Keresés

Terminátor - A Halálosztó - limitált fémdobozos változat (steelbook) (BLU-RAY)

2012. október 25., csütörtök 3:59
Gyulus & Mikey-Soft: Köszi :-)
0
2012. október 24., szerda 17:27
"DA OOZEE NEIN MILLAMETAH"
Zseniális :)
0
2012. október 24., szerda 16:31
Csak ismételni tudom, Gyulust, az eredeti feliratokat visszaállították egytől-egyig, nem lejátszó által generáltak, mint a DVD-kiadásokon. Épp ezért a szinkron kicsit pontatlan a film elején, mert nem a kiírásakor mondják be a Los Angeles, 2029-et. De ki az, aki ezt a filmet szinkronnal nézi? :D
0
2012. október 24., szerda 10:17
Megvan a képre égetett felirat, ha erre gondolsz.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. október 24., szerda 5:27
Lehet, hogy valahol írják, de mi a helyzet a film elején a felirattal? Az eredeti dizájnt visszaállították? (hogy a gépek feltámadtak a nukleáris tűz hamvaiból stb.)
0
2012. október 24., szerda 4:55
Amolyan utolsó mohikánként én is sort kerítettem a BD-változatra ma este...

A filmről szokás szerint nem értekeznék, nem véletlenül az egyik kedvencem idestova 21 éve, ez a titulus most sem változott.

A kiadvány technikai paraméterei viszont a reveláció erejével érnek fel, főleg ami a képminőséget illeti. Az elvárások az egekben voltak, különösen az első, csak Amerikában kapható HD-kiadás fényében, ami hagyott némi kívánnivalót maga után a screenshot-okat elnézve (na meg a tömörítéséhez használt MPEG-2 kodek is kissé elavult mára, a transzferált kópia nem különben), plusz annak tükrében, hogy a mostani változatot a már korábban is minőségi restaurációiról elhíresült Lowry Digital Images végezte. Újfent nem okoztak csalódást, a végeredmény bámulatos, kisebbfajta csodát műveltek, kihozták amit csak lehetett az eredeti negatívból.

Igaz hogy szemcsés, mint az állat (28 éve forgatták, nagyon alacsony költségvetéssel, nem is az akkori legjobb nyersanyagra, ráadásul többnyire éjszaka), de ugyanakkor hihetetlen részletes, pompás színekben tobzódó (a color timing kissé eltér az eredetitől, de ez a kékes árnyalat nagyon jól áll a filmnek szerintem), digitális barmolásoktól mentes, eredeti képarányú (1.85:1) képet kaptunk, 1080p24 AVC kódolással. Van pár snitt, ahol viszont a trükkök terén eléggé kilóg a lóláb, nagyfelbontásban eléggé meglátszik, hol használtak vetített háttereket, na meg az ominózus "szemműtétes" jelenetnél nagyon látszik, hogy maszkokat használtak. De ezek az apróságok inkább a film patináját erősítik, és nem hatnak cikinek (legalább nem nyúltak bele utólag CGI-effektekkel, hogy javítsanak rajta)...

A hang is szépen megállja a helyét. A beszéd ugyan lehetne picit hangosabb, de végig jól lehet érteni. Sokan dicsérik a teres hangot, meg a mélyeket. Valóban nagyon jól szól az eredeti dts-HD MA 5.1-es keverés, de azt páran elfelejtik, hogy a film gyakorlatilag összes effekt-hangját újra felvették (a zene és a dialógusok kivételével), mivel eredetileg monóban rögzítettek mindent, szintén a költségek alacsonyan tartása végett. A pisztolylövések eredetileg teljesen máshogy szóltak (az extrák között vannak jelenetek a filmből, ott a régi hangon szólalnak meg). Rosszat egyébként nem nagyon lehet mondani e téren sem.

Extrák is vannak a korongon, egy kisfilm a makettekről és a robbantásokról, egy retrospektív beszélgetés Arnolddal és Cameronnal (ami furcsamód a film egyik előzetesével kezdődik), plusz néhány terminált jelenet (egy-kettő igencsak megmagyaráz pár dolgot, amit a kész filmben nem lehetett látni). Sajnos mindezek csak angolul nézhetők.

Összességében: a film olyan szuper minőségben látható, hogy már csak ezért is megéri a DVD-változatot terminálni.

