Keresés

Temetni jöttem a magyar Blu-ray piacot, nem dícsérni...

2012. szeptember 8., szombat 23:08
Gondolom... Azért ők legalább már eljutottak arra a pontra, hogy nem sz*pják be, amit ezek a senkiháziak az elmúlt 22 évben össze-vissza hazudoztak - és hazudoznak a mai napig... Vagy drasztikus változás lesz, vagy semmilyen.
0
2012. szeptember 8., szombat 11:28
147.

Mivel az akciók a 10.000 FT alatti kiadásokra vonatkoztak ezért se lehetett meg venni őket 999-ért. A másik meg amelyik üzletekbe én voltam, ott egyikben sem volt az általad említett filmekből.
0
2012. szeptember 8., szombat 1:07
A "j"-ről nekem is birkák jutnak eszembe. :)
most posts by TM
0
2012. szeptember 8., szombat 0:34
Nem ehhez a témához, de azért szorosan kapcsolódik: valahol írtam már a múltkor, hogy a tuskókban eléggé "leapasztották" a DVD-kínálatot, majd  miután az oson megvette a cora-áruházakat, ott is szétbombázták a DVD-s részleget. Na, ma nálunk az osonban azt láttam, hogy gyakorlatilag szinte teljesen megszüntették a DVD-s részleget, ugyanis a területét a 2/3-ával (ez milyen hülye szám, mindig a sok birka jut eszembe - bocsánat) csökkentették. Egyik oldalt maradt egy "polcrészlet", 4-5m hosszú lehet, 3-4 forgóállvány és 2-3 "turkálós" üvegállvány. Na, ez maradt az anno szebb napokat is megért DVD-s részlegből. Elszomorító - és egyben elgondolkodtató...
0
2012. szeptember 8., szombat 0:26
Ráadásul ugyanabban a percben küldtük... :-)
0
2012. szeptember 8., szombat 0:26
148: Nagyon egyre gondoltunk. És milyen mocskok vagyunk! :-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. szeptember 8., szombat 0:25
Gyulus viszont nem viccel! ;-)
0
2012. szeptember 8., szombat 0:25
Csak tréfáltam ám! :-D
0
2012. szeptember 8., szombat 0:24
147: De bizony, hogy leakciózták! Az öcsém vett is mindegyikből. Melyik kellene? Már csak 6-7 darab van belőlük, de pl. a JP szobros változatából már csak 4. A bolti ár feléért viheted bármelyiket. ;-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
Ezt azért kérdezem, mert mostanában gondolkodtam az SW filmek megvételén, és a 3-3 lemezes kiadványokat már így is berakták egy a "kettőt egy áráért" akcióba, 15000 Ft-ért.
0
Szevasz Kölyök!

De, leakciózták - vettem is mindegyikből 3-3 példányt! ;-)
0
2012. szeptember 8., szombat 0:21
Sziasztok!

Aki ott volt valamelyik boltban a nagy leárazáskor, nyugtasson meg, hogy a 40.000 FT-os 9 lemezes Star Wars dobozt, és a külön kapható 3-3 lemezes filmeket, illetve a szobros/nem szobros JP trilógiát nem akciózták le 999 Ft-ra. Mert az tényleg durva lenne.
0
2012. szeptember 7., péntek 13:13
141: Ha te egy náci (jellegű) párttól várod a jólét eljövetelét, hát tényleg nagy bajban van az ország, pláne hogy még egy Meleg Gárdával is szembe kell néznünk...
0
2012. szeptember 6., csütörtök 20:26
144: Azért csak lett volna azóta 1-2 alkalom jó irányba vinni ezt az országot, vagy nem? Legutóbb például 2 éve kaptak erre lehetőséget a nyolc évig mindent trompfolók, aztán most baltás gyilkosokat eresztenek szélnek, haveroknak osztanak földeket meg pályázati pénzeket és pofán hazudnak mindenkit. De részemről is lezártam a politikai vonalat.
0
2012. szeptember 6., csütörtök 20:22
143: Dehogynem gondolok arra is. Viszont ez az ország nem mostanában lett ennyire kizsigerelve, hanem 1947-től (azaz a kommunista párt csalással történő hatalomátvétele óta) folyamatosan, de ebbe nem mennék bele, nem szeretnék tovább OFFolni...

A politikai vonal részemről lezárva...
0
2012. szeptember 6., csütörtök 19:49
141. Ne keverjük ide a politikát, bárki is lesz kormányon, millióknak nem fog tetszeni. :)
Ha már így szóba hoztad, arra nem gondolsz,hogy 8 évig mi ment itt a kormányváltás előtt?
0
2012. szeptember 6., csütörtök 18:38
141: OFF :)
0
2012. szeptember 6., csütörtök 18:04
140: Nagyon jól körülírtad a mai magyar problémát, de lássuk be, addig itt semmilyen életszínvonal-emelkedés nem lesz, amíg a jelenlegi kormány hatalmon van (az ellenzéket is beleértve, egy kivétellel - ki lehet találni, kikre gondolok, J-vel kezdődik). OFF vége...

