Keresés

Batman: A sötét lovag - Felemelkedés (2 DVD) (DVD)

2012. november 29., csütörtök 11:12
...lemaradt,
Másnak is eszébe jutott a "bírósági tárgyalásos" résznél az Eszelős szívatás című film?
0
2012. november 29., csütörtök 11:10
Örülök, hogy találtam a filmről is nem csak a dobozolásáról topicot.:)))

Tegnap megjött a tékába.:)
Mivel premier filmek hozzánk a moziba csak több hónapos késéssel jutnak el és vidéki mozizásra nincs 10 ezer forintom, nem torrentezem, így megvárom a tékás megjelenést amíg lesz kölcsönző a városunkban. Ezzel a filmezési szokásokkal mindig kimaradok a nagy élménybeszámolók utáni vitákból és mire én is látom a filmet már a kutyát sem érdekli csak a csilivili doboz és az megérkezik a másik összevárható csilivilivel.

SPOILERES

Az első két Nolanos Batman bennem csak annyi nyomot hagyott, hogy sötét van és hosszú meg unalmas és én nagyon jót alszom.:) Na jó, a Jokert tényleg vártam és az első képkockák nagyon tetszettek amíg olyan Szemtől szembenes volt a bankrablás, de mikor is egy kontinensnyi sárga busz közé kerültek csak pislogtam és érdektelenné vált, meg megnéztem az egekig magasztalt őrült Joker nevetést, de onnan sötétség és szunya.
Erre most végig néztem és lekötött, de hát a kétségek, hogy miért is tud ez a film oly magasságokba emelkedni a rajongóknál azt sajnos nem értem. Rengeteg blőd dologgal nem tudok mit kezdeni.
Pl. az alienes szájmaszknál szinte mindig felröhögtem.
Nem értem, az ember az egyik legjobb barátját nem ismeri fel mert rajta van egy sapkával kombinált szemüveg (maszk)?
nem értettem az 5 hónapos táboroztatást, mitől erősödik meg mikor szinte a legtöbb idő a szintre hozáshoz kell, már csak a szakál növekedésből számítva az időt.
nem csak erre a filmre igaz a problémám, de gyűlöletből való ölési szándéknál én időt , energiát nem hagynék az ellenségemnek, hogy megerősödjön, összeszedje magát és szerintem halálom előtt nem kezdenék az élettörténetem megismertetésébe és pont az utolsó szónál halnék meg. Erről a drámaiságról mikor szoknak már le?! Ezért is "Piaf" halála a leggagyibb dolog a filmben.
Niworkkal most nagyon egyet értek a film megítélésében.
Vannak bőven hibái, de hát végül is egy bugyuta képregény. (imádom a képregényeket)
Azért én is adok rá 70-75%-ot mivel az eddigi bevételből találtak lámpákat, meg tudtak külső helyszíneken forgatni nem annyira sötét és így nem aludtam el rajta.

Ilyenkor sajnálom, hogy nehezen kereshető vissza a fórumból az akkori vita, mert én most nem esek neki keresgélni, csak annyi maradt meg, hogy tm valakivel a végső kávéházas jeleneten elmélkedik. Mi volt a vita tárgya?
Számomra eléggé egyértelmű, szájbarágós a túlélős dolog és , hogy lesz folytatás is Robin színre lépésével.
0
2012. november 24., szombat 17:58
A 12. hozzászólás SPOILERES!
0
2012. november 24., szombat 17:04
Nolan a film zárójelenetébe fektette a jövőt...Robin színre lépése...Batman él...
Szerintem úgy 4 esztendö múlva majd meglátjuk.
0
2012. október 4., csütörtök 18:44
SPOILER!

Bane általad említett céljai kapcsán (és egyébként a rendőrök "Minek menjünk be a bankba, nem a mi pénzünk van ott!" mondata kapcsán még inkább) sok helyen olvastam azt a véleményt, hogy az egészben az Occupy-mozgalom tükröződik, de még abban sincs egyetértés, hogy pozitívan vagy negatívan. Aki esetleg még nem hallott (eleget) az Occupyról, az mondjuk itt olvashat róla:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__2642532-mi-az-az-occupy-mozgalom

