Nagyon igazad van. Egy világhírű oknyomozó újságírót kérdeztek meg a Spotlightról és ő is maximális kiemelte, hogy nagyon szépen visszaadja ennek a szakmának minden szépségét és hátulütőit. A valóságban a legtöbben is így nyomoznak (persze itt most a komoly szakújságírókra gondolt és nem mondjuk egy bulvárlap szenzációhajhász riportereire) és nekem is nagyon tetszett, hogy nem volt semmi feláldozva a hatásvadászat oltárán. Nagyon érződött 1-2 jelenetnél, hogyha ez egy tipikus film lenne, akkor milyen úton haladna, hol lenne benne drámai csúcspont stb. De ez a film nem tipikus, talán ezért is nyert díjat. Mert a régi iskola szabályait követi, de azt nagyon szépen. Szomorúan olvasom sok helyen, hogy a mai nézőknek ez kevés, és ami a legrosszabb, hogy nem tudják helyén kezelni amit látni. Nem értékelik a minőséget.
0
2016. március 1., kedd 20:12
52684
Nem konkrétan Rád értettem, csak olvastam az elmúlt másfél napban, meg a korábbi díjkiosztók után sok kommentet, ahol ez ment.
Az Akadémia se hasonlította össze őket. Annyi történt, hogy a több ezer tag megnézte a jelölt alkotásokat és többüknek tetszett a Spotlight, mint A visszatérő. Nem ismerni a részleteket, lehet, hogy csak egy szavazaton múlott. Ettől még A visszatérő ugyanolyan jó film, mint az Oscar-gála előtt és a Spotlight-ról se gondolom, hogy rövid időn belül feledésbe merülne. Annál sokkal jobb, és ezt az Oscar előtt szerzett 100(!!) egyéb filmszakmai díj is fényesen alátámasztja.
most posts by TM
0
2016. március 1., kedd 19:11
802
Szerintem csupán arról van szó, hogy egy Best Picture filmmel szemben más elvárása van az embernek. :)
0
2016. március 1., kedd 19:09
802
"nekem tetszőt ajnározom, a nem tetszőt cikizem"
Semmi ilyen célom nincs. Nekem mind a kettő tetszik. Az Akadémia is összehasonlította az almát a körtével, nem tartom ördögtől valónak, ha ezt a nézők is megteszik. :)
0
2016. március 1., kedd 18:02
52684
Annak idején a Kétely című film se fejezte le a Philip Seymour Hoffman alakította bűnös papot, mégsem emlékszem, hogy bajuk lett volna vele az embereknek. 2008 óta radikálisabbak lettek az emberek.
most posts by TM
0
2016. március 1., kedd 18:00
52684
Számomra felidézte Az elnök emeberei hangulatát. Persze ma már az a film se ütne akkorát, amikor a kereskedelmi tévékben percenként tudósítanak "hihetetlen eseményekről" ami által az azt befogadó réteg ingerküszöbét az egekig srófolták, így ha csak "ennyi" van, hogy összegyűjtenek egy rakás bizonyítékot és lehozzák a cikket (nem tudom, hogy újságírók még mi mást tehettek volna, márpedig a film róluk szólt, nem a szemet szemért szigorúságú igazságszolgáltatásról) akkor az az emberek egy része számára unalmas. S ez az ami igazán elgondolkodtató.
most posts by TM
0
2016. március 1., kedd 17:52
1256
Ugyan a Revenant-ot még nem láttam, tegnap sikerült megnéznem a Spotlight-ot. Jó kis film, tetszett is, de sem lendületet, sem izgalmat nem éreztem. Nekem túl steril volt a téma kezelése, bár nyilván ez szándékosan alakult így. Nem éreztem azt a pluszt benne, de persze sok Oscar-díjas filmmel jártam már hasonló cipőben.
0
2016. március 1., kedd 17:51
52684
Ez azon IS múlik, hogy kinek mi számít mélyenszántónak. Ha a maci körme, akkor kétségkívül A visszatérő a nyerő, ha egy izgalmas oknyomozósdi, akkor a Spotlight. De ez a "nekem tetszőt ajnározom, a nem tetszőt cikizem" jellegű hangulat, ami ilyenkor a díjak körüli vitákban megjelenik, nagyjából sehová se vezet. Almát körtével egyébként se lehet összehasonlítani, én csupán érveket és tippeket soroltam fel az egyes filmek mellett. Nem mellesleg nekem baromira bejött mindkét film, A visszatérő és a Spotlight is. Sőt, nagyon kellemes élmény volt a Brooklyn is, ajánlom azoknak, akik szeretik a romantikusabb filmeket. :)
most posts by TM
0
2016. március 1., kedd 17:48
1256
Értem, tehát egy jó forgatókönyv elég az Oscar-díjhoz...most már tudom:)))
0
2016. március 1., kedd 17:45
802
Ha már felhívtad rá a figyelmemet, az Agymanók szerintem erősebb filmként és forgatókönyvként a Spotlightnál. :)
A Revenant ugyan más, de több (és nem alhanyagolható) aspektusában erősebb a Spotlightnál. A Spotlight szerintem felületes, mint az a korábban megírt cikk, amihez a filmben visszakanyarodnak. És így fog járni ez a film is.
