Keresés

Csatahajó (BLU-RAY)

2012. október 3., szerda 19:23
Már meg is kaptam a választ:))))
0
2012. október 3., szerda 19:17
Ez azt jelenti, hogy a Terminátor megjelenésével egyidőben már át is lehet venni a Cápa filmet?
0
2012. október 3., szerda 19:15
Szerintem félreérthetted - a Terminátor BD-ről, mint Xpress exkluzív termékről volt szó.
0
2012. október 3., szerda 19:05
Elég szomorú, hogy egyesek kizárólag online katalógusként használják az Xpresst a multis vásárlásokhoz - vagy még azokhoz sem, csak egyszerűen a filmek megjelenéséhez -, de azért erre valahol büszkék is lehettek:) A multikra nézve mondjuk kiábrándító, hogy nem képesek összedobni egy rendes honlapot az összes, aktuálisan forgalmazott termék listájával, még ha nem is webshop-szinten, csak tájékoztató jelleggel. Inkább puritán módon odahánynak néhány akciót és új megjelenést, mondván ennyi is elég a birka népnek:P
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2012. október 3., szerda 18:33
Mi sem tudtunk erről. Olyan nagy a káosz a piacon, hogy azt sem tudjuk, melyik rendelésünk ért célba, és melyik nem. Mondok egy vicceset, aminek sokan talán örülni fognak: az a Cápa, amiről reggel úgy tuzdtuk, hogy a jövő hétig nem tud megjelenni, tíz perce beérkezett :)
0
2012. október 3., szerda 18:30
:-OOO

Mi az istenkáromlás?? Nem idegen tőlem a valóságban, de itt most nem érzem a hasonlat mélységét...

Kevés olyan vásárlót tudok elképzelni, aki mondjuk bemegy a Médiába és fennhangon hirdeti, hogy az Xpressen mit lehet kapni, és mennyiért. Speciel én meg szoktam csinálni, nem is szoktak örülni neki. De mint már korábban kiderült, én nem a átlag vagyok.

Azon viszont valóban el lehetne gondolkodni Xpressnek, hogy az ilyen szitut hogy kell kezelni. Balgaság azt hinni, hogy titokban maradhat a dolog - legkésőbb a megjelenés napján kiderül. Tekintve, hogy ez nem egyedi eset,a közeljövőben is lesz ilyen, ezért valami módon mégiscsak kommunikálni kellene.

Mert való igaz, hogy én már két hete tudok róla, de nagyobb publicitással a hisztit el lehetne kerülni.
0
2012. október 3., szerda 18:05
Ok, megértettem és köszönöm a választ!

Azért az durva, és egyben valahol szomorú is, hogy a százezer felhasználóból ténylegesen csak mindössze egy-két ezer az, aki vásárol is, vagy mutat némi vásárlási hajlandóságot.

Egy javaslat: azt esetleg nem lehetne meglépni, hogy törlitek azon hozzászólásokat is, akik idehaza nem kapható termékeket vásárolnak külföldről, hogy aztán kaján vigyorral az arcukon feltöltsék azt ide, hogy elbüszkélkedhessenek vele?
Mert ha igen, talán megelőzhetőek lennének azon naiv fórumtársak abszolút természetes érdeklődése, hogy ez meg honnét van?
Mert aki megkérdezi az illetőt, hogy hol vette a BD-t, DVD-t, azt automatikusan moderáljátok, aki pedig a képeket feltöltötte meg nem.
Ez szerintem valahol nem igazságos, ráadásul rontja a boltotok forgalmát is.
0
2012. október 3., szerda 17:51
Százezres nagyságrendű a látogatóink száma és a hírlevelet is ilyen számban küldjük ki. Ez sajnos nem azt jelenti, hogy ennyien vásárolnak itt, hanem azt, hogy ennyien használnak minket évek óta a multik internetes műsorfüzeteként (nézzük mi jelenik meg a héten, aztán menjünk le a sarokra megvenni).
Ez nem baj, de ha egy mód van rá, nem szeretnénk ennél több reklámmal is hozzájárulni más vállalkozások sikeréhez, ezért kérjük folyamatosan, hogy máshol kapható termékeket, máshol látott akciókat ne itt kommunikáljon senki, csak az, aki vállalja, hogy a nálunk kapható termékeket és nálunk indított akciókat ugyanolyan hatásfokkal hirdeti a konkurenciánál is.
0
2012. október 3., szerda 17:48
Nem hajnala, alkonya. :)
0
2012. október 3., szerda 17:46
Logikus okfejtés lehet, de látod, ezt sem tudom elképzelni (- Hé, Media Markt! Terminátor Blu-ray fémdoboz az InterComtól, karácsonyi szezon, 5990.-ért? - Ááá, nem, köszi!). Aztán nem kizárt, hogy így volt és ez már tényleg a hajnala mindennek, de attól még - és okosabbat nem tudok hajtogatni - ezt egyelőre nem tudom elképzelni.
0
2012. október 3., szerda 17:34
R2 úgy vázolta a helyzetet, mint valami istenkáromlást, én meg úgy gondolom, simán megtörténhet, de attól még érzem bosszantó hatását, a négyszemközti susmus és az online közérdeklődés közti markáns különbséget.
0
2012. október 3., szerda 17:34
Miért, itt tudomást szerez róla százezer potenciális vásárló?

