Keresés

Temetni jöttem a magyar Blu-ray piacot, nem dícsérni...

2012. szeptember 3., hétfő 10:38
57

:D
0
2012. szeptember 3., hétfő 10:35
53:

0
2012. szeptember 3., hétfő 10:13
*a korongokat ingyen
0
2012. szeptember 3., hétfő 10:13
52. Azt a szórakozást, emlékeket, értéket, élményt, amit a lemezeidre égetett filmek adnak, soha senki nem veheti el Tőled, még akkor sem, ha ingyen a korongokat osztogatják minden doboz gyufához.
0
2012. szeptember 3., hétfő 9:39
52: "Az egész leginkább azért szomorít el, mert most úgy érzem, az elmúlt években BD-re költött bő egymillióm egy csapásra köddé vált, a gyűjteményem értéke hirtelen a töredékére esett."

Ennyire nem lehetsz naiv, hogy azt hitted, hogy a BD értékálló dolog. Nem az. Sőt...
0
2012. szeptember 3., hétfő 8:48
Ezt az infót azért korábban is megoszthattad volna az idejáró emberekkel, mert én sem hallottam erről az akcióról! Nem vásárolok egyáltalán BD filmeket (összesen 5 db van csak ), csak DVD-ket ( az utóbbi időben már abból is jóval kevesebbet ), de azért lehet, hogy 990 Ft-ért vettem volna 1-2 db-ot.
0
2012. szeptember 3., hétfő 2:43
Én sem tudtam az akcióról. Utólag belegondolva, talán jobb is. Volt már olyan évekkel ezelőtt, hogy a miskolci Corában meghirdetett DVD-akció napján a nyitáskor ott voltam, hátha találok valami nekem tetszőt, aztán mégse volt ott semmi, állítólag valaki mindent elvitt.

Biztosan van pár boldog gyűjtő, aki most jól bevásárolt, ők legyenek vele boldogok! A Vatera-huszároknak kedvezni azonban nem szép dolog, márpedig minden bizonnyal ők voltak többségben.

Az egész leginkább azért szomorít el, mert most úgy érzem, az elmúlt években BD-re költött bő egymillióm egy csapásra köddé vált, a gyűjteményem értéke hirtelen a töredékére esett.

És persze arra sem túl szívderítő gondolni, vajon mire számíthatunk a jövőben? Attól félek, nem a 2-3eFt-os, minőségi BD-k korszakának kezdete ez...
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. szeptember 3., hétfő 2:35
Őszíntén szólva még a dvd piac sem érthető itthon!
Én nem vagyok bd-s,szerintem nem is leszek!
Tök véletlenül futottam bele ma ebbe az akcióba,de végül nem is vettem semmit,pedig volt egy pár jó cím!
De nem érdekelt,mert jött bennem a kérdés hogy akkor a dvd-k miért nem kerülnek 250 ft-ba!
Én még mindig azt gondolom hogy nem lett a dvd piac sem kiaknázva,kihasználva!
Még mindig vannak olyan extra kiadású vagy itthon meg sem jelent filmek külföldön potom összegért hogy megéri kintről vásárolni!
Engem kifejezetten zavar hogy a dvd- kiadások itthon teljesen le lettek butítva a 990-3190 összeg közé,0 extrával,gyenge kiadások közé!
Ma már az is nagy dolog ha 2lemezes kiadás jön ki dupla borítóval!GÁZ!!
De nyomjuk a bd-t mert az a menő,az kell a népnek!!
Hát tessék!Szerintem ez egyértelmű lépés az mm-tól!
Nincs vásárló,akkor söpörjük ki aztán lesz ami lesz!
Több ismerősöm is kint él az usa-ban és ott pl nagyon működik a digitális letöltés (itunes,stb...)!
3d led tv+hd 1080p download+apple tv=hatalmas siker!
dvd szinte semmi!
bd nyílván fut,de szinte csak az animáció és 3d filmek!
természetesen a piac jóval nagyobb meg előrébb áll,de mégis a digitális filmezésé a jövő!
Kicsit elmásztam bocs!
0
2012. szeptember 3., hétfő 2:15
Utóbbi időben a ProVideo mintha egyre kevesebb BD-t adna ki és azt a keveset is béna minőségben. Ez már a vég náluk? Pedig én venném. De ha nincs mit... Öngerjesztő ez a folyamat. A vége meg tényleg a bd/dvd kiadás halála lesz.
0
2012. szeptember 3., hétfő 2:00
46: Fene a gusztusod:).
0
2012. szeptember 3., hétfő 1:58
41: Mivel régebbi megjelenéseket is vásárolok, és időnként a korábban lemezeimet is megnézem, így sajnos az "élmény" nekem nem múlik annyira könnyen, nálam nem felejtődhetett el, akkor sem, ha már évek óta nem szennyez új kiadásokat ez a szar:)... "Mellément"; milyen bájos eufémizmus:)...

