Keresés

Prometheus (DVD)

2012. október 17., szerda 21:32
Ez annyira igaz. Nem tudtam mi zavart ebben az amúgy szerintem szuper filmben. Nálad a pont!
0
2012. október 17., szerda 21:21
Az eltévedő térképész-geológus nálam a film legalja, de alig van felette az új életformák iránt kezdetben abszolúte nem érdeklődő biológus (úgy emlékszem, ő mondja, hogy "a hajón jobb")- bezzeg amikor fekete tócsákat meg ágaskodó űrférgeket kell közelről megnézni, arra rögtön rábukik...
0
2012. október 17., szerda 21:15
Nekem az egész legénység olyan szedett-vedett pancserek gyülekezetének tűnt.
Volt egy jelenet (amikor a geológus hulláját is megtalálják), hogy a kapitány megnézi az egyik fekete trutymós vázát, jóóóó közel hajolva hozzá. Komolyan azt vártam, hogy megnyalogatja, hogy mi lehet az...
A sisakjukat gond nélkül leveszik, mert hát lélegezhető a levegő! Csak utólag kezdenek aggódni, mikor a szándékosan megfertőzött csávókámon kitör a kórság, hogy egy idegen bolygón, esetleg lehetett valami ismeretlen kórokozó a levegőben.
A pénzeszsák Weyland nem tudott jobb, profibb legénységet, tudósokat megfizetni? Vagy ezek voltak szakmájuk legjobbjai?
0
2012. október 17., szerda 21:01
"Szerintem egyértelmű az öreg Weyland bújtatása. Ő más célból akart a Tervezőkkel találkozni (örök élet), mint a kutatók (az emberi faj eredetének kutatása) és attól félt, ha kiderül az igazság, akkor a két doki visszalép. A legegyszerűbb az volt, ha halottnak hiszik, így nem kell hazudni (míg nem muszáj :))."

Ezt már más is mondta, de hát ilyen fontos lenne a két doki? Azon kívül, hogy összerakták a barlangrajzok értelmét és "hívők" lettek nagy tudásuk vagy képességük az idegenekkel való találkozáshoz én szerintem nem volt :) A hajó magától is odatalál a betáplált koordinátákra, a robot meg megtanul minden nyelvet. :) De elfogadom, amit mondtál, mert valóban ez volt az öreg oka a bujkálásra, csak hát olyan fura, ha megpróbálja valaki reálisan elképzelni a szituációt, hogy a tulajdonos bujkál a saját hajóján, mert fél, hogy két doki megsértődik, ha vén róka létére nem tud hazudni :).  

"A sztorit amit írtál én is olvastam, én is azt hittem hogy ez lesz de őszintén. Lehet ebből még ez, hisz lehet, hogy valaki már járt a Tervezőknél, valamit lenyúlt, amiért ők megharagudtak és pont ezért akartak kinyírni minket. Lehet, hogy pont Weyland volt, vagy David!!! :)"

Az elég fura ötlet lenne, ha utólag derülne ki, hogy Weyland vagy David már valahogy járt náluk, mert akkor visszamenőleg lesz teljesen érthetetlen, hogy miért a hajón kezd el David nyelveket tanulni, és miért erre a kietlen bolygóra szállnak le, a rendes bolygójuk helyett :)
Egyébként szerintem ez a kacsának bizonyult sztorivonal sokkal jobb lett volna, már csak a cím miatt is.  

Egyszó mint száz engem nem zavar, hogy sokaknak tetszik, de hogy nekem nem jött be az biztos :)Amit sajnálok, mert nagyon vártam.
0
2012. október 17., szerda 20:51
Totál igazad van :)