A film eseményeinek szempontjából ugyan teljesen eszetlenül és értelmetlenül végrehajtva (de hát akkor miből lett volna ugye kitöltve az öt hónap:)...), de Bane célja szerintem végig Gotham elpusztítása volt. Mint az Árnyak Ligájának kitaszított tagja, mint a Liga új vezetőjének segítője és "gyámja", a sugallt érzelmi vonulatot épp csak megemlítve szerintem logikus, hogy a Liga céljaiért cselekedett. Ami már a trilógia Kezdetétől a korrupt, romlott Gotham elpusztítása volt, hogy a helyére valami jobb születhessen. Még a módszer sem volt nagyon más, mint amit Ra s al Ghul már az első részben felvázolt, vagyis hogy a romlottság felszínre jutásával elő kell idézni azt a helyzetet, amiben a város és annak lakói saját magukat pusztítják el. Ghul mondja el, hogy korábban például csak Thomas Wayne-en múlt, hogy nem sikerült, a Liga pedig a Kezdetekre túl türelmetlenné vált, ezért döntöttek a direkt pusztításról a metróval.

Számomra például az is zavaró volt, hogy a Felemelkedés egy csomó mindenben utánozza, másolja a Kezdeteket, közben feleannyira sincsenek megindokolva az események. Amíg Madárijesztő ámokfutása és a rabok kiengedése (ami a Kezdetekben is megvolt) a bezártsággal együtt (ott nem felrobbantották a hidakat, hanem felhúzták) alig pár órára egy igen izgalmas és feszült helyzetet eredményezett, öt hónapra elnyújtva ugyanezt rövid úton fullad dögunalomba. A várt önpusztításnak csekélyke fosztogatáson kívül alig látjuk nyomát, de igazából annak sem, hogy az öt hónap végén a csatornába "bedugult" rendőrökön, Gordon emberein, a Wayne Corp. tagjain és az árvaházi gyerekeken kívül BÁRKI is lenne még az elzárt területen. Sőt, tulajdonképpen annak is indokolatlanul kevés, hogy valaha is ott lettek volna tízezrek bezárva öt hónapig. Ezért feltűnően értelmetlen és hiteltelen az öt hónap!

Visszatérve: arról, hogy a cél a pusztítás, és minden más csak ennek eszköze, a bomba tanúskodik legjobban: az időzítő lejártával felrobban, de egyébként gombnyomással amúgy is bármikor felrobbantható. Vagyis ez úgy működik, hogy Bane hajlandó kivárni, hogy hátha ezúttal Gotham végre, sokadik kísérletre elpusztítja saját magát, de ha nem, akkor sem akar már menekülőutat hagyni, hiszen akár az öt hónap lejártával, akár akkor, ha a dolgok a nem kívánt irányba haladnak, Gotham sorsa megpecsételődött.
0
2012. október 4., csütörtök 17:57
Itt pontosítanék: nem Nagy Lászlót, hanem az ő egyik versét, a Ki viszi át a szerelmet? címűt.
0
2012. október 4., csütörtök 17:45
SPOILER!

Szerintem Levitt karaktere, Blake volt a film egyik kulcsa, aki élő lelkiismeretként irányította az eseményeket, és igazából a szereplőket is:

- Ő volt az, aki a dolgos, kötelességtudó és tisztességes rendőröket képviselte a széthulló rendszerben, nem véletlenül állt kezdetben a kollégái utálatának kereszttüzében.
- Ő volt az, aki a kicsit túlmagyarázott monológban emlékezteti Batmant, hogy a képességei és a lehetőségei milyen kötelezettségekkel járnak együtt, ha nem akarja sorsára hagyni Gothamet.
- Ő volt az, aki szembesíti Gordont a hazugságával, és azzal, hogy a hazugsága hogyan okozott több kárt, mint amit talán az igazság okozott volna Harvey Dentről.
- Ő volt az, aki a cseppet sem elhanyagolható kulimunkát végzi, amíg a hős lábadozik meg hősködik, például ő menti a civileket (bármilyen szirupos és sablonos is a jelenet a buszra szorult gyerekekkel).
- Ő lehet az, aki az elkopott, megkeseredett és korrupt Bruce Wayne helyébe lépve új elszántsággal, igazságvággyal és fiatalos lendülettel tudja majd megtölteni Batman jelmezét és hírnevét.

Igazából nekem ő volt az az apró reménysugár, azon emberek kis csoportjának megtestesítője, akik legalább az esélyt megadják a korábban említett körforgás pusztulás-részének csillapítására. Talán hülye, talán távoli példa, de Blake szerepe szerint gyakorlatilag modern Noéként jelenik meg a filmben, ha ez vers-fórum lenne, akkor Nagy Lászlót említeném vele kapcsolatban. Hogy a képregényben amúgy ilyen karakter nem volt, a Nolan "Így látom a világot"-bemutatójához viszont elengedhetetlen lehetett, ezért kellett a végén a szerepét legalább megpróbálni "megindokolni" a Robinos poénnal, noha egyik Robint sem így hívják, és elég konkrét előtörténete van mindegyiknek a képregényben.

