Szeretem azokat az embereket, akik szép, kerek mondatokkal fogalmazzák meg azt, hogy milyen érzelmi húrokat pendített meg bennük egy jó film. Ugyanakkor ki nem állhatom azokat a véleményeket, amelyek írói képtelenek elfogadni azt, hogy minden film csupán fikció, amit nem a valóságos dolgokra rávetítve kell értelmezni, még ha éppen nem képregényhős ugrabugrál benne, akkor sem. S ha ez a fogyatékosság még "tudományosan" is alá van támasztva az irományban, na, akkor menekülök, mert az számomra semmi más, mint a "magyarázom a bizonyítványom", arra meg nem vagyok kíváncsi.
Ennek ellenére tudomásul veszem, hogy létezik olyan, hogy két ember nem ugyanazt a filmet szereti. Bár nem volt kérdés, de akciófilmes példaként nekem legutóbb a G.I. Joe folytatásba tört bele a bicskám, ami bár hmmm, "könnyed" stílusú alkotás, számomra már "túl légies" volt, pedig a hasonló kvalitású első része tetszett. "Érzelmes" filmek közül nagyon emlékezetes szenvedés volt a Hajrá boldogság, "vicces" kategóriában a Förtelmes főnökök, míg "drámaisban" A bombák földjén. Lehet, hogy másoknak tetszettek, de számomra, üres, felszínes, közönséges, érdektelen, elcsépelt módon próbáltak meg közvetíteni üzenetet, érzelmet, élethelyzetet. Ezeket csak azért írtam le, hogy látszódjon az, hogy nem műfaji kérdésről van szó, minden témában hagyom magam leteperni, prekoncepció nélkül, s én vagyok a legboldogabb, ha ez létrejön.
A te írásaidban többször észleltem azt, hogy inkább értelmi, mint érzelmi alapon közelítesz egy film felé, s itt a hangsúly a "többszörön" van, épp ezért is tetszenek legjbban azok az írásaid, ahol ezt képes vagy kidobni a p.....ba, mert akkor tudom azt, hogy az adott film tényleg hanyatdöntött. :)
Remélem, hogy így érthető, s nem bántó, mert nem annak szántam.