Keresés

Trónok harca: 1. évad (5 DVD) (DVD)

2012. február 15., szerda 20:28
Igen, ez így szokott lenni. Ezt az olvasási dolgot megint nem kötekedésből írtam, mert ha annak idején tudomásom lett volna eme sorozatról, akkor szerencsémre nekem is az első kiadásokat sikerült volna beszereznem, és szintúgy örültem volna most nekik, mint Te most. Viszont, mivel így lemaradtam ezekről, és el szeretném olvasni őket, de azért ennyi pénzt most már nem áldozom rájuk, így beérem az új kiadásokkal is. Ha nem ennyi lenne a régi kiadások ára mint most, akkor valószínűleg elgondolkodnék rajta, hogy én is inkább azokat válasszam. De mivel anyagi lehetőségem sajnos korlátozottak, így nincs választási lehetőségem. Szóval Neked gratulálok a régiekhez, én is büszke lennék rájuk, szóval ezért írtam, amit írtam. :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. február 15., szerda 20:23
Talán furcsának tűnik, de én is olvasási célzattal gyűjtöttem össze őket annak idején. :)
Ez csak egy érdekesség, egy eredeti kiadványokat bemutató fotósorozat. Mint amikor valaki lefényképezi a dombornyomott fekniben megbúvó extralemezes digipackot, hogy lássák azok is, akiknek csak a később kiadott egylemezes változat van meg. A film utóbbin is rajta van, az előbbi pedig esztétikusabb.
Egyébként nem most lett hiánycikk a kötetek első kiadása, már régebb ideje nem kaphatók, a tavaly debütált tévésorozat csak megsokszorozta a keresletet - s ezzel együtt az árakat.
most posts by TM
0
2012. február 15., szerda 20:14
Most nézem, hogy mennyire igazad van az árakkal kapcsolatban, ugyanis az egyik online aukciós oldalon, a könyvek egyenkénti kikiáltási költsége 10 ezer forint. És nincs is meg az eladónak mind a 4 kötet. Viszont én olvasni akarok könyvet és nem gyűjteni, így nem áldozok rá ennyi pénzt, hanem megveszem itt Xpress-en az új kiadásokat. Gondolom tartalmilag nincs különbség köztük...?!
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. február 15., szerda 20:07
Na, megnéztem, egy oldalon 50 sor van, egy sorban 85 leütés, 674 oldal a terjedelem (plusz 38 oldal függelék). Ha teleírt oldalakkal, de ékezet nélkül és függelék nélkül kalkulálok, akkor 2 864500 leütést kapok, ami 160 leütéses SMS-ekkel számolva 17903 szöveges üzenet. A szolgáltatónál 60 darab üzenet ingyenes, marad 17843, s ha ezt beszorzom 20 forintos SMS-tarifával, akkor kijön 356860 Ft. Hát ennyi pénzért nem sokan küldenék el nekem a Királyok vihara szövegét, így marad a könyv. :)
most posts by TM
0
2012. február 15., szerda 17:21
6404? Az nagyon durva. :) Ami a betűméretet illeti, az a régi kiadásban sem éri el a 12pontot, de talán valamivel szemkímélőbb, mint az új.
most posts by TM
0
2012. február 15., szerda 14:30
Kérlek szépek, a Kardok vihara egy iPhone kijelzőjén kemény 6.404 oldalra rúg. :) Egyébként el sem tudtam volna képzelni, hogy így is lehet könyvet olvasni, de közel sem annyira vészes - főleg ha azt vesszük, milyen bolhafasznyi az új kiadások betűmérete.
0
2012. február 15., szerda 14:07
Ékezetek nélkül kevesebb SMS kell hozzá. Remélem, még időben szóltam. :)
0
2012. február 15., szerda 12:59
A négy könyv borítójára pillantva látható, hogy a tervezéskor még nem létezett a Varjak lakomája, mivel azt csak 2005-ben fejezte be Martin. Az első háromnál egyforma az artwork, a negyediknél már "elfelejtették" hozzáigazítani a külsőt a korábbi kötetek borítóihoz, de tényleg szép így is. És jó illatuk van. :)
Szerintem a fiad nem lehet olyan nagy gyerekbarbár, hogyha BD-k, távkapcsolók és könyvek is túlélik a vele való találkozást. :)
Az én 6310i-s Nokiámon maximum sms-ekben tudnám elolvasni a Kardok viharát.
Na, megvan mára is a feladat, megsaccolom, hány sms-ből jönne ki az egész. :))
most posts by TM
0
2012. február 15., szerda 9:07
Nem is tudtam, hogy létezik ilyen kiadás. Nagyon szép. Mondjuk, az új kiadások is egészen strapabírók (az első kötetet a családban már mindenki olvasta - a fiamat beleértve... szóval képzelheted :). A harmadikat - szánom-bánom beismerni de - telefonon olvasom, mert úgy a legkényelmesebb (főleg utazás közben). Persze, az eredeti példány ott van a polcon.
0
2012. február 15., szerda 9:04
Igen, az lesz az, ugyanis az NTSC 4%-kal hosszabb a PAL-nál, és ha beszorzod sz 538-at 1.04-gyel, akkor 559-et kapsz. Most már csak 3 és fél percet kell megtalálnunk valahol. :)
0
2012. február 15., szerda 2:20
Aztán lehet, hogy ez is valami PAL vs. NTSC fittyerfutty.
most posts by TM
0
2012. február 15., szerda 2:02
Az epizódok játékideje:

