Keresés

Temetni jöttem a magyar Blu-ray piacot, nem dícsérni...

2012. szeptember 3., hétfő 13:30
P1etro nem ír hülyeséget, ez az akció fel is hívhatja a figyelmet a Blu-ray-re, népszerűsítheti azt.
0
2012. szeptember 3., hétfő 13:25
81: Már az akció is úgy lett meghirdetve, hogy nem lehet nagy tételben vásárolni, hogy ez a Westendben mit takart, azt nem tudom, de a Stop Shopban és a budaörsi MM-ben 10 db/vevő volt a limit - ezt szépen ki is plakátolták a polcoknál.
0
2012. szeptember 3., hétfő 13:09
Pedig voltak szép számmal új megjelenések higgyétek csak el. Én a West End-be mentem nyitásra és 30 perc alatt teljesen le lett rabolva a bolt. Az pedig szintén téves info,h csak 10db/vásárló. Legalábbis a West Endben nem volt ilyen.
0
2012. szeptember 3., hétfő 12:57
76: Ahhoz azért az adott kiadványnak olyan képpel-hanggal is kell rendelkeznie, hogy az ember álla a pincéig zuhanjon. Ez sajnos nem minden kék korongról mondható el...

Én nem reménykednék a te helyedben abban, hogy felélénkül az itthoni piac. Viszont a kardomba sem fogok dőlni, ha az egész összeomlik. Gondoskodtam arról, hogy ne maradjak HD nélkül, ha netán beütne a ménkű (eleinte a nekem kellő meg sem jelenő, illetve az elkúrt kiadványok miatt tettem, de úgy tűnik, ezentúl tényleg rá fogok kényszerülni a sötét oldalra, ha nem lesz új megjelenés magyar nyelven)...

Viszont most, hogy többen mondják ugyanazt, nevezetesen hogy a húzócímekhez nem lehetett nagyon olcsón hozzájutni, csak a maradék maradékának a maradékához, így talán még nem vésődött be az utolsó koporsószög a filmforgalmazásba...
0
2012. szeptember 3., hétfő 12:54
77: Két áruházban jártam tegnap: mikor rákérdeztem, mindkét helyen azt mondták, hogy azok a termékek is 999 Ft-ba kerülnek, melyek nincsenek átcímkézve. Vettem is ilyet, nem is egyet, inkább többet, és mindegyikért 999 Ft-ot fizettem. Az e-mailes pajtásaidat félrevezették vagy csak valótlant állítanak.
0
2012. szeptember 3., hétfő 12:52
73: Azért javallott el is olvasni a cikket, mielőtt árnyalnád a képet, ugyanis ez le van benne írva (a harmadik bekezdésben).

Egyébként olyan kiadványok voltak a kezemben 999 Ft-os áron, mint a Bosszúállók, a Titánok haragja, a Fehér pokol, a Táncoló talpak 2. vagy az Utazás a rejtélyes szigetre (ez utóbbi kettő BD3D lentikuláris borítóval), és még csak nem is a reggeli hajrában mentem oda. De tényleg, ahogy Vape mondja: nézzetek körül a fórumokon.
0
2012. szeptember 3., hétfő 12:48
74: Egyiken sem volt árcédula, amit berakott a fotókon, simán lehetett köztük teljesárú korong is...

Volt pár e-mail váltásom az egyik itteni kedves fórumtárssal, ő is megerősítette, hogy nem minden BD volt ezer forintos kategóriában. Ami címeket írt, azoknak a 80%-a marad is a boltban részemről...
0
2012. szeptember 3., hétfő 12:47
70: Én is azokkal tudok egyetérteni, akik azt mondják, hogy az igazán jó filmeket nem lehetett 999 Ft-ért venni. Én 3 áruházban voltam, nagyjából hasonló kínálatot találtam. Én összesen 6-7 filmet vásároltam meg, azok is inkább hiánypótló alkotások voltak.
Végigolvasva a cikket, illetve a hozzászólásokat, nem tudom mi lesz ennek az akciónak az eredménye. Lehet, tényleg leáldozott a magyar filmpiacnak, de akár meg is élénkülhet a BD iránti kereslet, ha azok, akik ennyiért megvásárolták a filmeket, rákapnak a HD felbontás/hang ízére.
Azzal már nem is foglalkozom, hogy én mikor és mennyiért vettem az adott filmet, amikor egy ilyen akciót látok, a lényeg: nekem már a polcon van.Én még reménykedem abban, hogy nem kell külföldi kiadásokat beszereznem, bár erre egyre kevesebb esélyt látok...
0
2012. szeptember 3., hétfő 12:46
Egyébként az MM-ben már az elmúlt hetekben is voltak hasonló leárazások (ennyire durva azért nem), de mit ad Isten, egyetlen kiadványt sem hoztam el belőlük. Amit szar filmnek tartok, azért még minimális összeget sem fogok fizetni, hogy a polcomon rohadjon meg. Nálam a gyűjtés nem azt jelenti, hogy mindent megveszek, amit csak kiadnak...
0
2012. szeptember 3., hétfő 12:42
73: ezt megcáfolja Dömi által beszúrt kép. Gondolom ő is ott vásárolt be. És a képen vannak viszonylag új megjelenések is...
0
2012. szeptember 3., hétfő 12:38
68: Ez a valószínűbb verzió, mert szerintem még ők sem lehetnek akkora idióták, hogy az összes létező forgalmazott kiadványukon bukjanak egy kiadósat. Ha meglépték volna hogy még az új filmeket is kihajítják egy ezresért, szerintem le is húzhatnák a rolót.