Meg az is "tetszik", hogy ez a geológus az, aki azokkal a kis gömbökkel feltérképeztette az egész barlangrendszert és nem tudja megkérdezni a hajótól, hogy merre menjen, holott a hajón ott van a majdnem teljes belső térképe az alagúthálózatnak, amin az élőlények mozgását is nyomon tudják követni.
Mert ha van nem totál idióta megkérdezi, mivel nyilvánvaló, hogy eltévedtek, mivel semmilyen más magyarázatot nem tudok elképzelni arra vonatkozólag, hogy ők előbb elindultak vissza a kiindulási pontra, mégis azután érnek vissza, miután már mindenki elhúzott.
0
2012. október 17., szerda 18:50
"A geológus meg a haverja meglátnak egy ezer éve megkövesedett idegen hullát és elkezdenek menekülni egyből?"
Aztán ugyanez a két ürge, akik egy kis nesztől is huzatosra fosták magukat, találnak egy idegen életformát (az a kukac, vagy mi), és egyből elkezdik piszkálgatni, mire az természetesen megöli őket.
Aztán a geológus, akiről egyértelműen megállapítják, hogy halott, később kicsavarodott testel odakacsázik az űrhajóhoz, és mintha ez teljesen természetes dolog lenne, kimennek és fél méterről nézegetik!!! Persze ő is megöl pár embert.
Annyi ostobaság van a filmben, hogy már fájdalmas.
0
2012. október 17., szerda 18:38
Szerintem egyértelmű az öreg Weyland bújtatása. Ő más célból akart a Tervezőkkel találkozni (örök élet), mint a kutatók (az emberi faj eredetének kutatása) és attól félt, ha kiderül az igazság, akkor a két doki visszalép. A legegyszerűbb az volt, ha halottnak hiszik, így nem kell hazudni (míg nem muszáj :)).

Na a zuhanó hajó elöli meneküléstől besírtam, egy a mentség, hogy Wickers, szőke :) Azt én se tudom hova tenni, se azt, hogy a Prometheus telibeveri a Jaggernaut-ot, az pedig mégis sértetlen mikor lezuhan... :)

A sztorit amit írtál én is olvastam, én is azt hittem hogy ez lesz de őszintén. Lehet ebből még ez, hisz lehet, hogy valaki már járt a Tervezőknél, valamit lenyúlt, amiért ők megharagudtak és pont ezért akartak kinyírni minket. Lehet, hogy pont Weyland volt, vagy David!!! :)
0
2012. október 17., szerda 18:24
Nekem nem tetszett a film.

Innentől spoilerekben gazdag!!!

A rendezéssel nem volt probléma, viszont a történet az szerintem nagyon gyenge volt. Az első bő egy óra masszív unalom. Minden újabb nézéssel egyre unalmasabb. Ráadásul olyan mintha az első Alien filmet akarná másolni szerkezetileg is a film. És végeredményben azt is másolja. Nem jó. Ami még vicces, hogy az Alient ihlető Mario Bava film ismét visszaköszönt helyenként. Ez a film a Planet of the Vampires. Ezúttal az idegen anyag által megvadult emberek formájában köszön vissza leginkább, bár visszaköszön közvetve is.
Ráadásul az sem eredeti ötlet, hogy az embereket idegen lények teremtették. Többek között Lovecraft is elhintette már Az őrület hegyei remekművében:

" A falakról leolvasott hieroglifák alapján megismerik a Nagy Öregek történetét. A Nagy Öregek nemsokára rá érkeztek meg, mituán a Hold elvált a Földtől. Ők teremtették az életet a Földön. " (wikipedia magyar nyelvű cikk)

Hm... Falakról leolvasott hierogrifák... az űrből érkezett lényeg teremtettek életet a Földön... Nem túl sok párhuzam ez kicsit a film első 15-20 percével?
Megjegyzem Del Toro pont a Prometheus miatt adta fel, hogy Az őrület hegyeiből filmet forgasson, olyan hasonlónak találta a megvalósult Prometheust ahhoz, amit ő abból az alapanyagból forgatni szeretett volna.

Sokan nem szeretik, ha mindenben hibát keresünk, de ebben a filmben annyi ordas nagy baromság van, hogy egyszerűen kilóg a lóláb és kizökkenti a nézőt.
Minek bujkált az öreg a hajón, aki az egész utat finanszírozta? Semmi oka nem volt rá, hogy a saját hajóján, amit a milliárdjaiból finanszírozott így utazzon. Minek találták ki hogy C. Theron a lánya vagy unokája vagy kicsodája (már nem emlékszem)? Dramaturgiailag semmit se tett hozzá a történethez, de úgy csináltak mintha ez egy csavar lenne. Amikor az űrhajú elkezd gurulni, annyi esze nincs a két nőnek, hogy oldalra kellene futni? Ezt még egy tanulatlan ember is tudja, ha dől a fa, akkor nem kezdek el dőlés irányában futni. Mi szükség volt erre a szupergyors evolúcióra? Ez megoldásban inkább emlékeztetett engem az Evolúció című sci-fi vígjátékra, mint egy komoly sci-fire, bármennyire nem volt ez vicces. A geológus meg a haverja meglátnak egy ezer éve megkövesedett idegen hullát és elkezdenek menekülni egyből? Mégis mit vártak? Ezért mentek. A több milliárdos projectben, hogy választhattak ilyen embereket?