Hogy én is megveszem, az nem kérdés, csak még nem döntöttem el, mennyire zavarjon, hogy Batman "felemelkedésével" párhuzamosan ereszkedett Nolan... bár ezzel a beszélgetéssel csak sikerült egy kicsit jobbnak látnom a Felemelkedést, mint eddig. Ezért fontos (nekem), hogy felszínre jöjjenek, rendeződjenek az amúgy is meglevő gondolatok, csak ez nem mindig megy egyedül:)...
0
2012. október 4., csütörtök 17:12
A két kezem összeteszem, hogy "csak" ennyire sikerült felpörgetni egy kiadvány topikját, főleg hogy konkrétan a film a téma, főleg hónapokkal a bemutató után:)!

SPOILER!

A Barátok köztös hasonlat talán durva, de egyébként találó:). Egyszerűen azért borzasztó ez a film (szigorúan Nolan-hez mérve, ahogy te is írtad!), mert minél többet gondolok rá, annál jobban szétmállik, és fénylenek fel a hibák. Mintha az öthónapos bomba nem a filmben, hanem a filmet robbantotta volna fel. A keringő kamionok, azok gázolaja, a láthatatlan szemét, a képtelen/indokolatlan és/vagy ultrasablonos időzítések; csak pár az értelmetlenségekből és az időhúzásokból, amik egyre inkább azt az érzést keltik bennem, hogy annak, ami Gothamben történik öt hónapig, annak tényleg SEMMI értelme, és tényleg csak Bruce Wayne gyógyulását várják ki.

Csak egy pár gumicsont az eddigiek mellé:
- Szegény Bruce a film elején bottal jár, mert elkoptak a porcai, majd hogy Batman lehessen, kap egy térdprotézist, amitől még a falat is szétrúgja. A kérdés az, hogy Bruce a gödörben a porcaira is tudott-e gyúrni, vagy Bane volt hülye annyira, hogy rajta hagyta a térdvázat, vagy csoda történt, és Bruce új porcokat növesztett magának, mert máskülönben a gödörben is csak csoszogott volna, és nem falat mászik meg salto mortale-t ugrál szerintem... De ha már itt van JCH, esetleg beszélhetne a porcok orvosi vonatkozásairól:)...
- Bruce visszaérkezik a "szanatóriumból" Gothambe (hogy hogyan, az nehezen, de legalább magyarázható), és rögtön minden eszköz ott van neki karnyújtásnyira, például a Batwing. Ismét csak az a kérdés, hogy Bane és az emberei tényleg annyira húgyagyúak, mint ahogy látszik, merthogy a bírósági komédiára volt eszük, de arra nem, hogy magaslati helyeket keressenek az utcák szemmel tartására. Akkor ugyanis esetleg rég kiszúrták volna a tetőn parkoló Denevérröpzit, és akkor a hős ehette volna a kefét.
- Mivel Batwingből emlékeim szerint csak egy volt, így érdekelne, hogy egy nukleáris robbanás epicentrumától alig tizenöt méternyire (kb. ilyen hosszú volt a bomba kötele), milyen fém és főleg mikroelektronika bírja ki annyira, hogy utána Fox még vizsgáltatni tudja, ki csinálta meg a robotpilótát és hogyan;

Viszont van olyan, amiben védeni tudom a filmet:
- A Batman vs. Bane, második menet elsőre tényleg hiteltelennek tűnik ("annyira megvilágosodott":)... ez is tetszik:)), de második nézésnél feltűnt, hogy elsőre egy leamortizált, puhos Batman harcolt, hiszen 8 évnyi jólét és depi ("Jajrécselmeghalt"...) sorvasztotta el, így joggal veszít. Utána viszont a lábadozás alatt mást sem csinál, mint felgyúrja és -szívja magát, és úgy már lehet erősebb, keményebb ellenfél. A "szanatórium" gödre így igazából egy remek szimbólum...

