szerencsénkre már van magyar borító a filmekhez, bár tény hogy olykor a felirat hiánya bosszantó, legalábbis nekem, mint feliratpártiaknak. (pl. Truman Show)
0
2002. január 7., hétfő 19:26
151
A minap a Mission Impossible sorozatot megtaláltam valamelyik finn vagy svéd oldalon is ott mindkét verziót (Nyugat-Európai-magyar felirat nélkül és Kelet-Európai magyar felirattal) kapható volt. Talán ott több szerencsével jár az ember a megértés terén. Mármost nem a Finn-ugor nyelvcsalád előnyeire gondoltam. :-)
0
2002. január 7., hétfő 19:12
1447
Simon: én olyan szívesen rendelnék csehetktől,lengyelektől, de sajnos egyik világnyelvet sem beszélem:( Ti hogy boldogultatok?
0
2002. január 7., hétfő 9:01
33
Sziasztok!
Tényleg egyre több helyen lehet látni a német nyelvű borítóval, és ezüst színű magyar cimkével ellátott Paramount DVD-ket. Most már csak azt kellene tudni, ki az aki behozza az országba, és esetleg felhívni a figyelmét, a csak kelet-európai DVD-kre (PL:Keresztapa Doboz). Hátha behozná azt is valahonnan.
Megtudom valahonnan szerezni magyar felriattal az M:I-2 -őt?
0
2002. január 4., péntek 21:09
151
Magoo: a magyar feliratos/szinkronos Paramount filmeket nagyjából két csoportba oszthatjuk. Az egyik a Nyugat-Európában megjelent filmek a másik a Kelet-Európában megjelent filmek. Az általad is említett bolt és még sok egyéb kicsiny üzlet a Nyugat-Európában megjelent filmeket hozzák be Magyarországra. Ilyen a Shaft a Ryan és még sok egyéb. Sajnos a Kelet-Európában megjelent magyar feliratos Paramount filmeket szinte senki nem hozza be. Ilyen a Mission Impossible I-II. vagy az Álmosvölgy legendája.
0
2002. január 4., péntek 21:07
1447
Sajnáltál 7500 Ft-ot rá?
0
2002. január 4., péntek 19:57
471
Én csak azt nem értem, hogy hogy forgalmazhat a MEDIA MARKT olyan filmeket amikhez (szerintem) nincs is joga! Múltkor egy kollekciónyi PARAMOUNT filmet láttam a FEHÉRVÁRI MEDIA-ban! SHAFT, Mission Impossible 1-2, stb. Amikor megláttam az M:I-2 -t majd besz*rtam. Megkérdeztem mennyi? Asszonták 7500! Mondom akkor YO! De aztán közölték: Ya de nincs magyar felirat rajta! Mondom akkor csókolom! És kihúztam az épületből! szal ezt nem értem!
0
2002. január 3., csütörtök 20:47
182
A MOM parkban egy Paramount/Universal társaság által üzemelő mozi fog nyílni. www.ucice.com
0
2001. december 14., péntek 13:06
634
kicsit ellent mondasz magadnak mert a 299 schilling az 6000 forint sincs, de egyébként tök mindegy.
0
2001. december 14., péntek 10:11
19949
Nekem már kb. 50 Paramountos filmem van ( Keresztapa,Álmosvöly legendája,Shaft,Mission:Impossible I-II. és még sorolhatnám). Én a UIP-tól tudom,hogy nem a darabszámmal van a gond hanem az itthoni fogyasztói árat a Paramount akarja megszabni és olyan összeg jött ki az Ő hasznuk + a UIP haszna + a kiskereskedők haszna= itthoni eladhatatlansággal!!! Kb.8500-9000 forintra jönne ki és egyenlöre a Paramount ebböl nem akar engedni. Kint az Osztrákoknál 299schilling szinte mindegyik film,én tavaly ilyenkor a Ryant 249 schillingért vettem meg.
0
2001. december 12., szerda 17:24
73
Még egy kicsit pontosítanék a leírtakon. "Nem kimondottan a darabszám, inkább a garantált vétel / előre átutalt jogdíj" (copyright by Enzo F.) a döntő a parmount-nak. Valószínűleg, MONDOM valószínűleg 2002 tavaszától már lesz itthon is paramount DVD.
0
2001. december 12., szerda 16:31
151
Ez egyébként a jobbik eset. Felőlem aztán árulhatják csak európában. Amíg van rajta magyar felirat addig oké.