A másik véleményt is osztom, amíg jön jó film BD-n, felőlem kerülhet 6990.-be is, akkor is megveszem. De persze az akciók sem hagynak hidegen, ha vannak.

A Blu-ray Magazin-t meg inkább hagyjuk, nem csoda, hogy kifulladtak. Kiadtak 2 értékelhető filmet, az egyiket ráadásul eredeti képarányban, ami ugyanazon film DVD-verziójáról sajnos nem volt elmondható...
0
2012. szeptember 6., csütörtök 17:49
Amikor elindult a blu-ray magazin, akkor is "temetve" lett a BD. Aztán mostanra meg már a magazint kell temetni. MM egy napos akciójának hosszútávú hatását nem tudnám felmérni. Majd kiderül. Mindenesetre sokkal nagyobb jövőt jósolnék a BD-nek (is), ha végre az emberek életszínvonala emelkedne, a folyamatos süllyedés helyett! Mindenesetre, amíg lesz BD és rajta jó film, addig én megveszem 7000 Ft-ért is. Persze megvenném ugyanazt 990-ért is, ha épp annyiért adják és ha nem csak egy nappal később tudnám meg...
0
2012. szeptember 6., csütörtök 15:22
136. Most látom, hogy Te is ezt hoztad :)

0
2012. szeptember 6., csütörtök 15:21
* dolgozom
0
2012. szeptember 6., csütörtök 15:21
135. Az imént megkérdeztem a gazdaságisunkat ( úgyanis kereskedelmi egységben doglozom én is ) s ezt írta:

" Na hali,

az iménti megjegyzéseddel fején találtad a szöget. Mert ha már megvettünk egy terméket, az a mi tulajdonunk (ráadásul csomószor kp fizetünk, de mindenképp rövid határidővel). A törvényben pedig megtaláltam az idevonatkozó passzust:

2005. évi CLXIV. törvény a kereskedelemről
...

A jelentős piaci erővel rendelkező vállalkozásokra vonatkozó szabályozás 7. § (1) A beszállítóval szemben a jelentős piaci erővel visszaélni tilos.
(2) Az (1) bekezdés szerinti visszaélésnek minősül különösen
...
i) ha a termék nem a kereskedő tulajdona, a szerződésben megállapított számlázott átadási ár alatt meghatározott eladási ár alkalmazása, ide nem értve a minőséghibás termék értékesítése vagy a minőségmegőrzési határidő lejártát hét nappal megelőző kiárusítás során alkalmazott ár, továbbá a legfeljebb tizenöt napig alkalmazott bevezető ár, valamint a legfeljebb tizenöt napig alkalmazott szezonvégi, illetve típus- és profilváltással vagy az üzlet végleges bezárásával kapcsolatos készletkiárusítási ár alkalmazását.

Úgyhogy szerintem megnyugodhatunk "

0
2012. szeptember 6., csütörtök 14:20
135.  Indokold már meg légyszíves részletesen, mert az általad említett jogszabály erről így rendelkezik:

A jelentős piaci erővel rendelkező vállalkozásokra vonatkozó szabályozás
7. § (1) A beszállítóval szemben a jelentős piaci erővel visszaélni tilos.
(2) Az (1) bekezdés szerinti visszaélésnek minősül különösen
...
i) ha a termék nem a kereskedő tulajdona, a szerződésben megállapított számlázott átadási ár alatt meghatározott eladási ár alkalmazása, ide nem értve a minőséghibás termék értékesítése vagy a minőségmegőrzési határidő lejártát hét nappal megelőző kiárusítás során alkalmazott ár, továbbá a legfeljebb tizenöt napig alkalmazott bevezető ár, valamint a legfeljebb tizenöt napig alkalmazott szezonvégi, illetve típus- és profilváltással vagy az üzlet végleges bezárásával kapcsolatos készletkiárusítási ár alkalmazását.

Különben pedig, amire te gondolsz (hogy büntetik az élelmiszerláncokat) az a 2009. évi XCV. törvény a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek vonatkozásában a beszállítókkal szemben alkalmazott tisztességtelen forgalmazói magatartás tilalmáról. De ez meg nem vonatkozik az MM-re.
0
2012. szeptember 6., csütörtök 13:27
133. Nem adhatja ajándékba sem, mert máshova kell lekönyvelni a promóciós célokat szolgáló termékeket és ezek után külön adót kell fizetnie. Sztem semmiről nincs tudomásod ebben a témában.
0
2012. szeptember 6., csütörtök 13:22
133: figyu nekem ez a szakmám elhiszem h Te ezt gondolod, de nem így van :D

2005. évi CLXIV. törvény szabályozza ezt a kérdést, nézz utána.

Te hol éltél eddig? Nem tűnt fel az elmúlt 10 évben a kereskedelmi láncokat ezért büntetik halálra? Így írtják ki a konkurenciát és ezért ez a tevékenység törvénybe ütköző. Nyilván a MM-t nem évekig fogja ezt így árulni, de élelmiszereknél ez egy bevett gyakorlat.
0