Ehhez kapcsolódva leírom azt is, ami tulajdonképpen annyira jó, hogy minden eddig leírt baromságot majdnem el tud halványítani. Az egész film legjobb figurái a rendőrök, hiszen általuk/rajtuk tökéletesen ábrázolt a Dent Act által megvalósult béke és nyugalom által megvalósult elpuhulás, kényelmesség, közöny és gyávaság. Szerintem ez az igazi társadalomkritika benne, a figyelmeztetés a világ körforgására, melyben a túlzott biztonság mindig elkényelmesedést hoz, ami végül önmaga ellen fordul, hogy szétesve a rendszer romjaira új rendszert építsenek a túlélők. Ez eddig mindig így történt, minden nagy birodalom így hullott szét... és ugyan most miért lenne máshogy?
0
2012. október 4., csütörtök 13:45
Elmondom akkor, hogy mi zavart még, az írásodtól megjött az ihlet :D
Joker anarchiája után (ami elsöpört egy Harvey Dentet,meg egy Batmant, ami nem mellékes....) jön egy Bane és számomra a céljai egész egyszerűen kicsinyesek. Úgy tűnik, hogy elvesz mindent a gazdagoktól, hogy bűnhődjenek. Oké. Utána kiengedi az elmebetegeket, majd fel akarja robbantani a várost??? Most akkor mi a tökömet is akar igazából??? Az egy dolog, hogy én nem vágtam, mert lehetek hülye, de igazából tőle se kaptam meg a megnyugtató választ a filmben.
0
2012. október 4., csütörtök 12:17
Nem volt ez rossz film, láttam a moziban, de újra kéne néznem.

SPOILER

Számomra Joker a káoszt képviselte a TDK-ban - nem ismertük a múltját, motivációit, gyakorlatilag elhozta a káoszt Gotham-be. Bane ezzel szemben egyfajta új világrendet akart kiépíteni a városban és korántsem a káoszra törekedett. Ezért tartom nagyszerű főellenségnek a harmadik rész szempontjából. Bane Batmant meg akarta kínozni, meg akarta törni - ezért az öt hónap. A vége valóban giccses lett a történetnek, Nolan valami hihetetlenül nagy grandiózus, epikus véget szánt trilógiájának: ez esetben mondanám azt, hogy átesett kicsit a ló másik oldalára. A kevesebb néha tényleg kicsit több. Levitt karaktere gyakorlatilag fölösleges volt a filmben sajnos... Batman sem volt túl hiteles már ilyen szinten lerobbanva, de talán ez még a kisebb gond volt. Igazából Bane részéről én többet vártam egy kicsit.

SPOILER VÉGE

Azt még nem döntöttem el, hogy DVD-n vagy BD-n fogom megvenni ezt a filmet, de határozottan jobb volt, mint a közepesnél kicsit jobb első epizód.
0
2012. október 4., csütörtök 11:23
Nem nagyon pörög ez a fórum se, mégse, úgy látszik nem volt Niwrok eléggé szidalmazó a filmmel kapcsolatban, vagy csak sokan gondolják úgy ahogy ő :) :) Szerintem se volt kurva jó film, bár győzködtem anno magam, az "epic conclusion" jelzőt meg aztán totál nem ragasztottam volna rá, köze nincs hozzá... Nolan filmjeiből szinte mindet láttam és van amelyik nem nagyon tetszik, nyilvánvaló, hogy egy szint alá sose ment. Itt néha azt éreztem, hogy a Barátok közt stábja is beszállt egy-egy jelenet erejéig a készítésbe... Kukásautók keringenek a városba 5 hónapig és az egyikben ott a bomba??? Mi a fasznak, mikor az egyetlen ember aki hatástalanítani tudta, úgyis halott... Batman ugrik egy jó nagyot a föld alatti börtönben és hirtelen olyannyira megvilágosodik, hogy legyőzi Bane-t? Azt a Bane-t, aki 5 hónappal előtte, hogy finom legyek porrá zúzta barátunkat? Bane pedig egy olyan húzása volt a rendezőnek, amit még most se tudok hovatenni. Jó lett volna Jokerrel lezárni a sztorit, hiszen ő az akit mindenki ismer szinte, valahogy a gonoszok Batman világában mindig kapcsolatban vannak Jokerrel (bár a képregényolvasást kb 20 éve kinőttem). Persze a 2. rész mindent vitt Ledgerrel és nem is baj, hogy elkészült, viszont így elég nehéz volt a gonosz szerepét felülmúlni. Azt gondolom nem is sikerült. Mindaz amit Joker képviselt, pontosan az tette legyőzhetetlenné, hisz egy idő után nem volt mit legyőzni, ment minden a maga útján Joker nélkül is. Érdekes, hogy se Bane, se Joker hátteréről nem igazán tudunk semmit, mégis, valahogy utóbbit közelebb éreztem magamhoz, nem hiányoltam semmit a múltjával kapcsolatban, ellentétben Bane-el, akinek azt kell mondjam a múltja érdekesebb lett volna, mint a jelene lett..

