Keresés

A leleményes Hugo (BD3D) (BLU-RAY)

2012. július 10., kedd 19:37
Megtisztelnél kérlek azzal, hogy küldesz egy mail-t? Megköszönném!
0
2012. július 10., kedd 18:20
Már most van féltucat szemüvegem, hatnál több embert meg be sem engedek az ajtón, vonatkoztatva ezt a rokonokra is, úgyhogy ilyen veszély nem fenyeget. :)
most posts by TM
0
2012. július 10., kedd 18:17
Az a nyitójelenet tényleg parádés volt moziban. Ilyenkor egy kicsit sajnálom, hogy nincs még otthon 3D-s tv, de azért összességében még nem olyan erős a felhoztal szerintem. És túlságosan szeretem a Pana plazmámat a cseréhez:)
0
2012. július 10., kedd 17:52
Annyival kiegészíteném, hogy Dávid, mint célcsoport például nem ragaszkodna minden alkalommal a harmadik dimenzióhoz, ha előveszi ezt a címet, de abban biztosan egyetértünk, hogy a 3D-s nyitójelenet után nagyon kevesen döntenének úgy, hogy visszalövik 2D-be. :)
0
2012. július 10., kedd 17:51
Ezért vettem 3D-tv-t! Megnyomok egy gombot és kész a 3D kép,  a BD kiadások HD képe nagyszerűen konvertálható ( meg persze minden bejövő jelet természetesen), mondhatom egészen kiváló!
0
2012. július 10., kedd 17:38
Majd másképp látod, ha egyszer lesz 3D tévéd, összegyűlik pár haver, kiválasztjátok A leleményes Hugót, és pont eggyel kevesebb lesz a szemüveg. Majd lehet vakarózni, hogy valaki kimarad, vagy nézitek SD-ben DVD-ről - tizenegyezerért. ;-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. július 10., kedd 17:34
Mondom másképp is: meggyőződésem, hogy olyan ez a "2D lejátszás nem támogatása", mint az átugorhatatlan reklámok vagy a távvezérlővel nem váltható hang- és feliratsávok a DVD-knél. Csak egy jelzőbit, ami olyan korlátozást eredményez, mely a fizető vásárló idegeire megy.

Több száz mese DVD van a gyűjteményemben, és a gyerekeim örömmel nézik mindet. Van közöttük legalább 100 olyan korong, amit magamtól soha meg nem vettem volna. Ezek közül sok olyan reklámokkal indul, amit sem átugrani, sem áttekerni nem lehet. És minden egyes alkalommal, ha beteszem a lemezt a gyereknek lejátszóba, kénytelen vagyok végigszenvedni, mielőtt el tudnám indítani a lényeget, amiért fizettem.
0
2012. július 10., kedd 17:31
Szerintem az a tény, hogy tízezer forint helyett mindössze nyolcezer forintba kerül A leleményes Hugo BD3D-s változata és hogy a célcsoportnak szánt, 3D-s lejátszóval rendelkezők amúgy sem akarnák 2D-ben nézni, az nemhogy nem szimpla kiszúrás, hanem nagy kedvezmény.
most posts by TM
0
2012. július 10., kedd 17:25
A VHS-DVD inkompatibilitás teljesen egyértelmű velejárója a két formátum közötti különbözőségnek. Még az is érthető, hogy a DVD lejátszók nem viszik a BD-ket, lévén más a korong adatrétegének fizikai felépítése. Mivel a hordozók mérete a CD-ktől kezdve szabványos, a lefelé kompatibilitás mindig is szempont volt. A DVD lejátszók képesek olvasni a CD-ket, a Blu-ray lejátszók pedig a CD-ket és a DVD-ket is. A BD3D lejátszók is olvassák a CD-ket, DVD-ket és BD-ket a BD3D korongok mellett. De a BD3D, mint lépcsőfok annyiban azért más a korábbiakhoz képest, hogy a korong fizikailag (adattárolás szintjén) nem tér el a mezei BD-től, tehát a BD3D lemezek olvashatók nem 3D Blu-ray lejátszókkal is.