Film: 100%
Kép: 100%
Hang: 90%
Extrák: 50%
0
2012. október 18., csütörtök 19:38
Nagyon tetszik, már meg is kapta helyét a tokban a film mellett. :)
0
2012. október 18., csütörtök 19:29
Örülök, hogy befutott. Remélem, tetszik! :-)
0
2012. október 18., csütörtök 19:25
Ez szomorú, de éppen azért, mert az eredeti hangot érinti, én mégsem vágnám fel az ereimet. Ha nem hallani, mit mondanak, nem olyan nagy gond, hiszen ott a felirat. ;-)

Na jó, ez mégsem olyan vicces. Van pár film sajnos, aminél a magyar szinkron is ilyen betegségben szenved: pl. Ragadozó, A bolygó neve: halál. Mindkettőnél hegyezni kell a füled, ha érteni akarod, mit mondanak. :\
0
2012. október 18., csütörtök 19:17
Gyulus!
Megérkezett a nagyon limitált számú booklet. :)

Köszönöm mégegyszer!
0
2012. október 18., csütörtök 12:43
Most, miután végignéztem a mozit, kissé árnyaltabb a véleményem a hangról. Az eredeti HD MA 5.1-nek valóban erőteljes, nagyon jól kikevert és hátterekkel erősen megtámogatott hangképe van, azonban a szinte kizárólag a centerből jövő beszéd iszonyat halk. Olyannyira, hogy nincs köztes hangerő az effektek hangossága és a párbeszéd halksága között: vagy üvölt a mozi, vagy nem hallani, mit mondanak.

Lehet persze játszani az erősítővel, de az a lemezen lévő tényen nem változtat.

0
2012. október 18., csütörtök 7:19
a kiadvany technikai parameterei kivaloak. a femdoboz viszont felemas. a dobozon levo gyuru gyurott es ronda, a gerincen levo femcsik ferden es elcsuszva lett felragasztva - mindket altalam rendelt bd-n! az egyik doboz oldalarol mar elkezdett leppattogni a festek. ez azert eleg gaz! szoval volt mar szebb es jobb minosegu steelbookom. ellenben a kepminoseg iszonyat durvan jo. az eredeti hang is vegig duborog. valoszinuleg sosem volt meg ilyen a terminator!
0
2012. október 16., kedd 0:29
Igazad van, de akkor is egész rendben van 2004-es korához képest is.
0
2012. október 15., hétfő 22:49
"Így kellene minden régi hangsávnak szólni"

Az a magyar hangsáv azért nem olyan nagyon régi. Hét éve, a szinkronos DVD megjelenésekor készült.
0
2012. október 15., hétfő 21:12
Baromira szép lett ez a fémdoboz, csak akkor látja igazán az ember, amikor kibontja a fóliából. Nekem konkrétan az is tetszett, hogy nincs belső borító, hanem csak a "csupasz" fém látszik. Mintha a Terminátort látnánk úgy.

A képminőség remek, néhol érződik, hogy több mint 28 éves filmről beszélünk, de így is baromira szép a transzfer.

Az meg külön tetszett, hogy a magyar hang hiába csak stereo, de baromi szépen szól. Így kellene minden régi hangsávnak szólni, de hát ez már egy másik történet. Meg több oldala van...
0
2012. október 15., hétfő 17:08
ergo, írásodból légyszi vedd ki az utolsó mondatod, mert így nem tud kikerülni az adatlapra.

Arra is megvan a megfelelő hely, de az már nem az xpress. Köszi!
0
2012. október 15., hétfő 11:38
Írtam.
0
2012. október 12., péntek 23:48
Ment mail, hátha!
0
2012. október 12., péntek 23:30
A héten az utolsó simításokat is elvégeztem a booklet digitális változatán, és ma már a kész darabok is elkészültek.

Íme egy kis ízelítő:

Jellemzői: lézer nyomtatás, 16 oldal plusz masszívabb borító, tűzött kivitel.

Van néhány plusz példány. Ha valakit érdekel, a lentebb említett e-mail címen elér. A példányszám viszont nagyon véges, utángyártás pedig a közeljövőben nem várható.
0
2012. október 10., szerda 12:58
Átvettem ma a csomagot, áh, nagyon szuperül néz ki. Alig várom, hogy hazaérjek a munkából és megnézhessem. :)
0
2012. október 10., szerda 11:40
Sziasztok.

Az extra-kal kapcsolatban lenne kérdésem.
Ha elindítom valamelyiket a tv-n kb 1/6 - részét tölti ki az elindított extrán lévő filmek. Másnál is ilyen hogy nem tölti ki a teljes képernyőt?
0
2012. október 9., kedd 21:13
Írtam neked mailt majd nézd meg
0
2012. október 9., kedd 21:03
Dobj egy e-mail-t, és egyeztetünk. nagyga@freemail.hu
0
2012. október 9., kedd 21:02
Írd ide nekem mailt és itt megbeszéljük komolyabban:

bjozsi1994@gmail.com
0
2012. október 9., kedd 20:58
Én komolyan vennék tőled 1 darabot a bookletből.
Légyszives írj vissza tudsz-e nekem készíteni 1 darabot és milyen áron?
0