Mocsok 1 Kölykök/Ozone Mama (2013.10.25. Kecskemét, TEKA)
Egyik cimborám szülinapja apropóján összekötöttem a kellemeset a zúzóssal, és mindössze egy ezres ellenében olyat pörögtünk, hogy ihaj.
A Kecskemétről induló, az mr2 - Petőfi Rádió által igencsak felfuttatott Mocsok 1 Kölykök frontembere a Supernem gitárosának, Pulius Tibornak öccse, Pulius Tamás, aki korábban a Belmondoban klimpírozott. Karakteres hangja eltéveszthetetlenül szólaltatja meg a zenekar első slágerét (Ringó), az aktuálisakat (Szólt a Király, Nagylábon), vagy a legújabbat (Ebben az évben). Remekül felépített, hangulatos és dinamikus és fiatalosan vicces egy óra volt az övék, Tamás egyébként rendkívül közvetlen arc a koncertet követően váltott néhány szó alapján.
Ahhoz képest, hogy a ´Kölykök fél repertoárját már ismertem, a legnagyobb meglepetést, ezzel együtt igazi bulihangulatot a The Black Crowes egykori slágeréről elnevezett, fővárosi Ozone Mama jelentette számomra, akiktől mindössze két tracknyi előélettel rendelkeztem és akiknek kétségkívül egyik legvonzóbb "összetevője" (a színpadra termett frontemberen kívül) vagány, női dobosuk. Már az első számtól kezdve elvesztettem az eszem, olyan hangulatot csináltak a fiúk-lányok, elképesztően profi, minden szempontból világszínvonalú előadásban. A szintén egy órát felölelő műsorra a ´Kölykökre összegyűlt, bruttó negyvenöt emberből már csak bruttó huszonnyolcan döntöttek úgy, hogy maradnak - ők a szerencsések, de ők is csak tébláboltak, én meg el voltam képedve, hogy nem lehetett a hallottakra konkrétan megőrülni. A folyamatosan feltüzelt hangulat az utolsó percekben csúcsosodott ki, amikor is arcunkba robbant a leginkább fülbemászó Red Hot Lovin´, melyhez egyébként egykori (?) fórumtársunk, Just Johnny cimbora rendezett remek látványvilágú, jópofán humoros image-klipet.
A frontember, Székely Marci széleskörű zenei ízlését elégedetten vettem tudomásul a vele való rövid eszmecsere során, egyébként ő is teljesen jó arc, érdemes elkapni az egyébként film- és könyvfaló embert egy zúzda után.
Baszott jó volt tehát ez a péntek este, remélem, lesz még szerencsém ezen bandákhoz a közeljövőben - különösen az Ozone Mamát eszemben nem lesz kihagyni ezek után, pláne ha ilyen közelségbe jönnek.
Mocsok 1 Kölykök - Ringó:
http://www.youtube.com/watch?v=uYOzXOTo3bcMocsok 1 Kölykök - Szólt a Király:
KÜLSŐ LINK
Mocsok 1 Kölykök - Nagylábon:
KÜLSŐ LINK
Mocsok 1 Kölykök - Ebben az évben:
KÜLSŐ LINK
Ozone Mama - I Really Care:
KÜLSŐ LINK
Ozone Mama - Red Hot Lovin´:
KÜLSŐ LINK