Végezetül, nem állítom, hogy rossz film lett, hisz a Bosszúállókat például oda-vissza lemossa, de úgy éreztem végig, hogy a szenvedély, az örömforrás, ami a film készítésével járt bár az első két részt átjárta, itt mintha alábbhagyott volna.
0
2012. október 4., csütörtök 0:27
SPOILER!

Batman felépülése és megerősödése szempontjából talán jogos az öt hónap (minimum!), ahogy mellesleg fogalmam sincs arról, meddig "ketyeg" egy fúziós bomba. Hogy a felépülés és a bomba élesedése öt hónapos időtávban szinte percre pontosan megegyezik, az nem, ahogy az sem, amilyen folyományai voltak ennek a... "húzásnak".

Szerintem a dramaturgia sem mentség mindenre. Minimális valószerűség és valószínűség nélkül egy film csak mese, fantasy, ha pedig ezek mellett próbálja komolyan venni magát, akkor egyben üressé, bárgyúvá is válik, amelyik úgy próbál okos lenni, hogy közben hülyére veszi a nézőit. Nolannek persze minden joga megvolt úgy megírni a filmet, ahogy akarta, cserébe viszont nem kellett volna megpróbálnia a való világról megmondani a tutifrankót, miközben sebészkéssel vájkál a szereplők lelki defektusaiban. Ja, és főleg hanyagolhatta volna egy képregényhős történetének hiperrealista megfilmesítését, ahogy tette gyakorlatilag másfél filmen keresztül. Ennek az önellentmondásnak a mértéke igazán zavaró nekem, kiegészítve azzal, hogy az egyik nagy "hibám", hogy nem szeretek ennyire hülyének nézve lenni.

Meg az sem stimmelt, hogy a Felemelkedés második fele annyira idegen attól, ahogy Nolan eddig a filmjeit csinálta, még akár a Felemelkedés első felét is, hogy még azt sem tartom kizártnak, a Warner stúdió íratta át a verekedés utáni részeket... leginkább azért, hogy akkora kliséhegy lehessen a vége, amin a nyáltengeren úszó Titanic is léket kapna:).
0
2012. október 3., szerda 21:49
SPOILER veszély aktiválva

Én is bővebben akkor fogok tudni nyilatkozni, ha újra láttam a filmet, de délután elolvastam a kritikádat és már akkor megfogadtam, mindenképp reagálok :)

Szóval már nem olyan a memóm, mint régen, de arra emlékszem, mennyire le voltam taglózva a filmtől, és mennyire tetszett :) Érzésem szerint, a Felemelkedés közelebb van a Kezdődik!-hez, mint A sötét lovag, és az első rész ha nem is sokkal, nekem jobban tetszett :)

Mivel Batman-t padlóra küldte Bane, azonnal nem csaphatott vissza, meg kellett erősödnie, úgyhogy jogos a több hónapos szünet. Talán Bane tudhatta, ennyi idő alatt helyre jöhet Bruce, és ha jól emlékszem, akkor a két férfi mellette azért is volt tartva, hogy életben tartsák. Bane azt akarta, hogy Bruce lássa, szeretett városa hogy dől romba. Ennek ellenére, én úgy láttam, csak a bűnözők uralkodtak el a városon, a tisztes állampolgárok nem, és ezért Bane terve sem vált be. Persze, a bomba is pont akkora élesedne be, mikor Batman visszatér, de lett volna tétje a nagy üldözésnek, harcnak, ha csak három hét múlva robban fel a cucc? :) Ilyen dramaturgia húzásokat én már megszoktam a filmekben, azért, mert csak filmek :)

Egyébként Lewitt-et én is elnéztem volna Joker-ként, de ha nem történik a tragédia, lehet, hogy akkor se kapott volna szerepet benne Joker, vagy csak annyit, mint most Crane. Vagy ő mennyi játékidőt is kapott a TDK-ban? Jut eszembe, nekem ez az ezeregyéjszakás húzás nagyon tetszett, hiába hallottam korábban, kit is fog játszani Marion, én akkor és ott nem kicsit ledöbbentem, mikor Bruce is meg tudja az igazat vele kapcsolatban. Anne Hathaway viszont... hatalmas nagy meglepetést okozott, no meg a jól megírt karaktere is. Nagyon féltem, hogy odavágja a hangulatot, de ily kellemeset rég csalódtam :) Ha van karakter, akit viszont én kihagytam volna, vagy legalábbis nem sok vizet zavart, az Matthew Modine karaktere, de összességében én így is nagyon elégedetten távoztam a moziból és nagyon várom, hogy újra lássam Nolan Bőregerének utolsó nagy fellépését. És akkor bővebben fogok én is tudni megszólalni :)

