De ez sajnos nem lett érdekes - különösen nem Mr Faarc főszereplésével. Nekem is az volt a legnagyobb bajom vele, hogy nem találta az arányokat: mint életrajzi filmnek, mint űrkutatásos mozinak kevés lett.
Sztem előbbinek indult (már csak azért is, mert egy önéletrajzi könyv az alapja), aztán közben meg rájöttek, hogy nem lehet mellőzni azon fontos "munkásságokat", amiket Armstrong elért. Így lett ebből is kicsi, abból is kicsi, a végeredmény meg egy langyos film... lenne, ha nem lenne ilyen a zenéje és nem lenne az utolsó harmada, az Apollo 11 útja. Az nagyon bejött.
De nekem az Aplollo 13, az A végtelen szerelmesei sorozat, valamit a Gagarin, a Szaljut-7 és az Űrséta című orosz filmek is jobban tetszettek, mint ez.
0
2018. október 24., szerda 12:47
3534
Nyilván nem írnak így sokan történelmet, pont ezért lett volna érdekes...
0
2018. október 24., szerda 12:43
52684
val-ról
most posts by TM
0
2018. október 24., szerda 12:42
52684
Magánélettel nem sokan írnak történelmet, viszont egy híres ember magánélete érdekes lehet, mivel arról mindig kevesebbet lehet tudni, mint a sokszor dokumentált munkásságával. Az adott esetben ezt - részben - kielégíti az Apolló 13 film. :)
most posts by TM
0
2018. október 24., szerda 11:49
3534
Ha a magánéletével kapcsolatban írt volna történelmet, bizonyára engem is az érdekelt volna jobban.
0
2018. október 24., szerda 11:46
1185
Érdekes, én meg pont úgy éreztem, hogy túl sok az űrutazásos, holdraszállós, pilótatesztelős rész. Inkább néztem volna többet Armstrong magánéletéből, mivel azt érdekesebbnek találtam. Mindenesetre mindenképp lehetett volna minimum 20-25 percet vágni a filmből, hogy élvezhetőbb legyen. És nem kézikamerával, közelképeket felvéve forgatni a 90%-át...
0
2018. október 24., szerda 8:56
3534
Annyira tényleg nem rossz, mint amennyire első olvasatra tűnik, miután hirtelen felindulásomból indíttatva megírtam a véleményem, de azért a jótól így is messze van. Ha nem is fényévekre, de messze.
10/5 részemről.
0
2018. október 24., szerda 4:19
8260
Ennyire nem tartom rossznak, de az arányokkal nekem is bajom volt.
A zenéje viszont qrva jó.
0
2018. október 24., szerda 1:56
3534
Az első ember
Közhelyes, unalmas és meglehetősen arányát tévesztett produkció Az első ember, ami hellyel-közzel működik,- hála nagyszerű színészeinek-, de sajna a hatása is kb addig tart, amíg ki nem tántorgunk a moziból. A legnagyobb problémám a filmmel az, hogy nem arról szólt, amiről ténylegesen szólnia kellett volna. Neil Armstrong személyes életéből és életének legnagyobb tragédiájáról sokkal többet kapunk, mint amit feltétlen kellene, amivel még önmagában nem is lenne semmi probléma, ha nem ez tenné ki a film háromnegyedét, a Holdra szállást és az űrutazást egyfajta mellékzöngeként, egy kis utójátékként bemutatva.
Maga a Holdra szállás már a rakéta kilövés után negyed órával bekövetkezik, az utána következő cirka tíz perc a landolást mutatja be, a haza út pedig a néző fantáziájára van bízva, mert az biza akármilyen hihetetlen nincs benne a filmben... Wtf? Persze el lehet mesélni így is ezt a történetet, de ennyire semmitmondó és hányaveti módon inkább tiszteletlenség.
Sajnálom, mert jóval többet is ki lehetett volna hozni ebből az alapanyagból, ráadásul a rendező úrban se csalódtam még soha. Idáig.
Ajánlani csak azoknak tudnám nyugodt szívvel, akik a Holdra szállás témájának szerelmesei. A többiek inkább hagyják ki.
0
2018. október 15., hétfő 14:06
52684
Hozzáállás kérdése.
most posts by TM
0
2018. október 14., vasárnap 13:04
2601
A Lost öröksége tovább él. - HÚZÓS ÉJSZAKA AZ EL ROYALE-BAN kritika:
Én is örülök, de annak még jobban örülnék, ha végre készítene egy nézhető filmet! A Saul borzalmait sajnos a Napszálltának sem sikerült jóvátennie. Sőt. Ez már csak a hossza miatt is egy kínszenvedés.
0
2018. szeptember 25., kedd 18:03
6056
Ja hát a jelölésekkel nem szoktam foglalkozni az semmi... :D
0
2018. szeptember 25., kedd 17:37
52684
Szabó Istvánnak egymás után rendezett 4(!) filmje jutott el a legjobb 5 Oscar-jelöltig. Ez rajta kívül (ha jól tudom) csak William Wylernek sikerült.
most posts by TM
0
2018. szeptember 25., kedd 16:21
4595
A 4:3 egy remek ötlet volt, főleg ahogy kiszélesedett a kép, amikor a szereplők chat-eltek, és az látszott a kép két oldalán.