És az is lehet, hogy nem nagyon vettem a jeles dátum óta Universal-kiadást, ezért nem hagyott bennem mély nyomot, de méltányolom, hogy legalább ők fontosnak tartják a vevők anyagi ráfordításának elismerését... Most már csak a többinek kéne követnie... már ha bárki szerint is van értelme ennek ennyi év lemaradásban...
0
2012. szeptember 3., hétfő 1:44
42. Komolyra fordítva a szót: BD-ből csak azt veszem meg, ami nagyon érdekel - ez elég kevés kiadvány és nem hiszem, hogy ezeket is leakciózták. Küzdeni meg nem akartam úgy, mint öreg nyugdíjasok az 50 Ft-os sajtért. Nem vagyok rászorulva arra, hogy ész nélkül vásároljak. Nekem ez az egész gyűjtősdi most már nem ér ennyit... igazából már most is egyre kevesebb filmet vásárolok. Nem véletlenül.

Mozizni azért még eljárok - valaki itt fentebb említette, hogy manapság nem adnak ki erre pénzt az emberek. Hát, én szeretem a mozit, jövő héten két alkalommal is tervezek menni :)
0
2012. szeptember 3., hétfő 1:40
42. Mert a dugást többre értékelem. :)
0
2012. szeptember 3., hétfő 1:40
40. Ha itt nem is lesz, máshol lesz. Majd külföldről rendelek, amit szeretnék és nem fog zavarni, hogy nincs rajta magyar vonatkozás... Itt tartunk és ez a szomorú helyzet, én értem ezt az egészet, csak már hidegen hagy, mert nem látom értelmét annak, hogy a jelen piaci érdekeket bármilyen szinten is mi, vásárlók védjük.
0
2012. szeptember 3., hétfő 1:33
38:

:)
0
2012. szeptember 3., hétfő 1:33
nem vagyok képmutató, jól bevásároltam volna ha tudok róla:(
és remélem még lesz is ilyesmi. nyilvánvaló, hogy haldoklik (halott?) a BD piac kis hazánkban. amíg még van egyáltalán mit venni, akkor megveszem olcsón, a többit meg külföldről ezen túl. ez van sajnos. lelkiismeret furdalásom nincs, nem rajtam múlott.
0
2012. szeptember 3., hétfő 1:28
38: Ha téged, "mint vásárlót egyedül csak a saját pénztárcád érdekel", akkor ha tudtál az akcióról, és lett volna rá időd, miért nem mentél oda "bevásárolni"? Csak ha már az önellentmondás a téma:)...
0
2012. szeptember 3., hétfő 1:27
37: Én már évek óta nem találkoztam új megjelenésen a "ne lopj!" reklámmal, ehelyett a Universal megjelenéseken van egy "köszönjük" szpot, amelyben egy hatalmas THANK YOU felirat pottyan be a képbe, miután egy könnyed hangú narrátor eldarálja, hogy "azzal, hogy ezt a lemezt megvásárolta, támogatja a helyi kiadót, a filmgyártást, meg minden, és mi ezt KÖSZÖNJÜK".

A "Ne lopj!" reklám nagyon mellément: ez abból is látszik, hogy még akkor is élénken benne él az emberekben, mikor már rég eltűnt.
0
2012. szeptember 3., hétfő 1:23
38: Nem sikerült megértened a lényeget, pedig nem egyszer ki is hangsúlyoztam: ez a cikk nem sírás, hanem elemzés; szimpla tényközlés. Én vásároltam a kiárusításban, te csak nyomott áron vagy hajlandó BD-t venni, s így tovább. Mindnyájunk döntése anyagi jellegű, ebben nincs semmi álszentség. S hogy ez a piac széteséséhez vezet, az nem sírás, hanem következmény. Azt mondod, nem érdekel? Ha már nem lesz, akkor az azért fel fog tűnni, ugye? Álszent lennék? Felnézek a polcaimra, ahol 1200 DVD és kb. 500 BD sorakozik, és egyáltalán nem érzem magam álszentnek.
0
2012. szeptember 3., hétfő 1:18
ezt rendesen elbaszták, nem is most, de várható volt. temetni azért nem kell a bd-piacot, mert már eleve halva született. :) néhány tíz-száz fanatikus továbbra is meg fogja venni, ami érdekli, de végső soron mégis ők járnak a legrosszabbul. itthon a filmforgalmazást alapvetően határozza meg az árérzékenység és a szinkron igénye, de jó minőség huszadrangú. egy mozijegyért 1500 ft-ot kiadni vagy bármilyen szellemi termékért fizetni itt nem szokás. ez az az ország, ahol egymillió ember vesz csak azért fila-táskát, mert olcsó, és nem azért mert szüksége van. és mint látjuk, ez bejött a blu-rayeknél is. lehet ezt csinálni, csak ez így nem fenntartható, mint ahogy a 6-7000 ft-os ár sem az. jól elbaszták...
0
2012. szeptember 3., hétfő 1:08
Ez a cikk, ez a sírás attól a ponttól vált hiteltelenné, amikor a cikkíró maga is bevallja, hogy azért ment oda, hogy bevásároljon. A cikkíróval ellentétben én tudtam az akcióról, mégsem mentem bevásárolni. Innentől kezdve én úgy érzem, hogy nem vagyok hajlandó teljes áron BD-t venni, legfeljebb nyomott áron - persze kivételek mindig lesznek, ha nagy kedvenc jön. Engem, mint vásárlót egyedül csak a saját pénztárcám érdekel... ennyi az egész. Nem kellenek az ilyen álszent dumák, szerintem ezt a témát ez alkalommal itt abba is lehetne hagyni örökre, mert még a végén évezredes vita lesz belőle. Senki nem kíváncsi a piac helyzetére. Két dologra vagyunk kíváncsiak: a kínálatra és az árra. A piacban résztvevő árusok ehhez tartsák magukat és kész. A többi nem érdekel.
0
2012. szeptember 3., hétfő 0:53
36: A piacot vevő és eladó kölcsönhatása határozza meg, annak minden gazdasági, pszichológiai, műszaki, területi körülményével egyetemben.

