Keresés

Temetni jöttem a magyar Blu-ray piacot, nem dícsérni...

2012. szeptember 4., kedd 15:26
En azert nem temetnem a magyar BD piacot. A vasarlok reakcioja azt jelenti, h vennenek filmeket, csak nem annyiert, amennyiert adjak. Most meg azok is ismeroseim is vettek par filmet, akik amugy sosem, es akiknel 1000 HUF egy fizikai filmnel a felso hatar (azt mar meg sem emlitem, h egy streamert max. 50 HUF-ot lennenek hajlandoak fizetni).
Ha esszeru arakon adnak a filmeket, mondjuk nem 990 HUF-ert, hanem mondjuk max. 3e HUF-ert az uj BD-ket (mert a magyar keresetekhez aranyaiban ez passzol), tuti tobb fogyna, de ki az a hulye rajtunk kivul, aki hajlando 1-1 kiadvanyert 6-7e HUF-ot, vagy meg tobbet is adni???
Bocsi az ekezetek hianya miatt, kulfoldrol irok, de azert tovabbra is tamogatom a magyar BD piacot (de mar nalam is van limit, max. 5e HUF/film), mert fontos nekem a szinkron meglete, pedig aztan itt osztrakiaban szebbnel szebb kiadvanyok kaphatok :) amik kozul eddig egyet sem vettem meg...
0
2012. szeptember 4., kedd 14:02
96. "És hogy még egy dolgot megcáfoljak, voltak benne "nagy" filmek is bőven: Bosszúállók 2D, 3D, A sebhelyesarcú, Gladiátor (2 BD), A feláldozhatók (2 BD), Vasember 2 (2 BD), Harry Potter részek, Pókember, A Föld inváziója, Thor, Amerika kapitány, Zöld darázs (steelbook), Conan, Da Vinci kód (2 BD), Angyalok és démonok (2 BD), A dolog (2011),"

Ezen nagyon jót röhögtem.
0
2012. szeptember 4., kedd 13:14
104: az biztos, hogy 5.000.- - 7.000.- között nehezebb lesz eladni, legalábbis egy (jó) darabig....

102: szerintem az xprees is onnan szerzi be, ahonnan a média markt pl., lásd: drive digibuk.
0
2012. szeptember 4., kedd 13:12
104: Az a baj, hogy ez a mentalitás ("kivárom, míg olcsóbb lesz") most már BD esetében sem hülyeség, inkább egyre ésszerűbbnek tűnő döntés. :(
0
2012. szeptember 4., kedd 12:53
103. Nem, nem biztos!

Egyáltalán nem muszáj mindenkinek birka módjára követni mások hülyeségét...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2012. szeptember 4., kedd 12:14
Most, hogy volt egy ilyen akció, én a jövőhéten is megveszem 7000-ért azt az újonnan megjelenő BD-t, ami érdekel. Biztos, hogy mostantól a nagy többség  nem vásárol BD lemezt 1000 Ft felett és kivárja az ilyen akciókat?
0
2012. szeptember 4., kedd 11:01
101.
Kíváncsian várom.
Mert azért nem szeretném, ha a most kiszórtak címeket ne lehessen újra beszerezni.
De mondjuk szerencsére itt van nekünk még az Xpress is ;) meg a Saturn. Igaz kíváncsi vagyok ott mikor lesz ilyen nagy "buli". :D
SuperHeRo
0
2012. szeptember 4., kedd 10:47
Tegnap beugrottam a Westendbe, hogy mi a helyzet. Ahogy a fenti fénykép mutatja, csak a polcokat nem vitték el. A rajzfilmes részleg még mindig üres, a toplistás ill. zenei/3D polcnál egy-két zenei BD árválkodik. Az általános BD részleget egy korábbi kiszórásból megmaradt filmekkel töltötték fel (A rózsaszín párduc 2; Alul semmi, és hasonlók), plusz a Blu-ray magazinos remintendával.