És még sorolhatnám a felesleges apró baromságokat.
Annak idején kikerült egy tervezet, hogy miről is szólna a film. A történet hasonlóan kezdődött volna, de az útjuk végén a Teremtőkkel vették volna fel a kapcsolatot, akik békésen közelítettek volna hozzájuk. Tőlük lopják el a terraformálás titkát (itt jelenne meg igazán a Prométeusz és a tűz párhuzama), mire a lények bedühödnek és utánuk küldik a biológiai fegyverüket, a klasszikus alieneket. Hát nagy kár, hogy nem ezt a történetet valósították meg.

A 3D totál felesleges volt, a film nagy részében egyáltalán nem tűnt fel, hogy én 3D-s filmet nézek.

A sok negatívum mellett dicséretet érdemel a rendezés két dolog. Sikerült egy igazán "darkos" képi világú filmet forgatni. Michael Fassbender játéka és karaktere a film színfoltja volt. Ennyi.
0
2012. október 17., szerda 18:23
Egy ateistától el is várom, hogy kiderítse az igazságot az eredetünkről.
Drukkolok neki.:D
Lesz pár folytatás, csak győzzétek berendelni az ekxluzív kiadványokat.:)
Amennyiben a pénzcsinálás tudomány ez tényleg fantasztikus film:)
0
2012. október 17., szerda 18:17
Hát a kimaradt jelenetek közt van ám, ami félresöpri a vallást és egyértelműen arra utal, hogy aki embert képes teremteni, az isteni mivoltú, legyen az akár egy ember :D
0
2012. október 17., szerda 17:41
Pedig de, ha már ekkora korszakalkotó nagy filmnek lett kikiálltva.
Ha már az emberi faj eredetére próbál meg választ adni, akkor egy cseppet illik elgondolkodni rajta, még ha a vallási vagy inkább mitologiai címe is van.
Mint kényszeres gyűjtő általában, ha megtetszik valakinek egy, kettő alkotása hajlamos vagyok begyűjteni tőle az egész életművét és ilyenkor azért sokszor úgy érzem belelátok a gondolataiba. Ilyenkor szoktam kiábrándulttá válni, mivel rájövök ő is "csak" egy ember és igen gyakran egy téma foglalkoztatja, szinte nem tud továbblépni a témán, ami nem is lenne baj, de sajnos megoldást igazi választ sem találja meg Ő maga sem és már már belecsavarodik a saját kis gondolataiba. Na ilyennek találom Ridley Scottot is az Ő emberrobotjával a mesterséges intelligenciájával, a kyborgok emberek által felruházott érzelmi életén és ebbe a körbe, mint isteni teremtő erő helyét az embernek adva. A Szárnyas fejvadász óta ezen rugózik az öreg, az ember- isten- robot- teremtés gondolatkört járja körbe körbe, de mivel nem jut sehova vagyis racionális választ erre nem talál, arra ott a Mátrix :), a vallást csak félve bizonyosságot nem lelve meri belekeverni, ezért inkább belevesz egy misztikusságban üzleti sikert elérő gurut és kavarja, de azt nagyon.
0
2012. október 17., szerda 17:13
No, erre már nem tudok érdemben reflektálni :) :) :) Bár annyit, hogy senki nem mondta, hogy két évig nyelveket tanult szerintem... Lehet takarított is néha, nem? :D
0
2012. október 17., szerda 16:03
Szerintem meg kár ilyen dolgokon pepecselni, keresni a kákán a csomót. Egy filmet élvezni kell, és nem azt keresni, hogy mi benne a "hiba". A Star Wars-ban is rengeteg kifogásolható dolog van, de az ember ezekről igyekszik nem tudomást venni, mert a saját szórakozását rontja el. Ami egyébként a technikát illeti: nem a mai világhoz kell hasonlítani, hanem az Alien filmekhez. Bocs, de megint a Star Wars-sal kell példálóznom: ott meg azt szokták kritizálni, hogy az új trilógiában, ami ugye korábban játszódik, fejlettebb a technika. Soha nem lehet mindenkinek a kedvére tenni. :)
0
2012. október 17., szerda 14:26
... tőlem annyira nem.:)
Nem nagyon emlékszem már a filmre, annyira nem korszakalkotó, mint amennyire nem az Avatar sem. Számomra biztosan nem. Az gondom vele, hogy a környezetemben mg a tini gimiseket sem érdekli egyiksem.

