Keresés

Prometheus (DVD)

2014. február 4., kedd 12:37
DragonSlayer kollega írta, hogy ugyanolyan rossz, mint az Eredet első kiadásának, az meg finoman fogalmazva is nem volt jó :)
0
2014. február 4., kedd 12:01
Mihez képest?

Blu-ray-hez képest igen, rossz.
82 cm-s 720P-s tévén 2 méterről nézve igen pixeles volt.
CRT TV-n viszont tökéletes (volt DVD-n is a film, most Blu-ray-en van meg).
0
2014. február 4., kedd 11:15
Nagyon rossz a képminőség? Tud valaki képet feltölteni? Köszi
0
2012. október 29., hétfő 17:13
Fotók a kiadványról itt:
http://popcorn.blogin.hu/2012/10/29/a-tervezok-dvd-je-teszt/
0
2012. október 23., kedd 23:07
Nézd BD-n... :)

Ha már megvan....:-DDDD
0
2012. október 23., kedd 23:01
Jelentem, a film dvd-verziójának ugyanolyan tré a képminősége, mint annak idején az Eredetnek. A Fox is megb.szhatja a jó k. anyját!!!
0
2012. október 18., csütörtök 9:35
Milyen finoman fejezted ki a filmben előforduló (lehetséges) pánspermia elméletet ;)
0
2012. október 18., csütörtök 1:52
Egyébként mivel alapvetően előretekintő alkat vagyok, már nem rágódom azon, hogy mi volt eddig, sokkal inkább izgat az, hogy ha egy csepp fekete levessel kinyírható egy ember, akkor egy tartályban hány csepp lehet, egy teremben hány tartály lehet, s a bolygón még hány ilyen verem lehet, ha - mint azt megtudtuk - űrhajóból is volt még ott egy rahedli. Ezek a teremtők nem csak nálunk cseszhették el az evolúciós kísérletezgetést...
Na meg ott van az Édenbe induló páros is, akiknek szintén van elég bajuk. Elizabeth Shaw épphogy túl van egy abortuszon, szétvágták a hasizmát is, ami miatt minden száz méteres futás után meg kell állnia egy picit, David pedig már azt se tudja, hol áll a feje.
Nem túl ütős páros indul neki a poklok poklának az már eccer ziher. :)
most posts by TM
0
2012. október 18., csütörtök 1:22
Szerencsétlen, Földre érkező teremtőt biztos azzal búcsúztatták az Elvéakárhányon, hogy "kéz- és lábtörést!".
Megtörtént. :)
most posts by TM
0
2012. október 18., csütörtök 1:19
Eddig csak azért nem szerettek az emberek vizet inni, mert abban basznak a halak, de ha kiderül, hogy az űrlények is oda verik ki, hát:)...
0
2012. október 18., csütörtök 1:18
Ezzel meg én adom a pontot, mert én is pont így gondolom. Azzal a kiegészítéssel, hogy a DNS-egyezés nem feltétlenül azt jelenti ebben az esetben, hogy tökéletesen megfeleltethetők egymásnak, hanem "csak" azt, hogy ugyanazok a fehérjeláncok és -párok alkotják. Ez így általánosabbá teszi az elméletet, hiszen a DNS elemei minden földi élőlénynél azonosak.
0
2012. október 18., csütörtök 1:16
Lehet, hogy a Földre csak rajzolni meg rejszolni jártak, innen a közös DNS. :)
most posts by TM
0
2012. október 18., csütörtök 1:15
Ebben az a szép, hogy amikor az első jelenetet nézed, még egyáltalán nem tudod, hogy az abban szereplő figura később ki lesz, mi lesz.
most posts by TM
0
2012. október 18., csütörtök 1:13
Persze, nálunk is csak így lehetett, gondolom ez azt jelenti, hogy más bolygókon is teremtettek életet, nem csak a Földön, ahogy Isten :)

Lelőni az elején a Teremtők külsejét meg szerintem nyugodtan le lehetett, hiszen
1. szerintem sokan mások is az Alienek miatt ültek be velem együtt, nem a Teremtők miatt
2. Nem az volt a sztori lényege, hogy hogy néznek ki a Teremtők, hanem, hogy kik ők

De az igazság az, hogy maximálisan megértem az értetlenkedőket, akik szerint egy fos a film, ráadásul örülök, hogy legalább van akinek megér annyit, hogy vitázzunk egy jót :)
0
2012. október 18., csütörtök 1:11
Talán furcsa lesz ilyet hallani az én számból, de ez csak túlmagyarázás és -misztifikálás.