01.rész 61:35
02.rész 55:15
03.rész 57:12
04.rész 55:36
05.rész 54:14
06.rész 52:34
07.rész 59:15
08.rész 58:16
09.rész 56:14
10.rész 52:35

össz: 562:36 vagyis 562 és fél perc, ami több, mint 538 perc.
S ezt nem valami bővített változaton mértem, hanem a magyar szinkronos részeken.
most posts by TM
0
2012. február 15., szerda 1:26
No, nézd már, mi van itt!

Az anyja! Színes, dombornyomású védőborító!

Hű! Még a könyvgerincek is milyen szépek!

A Trónok harca és a Királyok csatája 2003-ban jelent meg, a Kardok vihara 2004-ben, a Varjak lakomája pedig 2007-ben.

Ezek az első kiadású gyönyörűségek keményfedelesek, varrott gerincűek, kevésbé dekoratív ragasztott gerincű utódaikhoz képest öt centivel szélesebbek és hat centivel magasabbak, viszont egy centivel vékonyabbak, tehát inkább van könyvformájuk, mint tégla. Egyébként pedig roppant nehezen beszerezhetőek, főleg az első és a harmadik kötet. A jelenlegi értékükről annyit, hogy az első és a harmadik kötetért együtt fizettek már negyvenezret, de az egész sorozat egyben ötvenezer forintot is megér a gyűjtői piacon.
most posts by TM
0
2012. február 14., kedd 19:44
Az extrákat soha nem számolják bele a játékidőbe, de egy biztos, ezúttal jó sok lesz.
0
2012. február 14., kedd 18:57
No, ha majd hazajutok, lecsekkolom. Viszont a játékidőbe beleszámolódik az extratartalom is (legalábbis vannak kiadványok, ahol igen), s ha azt is mellétesszük, akkor már biztos nem 538 perc. De ez tulajdonképpen nem kötekedés, inkább további hírverése a kiadványnak, hogy még ennél is többet kaphatnak azok, akik megveszik. :)
most posts by TM
0
2012. február 14., kedd 18:44
Van köztük jó néhány 50 perc körüli. Az HBO-nál nem nagyon kötik magukat a játékidőhöz.
0
2012. február 14., kedd 18:42
Az 538 perces játékidő nem valós, mivel közel egy órás részből van 10 darab, meg még az extrák.
most posts by TM
0
2012. február 14., kedd 17:45
A könyveket nem olvastam,de a sorozat magával ragadott.Igényes,aprólékos kidolgozással,nagy odafigyeléssel elkészített sorozat.Ízig vérig fantasy.Sean Bean és a többi színész is nagy átéléssel játszotta a szerepét.A DVD megjelenésnek örülök.Szép a borítója,és ez a sok extra!Az első,és remélem az utolsó szembeötlő hiba a 2.0-ás magyar hang.Helyette lehetett volna 5.1..
Rajongóknak kötelező vétel.
0