"Szerintem egyértelmű az öreg Weyland bújtatása. Ő más célból akart a Tervezőkkel találkozni (örök élet), mint a kutatók (az emberi faj eredetének kutatása) és attól félt, ha kiderül az igazság, akkor a két doki visszalép. A legegyszerűbb az volt, ha halottnak hiszik, így nem kell hazudni (míg nem muszáj :))."
Ezt már más is mondta, de hát ilyen fontos lenne a két doki? Azon kívül, hogy összerakták a barlangrajzok értelmét és "hívők" lettek nagy tudásuk vagy képességük az idegenekkel való találkozáshoz én szerintem nem volt :) A hajó magától is odatalál a betáplált koordinátákra, a robot meg megtanul minden nyelvet. :) De elfogadom, amit mondtál, mert valóban ez volt az öreg oka a bujkálásra, csak hát olyan fura, ha megpróbálja valaki reálisan elképzelni a szituációt, hogy a tulajdonos bujkál a saját hajóján, mert fél, hogy két doki megsértődik, ha vén róka létére nem tud hazudni :).
"A sztorit amit írtál én is olvastam, én is azt hittem hogy ez lesz de őszintén. Lehet ebből még ez, hisz lehet, hogy valaki már járt a Tervezőknél, valamit lenyúlt, amiért ők megharagudtak és pont ezért akartak kinyírni minket. Lehet, hogy pont Weyland volt, vagy David!!! :)"
Az elég fura ötlet lenne, ha utólag derülne ki, hogy Weyland vagy David már valahogy járt náluk, mert akkor visszamenőleg lesz teljesen érthetetlen, hogy miért a hajón kezd el David nyelveket tanulni, és miért erre a kietlen bolygóra szállnak le, a rendes bolygójuk helyett :)
Egyébként szerintem ez a kacsának bizonyult sztorivonal sokkal jobb lett volna, már csak a cím miatt is.
Egyszó mint száz engem nem zavar, hogy sokaknak tetszik, de hogy nekem nem jött be az biztos :)Amit sajnálok, mert nagyon vártam.