Keresés

Utánunk a tűzözön (ProVideo kiadás) (DVD)

2018. augusztus 25., szombat 17:34
Azt hiszem, Audrey Hepburn volt az egyetlen filmcsillag, aki sikerfilmek, Two for the Road, Wait, Until Dark, Golden Globe, Oscar jeloles mellett visszavonult 15 sikeres ev utan. Hozzament egy olaszhoz, Romaba koltozott, 9 evig nem filmezett, bar az Ordoguzot elvallalta, ha Romaban forgatjak, de New York lett a helyszin.
0
2018. augusztus 25., szombat 17:18
Értem! Nem tudtam. Viszont itt előbb volt a filmezéstől elfordulás és csak utána jött az "egyéb", ezért volt a hasonlat nekem fura. De mindegy is.
Hepburn korszakát amúgy jobban szerettem, sok tekintetben egy tisztább, igényesebb filmipar volt az. Hiányoznak azok a volumenű filmek, amik akkoriban készültek, készülhettek. Azokhoz képest ma nagyon korcs az, ami van. Persze ez más területre is vonatkoztatható, sajnos.
most posts by TM
0
2018. augusztus 25., szombat 17:11
Bocs, nincsenek most magyar karaktereim. Vagyis, azt hittem, tudod, Hepburn is egy valas utan hagyott fel a filmezessel, teljesen varatlanul, pont Oscarra jelolve, a csaladot, gyereket helyezve eloterbe. Ezert viszont! nem ertettem, mi nem vilagos a parhuzamomon.Csak mert megkerdezted ezt a szot.
0
2018. augusztus 25., szombat 16:06
Ha alapból konkrétan, érthetően válaszolsz, meg sem kellett volna kérdeznem. :) Tőled szokatlan volt, azèrt is jegyeztem meg, hogy nem értelek. Hogy Te mire írtad azt, hogy "viszont", azt azóta se vágom, de akkor ezzel kimaxoltuk ezt a kérdéskört, lapozhatunk is akár. :)
most posts by TM
0
2018. augusztus 25., szombat 15:49
Mivel kedveltem, ismertem a dolgait, az Alkalmi turista is nagy kedvenc miatta, ez nem nekem szol. Mi  van helyett  meg konkretan kell kerdezni, ha valami nem tiszta, csak arra lehet konkret valaszt adni.Meg igy is adtam, te nem kapcsoltal, csak megint a semmitmondo  egyre kevesbe ertelek  ment. Hogy mit, nem mondtad.  Vagyis kedveltem, mig voltak filmjei.
0
2018. augusztus 24., péntek 22:59
Köszi, hogy leírtad mindezt, mert - bevallom - én elveszítettem a fonalat, hogy miről is van szó!

Úgy látom, hogy azért szerepelt filmekben Geena Davis napjainkig is.

Persze az tényleg érdekes, hogy egy jó színészt miért mellőznek!?

Szerintem Cuba Gooding Junior is kiváló színész, és például róla sem tudom, hogy az Oscar-díj, vagy a "Csodás álmok jönnek" után hogyan kötött ki azokban a "C" kategóriás, Kelet-Európában forgatott akciófilmekben
0
2018. augusztus 24., péntek 22:23
Viszont én neked írtam, hogy "mi van?", mégsem válaszoltál érdemben, szóval felesleges kommunikációból korrepetálást tartanod.
Visszatérve az alap-problematikához nagyon nem tetszik, hogy Geena Davis egyfajta egypálcás, futtatott libának van itt beállítva, szinte Brigitte Nielsen kaliber, aki a rendező-producer férjtől való válása után nem kellett senkinek és addig is csak szart gyártott(ak). Renny Harlinról annyit, hogy míg feleségét annyira a tenyerén hordozta, hogy kitalálta neki ezeket az akciófőszerepeket (egyébként szerintem A kincses sziget kalózai baromi jó, még ha nem is találta meg az útját a közönséghez), addig a háttérben dugta a személyi asszisztensét, aki 1997 második felében termékenységében szült is egy Harlin-utódot. Ezek után talán érthető, hogy Geena Davis elvált tőle, s az sem teljesen hihetetlen, hogy az egész filmszakmától megundorodott. Íjászkodni kezdett szabadidejében, s olyan jól ment neki, hogy kis híján bejutott az USA 2000-es olimpiai csapatába. 2001-ben egy "civilhez" ment hozzá, a plasztikai sebész férjjel aztán bő 16 évig éltek együtt, született három gyerekük. Tavaly mentek szét, olvasom, hogy a plasztikai sebész Geena Davisztől férjtartás címén követel pénzt, ilyenről nem is hallottam, mindenestre nem túl macsó. Davis a televíziónál kötött ki, ami szintén nem lesajnálandó, hiszen számos filmsztár ott él/élt másodvirágzást. Amit még fontos megemlíteni, hogy Geena Davishez hasonló tucatnyi középkorú színésznőt lehetne sorolni, akik nem kapnak Hollywoodban szerepet, mert már egy ideje ilyen világot élünk. A mai viszonyok között talán Hepburn-nek sem teremne babér.
Ettől még az a megállapítás igaz, hogy Davis eltűnt a mozivásznakról, de azért fontos árnyalni, hogy miért is.
most posts by TM
0
2018. augusztus 24., péntek 19:29
Így van.
0
2018. augusztus 24., péntek 15:49
Rendben, de nem nekem irtad!
0
2018. augusztus 24., péntek 4:57
Davis teljesen más sztori, Hepburnt felesleges idekeverni.
most posts by TM
0
2018. augusztus 23., csütörtök 22:15
Ha így írtad volna le első körben, akkor még érthető is lett volna ;)