Én is úgy tudom, hogy tényleg csak azokat a BD-ket nyomták ki ilyen áron, amiket már akcióztak orrba-szájba, és még azokon az árakon sem mentek el (amit nem is csodálok mellesleg, mivel olyan filmekről van szó, amik még nekem sem kellenének, még ingyen sem, max 2-3 cím, amikről eddig lemaradtam).

Így azért némileg árnyaltabb a kép...
0
2012. szeptember 3., hétfő 12:38
68: Ez egyértelmű, de az a pár húzónév és a "MINDEN" ígérete elég ahhoz, hogy az emberekben még inkább megrendüljön a vásárlói kedv.
0
2012. szeptember 3., hétfő 12:18
Csak hogy ne maradjak ki a történelmi rovatból, megjegyzem, hogy tegnap remek napom volt, barátaimmal, szeretteimmel múlattuk, mulattuk az időt a helyi bányásznapon, így egyáltalán nem bánom a tegnapi akciótól való távolmaradásomat.
Az ilyen ócsó-rendezvényeket egyébként sem szeretem, nem lehet normálisan válogatni a beözönlő abnormális, részben haszonleső tömeg miatt. Ugyanilyen okból nem járok moziba Moziünnepkor. Az viszont igaz, hogy vetítésekre másnap is beülhetek, a most széthordott készletből viszont később nem tudok kulturált módon vásárolni. Ugyan a lemezek zöme fent lesz aukciós oldalon, de az termékszépészeti szempontból ugyanolyan lutri, mint az online vásárlás.
S hogy lesz hosszútávú hatás? Talán. De ez a sok mérgező hatás mellett csak egy ikszedik. Most a hazai kiadók is kaptak egy MM exkluzív ajándékot.
most posts by TM
0
2012. szeptember 3., hétfő 11:49
69. Szerintem de.
0
2012. szeptember 3., hétfő 11:47
68: a fórumokon belinket képek, nem ezt bizonyítják..
0
2012. szeptember 3., hétfő 11:35
Azért sokak megnyugtatásául közlöm: az igazán jó filmeket (húzó nevek, BD3D-k, stb.) NEM lehetett 1000 forintért kapni. Ezt onnan tudom, hogy én pénteken mentem el körülnézni az egyik MM-be, és azt tapasztaltam hogy pl. a BD3D szekció teljesen üres volt. Az ottani emberke szerint a kiadó valamiért visszavonta a lemezeket, de némi beszélgetés után "megsúgta", hogy hibásan jelent meg a "minden BD lemez" hirdetés, mert az akció csak bizonyos kiadványokra vonatkozik. Emiatt kellett bepakolni a raktárba az értékesebb lemezeket.
Úgyhogy senki ne gondolja hogy mit tudom én milyen ritkaságokról maradt le, mert tényleg csak a felesleges árukészletet pakolták ki (pluszt volt tényleg pár húzó név). A martadék valószínűleg pedig ott figyel a polcokon ma reggeltől... :-)
0
2012. szeptember 3., hétfő 11:33
65: hányan használják itthonról az iTunes-t? Valószínűleg sokan. Legalább annyian, amennyien külföldről szerzik be a DVD-ket, BD-ket.
0
2012. szeptember 3., hétfő 11:31
64: szerintem jó piackutatás erről sem készült.

A tévé is pénzbe kerül - nem is kevésbe, ráadásul ott ömlik a mocsok, olyanért is fizetsz, amit sosem nézel -, havi előfizetési díj befizetése után nézheti csak az ember.