A 3D videókép ugye nem más, mint egy bal nézeti és egy jobb nézeti kép. Ha csak az egyiket jelenítjük meg, kész a 2D kép. Ezt a lehetőséget nem biztosítani egy BD3D korongnál szimpla kiszúrás a vásárlókkal.
0
2012. július 10., kedd 17:24
Bizony, hogy jól, és érzéseim úgy lövik be, hogy a többség valahol kettőnk között mozgolódik, szóval igazi csapatmunka ez. :)
0
2012. július 10., kedd 17:15
Más szemszögéből is érthető, hogy ha későbbre tervez, de már közbe most is hávájozni akar, akkor az többe kerül. Amúgy meg egy hónap alatt hordozóra te költesz annyit, amennyit, és nem más, ha jól értettem a soraid. :)
most posts by TM
0
2012. július 10., kedd 16:57
Értelek én, csak a hozzászóláshoz való hozzáállásunk lehet különböző - Te a saját fejeddel írod a szempontod, én meg néha máséval. De azért kösz, jól vagyunk. :)
0
2012. július 10., kedd 16:52
Tízezer forintos BD3D mellett a DVD már csak aprópénz. Egyébként én sem havi tízesével veszem őket. :)
most posts by TM
0
2012. július 10., kedd 16:50
Pontosan. Ahogy a gyakorlatban is csak minden sokadik BD mellé adnak gyárilag DVD-t. A többi esetben mindenkinek mérlegelni kell, hogy mennyire fontos neki az adott film, és ebből kifolyólag választani, milyen hordozón akarja polcra tenni.
most posts by TM
0
2012. július 10., kedd 16:17
Azt gondolom, h mindenkinek igaza van. Az lenne a legjobb, ha a BD3D mellé lenne BD lemez is, hisz az én ismerőseim közül is sokan nem bírják a 3D technikát, s ilyenkor ha egy film csak 3D-ben van meg, azt nem nézzük meg társaságban.  
Ha nem várható el, hogy a BD3D mellé legyen BD lemez, akkor ilyen alapon a BD mellé a DVD lemez sem.

