Egyébként meg az a véleményem, hogy ízlésekről (neked tetszik, nekem nem) próbáljuk meggyőzni egymást, aminek sok értelmét nem látok! Örülök, hogy téged érdekel a 3D és szeretnél sok-sok lemezt venni ilyen formában (legyen is sok megjelenés), de engedtessék meg, hogy kissé hőbörögjek (megjegyzem, nem csak én, elég sokan vagyunk), hogyha nem hagynak választási (és pénztárca-kímélési lehetőséget)!
0
2012. március 5., hétfő 20:33
8977
Nem is bojkottálom egyszerűen arról van szó, hogyha most megveszem a 3D-s lemezt, nagy valószínűséggel rosszabb minőséget kapok, mintha a sima BD-t veszem meg, és egyelőre nem tudom, mikor lesz majd az a pont (valószínű, nem pár hónap múlva), amikor majd ki tudom élvezni a 3D előnyeit. Ha ez nem így lenne (ugyanazt a minőséget kapnám, esetleg lehetne venni mindenből BD3D + BD -s kiadványokat), akkor valószínű, azokat preferálnám. Egyébként szerintem nagyon OFF-ok vagyunk, szóval alkalomadtán inkább egy másik (esetleg chat) topicban folytassuk.
0
2012. március 5., hétfő 20:27
8977
50-es, 80-as és a 2000-es évek vége. Így megfelel a 30 éves intervallum? Remélem elhiszed, hogy nem a Cameron-féle cuccokkal van bajom, az Avatart nagyon élveztem - hozzáteszem, a látványt, mert a film nem hagyott mélyebb nyomokat bennem - viszont az ilyen ál-3D-k kiverik a biztosítékot! (Egyelőre sajnos belőlük van több!) Mindig eszembe jutnak azok a mondataid, amik a BD-t nem egy újabb fejlődési foknak fogtad fel, hanem csak szemfényvesztésnek, rőkabőrnek tituláltad, most pedig ha véletlen valaki nincs elszállva a 3D-től, esetleg a hibáit emlegeti fel, egyből megtalálod. Ezt nevezhetjük szemellenzős hozzáállásnak is, nemde?
0
2012. március 5., hétfő 18:20
52684
latex=neoprén
most posts by TM
0
2012. március 5., hétfő 18:20
52684
Amúgy meg a szemüvegnélüliség már csak megjelenítő kérdése lesz, több, mint valószínű, hogy ahhoz nem fog kelleni újabb optikai hordozó-csere, tehát emiatt dőreség lenne bojkottálni a mostani korongokat.
Imádom a víz alatti világot, de majd csak akkor megyek a tenger mélyére, ha nem kell hozzá oxigénpalack, meg latexruha, mert én fürdeni is anélkül szoktam. Addig meg kapja be az összes korall. :)
most posts by TM
0
2012. március 5., hétfő 18:12
52684
Az 1950-es évek, meg a 2000-es évek vége közötti időintervallum nem igazán 30 év, de ha ez a tény színvonal alatti, akkor ne firtassuk. Sokan végignéznek teljes 3D-s filmeket fejfájás nélkül, ha nem így lenne, nem is engedélyezte volna a fogyasztóvédelem. A Cameron által kifejlesztett 3D-s kamerák varázslatos újítások idézőjel nélkül is, és hogy a te színvonal alatti mondatodra reagáljak, vannak mezei BD-lemezeim, amiket nem szólok le. Viszont a technikát szelektíven felemlegetőkön nem tudok nem mosolyogni.
most posts by TM
0
2012. március 5., hétfő 18:06
8977
! helyett .
0
2012. március 5., hétfő 18:03
8977
Annyira technikai fejlődés a plusz dimenzió, hogy már az 50-es években is voltak 3D-s filmek. Észreveszem, hogy mindig olyan 30 évente veszik elő ezt a "csodát". Persze a technológia más, a lényeg ugyanaz marad számomra. Majd akkor esetleg vevő leszek a nagy "újításra", ha szemüveg és fejfájás nélkül lehet végignézni akár egy 3 órás filmeposzt is! Addig meg úgy leszek vele, mint te a BD-vel: nem fog érdekelni és minden lehetséges alkalomkor leszólom. :) Az utolsó mondatodra pedig nem reagálok, azt már színvonalon alulinak érzem tőled!
0
2012. március 5., hétfő 17:49
52684
Jobb a képe, mint a DVD-é, ezt a sokszor alkalmazott screenshot-erdővel lehetne bizonyítani. Hogy van még jobb is? Lehet, ahogy mindig van tökéletesebb hangzás is. Ugyanakkor nem egy Blu-ray-t adtak ki ilyen felbontásban, tehát nem egyedi eset. Meg majd lesz a BD-formátumnál is tisztább kép. A plusz dimenzió pedig technikai fejlődés akkor is, ha nem ismered el. Vannak akik az extrákhoz nem kértek BD-t, mégsem volt választási lehetőségük, pontosabban de, az, hogy nem veszik meg, ha nem akarják. Ez például most is adott. A 7000-nek amúgy a 10ezer nem a 1,5-szerese, de ha már nagyot akarunk mondani, akkor a Fűrész 3 akciós árát kellett volna viszonyítási alapba rakni, s akkor mindjárt "tízszeres lehúzást" lehet mantrázni.
most posts by TM
0
2012. március 5., hétfő 17:14
8977
Ez akkor lenne igaz, hogy mondjuk most egy 4K-s felbontású lemeztől beszélnénk. Itt nem erről van szó! Ha megnézel teszteket, ugyanaz a film a BD3D-s verzióban képminőségre csak 3,5 pontot kap, BD-n pedig 5-öt! Szóval azt is mondhatom, szarabb minőséget kapunk 1,5-szeres áron! Ilyen kontextusban pedig nem állja meg a helyét az, amit írsz! Ez inkább visszafele haladás, ha nekem a képminőség a fontos szempont és nem az a plusz egy dimenzió, amit nem kértem!