Megkérdeztem a részleg eladóját, hogy végülis mi várható. Azt mondta, hogy szeptember közepén lesz egy leltározás, utána töltik fel ismét rendesen a polcokat. Elmondása szerint lesz a kiszórt címekből is újra.
0
2012. szeptember 4., kedd 10:28
Akkor abban bízhatunk/reménykedhetünk, hogy hátha rákerülünk valamelyik szomszédos ország kiadványaira, ls akkor kintről betudjuk még szerezni a filmeket, ha itt nálunk minden kötél szakad.
Vagy ennek sincs sok esélye?

Ma megyek a westendbe és benézek, hogy ott mi a harci helyzet.
Én nem örülnék ha teljesen kihalna a BD piac nálunk. Persze én nem vagyok valami nagy fogyasztó, jelenleg 16 db kékkel rendelkezem, de van pár olyan cím amit még szeretnék beszerezni, mert ugye vannak olyan filmek, amik megérdemlik a legjobb minőséget, és jó őket a polcon látni szépen sorban egymás mellett. :)
SuperHeRo
0
2012. szeptember 4., kedd 9:24
Sajnos eljött ez a pillanat is. Így már biztos hogy vége a BD-nek ebben az országban. Így tették értéktelenné egy nap alatt azt amiért 5-8 ezer forintot adtunk, adunk ki. Sokat gondolkodom azon, hogy ha tudtam volna róla, elmentem és vettem volna-e? Azt hiszem igen. De miután egy két BD-m ott van a kosárban  teljes áron, hát nincs kedvem megvenni. Minek? Úgy is lesz még 999 ft.
Szomorú ez nagyon. Nem azért mert sajnálom azoktól akik vettek, hanem mert sajnálom magunktól azt ami ezek után soha nem fog megjelenni itt. sajnálom az igazi film rajongókat akiknek érték volt ez a formátum. Győzött a gulyáskommunizmus. Gratulálok.
0
2012. szeptember 3., hétfő 23:55
97: Minden valószínűség szerint független filmes BD-kből ennyi volt, jönnek a stúdiófilmek, mert azokat presztízsből muszáj forgalmazni, bár ahogy elnézem, azok sem lesznek már sokáig.

Ma tartottam egy kis leltárt, hogy még mik kellenének BD-n, azok közül, amik idehaza valaha is megjelentek. Olyan 250-300 kiadványra jött ki a vége. Kezdetnek egy bankrablást kéne megtervezni, vagy azt az 5 rohadt számot eltalálni... :)))
0
2012. szeptember 3., hétfő 23:24
96.
Az nem semmi. Garula hozzá!
Amiket felsoroltál azokat én is szerettem volna begyűjteni jó pár címet.
A pólusban nem volt nagy választék, meg én nem is tudtam részt venni ezen a nagy "versenyen". Egyik fórumtárs segített, ő vett nekem két filmet,
Armageddon, Cowboyok és űrlények.
Ennyi a történet.

Kíváncsian várom, hogy tényleg mi lesz ennek a megmozdulásnak a vége kis hazánk DB piacán a közeljövőben.
SuperHeRo
0
2012. szeptember 3., hétfő 23:11
82.!

