évben olyan filmet díjaznak amiről biztosan állíthatom hogy NEM a legjobb film volt :)) Annak örülnék ha az Oscar visszamenne a közönségfilmek irányába: Braveheart, Gladiator, Titanic, Farkasokkal táncoló, stb. Azért ez mégiscsak a szórakoztatóipar, a tömegek igényeinek kéne megfelelni. A kisebb díjak mehetnek a belső körös egymás f****át szopkodó megnemértett "művészeknek". Na ezért kapni fogok... Igenis az Avatar meg az Eredet az amire 10 év múlva is emlékezni fogunk, nem A király beszéde.
0
2012. január 25., szerda 15:39
7074
Engem az zavar nagyon, hogy minden kategóriában ugyanazt a 6-8-10 filmet jelölik. Mintha a többi film nem is létezne, ez a néhány viszont minden szempontból jelölésre érdemes lenne.
0
2012. január 25., szerda 13:49
52684
Legutóbb A tetovált lány kapcsán jutott eszembe, hogy vajon az adaptált forgatókönyv kategóriában hogyan gondolkodnak az ítészek. Vajon akkor jó az adaptáció, ha hűen leköveti a könyvet, és olyan film születik belőle, ami tökéletesen leképezi az író eredeti látásmódját, vagy pont ellenkezőleg, akkor jó, ha nem "felmondja", hanem egyedi formában újraértelmezi azt? Szerintem ez a kategória eléggé szubjektív, már csak azért is, mert van olyan írás, regény, ami filmen kevésbé működik, viszont léteznek olyan adaptációk, amiknél eléggé szabadon kezelték az eredeti alapanyagot. Az oké, hogy a film egy különálló művészeti ág, a regény pedig szintén, de ha már a díj nevében szerepel az "adaptált" szó, akkor érdekelne, hogy azt milyen formában tartják jónak, díjazásra érdemesnek.
most posts by TM
0
2012. január 25., szerda 13:38
1084
Christopher Plummernek nagyon drukkolok, amúgy számomra teljesen érdektelen, hogy kik kapják a díjakat.