0
2016. március 1., kedd 17:45
52684
Á, dehogy, a Deadpoolt nem tudnám eladni. :)
most posts by TM
0
2016. március 1., kedd 17:34
6056
Komolyan mondom házaló ügynöknek kéne menned, a szart is eladnád az embereknek olyan dumád van :)
0
2016. március 1., kedd 17:23
52684
Nem a forgatókönyv kategória döntőbb, hanem a forgatókönyv. Az szabályozza ugyanis, hogy mennyire magával ragadó, mennyire sodró lendületű, mennyire figyelemfelkeltő, vagy figyelemlekötő az előttünk pergő film. A Spotlightnak az elejétől fogva van egy lüktetése, tempója, s a néző is az oknyomozókkal együtt avatódik be a felszín alatti titkokba. Na meg a forgatókönyv felel a remek dialógusokért is, és ebben bizony a Spotlight kétségkívül erősebb A visszatérőnél, merthogy ott szöveg is alig van. Egyébként meg eredeti forgatókönyv kategóriában az Agymanók szkriptje a legérdekesebb, de nem rossz a Kémek hídjáé sem. Viszont a Spotlight-é jobb. :)
most posts by TM
0
2016. március 1., kedd 17:14
802
Ez alapján a forgatókönyv kategória döntőbb jelentőségű, mint a rendezés, férfi főszereplő és operatőri munka összesen?
0
2016. március 1., kedd 16:43
6056
Veled se lehet már úgy kötekedni mint régen....
:D
0
2016. március 1., kedd 16:35
3088
Már elnézést, de nem én írtam azt, illetve én nem azt írtam, hogy szerintem a Spotlight forgatókönyve volt a legjobb, csak azt, hogy nem A visszatérőé:)
Most éppenséggel a legjobb film kategóriáról volt szó, amit én simán a Kémek hídjának adtam volna - de az holt biztos, hogy nem A visszatérőnek. De lehet, hogy a legjobb eredeti forgatókönyv díját is. (Amit azért nem jelentenék ki kategorikusan, mert a Spotlightot még nem is láttam.)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2016. március 1., kedd 16:28
6056
Ez oké, de egy igaz történetnek a forgatókönyvében mi olyan exkluzív, hogy díjazni kelljen? Leírták, hogy mi hogy történt oszt annyi...
0
2016. március 1., kedd 16:27
52684
Szerintem csak valósághű. Ha ennyi történt, akkor nem forgathatták le azt, hogy minden pedofilt sortűz elé állítanak vagy kiherélnek. Mondjuk utóbbi még a szabályzatot is követte volna. :)
most posts by TM
0
2016. március 1., kedd 16:25
52684
Jogos!
most posts by TM
0
2016. március 1., kedd 16:23
8260
Egyházgyalázós??? Az???
Azt nem mondom, hogy egyházpárti, de éppúgy elsumákol mindent, mint akikről le akarja a rántani a leplet. Nesze semmi, fogd meg jól.
0
2016. március 1., kedd 16:15
7074
Az egyházgyalázós filmet is muszáj volt kiemelniük. :(
0
2016. március 1., kedd 16:14
3088
Talán úgy, hogy a legjobb forgatókönyv hiányzott hozzá?
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2016. március 1., kedd 15:52
1256
Nagyjából rendben vannak az idei díjak, csak azt nem tudtam megfejteni, hogy a legjobb rendező, a legjobb ffi főszereplővel és a legjobb operatőrrel együtt hogyan nem tudta összehozni a legjobb filmet... A megfejtést kíváncsian várom:)
0
2016. március 1., kedd 15:31
52684
Na meg forgatja serényen a francia filmjeit, ahogy eddig is, mivel francia. :)
most posts by TM
0
2016. március 1., kedd 14:13
6056
A műkincsvadászokban és a Wall Street farkasában van azóta.