0
2001. december 12., szerda 12:47
73
Megkaptam én is Enzo válaszát, és anélkül, hogy bárki érdekei sérülnének, összefoglalom a lényeget. A Paramount-al való megállapodás - bárki részéről - egyetlen akadály az az, hogy a Paramount-nak van egy bizonyos elképzelése arról, hogy ekkor lakossággal (vásárlóerővel) rendelkező országban, hány darab DVD lemezt lehet egy adott időszak alatt értékesíteni. Amíg nem kap, olyan ajánlatott - akárkitől - ami ehhez a darabszámhoz közelít, addig csak a lehetőséget tartja fent - felírat és szinkron formájában a lemezeken - de nem ad forgalmazási engedélyt senkinek. Magyarul, amíg szerintük itthon nem elég elterjedt a DVD - gy.k. nem fogy elég lemez - addig nem lesz hivatalosan Paramount DVD sem.
Ez a szomorú helyzet.
0
2001. december 11., kedd 14:15
42
OFF: Tyler,válaszoltam emilben, visszajött. Ha tényleg érdekel, írj.
Enzo F.
0
2001. december 11., kedd 14:10
42
Köszönöm az infot. Ezek szerint semmi új, csak találgatások megint... Üdv, Enzo F.
0
2001. december 11., kedd 13:27
634
valaki modja már meg (ha lehet és nem titkos), hogy menyibe kerül és mik a feltételei annak, hogy forgalamazni lehesen itthon a paramount dvd-ket.
0
2001. december 11., kedd 12:09
Moderátor
7449
Nem, nem tudjuk, kié lesz a forgalmazás joga, de nehezen tudjuk elképzelni, hogy egy ilyen terítés visszhang nélkül maradna a Paramount filmek hazai képviselete, illetve az esetleges győztes részéről. Rosszul fogalmaztam. Nem biztos, de több mint valószínű, hogy egy ilyen akció nem fogja a terítő cég helyzetét pozitív irányba terelni amikor eldől a kérdés, ki legyen a DVD-k hivatalos hazai képviselete.
0
2001. december 11., kedd 11:20
42
Kedves Xpress, azt írod:"...Nem itthon dől el, ki kapja és mikor a forgalmazási jogot (semmiképpen nem az a cég, amelyik most terítette a szürke-importban behozott filmeket). " Ezek szerint tudod, hogy ki fogja forgalmazni? És ha így van, akkor miért nem lehet leírni??? Titok?
Üdv, Enzo
0
2001. december 11., kedd 11:05
Moderátor
7449
Mi annyira nem tudunk rajta röhögni, de valóban tragikomikus.
0
2001. december 11., kedd 10:46
634
Xpress.hu: tudom, hogy nem ti tehettek róla. na de könyörgöm, szlovákiában lehet kapni nálunk meg nem. ez tényleg röhejes.
0
2001. december 11., kedd 10:43
634
Gabóca: bocs nem politikának szántam, magasról szarok a politikára és pláne nem itt fogom elkezdeni egy dvd forumban. csak mint az igénytelenségből fakadó tényre próbáltam rávilágitani. mert az, hogy dúl az igénytelenség az országban tény. emlithettem volna a kereskedelmi tv adókat, az utakat, meg még jó pár dolgot, meg azt is, hogy balkáni oszágként kezelnek minket és a szomorú, hogy még teszünk is érte, hogy ez igaz legyen.
0
2001. december 10., hétfő 22:42
Moderátor
7449
Sajnos a DVD-piac alakulását döntően a külföldi jogtulajdonosok irányítják. Mint azt már sokszor elmondtuk, a hazai képviseletek is tudják (tapasztalják naponta a saját bőrükön), hogy feliratos vígjátékot, mi több, rajzfilmet nem lehet eladni, de nincsenek döntési helyzetben. Ugyanez a helyzet a Paramounttal is. Nem itthon dől el, ki kapja és mikor a forgalmazási jogot (semmiképpen nem az a cég, amelyik most terítette a szürke-importban behozott filmeket). Nem vígasztal ugyan senkit, de azért megemlítjük, hogy a Paramount egy évvel az első lemezek megjelenése után, idén májusban kezdte csak el filmjei árusítását Ausztráliában, pedig ott még nyelvi problémák sincsenek. Szóval abban sincs semmi logika, mint ahogy abban sem, hogy másfél éve jelenik meg magyar feliratos, vagy szinkronos Paramount DVD, miközben idehaza nem engedi az anyacég senkinek sem forgalmazni azokat...
0
2001. december 10., hétfő 19:56
73
Na jó, jó. De az egészségügy, a rendszerváltás óta bármelyik kormánynak csak nyűg volt, ráadásul itthon nem üzleti (több biztosítós) alapon működtetik a korházakat. Ellenben a DVD kiadással, mert ugye az Intercom se foglakozna már 2-3 éve a DVD-vel, ha folyamatosan bukna rajta. Még ha kicsiben is de üzlet nekik. Pusztán ezért tartom furcsának, hogy nem képes megállapodni a Paramount-al senki. És pont ezért vagyok kíváncsi is.