De hogy válaszoljak kérdésedre: előző hozzászolásomban leírtam hogy nem volt érthető hogy mit akartál kihozni abból a mondatból. "... számomra érthetetlen hogy mit akart kihozni abból a mondatból." Mi ebben a nem érthető? ;)
0
2018. augusztus 23., csütörtök 15:00
Hepburn siker, Davis kudarc utan hagyta abba hasonlo okokbol, mi ebben a nem ertheto? Ha megsem, meg kellene kerdezni, ertetlenkedes helyett.
0
2018. augusztus 23., csütörtök 10:23
Ezzel én se tudtam mit kezdeni, számomra érthetetlen hogy mit akart kihozni abból a mondatból. De gondoltam, lehet, velem van a baj :)
0
2018. augusztus 23., csütörtök 1:21
Viszont.
0
2018. augusztus 22., szerda 23:43
Egyre kevésbé értelek
most posts by TM
0
2018. augusztus 22., szerda 20:02
Audrey Hepburn van összehasonlításnak...

0
2018. augusztus 22., szerda 1:33
Mi van?
most posts by TM
0
2018. augusztus 21., kedd 21:54
Ez nagy baj.
0
2018. augusztus 21., kedd 21:04
Egyetértek veled. A főhős személye számomra is hiteltelen volt mindig; Craig Bierko-t valami idióta, gagyi, amerikai vígjátékban, paródiában tudom elképzelni, mert a fizimiskája is arra predesztinálja.

Ám a filmet én is kedvelem. És Geena Davis kifejezetten jól alakította az "anyukává vedlett" bérgyilkosnőt. No és persze Sam Jackson is remek volt a maga szerepében.

Sok látványos akció van a filmben, és még láthatunk valódi robbantásokat is bőven; szerencsére nem egy - manapság szokásos - "CGI orgia" volt a film.
0
2018. augusztus 21., kedd 20:19
Kénytelen volt, mivel ez együttműködésük nem hozott jó eredményt.

Ő nem egy Oscar+ két Golden Globe jelölés után teljesedett ki családanyaként egy válás után, otthagyva a filmezést.
0
2018. augusztus 21., kedd 19:58
A rendezőtől való válása után más irányba fordult. Sportvonalon alkotott kiemelkedőt, majd családanyaként teljesedett ki. Mindez nem jelenti a színészi képességeinek hiányát, pláne, hogy későbbi tévés munkásságát Golden Globe és Emmy övezi.
most posts by TM
0
2018. augusztus 21., kedd 19:51
Teljesen egyetértek veled. Igazából majdnem ugyanezt akartam írni.
0
2018. augusztus 21., kedd 19:42
Geena Davis egy pillanat alatt került az élvonalból talonba.
0
2018. augusztus 21., kedd 12:21
És egyébként Tom Cruise se közelíti meg azt a sztárságot mint ami volt neki, nézd csak meg hogyan teljesített az egyébként remek Barry Seal, Feledés vagy a Holnap határa :((
0
2018. augusztus 21., kedd 12:20
A mai kor legnagyobb problémája filmek terén hogy nem sztárok vannak, akikkel bármit el lehet adni, hanem márkanevek amikkel bárkit el lehet adni (Marvel, Transformers, Halálos iramban). Ezeknek a sztárnak nevezett színészeknek ha adnak valami mást, azonnal bele buknak, nem lehet önálló filmeket eladni a nevükkel. És félreértés ne essék, nem őket hibáztatom, szerintem nagyon jó volt pl a Rush Chris Hemsworthtel, vagy a Running scared Paul Walkerrel, de a sorozataikon kívül mindenbe bele buknak, ráadásul azok a sikersorozatok se miattuk sikeresek...
0