Keresés

A három testőr (2011) (BD3D) (BLU-RAY)

2012. március 7., szerda 20:12

Project Mayhem :))

szedjük szét az egész fórumot! :)
0
2012. március 7., szerda 20:06
Ennek a filmnek tökmindegy. :))
Jó, offoljunk máshol.
most posts by TM
0
2012. március 7., szerda 20:05

hát, végül is máshol is okoskodtam már... :))

na jól van, tényleg szét offolom a topikot, inkább nézelődök másfelé.
0
2012. március 7., szerda 19:58
Nem csak ezt az egy fórumot olvasom. ;)
most posts by TM
0
2012. március 7., szerda 19:53

na, akkor az nekem szólt.... ;)))
0
2012. március 7., szerda 19:48
Oké, csak szerettem volna, ha tudod, hogy nem vagyok én a 3D olyan nagy ellensége, bár tény, hogy eddig valahogy nem sikerült igazán megkedvelnem, várok még az "igazira"! :)
0
2012. március 7., szerda 19:42
Figyi, vagyunk már olyan viszonyban, hogy ha valamit rólad gondolok, akkor melléírom a neved is, vagy pedig direktben neked címzem. :)
most posts by TM
0
2012. március 7., szerda 19:39
Amennyiben ebbe a halmazba én is beletartoznék feltevésed szerint, elmondom, hogy például az Avatar miatt 200 km-t utaztam (ugyanis akkor még ott volt a legközelebb 3D-s mozi), hogy úgy láthassam, ahogy Cameron vászonra álmodta! Aztán pár rosszul sikerült, amolyan átverős 3D után kicsit meghasonlottam, itthonra meg még sajnos nincs meg az a technikai háttér, hogy élvezni tudjam.
Új Batman, Prometheus, Hobbit szintén 3D-ben lesz megnézve, szerencsére most a 3 filmért majd összesen nem kell annyit utaznom, mint azért az egyért, bár épp most beszéltünk Dylan-nel, hogy a Hobbit-ot azért csak IMAX-ben kellene megnézni.
0
2012. március 7., szerda 18:34
Még annyit az előzőekhez, hogy leginkább az olyan viselkedések észlelése vitt a korábbi vitába, hogy míg egy klasszikus film HD megjelenésekor arról hozsannázik a mezei BD-huszár, hogy végre láthatja az "eredeti alkotói szándékot", ugyanaz a muki azzal tüntet a 3D ellen, hogy inkább megnézi 2D-ben, vagy ha úgy nincs, akkor sehogy, inkább kivárja, hogy hordozón megnézhesse szemüveg nélkül, azaz vastagon sz@rik az "eredeti alkotó szándékra", ami az volt, hogy mindenki térhatásban gyönyörködhessen a filmben.
most posts by TM
0
2012. március 7., szerda 18:21
Az Avatar csodálatos élmény volt, nem véletlenül utaztam érte 10x, hogy az IMAX-ben láthassam. Számomra minden képzeletet felülmúlt a látvány. Várni nem vártam semmit, csak azt, hogy lepődjek meg. Nos, ezt Cameron ezerszázalékosan teremtette meg. Ezen kívül még a Sammy nagy kalandja volt nagy térhatású élmény. Sok filmet nem néztem meg 3D-s mozivetítésen, így nem kellett lépten-nyomon felkonvertált "csalásokba" ütköznöm. Márpedig a technológiának ez az egyetlen "stigmája", ahogy azt nemrég Scorsese megfogalmazta. Valódi 3D volt még a Sanctumban is, csak az meg egy közepes film volt, viszont erről nem a technika tehetett. A jó filmeknél a 3D (a jó 3D) csak az egyik elem, kell hozzá a többi összetevő nagyszerűsége is, viszont ha minden klappol, akkor a térhatás képes megemelni a színvonal színvonalát is.