A budaörsi üzletben nem volt 10 darabos limit, már csak azért sem, mert több emberke kosarában is 15-20 db film volt. Nem szeretném pontosan leírni, hogy mennyi filmet hoztam el, de a kollégámmal együtt több, mint százat. Igaz, hogy a pénteki napom pénzbeszerzéssel telt, de nagyon megérte. Ha csak átlagosan 5000 forintot számolok minden filmre, akkor is megspóroltam legalább 350 ezer forintot. Pedig egy 3D-s, vagy steelbook kiadás nem 5000 forint.
És hogy még egy dolgot megcáfoljak, voltak benne "nagy" filmek is bőven: Bosszúállók 2D, 3D, A sebhelyesarcú, Gladiátor (2 BD), A feláldozhatók (2 BD), Vasember 2 (2 BD), Harry Potter részek, Pókember, A Föld inváziója, Thor, Amerika kapitány, Zöld darázs (steelbook), Conan, Da Vinci kód (2 BD), Angyalok és démonok (2 BD), A dolog (2011), stb. Ezek közül talán a Gladiátor a legrégebbi és ráadásul a javított verzió, rögtön leellenőriztem, ahogy hazaértem.
Szerintem a legnagyobb választék itt volt és itt minden (!!!) BD 990 forint volt.
Tennék fel szívesen képeket az Xpress fórumára, de nincs hozzászólási jogom, mivel csak 3-4 havonta veszek tőlük filmeket.
0
2012. szeptember 3., hétfő 21:41
Ezek után jöhet a "minden DVD 299.- Ft" és végleg le van tudva egy évtizednyi nyűg.
0
2012. szeptember 3., hétfő 21:30
Csak halkan jegyzem meg hogy az egyik coras (már auchanos) dvd osztályos barátom mesélte hogy az auchan is készül ilyesmire!!nem tudott részleteket,de a beszállítók feltünően nem hozzák ki a leadott rendeléseket!azt mondja nem hiszi hogy be lesz hirdetve előre,inkább bombaóra lesz!ezek után jön tesco,stb...?
0
2012. szeptember 3., hétfő 19:58
90: Boratot láttam 1990-ért. Többi a szokásos magazin mellékletes választék + üresen rikító polcok.
0
2012. szeptember 3., hétfő 18:21
91. Láttam még Drive digibook, Harry Potter, Karib-Tenger Kalózai, Gyűrűk Ura, Bukás... így hirtelen ezekre emlékszem.
0
2012. szeptember 3., hétfő 16:58
90. Köszi.
De többi cím nem volt?
Arra lettem volna kíváncsi, hogy mi a felhozatal most a nagy raktársöprés után.
Mennyi meg milyen filmek kerültek ki a polcokra?
Az akciót tudom, hogy már nincs.
SuperHeRo
0
2012. szeptember 3., hétfő 16:50
85. Én voltam egy "hülye azért nem vagyok" boltban, semmi nagy szám nincsen.
Silent Hill, 16 utca, largo winch. Ezek voltak 999Ft-ért. Volt Bosszúállók 3DBD,de már a normál árán.
0
2012. szeptember 3., hétfő 15:43
Félve jegyzem meg de a Budaörsi MM-ban kb minden 3d-s blu-ray kint volt és még a digibook Drive is....
0
2012. szeptember 3., hétfő 15:08
Ahogy látom elkezdődött a Vaterán.... :(
0
2012. szeptember 3., hétfő 14:43
82: Stop Shopban voltam, ott messze nem volt olyan nagy a kínálat mint máshol. Nyitás után 5 percel szinte semmi nem maradt , számomra legértékesebb film a Gran Torino volt, végül nem vettem meg. Ellenben jó páran a hátsó raktárból "kapták" meg járandóságukat, ránézve a filmtoronyra nem éppen a legsz*rabb címekből. Az egyik eladó hangosan még el is szólta magát. Na itt lett elegem az egészből.
0
2012. szeptember 3., hétfő 14:37
egyikben azt mondták, hogy be-berendelgetnek, de ami most ami 990.- (keresd a nőt, eragon, stb), hogy qrva sokat kaptak.
0
2012. szeptember 3., hétfő 13:37
Volt valaki ma az MM-ben, hogy most mi a helyzet?
Mik kerültek ki a polcokra?
SuperHeRo
0
2012. szeptember 3., hétfő 13:35
Nem írtam én olyat, hogy művészi értékéből bármelyik BD-m is veszített volna, mint ahogy azt sem feltételeztem, hogy az évszázad befektetése BD-ket venni arany helyett.

Azzal is tisztában voltam, hogy a lemezek ára csökken egy idő után, mint ahogyan egy használt lemez sem ér annyit, mint egy új.

De ez a hirtelen ledegradálás azért elég mellbevágó, még akkor is, ha most örülhetek annak, hogy nem most kellett egyben kicsengetnem 200eFt-ot, hogy a gyűjteményem a polcon legyen.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0