Számomra egyébként döbbenetes, hogy a kiadók, terjesztők tényleg csak az egyre gyengébb minőségben látják a vegetálás elnyújtásának módját, évek óta alig van más közvetlen kapcsolatuk a vásárlókkal a vásárlások tényén túl, mint a részemről méltán gyűlölt "Ne lopj!" spot. Semmi direkt marketing, még egy tetves online kérdőív sem, nulla igényfelmérés, hogy a vevők milyen filmeket igényelnek nagyfelbontásban, de még az sem, hogy a vevők basztatása ("Oké, hogy most megvetted, de közelebb se lopj, te kis patkány!") helyett legalább valami köszönjük!-félét vagy az eredeti termék előnyeit kihangsúlyozó spotokkal helyettesítsék azt az elavult, idegesítő vackot (a tinicsaj, aki az elején a gépnél ül, mostanra többgyerekes anya lehet, az ég szerelmére!)!
A számítógépes játékoknál például úgy egy-két éve kezdett működni a "kickstarter", ami gyakorlatilag a régi mecenatúra online változata. Miért nem látott még ebben senki lehetőséget idehaza a filmpiacon, de még regionális szinten sem? Költői a kérdés...

Persze ezek a "könnyeim" már csak arra jók, hogy belekeveredjenek a "kiömlött tejbe", de talán még nem teljesen késő, hogy legalább a jövendő gyűjtői rendszert ne a nulláról, ne apokaliptikus romokon kelljen, lehessen felépíteni.
0
2012. szeptember 3., hétfő 0:33
Mindenkinek igaza van.
Viszont, most sok olyan ember jutott Blu-rayhez, aki nem tud egy filmre 5-7 ezer forintot szánni. Én vidékről (70 km) mentem fel a budaörsi üzletbe és ott már 11 óra előtt úgy nézett ki a polc, mint ahogy a fenti képen látható. Mivel nálunk decemberben bezárt a Média Markt, így két helyről szoktam filmeket venni (Xpress és Vatera).  Számomra volt jó oldala a dolognak, jó pár filmmel gazdagítottam a gyűjteményemet. Viszont az említett két helyről továbbra is fogok filmeket venni, mivel filmgyűjtő vagyok (nem keverendő össze a DVD gyűjtővel, mivel én egy filmből nem veszek meg 3-4 féle változatot). Imádom a jó filmeket és ez soha nem fog megváltozni. Ezentúl is hűséges vásárlója leszek az Xpressnek, ahogy az elmúlt 6 évben is voltam.
A piaci hatások ellen pedig nem sok mindent tehetünk.
0
2012. szeptember 3., hétfő 0:12
Egyik kedves haveromat jól letorkolltam írásban délután, miféle badarságokat beszél, hisz biztosan félreértette a dolgot: az InterCom az elmúlt hetekben címtől és üzlettől függően 1299-1999 Ft-ért szórta ki a kiárusítandó BD-címeket - azt hittem, erre gondol. Álmaimban sem gondoltam volna, hogy ez ebben a formában, ilyen mértékben megtörténhet.
Szerettem pirosék üzleteiben járni, válogatni, kézben forgatni, hogy vegyem-ne vegyem, és természetesen hagytam ott címeket következő alkalmakra is, de most aligha találnám meg ezeket a korongokat.
Jó szívvel ezek után nem tudom betenni a lábam Media Markt üzletbe, így ez a húzás számomra arra volt jó, hogy több, jóval több vásárlást bonyolítsak az Xpressen, csakúgy, mint régen. Már amíg kapható lesz magyar vonatkozású darab.
0
2012. szeptember 3., hétfő 0:10
33. Köszi :)
0