0
2012. július 10., kedd 15:59
Csakhogy ez nem biztos, hogy másnak is megoldás, mert ha magamból indulok ki, akkor az a helyzet, hogy amit Te egy filmre az említett módon kiadsz, azt az összeget én három hónap alatt költöm el hordozós filmre.
0
2012. július 10., kedd 15:43
A VHS-magnó se játszotta le a DVD-t, és a DVD-lejátszó se a BD-t. Pár eddigi BD3D szerkezete visszafelé kompatibilis volt, de ez nem lesz így mindig, minden filmnél. Ha nincs még 3D-s lejátszó, akkor most csak BD-lemezt kell venni, és ha majd lesz modernebb cucc, akkor kell hozzá 3D-skorongot vásárolni. Vagy már most lehet kétféle hordozót venni és később túladni a BD-n, a BD3D meg megmarad. Nekem sincs még 3D-s cuccom, úgyhogy azokat a filmeket, amiket térhatásban is kiadnak, azokat megveszem DVD-n is és BD3D-n is, panaszkodás nélkül.
most posts by TM
0
2012. július 10., kedd 15:08
Ha így is van, ez csak annyit jelent, hogy ha van 3D-s lejátszód és 3D-s tévéd, akkor meg tudod nézni 2D-ben is. 3D-s tévé és 3D-s lejátszó hiányában viszont nem... Szóval ez azért így nem az igazi, lássuk be. :\
0
2012. július 10., kedd 15:05
Mondjuk azért, mert terveznek ilyesmit a jövőben?
0
2012. július 10., kedd 15:02
Amennyire én tudom (aztán azért szóljon ide egy illetékes is), a 3D TV-k tere kilökhető, azaz beállítástól függően képesek ők kétdimenziós adás megjelenítésére is.
0
2012. július 10., kedd 14:58
A kérdéshez hozzászólva, én is úgy vélem, hogy egy 3D-s lemeznek lejátszhatónak kellene lennie 3D-ben és 2D-ben is, vagy legyen benne mindkét lemez a csomagban. Ennek pedig egy teljesen egyszerű oka van, ha én megveszek egy 3D-s filmet BD-n, azt nem akarom csak és kizárólag 3D-ben nézni. A Hugo például mint hallottam, nagyon szép volt 3D-ben, moziban (én csak 2D-ben láttam), és személy szerint örültem volna neki, ha meg tudom nézni 3D-ben is itthon. Azonban még nincs 3D-s lejátszóm, de a jövőben szeretnék. Ezért most csak a 2D-set tudom megvenni. Igaz, várhatnék a vásárlással, míg lesz 3D-s lejátszóm, viszont akkor sem szeretném minden egyes alkalommal 3D-ben megnézni a filmet. Számomra zavaró volna, hogy állandóan szemüvegben kell néznem, 3D-ben. Néha 2D-ben is szeretném. És tegyük fel, nem egyedül nézem, hanem családdal és/vagy barátokkal,  akkor meg aztán pláne a 2D-s verzió volna megfelelő, hiszen nem mindenki rajong a 3D-ért, valakit kifejezetten zavar, nem hiába hívják fel a figyelmet bizonyos helyeken a rosszullét lehetőségére.
A Hugo esetében akkor mi a megoldás? Vegyem meg mindkét verziót, és költsek rá kétszer? Nem az volna a legjobb, és legésszerűbb megoldás, ha csak egyszer kéne rá költeni, és a csomagban benne lenne a választási lehetőség? Tehát eldönthetem, hogy otthon 2D-ben vagy 3D-ben akarom nézni.
Egyértelmű, hogy azért vesz az ember 3D-s BD-t, mert 3D-ben akarja nézni a filmeket, de az nem jelenti azt, hogy mindig csak 3D-ben akarja. Néha azért jó a megszokott, "egyszerű" 2D is.
0
2012. július 10., kedd 14:37
Na de minek áruljanak 3D-s lemezt olyanoknak, akik nem rendelkeznek 3D-s lejátszóval? Nekik ott a sima BD megvásárlásának a lehetősége.
most posts by TM
0
2012. július 10., kedd 13:46
Én csak azt akartam mondani, hogy a szabvány lehetőséget biztosít a kompatibilitásra, ezért az lenne korrekt, ha engedélyezett is lenne a 2D-s lejátszás. Egyelőre még nem találkoztam azzal a nyomós érvvel, ami ez ellen szólna. Talán az így kinyerhető 2D kép minősége jelentősen elmarad a normál BD képétől? A 3D-s képminőséget elnézve, ezt kétlem...
0
2012. július 10., kedd 11:14
Amiért néhány esetben biztosított, az még nem jelenti azt, hogy ennek szériában kellene mindig és mindenkor működni. Ahol nem működik, ott bizonyos esetekben egybecsomagoltan adják a 3D-s és a 2D-s lemezeket, de ezt sem lehet alapkövetelményként elvárni. Persze megszokott dolog, hogy valamiért mindig háborog valaki, a Halhatatlanoknál például lejátszható a 3D-s lemez egy rokonnál vagy barátnál is, akinek történetesen nincs 3D technikája, aztán mégis ment az anyázás. :)
most posts by TM
0
2012. július 10., kedd 10:54
Annyiból mindenképpen gáz, hogy a 3D-nek illő lenne lefelé kompatibilitást mutatni. Mint ahogy némely esetben ez biztosított is. Mivel a BD3D lejátszására alkalmas készülékek nyilván a BD-nél is kevésbé elterjedtek, ez elég nagy kiszúrás azokkal, akik nem csak otthon (3D-ben) szeretnék megnézni a filmet, hanem esetleg egy rokonnál vagy barátnál is, akinek történetesen nincs 3D technikája.
0