SPOILER veszély eliminálva

Ugyan Nolan-től nem megszokott, hogy kimaradt jeleneteket oszt meg a nagyérdeművel, pláne bővíti filmjeit, de a jelmeztervező által elmondottak alapján legalább külön extraként jobban megismertem volna Bane-t háttértörténetét.
0
2012. október 3., szerda 21:26
"...akár egyetértés formájában..."

Egyetértek. De te már ezt úgyis tudtad. :) Már csak arra vagyok kíváncsi, ki fog még hozzászólni. ;-)

Én majd akkor bővebben, ha újranézem a filmet.
0
2012. október 3., szerda 20:10
Az adatlapon írtakon túl amiről szívesen kapnék visszajelzést, akár vita, akár egyetértés formájában, hogy az ott emlegetett "öt hónapos tökölést" mégis ki hogyan élte meg, megváltoztatta-e a film megítélését, vagy éppen még valami pozitívumot is sikerült felfedezni benne.

SPOILER!

Ugyanis az apróbb "vágások" és "horzsolások" mellett, amit a film elszenvedett, a bombás rész gyakorlatilag egy tüdőlövéssel ért fel, amitől a Batman a nagy felemelkedése közepette kis híján elpatkolt!

Az egész onnan indult, hogy Batmannak a Bane-nel vívott csatában meg kellett volna halnia. Pontosabban nem meghal a képregényben, hanem Bruce Wayne lebénul, és egy másik ember bújik a jelmezébe (ugye el is tudtam volna erre képzelni Blake-et). De ha a filmet veszem, akkor is olyan súlyosak voltak Batman sérülései, Bane pedig annyival erősebb és dominánsabb volt az első harcuknál, hogy ezzel a Bruce Wayne-nel folytatni ezt a filmet nem lehetett hitelesen, keresni kellett volna valaki mást. Nolan azonban ezt nem lépte meg, azzal nem lehetett volna Batmanből bálványt csinálni a végére, helyette azt tette, amitől minden filmben herótom van: a logika és a racionalitás helyét átvette a szándék a nézők kielégítésére, és totál értelmetlen jelenetek sorozatával próbált machinálni, hátha...

Azt ő is érezhette, hogy az mégsem illő, hogy Batman megrázza magát egy gerinctöréssel zárt péppé verést követően, és záros időn belül lerendezi Bane-t, meg kellett neki a személyes dráma is, így aztán elküldte "szanatóriumba" öt hosszú hónapra. Ez az öt hónap a halálom a filmben, elb*ssza az egészet! Bane ideológiája a magát belülről elpusztító várossal, a csőcselékké váló emberekkel, a duma Wayne lelki megtöréséről, a berobbantott csatornák sötétjében éldegélő rendőrök, a befagyott téli táj, a végtelen kihaltság, amiben még a felgyűlő szemét sem jelzi az időt, mind-mind egy célt szolgál, egy dologra vár. Ó, nem, nem a bombára, az ugyanúgy ennek a pöcsvakarós várakozásnak a része! Annak a bombának egyetlen egy oka van öt hónap múlva felrobbanni: MERT BATMAN ADDIG MÉLTÓZTATIK LÁBADOZNI!! És ha ennek kivárása még illik is pár emberhez a filmben, egyhez biztosan nem, és az maga Bane. Milyen főgonosz már az, aki öt hónapra eltűnik a rivaldafényből, és az erőművel, aminek a kialakítása is tökéletesen arra való, hogy időzített bomba legyen belőle, itt a piros, hol a pirost játszik öt hónapig?!

Öt hónapig annyi történik Gothamben, hogy a három teherautó furikázik fel s alá (gázolaj?!), és mindenki vár, várják a hőst, és Nolan a statáriális bírósággal, Madárijesztő becibálásával, pár fosztogatási vágóképpel meg a jeges sétákkal próbálja elhitetni, hogy mindez okkal van, és hogy történik valami... csak ezt én baromira nem vettem be!
0