0
2012. március 5., hétfő 15:33
52684
Ez volt már korábban is, csak más leosztásban, amikor akiket nem érdekelt a BD, csak a film és az extrák, azok voltak rákényszerítve arra, hogy BD-t vegyenek. Elég sokan rászoktak, meg sokan lehurrogták azokat, akiknek nem tetszett ez, azzal, hogy haladni kell a korral. Most is ez történik, ez egy újabb fejlődési szint lesz.
most posts by TM
0
2012. március 5., hétfő 15:14
2966
én nem mondom hogy ez nem jó, de nem mindenkinek. a hozzászólások nagy része is erről tanúskodik!
én is, most sokan mások azt mondom, hogy 3D-s eladások ide vagy oda, a választási lehetőségnek meg kellene lennie, hogy azok akiket nem érdekel a 3D, ne legyenek rákényszerítve arra, hogy a (számukra) 2D lemezt 10.000 Ft-ért kelljen megvenni...
0
2012. március 5., hétfő 14:20
52684
Nem éppen a formátum előnye, mert léteznek olyan 3D-s lemezek, amiket csak a 3D-s lejátszóval lehet nézni, ilyen lesz például a Tintin is.
Nem a hipermarketnek, hanem a gyártóknak. S igenis jó dolog, hogy ha valaki most akar beruházni 3D-s cuccra, az nézheti az új cuccon szemüveg nélkül is a műsorokat, ha éppen úgy kívánja.
most posts by TM
0
2012. március 5., hétfő 14:06
2966
azért szerintem ne hozzuk már úgy ki a dolgok végkimenetelét, hogy a kiadó milyen jó fej, hogy egy kiadványban kétféle formátumot kínál! ők nem tettek semmit azért hogy 2D-ben is lejátszható legyen, ez egyszerűen a formátum előnye!
a hipermarketeknek fogjuk megköszönni, hogy x összegért adnak olyan 3D-s TV-t, amit 2D-ben is lehet nézni?
0
2012. március 5., hétfő 12:04
504
:) Van ami igen, de most még méltatlan combó jön 2x= ez is 1080i a 3D? 3x= Halhatatlanoknál már megy a jogos szidalom, inkább nem is írok oda. 1080i 3D 10 ropi. Kicsit olyan Fűrész 3, turiskosár vég szaga van a dolognak.
0
2012. március 4., vasárnap 21:21
52684
A BD-ről beszéltünk eddig. Neked semmi se jó? :)
most posts by TM
0
2012. március 4., vasárnap 21:15
504
Elgondolkodnék rajta, ha lenne benne BD.
0
2012. március 4., vasárnap 21:11
52684
Van választék, vehetsz DVD-t is.
most posts by TM
0
2012. március 4., vasárnap 21:08
504
A gesztus sokaknak inkább gusztus(talanság). A tök jó meg az lenne, ha mindenki saját maga dönthetné el mit szeretne venni a Választékból. Itt inkább továbbra is piaci felkészületlenség van folyamatban, egy viszonylag új kiadó révén. Bár nyílván dolgoznak ott veterán emberkék, akiknek meg gondolom szavuk nem lehet. Ha meg végképp nem tudnak mit mondani, akkor ráfogják a külföldi jogtulajra, hogy csak így engedte meg a kiadást.
0
2012. március 4., vasárnap 20:59
52684
Nem is kell hőbörögni. A kiadó gesztust gyakorol azzal, hogy ilyen olcsón adja a lemezt, amelyen kétféle formátum is szerepel. Külön-külön ez sokkal többe kerülne, így viszont a legfejlettebb technikát kevesebbért élvezheti mindenki. Ez tök jó!
most posts by TM
0
2012. március 4., vasárnap 20:40
504
Mivel eddig mind 10e volt nem is csodálkozom a források statisztikai adatain. Pár hónapja vannak 2D-3D egy lemezen, amelyek normál BD árban vannak. (kinek mi a normál)
Ennél a kiadásnál tényleg nem beszélhetünk választási lehetőséggel. Az így kiadott filmeknél mindig lesz hőbörgés (jogosan).
Ha az Immortalsnál is ugyanezt játsza meg a kiadó, akkor viszont nagyobb morgolódás lesz. Gyanítom sima 2D-ben, BD áron többet el lehetne adni abból. Ehhez szerintem nem kell nagy piackutatás.
0
2012. március 4., vasárnap 9:01
17243
Egyes források szerint a BD3D-k tízezres áron is stabil fogyást produkálnak, szóval én nem vagyok meglepve azon, hogy ez is annyiba kerül.
0
2012. március 4., vasárnap 7:36
19949
ez oké,de sajnos ilyen szarok bukásainak és árának köszönhetően nem kapunk meg sokkal jobb filmeket (független) BD-n. nem tudom miért nem egy REC-et vagy egy Forráskóddal jöttek ki inkább BD-n.?
0
2012. március 4., vasárnap 2:55
1560
..és legalább a dvd árával se kell gazdagítani a nyomorult kiadót a képarány csonkítása okán.. pedig tetszett annyira ez a feldolgozás...de úgy látszik sorozatban bukom a gyűjtést és maradnak az emlékek...