Egy idevágó cikk 1Egy idevágó cikk 2

0
2012. szeptember 3., hétfő 11:23
+ Van már itthon iTunes sok-sok filmmel, sorozattal, egyebekkel. ugyan magyar vonatkozással még csak elvétve kínálnak programot, de ugye sokaknak nem is kell a magyar. Viszont kíváncsi lennék, hogy mindezek ellenére hányan vásárolnak itthonról az iTunesról.
0
2012. szeptember 3., hétfő 11:21
61: Erre csak magamat tudom idézni:

A streamnek még kisebb a keletje itthon, mint a BD-nek. A legtöbb tévészolgáltatónak van tékája, amit minden előfizető rendelkezésére bocsátanak, egyszerűen elérhető, kényelmes, és nem is túl drága: mégsem mennek, mert a tévével szemben ez pénzbe kerül. Mint ahogy a netről lekapott dolgok is ingyen vannak, és lehet bármilyen csilli-villi egy stream-szolgáltatás (amihez persze vaskos százmilliókat kéne beleölni), az ingyen elérhető tartalommal soha nem tudna versenyezni. Indokból lenne vagy három tucat, hogy miért nem (itt is elhangzott néhány), de a legfőbb ok az, hogy pénzbe kerülne. Kizárólag egy ingyenesen elérhető ÉS exkluzív tartalmat kínáló szolgáltatásban látok életképességet, ez viszont nem megy integrált reklámok nélkül, ami persze megint csak idegesítő, és nem tud versenyezni a torrenttel.
0
2012. szeptember 3., hétfő 11:20
Így van, valaminek a valódi értékét nem lehet egyszerűen annak megfeleltetni, hogy az adott dolog éppen mennyiért kapható a kereslet-kínálati piacon. Hisz végső soron emberek is tárgyát - na és persze (szenvedő) alanyát - képezik a kereskedésnek...

Egyébként csodálkoznék, ha ezek után nem kerülne hamarosan sor hasonló akcióra a fukar áruházakban is.
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2012. szeptember 3., hétfő 11:17
Viszont azt nagyon kevesen említik meg, hogy még mindig nagyon kevesen tudnak a Blu-rayról mint adathordozóról. És ez itt a legnagyobb baj. Hogy akarnak keresletet generálni, ha nem tájékoztatják széles körben a vásárlókat. Szerintem először erről kéne gondoskodni. Vagy ha nagyon szeretnék, hogy a BD legyen az uralkodó, akkor vonják ki teljes mértékben a dvd-ket a piacról, ahogy azt a VHS-sel tették régebben. Akkor már talán feltűnik az embereknek, hogy van BD.

Egyébként ez furán hathat egy fővárosi legénynek, hogy a BD nem ismert dolog. De itt vidéken, nagyon nem elterjedt. (Még szájhagyomány útján sem).  Oké, hogy van MM üzlet, vagy akármi más a nagyobb városokban is. De a BD szekció vagy nem érdekli az embereket, vagy nem is tudnak róla, vagy olyan kicsi, hogy alig látni (mondjuk van vagy 30 db BD összesen egy elektronikai részleggel is rendelkező hipermarketben).

Tehát szerintem a baj legfőbb forrása ez. Hogy nem tudnak róla az emberek és szarul lett bevezetve a piacra. Egyébként az is szomorú, hogy ezt az egészet itt kell kitárgyalni, egy olyan oldalon, olyan emberekkel, filmrajongókkal, gyűjtőkkel, akik teljesen tisztában vannak a problémákkal. A nagyközönség meg megint nem tud semmiről és nincs informálva BD fronton.

0
2012. szeptember 3., hétfő 11:12
60: a hordozót nyugodtan lehetne mellőzni is, odakint már népszerűbbek a fizetős letöltések, mint az adathordozón megvásárolt filmek.
A technikai feltételek adottak itt is egy ilyen rendszer kiépítéséhez. Talán majd jövőre, ha az Amazon megjelenik a magyar piacon, majd indít ilyen szolgáltatást.
0
2012. szeptember 3., hétfő 10:56
52: Én is csak creepert tudom ismételni: attól, hogy a hordozó értéke csökken, a tartalom, ami rajta van, állandó. Feltéve, ha az ízlésed nem alakul át időközben. :)
0
2012. szeptember 3., hétfő 10:51
Egyébként csak szerintem pofátlan lépés a piac szétbombázására tökéletesen alkalmas akciót Filmhétvége fantázianévvel illetni?
0