Akik vásári mutatványnak titulálják mindezt, azok tévednek. Hozzáértő alkotók csodákat képesek kihozni ebből. Csak azt kell hanyagolni, hogy a filmet semmi mással ne próbálják eladni, mint a 3D bekiabálásával. Mert azt meg is kell tanulni használni. Még a felkonvertálással sincs gond, bár ott hendikepes a téma, de lehet abból is kihozni pluszt, ami többé, teljesebbé formálja az eredeti művet. Amikor azt hallom, hogy a moziban az előzetesek végén a narrátor a "3D-ben"-t mondja a hangosba leghangosabban, mindig az jut eszembe, amit a tékás kazettákon szajkóztak, hogy "hát persze hogy ez is a VICO-filmje". Mintha az jelentett volna önmagában bármi pluszt is, pláne, ha ismerjük a kiadó kollekcióját, ami vastagon tele volt ótvarszar filmekkel. Szóval a lényeg az, hogy nem kell mindennek bedőlni, de egy gagyiba belefutás miatt hiba lenne megkérdőjelezni az egész irányzat létjogosultságát. Cameronék helyében kitalálnék valami 3D-prémiumszintet, aminek lenne egy  minősítési logója, emblémája, így a témában járatlanok is tudnák, hogy kitől kapnak igazán minőségi végterméket, s itt most nem a felbontás számaira gondolok, mert azt  fokozni a sterilitásig ugyanolyan hülyeség, mint egy Titánok harcát sufnituning térhatással vetíteni engedni.
A Hugo nagyon jókor jött, feladja a leckét az utána következő filmeseknek, hogy hogyan is kell kamerát kezelni, színekkel játszani, hogyan lehet a térhatást belesimítani (hehe) a filmbe. A felkonvertált filmek sorsát szerintem a Titanic fogja eldönteni, mert ha a fő 3D-guru Cameron sem ér el vele a közönség számára tetsző hatást, akkor senki. Lucas félgőzzel renoválta a Baljós árnyakat, neki is jól jönne egy újabb Cameron-mágia, hogy legközelebb ne csak a nevét tegye a vászonra. Számomra még így is jobb volt a Baljós árnyak, mint 1999-ben, de ha valamit lehet teljes elánnal is csinálni, akkor nem szabad épphogy súrolni a lécet.
Majd arra leszek kíváncsi, hogy ha a "nagyok" legsikeresebbje, Spielberg kezd egy 3D-s élőszereplősbe, az vajon hogy fog kinézni, vagy hogy ha hozzányúl valamelyik régi gyermekéhez, ő mit tud rajta térfényezni. Bár szerintem előbb rukkol elő újjal, mint hogy konvertáljon.
Scorsese azt is jól mondta, hogy a 3D nem egy műfaj, bármit lehet forgatni térhatásban, akár egy Shakespeare-drámát, vagy egy Aranypolgár-szerű történetet, mert a készítés során alkalmazott filmtrükk nem azonos a "trükkfilm" fogalmával. Ilyen téren tehát akár még Sas Tamást is megvédhetjük, amiért 3D-ben forgatott vígjátékot, ott sem a látvánnyal volt baj, hanem azzal, hogy forgatókönyvre már nem pazarolták az időt. Márpedig a disszonancia a legtutibb kezdeményezést is hazavágja.
Végül pedig reagálok A Hobbitra is, szerintem Jackson nagyot fog gurítani ezzel. Amennyire lelkiismeretes, aprólékos, körültekintő, maximalista filmesnek ismertem meg őt, kizártnak tartom, hogy rosszat adjon ki a kezéből.
most posts by TM
0
2012. március 7., szerda 17:28
Az a kisebb gond, a szemüveg is eléggé zavar. Meg eddig nekem minden olyan film 3D-je nagy csalódás volt, amiről mindenki áradozott. Valahogy nem kaptam meg azt az élményt amit vártam volna.
Felhozok egy példát, miszerint számomra hatalmas élmény volt belépni a full HD világába. Az első film amit így láttam elkápráztatott, és azóta is csak ámulok, hogy mennyivel szebb a BD képe mint a DVD-é. Mikor bejött a 3D, nagy reményekkel beültem a moziba és csalódottan jöttem ki. Nem éreztem úgy, hogy többet kaptam sőt... kevesebbet mert a jegy meg drágább volt. :)
Egyébként valami olyasmit vártam ettől az egésztől, mint amikor a filmekben a fókusz az előtéren vagy éppen a háttéren van és így az éles a többi pedig homályos, na ugyan ez levetítve 3D-re, nem tudom érted e amit akarok ezzel mondani.
3D-s TV-t igaz, hogy csak a piros áruházban próbáltam ki de ott sem nyűgözött le az egész, pedig több filmbe is belekóstoltam.