Hiszen most irtad le te magad, hogy még a legnagyobb érdeklődésre számot tartó cimekből is max, egy-két ezret lehet idehaza eladni.
Nem kötekedni akarok, csak kérdezem.
0
2012. október 3., szerda 17:31
Értelek, mindennek tudatában állítom, ha egy kiemelt katalóguscím árusítása kizárólag online terjesztésben valósul meg, mely ráadásul egyetlen bolthoz köthető, azt én - értve, hogy szar a helyzet - mindenképpen rendkívüli helyzetként, rendkívüli sikerként látom.
0
2012. október 3., szerda 17:29
Na, nekem ez a sci-fi:)! Ilyen érdeklődőt a mai magyar helyzetben szerintem még a fehér hollók is csak elvétve látnak:)!
0
2012. október 3., szerda 17:25
És valószínűleg a hatása is ugyanaz lesz, nem? Tehát az egyszerű érdeklődéséről nyilván kb. százezer potenciális vásárló is azonnal tudomást szerez. Nem?
0
2012. október 3., szerda 17:24
Semmit nem tudok a konkrét ügy hátteréről, de én inkább a leépülés sokadik jelének gondolom, hogy egy ilyen kiadvány exkluzívvá válhat. Mert szerintem nem az kérdés, hogy egy kiadványnak anélkül is létjogosultsága van-e, hogy az offline nagykutyák kiharapnák belőle a maguk részét óriásplakátokkal és prospektusokkal, hanem hogy offline mutatkozott-e egyáltalán igény a kiadvány értékesítésére! Nem ismerem az általad említett boltok lobbierejét az Xpressével szemben, de sajnos nem tudom nem feltételezni, hogy (Robi, no offense:)!) ha igazán akartak volna bármelyik kiadványból is a boltjaikba, akkor ne tudták volna azt kitaposni maguknak. Tehát nem akartak, gondolom én, ilyen kockázatot vállalni...
0
2012. október 3., szerda 17:23
A helyzet ennél egyszerűbb. DVD-t és BD-t árusítani nem üzlet. Korábban sem volt az, de néhány éve még be lehetett csábítani a családanyákat és családapákat a teszkóba azzal, hogy ócsó a film. Nekik akkor is megérte, ha nem kerestek rajta egy fillért sem (persze azért ők kerestek mindenen), de legalább náluk vették a mosószert, a kenyeret meg a sört is a 990 forintos Bud Spencer film mellé.
A BD-nek nincs meg ez a vonzereje, mert ahhoz nem elég elterjedt, a filmeket egyébként is mindenki lopja (bocsánat, jogait gyakorolva térítésmentesen szerzi be), és ugyanúgy nem lehet keresni vele, mint a DVD-vel, viszont nagyobbat lehet bukni rajta egy akció során, vagy ha egy másik multiban valami hülye kitalálja, hogy milyen jó lenne a beszerzési ár ötödéért árusítani két napja megjelent filmeket, aztán máris milliókkal csökkent a raktárkészleted értéke.
Szóval a gyakorlatban az van, hogy a hazai BD-forgalom 80%-a a fent említett hülyéknél és nálunk csapódik le, ami nem azt jelenti, hogy ilyen marha jók vagyunk, hanem azt, hogy ilyen marha szar a magyar piac.
Nem árulok el titkot, ha elmondom, hogy 1-2000 darab BD-t csak a kiugróan sikeres filmekből tud bármelyik kiadó, a függetlenek tudtommal a minimálisan rendelhető 1000-1000 darabokat rendelték be az általuk eddig kiadott filmekből (Ponyvaregény, Kill Bill, Üvegtigris 3., stb) és nem tudok róla, hogy az évekkel ezelőtt megjelent filmjeik közül, (amelyek már csak 990 forinrtos kategóriában nem voltak) bármelyikből is elfogyott volna a készlet.
A legtöbb új "sikerfilm" BD-változatából százas nagyságrendeket lehet eladni, ahogy néhány kiugó katalóguscím BD-változatából (így a Terminátorból is), de a BD-megjelenések jelentős részénél a százat sem éri el az országos fogyás.
Tehát  - visszatérve az eredeti kérdéshez - ha van egy olyan termék, aminél egy kereskedelmi partner bevállalja a teljes tervezett mennyiséget, a kiadó nagy örömmel adja oda azt neki. Nekünk kapóra jött a Cameron-féle csúszás, mert így kiderült, hogy valószínűleg el fogjuk tudni adni a tervezett mennyiséget, ezt letárgyaltuk a kiadóval, és most így állunk.
Nem, nem mondom, hogy soha nem lesz sima dobozos változat, vagy nem lehet majd máshol is kapni egyszer, csak azt mondom, hogy erre kicsi az esély, mert új rendelést utángyártásra csak akkor adhat le a hazai forgalmazó a külföldi partnernek, ha bevállal egy minimális mennyiséget, ami több, mint amennyi most első körben megjelenik. Arra meg lássuk be kicsi az esély, hogy hirtelen tömegek lepjék el a boltokat BLU-RAY lemezeket követelve.
0
2012. október 3., szerda 17:20
Kérdésedve válaszolva a leghatározottabb igennel felelek: teljesen életszerűnek gondolom, hogy egy, az online vásárlástól idegenkedő, vagy abban annyira otthon nem lévő vásárló (nekem például van ilyen jóbarátom) odamegy egy Blu-ray korongokat is árusító üzlet eladójához, ha nem is reklamálni, de érdeklődni, hogy "hello, azt olvastam, hogy a Terminátor Blu-rayen is megjelenik, Nálatok mikor lesz?". Nincs ebben semmi rendkívüli szerintem.
0
2012. október 3., szerda 16:59
Kár összemosni ezt azzal, hogy én bárkit hazugnak gondolnék.