Mostanában kezdenek divatba jönni az egy monitoron zajló filmek (már több ilyet is láttam, de a héten moziba került Searching is ilyen), azok között simán ez a koncepció tetszett a legjobban.
0
2018. szeptember 25., kedd 15:03
6056
Rózsának három van, van esetleg más? Lehet... :)
0
2018. szeptember 25., kedd 14:27
1849
Ahhoz képest, hogy 4:3-as és tényleg limitált volt a pénz, nem éreztem rajta a magyar filmeknél oly sokszor jellemző olcsóság szagot. Ez viszont az operatőr érdeme, hogy a lehetőségekhez képest is kihozta a maximumot a filmből.
Jellemző, hogy a Filmalap a rendező következő tervét is visszadobta. (Ki tudja miért?). Egy pályázati program keretében meg Berlin adott rá pénzt, úgyhogy októbertől 3 hónapig ott fejleszti a forgatókönyvét.
Remélem azért hazai támogatással is készül filmje, mert ritkán van itthon ilyen erős debültálás mint ez.
0
2018. szeptember 25., kedd 14:24
1849
Úgy rémlik, hogy valami látványtervező vagy háttérember (szakmai), de most névvel nem szolgálhatok.
0
2018. szeptember 24., hétfő 21:47
52684
Erre senkinek sincs tippje? :)
most posts by TM
0
2018. szeptember 24., hétfő 17:24
4595
Alapvetően nekem is tetszett, még ha egy kicsit máshogy is vártam a történet alakulását. Az önfinanszírozás mellett a technikai része is jó volt; egyedül a hangjával volt bajom, mert ha nem tudom a felszereléssel vagy az utómunkával élvezhetővé tenni a végeredményt, akkor például nekem nem jutna eszembe egy tüdejét kiköpő BKV-buszon forgatni.
0
2018. szeptember 24., hétfő 1:02
1849
Remélem legközelebb sikerül meghalnod :)
Hiánypótló darab, az hogy, ennyire jól sikerült, az meg egyenesen meglepetés. Nagyon könnyedén indul, de a végére egy nagyon erős gyomrost bevisz. Nagyon jók a fiatal amatőr színészek (a főszereplő Herr Szilvia egyenesen telitalálat), de a kisebb szerepekben a felnőttek is brillíroznak (kedvenc Mácsai Pál).
Nagyon jó a híre a filmnek, a kritikák is éltetik, nem is túloznak. Filmalapos támogatás nélkül régen készült ilyen erős hazai film.
Sztoriban, párbeszédekben, vizuális ötletekben nagyon naprakész. Abszolút emberfeletti teljesítmény, hogy egy középiskolás közeget úgy jelenít meg, hogy érti annak nyelvezetét, gondolkodásmódját, problémáit.
Simán az év abszolút meglepetésmozija.
Amíg vetítik, tegyétek meg, hogy megnézitek, mert egy maradandó és baromi jó filmélménnyel lesztek gazdagabbak. Tuti polcon a helye, ha kiadják.
0
2018. szeptember 20., csütörtök 16:00
1849
Huh, többszörösen hátrányosan indulsz akkor, ha az ABBA-t sem kedveled annyira, de érdekes, hogy musical kedvelőként mégis bepróbáltad. Értelem az igyekezetet, de így érthető, hogy miért nem szeretted. Helyetted én annál inkább! :D
0
2018. szeptember 20., csütörtök 15:51
204
A mamma Mia 2.-ről írtam, hogy számomra nézhetetlen volt. A musical mint műfaj is távol áll tőlem, de mivel van 2-3 kedvencem így nem utasítom el teljesen. A film legnagyobb hibája hogy se füle se farka, és számomra nem volt szórakoztató. Mivel az abba-ért sem vagyok oda, így az sem tudott javítani a nullás pontszámon.
0
2018. szeptember 20., csütörtök 15:48
52684
Bár csak közvetve tartozuk ide, de van magyar Oscar-rekorderünk, tudod, hogy ki? :)
most posts by TM
0
2018. szeptember 20., csütörtök 14:32
1849
Nagyon egyetértünk. De ahogy a Cinfesten a rendező szavaiból is kivettem, ő is örül nyilván a díjaknak, de nem ez motiválja. Az embereknek, ahogy írod is, az kellene elsősorban, hogy beugorjon Nemesről, hogy van egy magyar rendező, akit nagyon tisztelnek a munkássága miatt külföldön, pedig még csak 2 filmet csinált. Ez sokkal értékesebb, mint bármilyen díj.
A zene egyébként nekem nagyon tetszett. Illett a képekhez a jelenetek alá. fel is figyeltem rá elég hamar, ebből érződött számomra, hogy hangilag a film megint nagyon ott van, mint az előző filmjénél is ugye.
Amúgy meg nyilván várható volt, hogy páran (főleg a közvélemény) az előző sikeréhez méri, de ez meg nem egészséges. Mert kb. bármely rendező életében 1-2 műve fut akkorát, mint a Saul tette, neki meg elsőre összejött. Szóval ez így kicsit fura helyzet, de értem, mi miért történik.