A kérdéshez hozzászólva, én is úgy vélem, hogy egy 3D-s lemeznek lejátszhatónak kellene lennie 3D-ben és 2D-ben is, vagy legyen benne mindkét lemez a csomagban. Ennek pedig egy teljesen egyszerű oka van, ha én megveszek egy 3D-s filmet BD-n, azt nem akarom csak és kizárólag 3D-ben nézni. A Hugo például mint hallottam, nagyon szép volt 3D-ben, moziban (én csak 2D-ben láttam), és személy szerint örültem volna neki, ha meg tudom nézni 3D-ben is itthon. Azonban még nincs 3D-s lejátszóm, de a jövőben szeretnék. Ezért most csak a 2D-set tudom megvenni. Igaz, várhatnék a vásárlással, míg lesz 3D-s lejátszóm, viszont akkor sem szeretném minden egyes alkalommal 3D-ben megnézni a filmet. Számomra zavaró volna, hogy állandóan szemüvegben kell néznem, 3D-ben. Néha 2D-ben is szeretném. És tegyük fel, nem egyedül nézem, hanem családdal és/vagy barátokkal, akkor meg aztán pláne a 2D-s verzió volna megfelelő, hiszen nem mindenki rajong a 3D-ért, valakit kifejezetten zavar, nem hiába hívják fel a figyelmet bizonyos helyeken a rosszullét lehetőségére.
A Hugo esetében akkor mi a megoldás? Vegyem meg mindkét verziót, és költsek rá kétszer? Nem az volna a legjobb, és legésszerűbb megoldás, ha csak egyszer kéne rá költeni, és a csomagban benne lenne a választási lehetőség? Tehát eldönthetem, hogy otthon 2D-ben vagy 3D-ben akarom nézni.
Egyértelmű, hogy azért vesz az ember 3D-s BD-t, mert 3D-ben akarja nézni a filmeket, de az nem jelenti azt, hogy mindig csak 3D-ben akarja. Néha azért jó a megszokott, "egyszerű" 2D is.