Keresés

A bevetés szabályai (Ristretto kiadás) (DVD)

2012. augusztus 12., vasárnap 23:10
Akkor megpróbálom becserélni egy hibátlanra, ha sikerül...
0
2012. augusztus 12., vasárnap 19:05
Köszi a választ.
0
2012. augusztus 12., vasárnap 18:50
Az első (Mihályi-Csankó) szinkronnal.
0
2012. augusztus 12., vasárnap 17:18
Valaki meg tudná mondani, hogy melyik szinkron került a lemezre? Ki Tommy Lee Jones és Samuel L. Jackson magyar hangja?

1. szinkron: http://iszdb.hu/?szinkron=19
2. szinkron: http://iszdb.hu/?szinkron=10849
0
2012. augusztus 12., vasárnap 16:34
A belső részen látok ilyesmit, de az ezüstös rész tükörsima. Egyébként megnéztem az egész filmet és nem tapasztaltam semmi lejátszási problémát.
0
2012. augusztus 12., vasárnap 16:17
Olyan, mintha rá lenne valami trutymó ragadva, nem tükörsima...
0
2012. augusztus 12., vasárnap 15:56
Milyen egy felhős korong?
0
2012. augusztus 12., vasárnap 15:45
A te példányod korongja nem felhős? Pénteken beszereztem, de az enyém eléggé az. Csak éppen ha az összes példány ilyen, akkor nincs értelme a cserének... :(((

Legalább már tudvalevő, hogy a Ristretto is k*rva gyenge alapanyagra dolgozik, szemben az ADS-sel, a Torrente 4 is Sony DADC-re lett préselve, mint rengeteg elődje...
0
2012. augusztus 6., hétfő 13:41
Nem vagyok meglepve, hogy a magyar hang csak sztereó. Moziban felirattal ment, DVD-n eddig nem adták ki, VHS-en meg eleve a technológia miatt nem lehetett 5.1-es a szinkron. Szerintem kölcsönzői változat sem volt belőle DVD-n, akkoriban még vastagon jártam tékába, amikor a kiadása esedékes lett volna...

Jelen esetben azért is örömteli az eredeti képarány megléte. Ellenkező esetben vastagon csonkolásól lenne szó, mivel anamorf Panavision eljárással forgatták, natív 2.35:1-ben, tehát az 1.78:1 az nem nyitott kép lenne, hanem a két oldala hiányozna. Az imént néztem utána ennek.

BD-n meg eddig a németeken kívül sehol nem jelent meg (annak sem valami jó a minősége a tesztek szerint), így valamikor esedékes lesz a beszerzése.
0
2012. augusztus 6., hétfő 13:34
Én sem emlékszem korábbi DVD-kiadásra ebből a filmből (esetleg kölcsönzői változat előfordulhatott, mint néhány egyéb Ablo-címből).
0
2012. augusztus 6., hétfő 13:32
És most látom, az adatlapon 5.1-es magyar hang szerepel, nos az valójában csak 2.0-ás.
0
2012. augusztus 6., hétfő 13:29
Tudtommal egyszer már kiadták az InterCom/Ablo forgalmazásában, azért is szerepel az Xpress adatbázisban most Ristretto kiadás címszó alatt.
0
2012. augusztus 6., hétfő 13:16
Merthogy ebből a filmből nem volt korábbi kiadás nálunk, ez a mostani az első lemezen megjelent változat, eddig csak VHS-en volt hozzáférhető (vagy külföldi DVD-n, magyar vonatkozás nélkül)...
0
2012. augusztus 6., hétfő 11:48
Köszi az infót, az eredeti képarány nagyon jó hír!
0
2012. augusztus 6., hétfő 0:46
Nocsak, eredeti a képarány. Független filmtől ez szép teljesítmény, valamikor majd lecsapok rá.

Ugyanezen kiadó az Apósok akcióban-t is kiadta újra, ott viszont nincs képarány-mizéria, mert az eleve 1.85:1-ben készült... :)))

A Késő bosszú-t nem vette meg valaki esetleg? Ott is kérdéses az eredeti méret...
0
2012. augusztus 6., hétfő 0:06
A mai napon megvásároltam. Nem ismerem a korábbi kiadást, de ezúttal az eredeti (2.35) képaránnyal lett kiadva. A kép minősége is egész jó, viszont extra tényleg egy szál se, még jelenetválasztás sincs.
0
2012. július 19., csütörtök 23:34
A film maga egyébként valóban jó, sztárokkal és remek alakításokkal teletűzdelt ( Anne Archer, Ben Kingsley, Bruce Greenwood, Guy Pearce, Philip Baker Hall, hogy a két főszereplőt már ne is említsem ). William Friedkin, az Ördögűző rendezőjének ezredforduló utáni négy nagyfilmjéből talán az egyetlen, ami valóban nagyszabású és nem ( nagyon ) ad okot a fanyalgásra. Sajnos a kiadás jelenlegi paraméterei nem méltóak a filmhez, tekintve, hogy a holland kiadás kivételével mindenhol van legalább egy audiókommentár Friedkintől, nem beszélve a többi extráról és a 2.35-ös képről. Remélem, hogy a megjelenésig a jelenlegi képarány számok számok még 0,5-el nőnek.
0
2012. július 19., csütörtök 22:53
Te döntésed, szíved joga nem megvenni. Én biztosan megveszem, örülök, hogy végre lecserélhetem a házi készítésű példányomat, ami így mehet végre a kukába.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. július 19., csütörtök 22:13
És ezzel a képaránnyal marad is a boltban.
0
2012. július 19., csütörtök 21:27
Hiánypótló kiadás, mert szerintem a katonai bírósági filmek kategóriában simán megállja a helyét, sőt, nagyon is emlékezetes film. Csak ezt kb. 10 évvel ezelőtt kellett volna kiadni. De, most jó, hogy itt van!
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0