Szóval megvolt digitalizálva a sok "ősi" írás, de a robotnak 2 évig gondolkodnia kellett rajta. Háát. szóval ilyen az egész film, sőt az összes média ilyen stílusban próbál formálni. Fél információk, ál információk, sejtelmességek, tévutak a végtelenségig elnyújtva, sok kanyarral hogy már inkább ne is érdekeljen, ne is emlékezzél mi, ki miatt kezdtél rajta okoskodni. Pl. így kezdődött a Született feleségek sorozat, a Lost. A felénél mára pokolba kívánta az ember, mert logika az akár több írón keresztül a homályba veszett. de ilyennek tartom az tv-s ismeretterjesztő csatornákat is, felkapod a fejed egy jó témára, leülsz megnézni, 1 órás műsorból 45 perc reklám, ajánló a negyedóra filmből 1 fontos mondat van, az amire felkapod a fejed a bevezetőben és a többi mind mellébeszélés félreinformálás, áligazság. Útálom ezt a stílust és ne gyere azzal, hogy elfelejtünk gondolkodni és agyalni kellene többet.
0
2012. október 17., szerda 14:02
Na az igazság az, hogy ezt a sterilizálós jelenetet nem vágom hol volt, Wickers van meg egyedül most, hogy felgyújtotta a dokit aki elindult felé.

Az UFO írást pedig David nem egyből vágta, elmondja az tudósoknak ébredés után, hogy amíg ők aludtak, több tucat ősi nyelvet tanulmányozott és valószínűleg fog tudni kommunikálni, ha találnak valakit. Miért nem nyugszik kussban a robot? Szerintem az a jelenet egy kis tiszteletadás az Alien 4-nek, ott is ott van ugye a kosaras jelenet, amikor Ripley bevágja háttal (na ez most jól hangzott :)). Ennyi az egész szerintem. Plusz maradjunk annyiban, hogy te nem bíznád az életed rá, de ott Wayland bízta rá magát max, aki már úgyis haldoklott, a többiek nem igazán érdekelték, eszköz volt neki szerintem mindenki...

Hosszú nap lesz........ :)
0
2012. október 17., szerda 13:45
Szóval szerinted a sterilizálásra az lesz a jövőben a megoldás, hogy egy ember (robot) áll a leszálló (felszálló) rámpa mellett és egy disznópörzsölővel a tüzet ráirányítva nagy gázt adsz neki? Én pl. a kocsim légkondiját egy ózon ionos sterilizálóval fertőtlenítem.:) Mondjuk, ha tudom, hogy dramaturgiailag majd jól jön a tüzes pusztítás, akkor ilyen primitív dolog is jól jön.
Egy előre beprogramozott robotnak miért kell kosaraznia, bicikliznie, miért kel az energiát fogyasztania, miért nem nyugszik kusban, ha mindent beleprogramoztak előre?Válaszod szinte tudom, onnan (filmekből) tanul emberül, de én nem bíznám az életem egy olyan robotra ami, majd csak megtanulja a dolgokat az évekig tartó út alatt. Tehát az emberi viselkedést tanulnia kellet, de az ufo írást, nyelvet rögtön vágta.
0
2012. október 17., szerda 13:35
Ha jól emlékszem, a film 2090 körül játszódik, fingunk sincs, hogy addigra nem találnak-e ki valamit ami esetleg oxigén nélkül állít elő tüzet. Egyáltalán az se biztos, hogy a felszín légköre nem alkalmas tűz táplálására, hiszen a leszállásnál elhangzott, hogy olyan a légkör minősége, mintha kipufogóból jönne. Tehát lehet ott levegő, csak durván szennyezett :) Persze a kipufogóból nem oxigén jön tudom, de kicsit lazítva a megrögzöttségeken, mindjárt könnyebb az ilyen dolgokon felülemelkedni. Én nagyon szeretem ezt a filmet, tehát nyilván ellenpont vagyok, nagyon szívesen leállok veled eszmét cserélni :)
0
2012. október 17., szerda 13:21
A mozibemutató idején rengeteg negatív kritika, vélemény született a filmmel kapcsolatban. Jogosan, szerintem.
Nos, olyan akkor csalódó, de mint dvd vagy bd gyűjtő, most mégis vásárló véleményére lennék kíváncsi, hogy a kimaradt és bővített jelenetek birtokában most mi a véleménye.
Vállalható-e a film így már?
Válasz született-e arra, hogy tényleg több száz év múlva is disznópörzsölővel sterilizálják-e az űrhajót elhagyó szkafanderes embereket egy oxigén mentes légkörben?
0