Emlékeim szerint soha nem volt még arra példa, hogy egy kiemelt katalóguscím kizárólagos forgalmazását egyetlen online bolt bonyolította volna le, én pedig kíváncsian szemlélem, ez a rendhagyó helyzet hogyan néz ez ki a gyakorlatban. Ha a teljes, Magyarországra rendelt mennyiség gond nélkül elfogy az Xpressen, akkor elmondható, hogy igen, vannak olyan címek, olyan megjelenések, melyeknek anélkül is helye és létjogosultsága van a piacon, hogy a Media Markt vagy a Tesco vagy az akármicsoda óriásplakátokon vagy propektusokban reklámozná.

Ezt én rendkívüli sikerként értékelném a mostoha piaci körülmények között! Mivel mindenhonnan azt lehet hallani, mennyire szar a helyzet, az ember szinte science fictionnak gondolhatja, hogy ez a siker mégis bekövetkezhet, vagy nem?
0
2012. október 3., szerda 16:50
Még szerencse, hogy nem vagy ellendrukker :)
Nyugodtan mondd, hogy hazudunk.
Mindenki más, meg nyugodtan reklámozzon akit és amit akar.
Örülök, hogy az üzlet és a fórum létrehozásával segíthettem ebben.
Köszönök mindent.
0
2012. október 3., szerda 16:47
Mondjuk ennél jobban nem is kívánok belemenni a fejtegetésbe, az idő úgyis helyrerakja minden kételyemet, csupán mindezt nem tudom elképzelni. Még afelett is szemet húnyok, hogy a megjelenés után már csak 7990.- Ft-ért lehet rendelni azt a terméket, melynek ajánlott fogyasztói ára eredetileg 5990.- Ft (sőt, afelett is szemet húnyok, hogy ez az ár végül sehol nem érvényesül, hisz csak itt lesz a kiadványból), mert a lényeg most az, hogy az eladás sikeres legyen, a fémdobozos változatok minél hamarabb elfogyjanak.
0
2012. október 3., szerda 16:39
Ebben van valami már csak azért is, mert a Terminator csak (jelenleg/egyelőre) csak Steel-ben jön. Namármost, ha olyan sz@rul áll a BD piac, akkor pár darabot megérte nekünk legyártani?
0
2012. október 3., szerda 16:32
Nem vagyok ellendrukker meg örök lázadó (bár...:), de a legkevésbé sem tudom elképzelni, hogy a Terminátornak, mint kultuszfilmnek a Blu-ray kiadását az egész országban kizárólag egyetlen online boltban lehessen kapni.

Ha egy Kurosawa-címről, egy Tarkovszkij-gyűjteményről, vagy mittomén egy Ákos-koncertről lenne szó, azt mondom, lehet a dologban valami, de ha megpróbálom a gyakorlatra vetíteni, hogy itt elfogy a néhányszáz fémdoboz, majd kész, slussz, passz, ennyi volt a Terminátor Blu-ray a magyar piacon, akkor arra jutok, hogy - tessék nyugodtan a köveket hajigálni - ez lehetetlen.
0
2012. október 3., szerda 16:11
És én miért lettem kimoderálva? Nem reklámoztam senkit, csak közöltem, hogy be lehet szerezni a filmet idehaza fémdobozban is.
Ennyi.

De gondolom akkor ez a hozzászólásom is megy a levesbe...
0
2012. október 3., szerda 16:04
Nem értem, mit kell háborogni... A steelbook egy másik cég exluziv kiadványa, azért nincs itt.

Vagy majd a Terminátor steelbook miatt is bemegy mindenki a másik boltba reklamálni, hogy az ott miért nincs??

Ez van, ilyen lesz még később is. Naná, hogy xpress meg nem fogja reklámozni, hogy a másik boltban mi kapható, ami itt nem. Tessék nyitott szemmel és füllel járni és senki nem marad le semmiről.

Szerencse, hogy nem szeretem a fémet.
0