0
2012. március 7., szerda 16:30
Nekem aztán nem, már rég befejeztem andrew-val, csak volt aki fontosnak érezte, hogy visszatapsoljon.
Ha figyelmesen olvasol, én utoljára a 3D-s technológiáról beszéltem, nem pedig lemezekről. Ha nem mész térhatású vetítésre többször, legfeljebb a moziüzemeltetők fognak sírni, én biztos nem. :)
Egyébként meg példának okáért A leleményes Hugo moziban pazar, róla minden kritika szuperlatívuszokban beszél. Nem felkonvertált, hanem originál térhatású mű.
Ilyenből eddig kevés volt, megtekintés előtt érdemes tájékozódni. Na persze ha már ott elakad a téma, hogy "fáj a fejem", akkor értelmetlen beülni A Hobbitra is. Csakhogy emiatt nem a technológiát kell szidni. Nekem hasmenésem lesz, ha reggel tejet iszom, de emiatt még nem írtam petíciót egyik tejforgalmazónak sem, és egyetlen Riskába se rúgtam bele. :)
most posts by TM
0
2012. március 7., szerda 15:54
Látom nagyon a szívedhez nőtt ez a 3D mizéria. Kár, hogy rám csak negatív hatással volt eddig, pedig már elég sok esélyt kapott tőlem. Utolsót majd a Hobbit premierjén kapja tőlem, ha ott sem nyűgöz le akkor feladom.
0
2012. március 7., szerda 15:06
és mi köze ennek a 3D-hez?
most posts by TM
0
2012. március 7., szerda 14:55

és éppen azt mondom, hogy nekem nem szimpi, hogy gyengébb képminőséget kapok ha 3D-ben nézem a filmet. ennyi.
0
2012. március 7., szerda 14:53
És?
most posts by TM
0
2012. március 7., szerda 14:35

eddig akárhány Blu-ray kiadásnak olvastam kritikáját, a 3D kiadás képminőségét mindig gyengébbnek értékelték mint a 2D-s kiadásét.
0
2012. március 7., szerda 13:10
Mi köze a 3D-nek ahhoz, hogy ennek a lemeznek milyen a felbontása? A nagy taszítódásban azért gondold át, hogy mit írsz.
most posts by TM
0
2012. március 7., szerda 13:04

én hibának nevezem, mikor egy adott filmnél gyengébb a képminőség a 3D lemez esetében, mint a sima 2D-nél... nekem ez egy zavaró hiba, plusz egy dolog ami nagyon taszító a 3D-ben!

de mint már korábban mondtam, ez az én egyéni véleményem, neked is meg van a sajátod :)
0
2012. március 5., hétfő 22:23
Igen, hozzá lehet szokni a mozishoz - eleinte nekem is volt enyhe fejfájás, de mára már abszolút nincs ilyen panaszom, pedig volt rá eset, hogy fáradtabb fejjel estem neki egy 3D-s vetítéshez, és olyankor még a mobiltelefontól is megfájdul.
0
2012. március 5., hétfő 22:21
Sajnos nekem is ez a bajom. Aztán lehet ám, hogy hozzá lehet szokni idővel.
0
2012. március 5., hétfő 22:20
Legalább az mindkettőnknek tetszik! Tényleg, pénteken már favoritot is kell választanunk! :)
Amúgy nem baj, ha vitatkozunk, én szeretek, főleg olyannal, akivel lehet emberi hangnemben véleményt ütköztetni.
0
2012. március 5., hétfő 21:16
Rendben. Vagy ha nem most, akkor majd péntek este Megasztár után. Az jobban megy nekünk. ;)
most posts by TM
0
2012. március 5., hétfő 21:14
Nem tudhatom. Van akinek a fejhallgatótól is megfájdul.
most posts by TM
0
2012. március 5., hétfő 21:13
Akkor mitől fáj a fejem az első 10 perc után mindig. :(
0