Oké, tegyük fel, hogy a prológus nem a Földön játszódik. Ebben az esetben két lehetőség van:
- Bár nem a Földet látjuk, de a Földön is ugyanez a folyamat ment végbe, itt ugyanígy teremtődött az élet, akkor viszont teljesen mindegy, hogy a Földet látjuk-e vagy sem, akár a Földet is láthatnánk, így akkor értelmetlen kihangsúlyozni, hogy nem azt látjuk;
- Ha viszont a Földön nem ez a folyamat ment végbe, akkor a film felét, köztük a kiindulási pontokat, és minden fejtegetést, ami arról szól, hogy az Alien-univerzum milyen lehetőségeket vet fel a földi élet eredetéről, ki lehet dobni a kukába, hiszen akkor ezekről a film semmit nem árul el, és az egész Prometheus alapjaiban dől össze. Ennek megint nincs sok értelme.

Ridley Scott szerintem jobban jár, ha nem forszírozza ezt a nemFöld-dolgot:)...
0
2012. október 18., csütörtök 1:04
Na, ha te is mellém állsz, kő kövön nem maradhat senki a rossz vélemény oldalon :P
0
2012. október 18., csütörtök 1:04
De hát "nálunk" is csak így lehetet, ha már az ő DNS-süket hordozzunk magunkban, nem?

Nekem ez már csak magyarázkodás... semmi értelmét sem láttam annak a jelenetnek lelőni a teremtők külsejét már az elején?
0
2012. október 18., csütörtök 0:59
S mivel a "teremtőknek" nem kell földi légkör, így annak hiánya miatt sem kell szkafander, tehát simán játszódhat a jelenet bárhol a galaxisban.
most posts by TM
0
2012. október 18., csütörtök 0:42
Én azt olvastam valahol, hogy Ridley Scott egyértelműen nyilatkozik, hogy az elején nem nyilvánvaló, hogy a Földet látjuk, egész egyszerűen egy bolygó, amin életet teremtenek. Az nem a Föld.
0
2012. október 18., csütörtök 0:27
SPOILER:

Basszus, tényleg! Jó meglátás a DNS-ről... hát igen bármennyire szeretem Ridley Scott, de ez a film nagyon sok sebből vérzik...

Azt meg kell hagyni hogy első nézésre, lehet a 3D-re is fogni, de az akkor hibákat , mint ugye a biológus-geológus, az ominózus menekülés, a film hangulata és képi világa feletette... izgultam, féltem, szórakoztam.
0
2012. október 17., szerda 22:40
Az elején mikor a DNS lánc szétesik a vízben, szerintem azt jelenti, hogy " feloldódik benne az élet " én legalábbis valami hasonlóra gondolok, hasonlóval magyarázom magamnak a látottakat. :) Csináltak egy bolygót, és benépesítették. Minden élő tőlük ered. ( Bár az is igaz, hogy a későbbiekben miután megvizsgálják az egyikük DNS-ét, az megegyezik az emberével... )
De nem kell ezen annyit agyalni, hisz az is el van fogadva, hogy Isten 6 nap alatt teremtette a világot. Az sem könnyebb projekt. ;)
0
2012. október 17., szerda 22:35
Akkor viszont elvileg az összes lényben az ő DNS-üknek is benne kell lenniük, nem csak az embernek.

Á már nem akarom ragozni, mert tényleg többet foglalkozok vele, mint kéne :D De azért jó, hogy legalább valahol feltehetem ezeket a filmes kérdéseket.
0
2012. október 17., szerda 22:19
Szerintem ezzel nem az ember teremtése, hanem az élet teremtése volt a mondanivaló. Isten sem csak az embert teremtette, hanem magát az életet, és ez a film központi témája: Isten vagy Alkotók?
0
2012. október 17., szerda 22:03
Még csak annyit, hogy a film elején az a fehér teremtő az öngyilkosságával, azt fejezte ki, hogy így került a DNS-e a Földre? Valószínűleg ez lehetett a film szerinti teremtés. De ez akkor megint elég fura, mert e szerint a Föld összes élőlényének, a több millió évvel ezelőtt élt lényeknek is azonos DNS láncaiknak kellene lenni, bármilyen evolúció is megy végbe nem? Vagyis nem az embert teremtették meg azzal, hogy öngyilkos lett és a DNS-e felszabadult a vízben, hanem az életet. Legalábbis az élet egy láncolatát.
Ha viszont ez nem az volt, akkor viszont az összkép szempontjából mi értelme volt betenni? Mert akkor, ha egy későbbi részben visszautalnának erre a jelenetre, mint egy szuper-ember halálára (ami nem az élet kialakulását szolgálta), akkor az nem érne rá akkor?
0
2012. október 17., szerda 21:46
Ez meg szubjektív vélemény, de én annak is jobban örültem volna, ha ezeket az ún. Space Jockeykat megtartják ormányos lényeknek, és nem találják ki, hogy az ormány inkább egy sisak lesz... Már a könyökömön jön ki, hogy minden második sci-fiben emberszerű lények élnek a Földön kívül.
A klasszikus alien, mint lény azért volt szerintem nagyszerű, mert kitaláltak egy embertől teljesen eltérő szaporodású lényt (mely e téren leginkább egyes darázsfajokhoz hasonlít), és ami külsejében is kellően idegennek hat, hiába van két lába meg két keze.
0